Οι πέντε πιο μυστηριώδεις φωτογραφίες από τη Σελήνη [Βίντεο]

Το Διάστημα ήταν, είναι και θα είναι το «τελευταίο σύνορο», όπως έλεγαν και στο Star Trek:
Μία σκοτεινή, παγωμένη άβυσσος, που όμως όλα δείχνουν ότι είναι γεμάτη θαύματα, για τα οποία ελάχιστα γνωρίζουμε.
Ως εκ τούτου, το Διάστημα (και αυτά που σχετίζονται με αυτό) θα αποτελεί πάντοτε ανεξάντλητη «πηγή μυστηρίων»
Δείτε τις πέντε πιο μυστηριώδεις φωτογραφίες από την Σελήνη που παρουσιάζει το κανάλι Dark 5 του YouTube

Συνέχεια ανάγνωσης Οι πέντε πιο μυστηριώδεις φωτογραφίες από τη Σελήνη [Βίντεο]

Όνειρα & ονειρικός έλεγχος

Οι δαιδαλώδεις διαδρομές που ξετυλιγονται μεσα στα Ονειρα μας. Μπορούμε άραγε να αναπτύξουμε σιγά σιγά με τις καταλληλες διαδικασιες τον έλεγχο τους;

Συνέχεια ανάγνωσης Όνειρα & ονειρικός έλεγχος

Αποσύρεται το 500ευρω! (;)

pentakosiaeyrw

Σημ. του Β: Η είδηση αυτή κυκλοφορεί από προχθές βράδυ και τη δημοσιεύω με κάθε επιφύλαξη καθώς δεν είμαι σε θέση να ξέρω αν ισχύει 100%…


Πριν από λίγους μήνες είχε αναφερθεί στους κόλπους της ΕΚΤ για πιθανή απόσυρση του χαρτονομίσματος των 500 € το οποίο είναι δύσχρηστο και αποτελεί πόλο φοροδιαφυγής.

Συνέχεια ανάγνωσης Αποσύρεται το 500ευρω! (;)

Άποψή μου…

socrates2

Ακούω ανθρώπους και λένε τη φράση: «Λέω την άποψή μου!».

Χαίρομαι ιδιαιτέρως για την έκφραση της οποιασδήποτε άποψης.

Η έκφραση διαφορετικών απόψεων και η φιλοσοφία πάνω σ’ αυτές οδηγεί στην εξέλιξη και την εύρεση κοινών συνισταμένων, πολλές φορές οδηγεί και στη λύση προβλημάτων.

Συνέχεια ανάγνωσης Άποψή μου…

Το άρωμα στη θεραπεία

Η ζωτική ενέργεια των φυτών είναι κάτι αόρατο και άπιαστο. Αυτήν την ενέργεια μπορούμε να απομονώσουμε σε εκείνο που ονομάζουμε αιθέριο έλαιο του φυτού. Αυτά τα αιθέρια έλαια, όταν εξαχθούν με κατάλληλη διαδικασία από το φυτό, μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε στην αρωματοθεραπεία.

Συνέχεια ανάγνωσης Το άρωμα στη θεραπεία

Aστροναύτης της NASA αποκαλύπτει: «Φιλειρηνικοί εξωγήινοι έχουν έρθει στη γη»

Ένας αστροναύτης της NASA, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Mirror, ισχυρίζεται πως φιλειρηνικοί εξωγήινοι ήρθαν στον πλανήτη μας με σκοπό να αποτρέψουν έναν πυρηνικό πόλεμο ανάμεσα σε ΗΠΑ και Σοβιετική Ένωση.

Συνέχεια ανάγνωσης Aστροναύτης της NASA αποκαλύπτει: «Φιλειρηνικοί εξωγήινοι έχουν έρθει στη γη»

Η κουλτούρα της αγένειας

Χαριτίνη Καρακωστάκη
Πώς φτάσαμε να θεωρείται κανονικότητα η επίδειξη των κακών τρόπων

Οταν συναντιούνται τυχαία δύο άγνωστοι στον δρόμο, έλεγε ο Ερβιν Γκόφμαν (αμερικανός κοινωνιολόγος των ηθών της καθημερινής ζωής), αυτό που ακούγεται συχνότερα να βγαίνει από το στόμα τους είναι «καλημέρα» και «συγγνώμη». Και συμπλήρωνε: Αυτά τα «καλημέρα» και τα «συγγνώμη» πρέπει να τα λάβουμε σοβαρά υπόψη και να τα μελετήσουμε, αν θέλουμε να κατανοήσουμε πώς λειτουργεί μια κοινωνία.

Συνέχεια ανάγνωσης Η κουλτούρα της αγένειας

Η λατρεία του Ήλιου στην Αρχαία Ελλάδα.

Η Ηλιακή λατρεία στην αρχαία Ελλάδα εμφανίζεται από τα προκατακλυσμιαία χρόνια και λατρευόταν σε πολλά μέρη της Ελλάδας και όχι μόνο. Αναφορές για τη λατρεία του Ήλιου έχουμε αρκετές από την μυθολογία αλλά και από γνωστές προσωπικότητες όπως ο Απολλώνιος ο Τυανεύς, ο Παυσανίας, Ηρόδοτος, Ησίοδος, και από άλλους. Υπήρχαν θεότητες που αντιπροσώπευαν τον Ήλιο, όπως ο Απόλλωνας η Λητώ κ.α.

Συνέχεια ανάγνωσης Η λατρεία του Ήλιου στην Αρχαία Ελλάδα.

Νέα Επαναστατική Συσκευή Καθαρίζει το Νερό με 0,01 Ευρώ την Ημέρα

thehomeissue_kohler

63 εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν καθαρό νερό σε όλο τον κόσμο, που σημαίνει πως ένας στους δέκα ανθρώπους της Γης πίνει μη πόσιμο νερό σε καθημερινή βάση.

Συνέχεια ανάγνωσης Νέα Επαναστατική Συσκευή Καθαρίζει το Νερό με 0,01 Ευρώ την Ημέρα

Η γνώση βαδίζει παρέα με την ευθύνη…

Έχουμε εκπαιδευτεί να ξοδιάζουμε τη ζωή μας καταδιώκοντας τις σκέψεις μας και τις ματαιόδοξες προβολές μας στο μέλλον. Έχουμε επιλέξει την φυλακή μας. Γιατί άραγε; Επειδή αυτός είναι ο εύκολος, ο ανέξοδος δρόμος.
Το εσωτερικό κοίταγμα απαιτεί εξαιρετική λεπτότητα και μεγάλο κουράγιο. Απαιτεί μια ολοκληρωτική στροφή στη στάση που έχουμε μέχρι τώρα απέναντι στη ζωή.

Η Ιστορία της Λογικής

istoria-tis-logikis

 

Η Λογική στην αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία

Λογική είναι η νοητική διεργασία κατά την οποία συνδέονται στοιχεία για την παραγωγή αποτελέσματος που σχετίζεται με τα συνδεθέντα πχ αν πούμε ότι 2+2=4 αυτό είναι μια λογική διεργασία ή αν πούμε μιαν οποιαδήποτε λέξη πχ “θάλασσα” αυτό είναι μια λογική διεργασία διότι οι λέξεις είναι σύνδεση αισθητηριακών πληροφοριών (εκ των φαινομένων) με αποτέλεσμα την παραγωγή (υπό μορφή γραμμάτων και φωνημάτων) των λέξεων. Ο όρος “λέξη” εκ του “λέγω” σημαίνει “παράγωγο σύνδεσης”.

Συνέχεια ανάγνωσης Η Ιστορία της Λογικής

Οι 10 πανσοφές αρχές των Ινδιάνων Sioux!

indianoi-siou-mymind.gr

Ο Λούθηρος, η Όρθια Αρκούδα ήταν αρχηγός της φυλής των Oglala Lakota Sioux, ο οποίος, μεταξύ κάποιον λιγοστών άλλων, όπως ο Charles Eastman, το Μαύρο Ελάφι και η Gertrude Bonnin ένωσε τον τρόπο ζωής των ιθαγενών λαών των Μεγάλων Πεδιάδων με αυτή των λευκών ευρωπαίων, πριν και κατά τη διάρκεια της άφιξης και της εξάπλωσης των ευρωπαίων πρωτοπόρων.

Συνέχεια ανάγνωσης Οι 10 πανσοφές αρχές των Ινδιάνων Sioux!