Black Μπεε: Ένα διαφορετικό ντοκιμαντέρ…

Ένα (ακόμα) κατακριμμένο ντοκιμαντέρ από την εκκλησία των χριστιανών… Κανένας ο λόγος της κατάκρισης κι όμως είναι «σταμπαρισμένο» κι αυτό από κάποιους που θέλουν να λέγονται «ιερείς»…

Συνέχεια ανάγνωσης Black Μπεε: Ένα διαφορετικό ντοκιμαντέρ…

Γιατί πιστεύουμε ό,τι πιστεύουμε;

pistevo

Η πίστη είναι καθοριστική όχι μόνο για τη θρησκεία αλλά και για την επιστήμη. Σπάνια όμως σκεφτόμαστε πόσο παράξενη είναι. Διαβάστε επάνω σε τι είναι πραγματικά χτισμένες οι βασικές αξίες σας.

Συνέχεια ανάγνωσης Γιατί πιστεύουμε ό,τι πιστεύουμε;

Ο ψεύτικος εσύ!

socrates2

Κι αναρωτιέμαι, τι θεωρείς τον εαυτό σου εσύ που έχεις αυτό το image να συντηρήσεις; Εσύ που το προβάλεις μέσω των κοινωνικών δικτύων ή των κοινωνικών εκδηλώσεων που πας για να επιδείξεις τα ρούχα, τα κοσμήματα και το στυλ των μαλλιών σου;

Συνέχεια ανάγνωσης Ο ψεύτικος εσύ!

Ενα δις πλανήτες σαν τη Γη στον Γαλαξία

Ερευνητές στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν εκατοντάδες νέους εξωπλανήτες αλλά προχώρησαν και σε μια εκτίμηση για τον αριθμό των πλανητών στον γαλαξία μας οι οποίοι έχουν μέγεθος παρόμοιο με αυτό της Γης. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το μέγεθος της Γης είναι ιδανικό στην ανάπτυξη συνθηκών ευνοϊκών για την παρουσία της ζωής.

Συνέχεια ανάγνωσης Ενα δις πλανήτες σαν τη Γη στον Γαλαξία

Δέκα πράγματα που σκότωσε το ίντερνετ

Στην εποχή της τεχνολογίας τα πάντα είναι εφικτά. Από το να μάθεις τι έχει συμβεί στην πιο απομακρυσμένη γωνιά του πλανήτη, να ανανεώσεις την γκαρνταρόμπα σου ψωνίζοντας διαδικτυακά, να πληρώσεις τους λογαριασμούς σου χωρίς να στήνεσαι στην ουρά.
Κάπου εκεί στη δεκαετία του 1990, όταν το διαδίκτυο έκανε το μεγάλο μπαμ, η καθημερινότητα άρχισε να τρέχει με πολύ γρήγορους ρυθμούς και κάποιες παλιές -και συχνά αγαπημένες συνήθειες- πέθαναν.

Συνέχεια ανάγνωσης Δέκα πράγματα που σκότωσε το ίντερνετ

Μυστηριώδη «πυραμίδα» κρύβει ο νάνος πλανήτης Δήμητρα

Η Δήμητρα είναι ένα μεγάλο μυστήριο. Η μη επανδρωμένη αποστολή Dawn της NASA ενώ βρισκόταν σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη-νάνο Δήμητρα εντόπισε μια πτύχωση του εδάφους που θυμίζει πυραμίδα.

Ο Δρόμος του μαθητή, χωρίς Δάσκαλο

En-no-Gyoja.jpg
Ιωάννης Αυγουστάτος
ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ – ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

Μπορούμε να ακολουθήσουμε το μονοπάτι της γνώσης και της επιστροφής στο πνεύμα με τις δικές μας προσπάθειες. Οι περισσότεροι αδυνατούν να δεχθούν πως χρειαζόμαστε τόσο λίγα για να προχωρήσουμε. Είμαστε ρυθμισμένοι να περιμένουμε οδηγίες, διδασκαλία, καθοδηγητές, μεγάλους μύστες. Η πραγματική γνώση, η οποία επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο ζούμε και τον τρόπο με τον οποίο θα πεθάνουμε, δεν μπορεί να μεταδοθεί.

Συνέχεια ανάγνωσης Ο Δρόμος του μαθητή, χωρίς Δάσκαλο

Είναι το βήμα στο κενό

fire_love-1920x1080

Θα λέω αυτά που σκέφτομαι κι ας είναι η φωτιά τους να με κάψει.

Γιατί αν δεν τα πω θα εκραγώ ή θα γίνω κάτι που δεν είμαι. Γιατί αυτά που λέμε κι εκείνα που δε λέμε καθορίζουν το τώρα και το μετά. Κι είναι κυρίως εκείνα που δε λέμε που κάνουν τη ζωή μας πιο δύσκολη και την πηγαίνουν εκεί που δεν θα έπρεπε να πάει.

Συνέχεια ανάγνωσης Είναι το βήμα στο κενό