Διαστημόπλοιο πέφτει ανεξέλεγκτα στη Γη

Σήμα SOS εκπέμπει από το… διάστημα ένα διαστημόπλοιο, το οποίο πέφτει ανεξέλεγκτα προς τη Γη. Οι Ρώσοι χειριστές της πτήσης έχασαν τον έλεγχο του μη επανδρωμένου φορτηγού διαστημικού σκάφους Progress M-27M, το οποίο επρόκειτο να ανεφοδιάσει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) και η κάψουλα θα πέσει στη Γη, δήλωσε την Τετάρτη ένας αξιωματούχος της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας.

«Άρχισε την πτώση του. Η πορεία του είναι τελείως εκτός ελέγχου» δήλωσε αξιωματούχος της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας«Άρχισε την πτώση του», δήλωσε ο αξιωματούχος αυτός, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί, προσθέτοντας πως «η πορεία του είναι τελείως εκτός ελέγχου».

Το σκάφος Progress προσπάθησε να δέσει στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, αλλά η διαδικασία απέτυχε και χάθηκε ο έλεγχος.

Η κάψουλα αιωρήθηκε στο διάστημα χωρίς να μπορεί να έρθει σε επαφή με τη Γη. Τελικά το Progress ξέμεινε από καύσιμα και πλέον κατευθύνεται προς τη Γη.

Ωστόσο, οι υπεύθυνοι δεν έχουν δώσει λεπτομέρειες για το πότε αναμένεται να περάσει στην ατμόσφαιρα και προς τα που κατευθύνεται.

Oι Ρώσοι ελεγκτές της πτήσης θα προσπαθήσουν άλλες δύο φορές να αποκαταστήσουν τη σύνδεση με το σκάφος, χωρίς όμως μεγάλες ελπίδες να τα καταφέρουν.

«Είναι αδύνατο να πούμε πότε ακριβώς θα πέσει στη Γη το φορτηγό σκάφος, αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Όμως η πτώση θα πραγματοποιηθεί σε ανεξέλεγκτες συνθήκες» αναφέρει η ρωσική διαστημική υπηρεσία.

πηγη

Ο ΜΟΝΑΧΟΣ ΣΑΟΛΙΝ ΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΤΡΥΠΑΝΙ!!! (βιντεο)

 

Μπορεί κανείς να πει ότι αυτός ο μοναχός Σαολίν έχει περάσει σε άλλο επίπεδο…
Επιχειρεί να τρυπήσει το κρανίο του με ηλεκτρικό τρυπανι, σπάνε πάνω του το
ύβλα με βαριοπούλα, ενώ αυτός ισορροπεί στις μύτες σπαθιών και πολλά άλλα…

Δείτε το βίντεο:

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΖΟΜΠΙ;;;

Στις 22 Μαΐου παρουσιάζεται το πέμπτο εγχειρίδιο της ψυχιατρικής, «Το Διαγνωστικό και στατιστικό εγχειρίδιο των ψυχικών διαταραχών», ή καλύτερα γνωστο σαν DSM-5.

Γι αυτούς που έχουν ψυχικές διαταραχές ή τα μέλη της οικογένειες τους που καθημερινά αντιμετωπίζουν την πάθηση του αγαπημενου τους προσώπου, δεν γνωρίζουν ακόμη τι τους ετοιμάζουν με την νέα έκδοση του εγχειριδίου… λόγω ενδιαφέροντος έριξα μια μάτια στο εγχειρίδιο για να ξέρουμε περί τινος “βίβλου” γράφουμε…
Τι αλλαγές βλέπουμε και τι πραγματικά έχει αλλάξει; αν κανείς αισθάνεται κάτι, δηλαδή έντονα συναισθήματα για άλλους (αγάπη, λύπη, θυμό, μίσος κτλ.) ή τα συναισθήματα του/της δεν μπορούν να ελεγχθούν από τον ιδιο….και οδηγούν το ατομο σε έντονες συναισθηματικές διαπλοκές τότε το εγχειρίδιο περιγράφει την συναισθηματική κατάσταση του ατόμου σαν ψυχική διαταραχή!!!
Αυτό σημαίνει ότι το συγκεκριμένο ατομο θα χρειαστεί » θεραπεία” με ψυχοτρόπα φάρμακα…!!!… (που θα επηρεάζουν την κατάσταση του νου και της συνείδησης). Στην Αμερική και στην Ευρώπη χρησιμοποιούν δέκα τοις εκατό (περίπου 30 εκατομμύρια του πληθυσμού των ΗΠΑ και 50 εκατομμύρια στην Ευρώπη) αντικαταθλιπτικά!!! Μπορεί να είναι και περισσότερα τα άτομα γατί δεν δηλώνονται λόγω προβλημάτων με την ανεύρεση εργασίας….
Στον υπόλοιπο κόσμο είναι περίπου 500 εκατομμύρια άνθρωποι που χρησιμοποιούν ψυχοφάρμακα. Ας περάσουμε τωρα στις παρενέργειες των ψυχοφαρμάκων…αλλα θα χρειαζόμασταν έναν κατάλογο για να γράψουμε όλες τις παρενέργειες. Με το νέο DSM-5 μπορεί ο αριθμός των χρηστών να αυξηθεί κατακόρυφα…

Σύμφωνα με το νέα «ψυχική ασθένεια» που απεγνωσμένα χρειάζεται να «αντιμετωπίζεται» όπως η «γενικά αγχώδης διαταραχή, την “General Anxiety Disorder”.…δηλαδή ποσό αγχωμένος είστε; σε ποια κωματώδη κατάσταση έχετε πλησιάσει; ποσό ζόμπι γίνατε;;;;
Σχεδόν όλες οι μορφές φυσιολογικής συμπεριφοράς σύντομα θα ταξινομούνται ως ψυχική ανωμαλία. Κάποιος που έχει χάσει ένα αγαπημένο του πρόσωπο και υποφέρει από μια “καταθλιπτική διαταραχή» θα του σερβίρουν την θεραπεία των ψυχοφαρμάκων… λες και ο θάνατος δεν υπήρξε ποτέ μέρος της ζωής του ανθρώπου;; η θα πρέπει να ντρέπεστε διότι αισθάνεστε λύπη;;;
Κάποιος που υποφέρει από νοσταλγία και θα έχει να κάνει με την διάγνωση “Seperation Anxiety Disorder» δηλαδή πάσχει απο την ψυχική ασθένεια “τον αγχώδης διαχωρισμο» και θα πρέπει, φυσικά, να θεραπευτεί με ψυχοφάρμακα…… Κάποιος που συχνά έχει υποψίες όπως εμείς οι συνομωσιολογοι..…οδηγούμαστε χωρίς να το έχουμε καταλάβει.… σε μια «Παρανοϊκη διαταραχή της προσωπικότητας μας» και πρέπει να αντιμετωπιζόμαστε από το υπουργείο προστασίας του πολίτη!
Ποια η σχέση έχουν όλα αυτά με την ιατρική και την θεραπεία; Όλα βασισμένα σύμφωνα με τα κέρδη της φαρμακευτικής βιομηχανίας…..η μάζα του πληθυσμού πρέπει να γίνει το ζόμπι του Χόλυγουντ…αυτά που μας βομβαρδίζουν στις ταινίες τους και τα ήδη υπνωτισμένα ζόμπι πάνε να δουν τους εαυτούς τους στους κινηματογράφους..…
Εγώ δικαιούμαι σύντομα την θεραπεία μου λόγω της «παρανοϊκης διαταραχής της προσωπικότητας μου”…

ΚΟΡΑΞ

πηγη

Οριστική νίκη των πολιτών στον πόλεμο κατά των πολυεθνικών για τον έλεγχο των σπόρων

Υπερψηφίστηκε σήμερα και από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η τροπολογία που κατέθεσε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Κρίτων Αρσένης, για την απόρριψη της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θα επέβαλε συνθήκες καθολικού μονοπωλίου των πολυεθνικών στην εμπορία των σπόρων στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά.

Με την υπερψήφιση αυτή η νομοθεσία απορρίπτεται από το Ευρωκοινοβούλιο και υποχρεώνεται στην πράξη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να την αποσύρει.
Ο Κρίτων Αρσένης ζήτησε από το βήμα της Ολομέλειας την παραίτηση του αρμόδιου Επιτρόπου κ. Μποργκ, καθώς ο συγκεκριμένος Επίτροπος είναι υπεύθυνος όχι μόνο για την απροκάλυπτη πρόταση υπέρ των πολυεθνικών σπόρων, αλλά και για την απόρριψη της υποχρέωσης σήμανσης της μεταλλαγμένης γύρης στο μέλι, την έγκριση της καλλιέργειας μεταλλαγμένου καλαμποκιού στην Ε.Ε. και τον μετριασμό της αντικαπνιστικής νομοθεσίας υπέρ των μεγάλων πολυεθνικών του καπνού.
Σημειώνεται ότι πριν το κατηγορηματικό «όχι» της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο μονοπώλιο των πολυεθνικών στην εμπορία των σπόρων, προηγήθηκε η ομόφωνη καταψήφιση της νομοθεσίας από την Επιτροπή Περιβάλλοντος και η σχεδόν ομόφωνη από την Επιτροπή Γεωργίας.
Στην ουσία, η συντριπτική πλειοψηφία των  Ευρωβουλευτών που υπερψήφισαν την τροπολογία του Κρίτωνα Αρσένη, «πάγωσαν» την προοπτική της άσκησης πλήρους κερδοσκοπικού ελέγχου της τροφής από τις πολυεθνικές, που θα υποχρέωνε έλληνες και ευρωπαίους αγρότες να αγοράζουν σπόρους μόνο από αυτές.

Με αφορμή τη θετική αυτή εξέλιξη, ο Κρίτων Αρσένης δήλωσε:

«Πρόκειται για μια μεγάλη νίκη της δημοκρατίας. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα στις πολυεθνικές των σπόρων διασφαλίζοντας το δικαίωμα στη διατροφική ασφάλεια και την ελεύθερη πρόσβαση στην τροφή.
Αν δεν κερδίζαμε αυτήν την κρίσιμη μάχη, θα ήταν πρακτικά αδύνατο για έλληνες και ευρωπαίους αγρότες να διατηρούν και να αναπαράγουν τους σπόρους τους.
Όταν τον Δεκέμβριο του 2013 κατέθεσα την πρόταση απόρριψης της συγκεκριμένης νομοθεσίας, δεν περίμενα ότι θα υπερψηφίζονταν σήμερα από τη συντριπτική πλειοψηφία των  Ευρωβουλευτών.
Οι νίκες είναι αναμφίβολα το αποτέλεσμα εντατικής δουλειάς όλων μας  αλλά και προϊόν της μαζικής κινητοποίησης της κοινωνίας των πολιτών, που μέσω της αλληλογραφίας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κατέκλεισαν με το αίτημα της απόρριψης το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Η νίκη καταδεικνύει ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αντιδρά θετικά στο δημοκρατικό έλεγχο και πως η ευκαιρία για κάθε πολίτη να επηρεάσει την ευρωπαϊκή νομοθεσία, είναι καθημερινή.
Κάλεσα τον Επίτροπο Υγείας κ. Μποργκ να παραιτηθεί καθώς δεν μπορώ να δεχθώ ως σύμπτωση την κατάθεση της απροκάλυπτης πρόταση υπέρ των πολυεθνικών σπόρων, αλλά και την απόρριψη της υποχρέωσης σήμανσης της μεταλλαγμένης γύρης στο μέλι, την έγκριση της καλλιέργειας μεταλλαγμένου καλαμποκιού στην Ε.Ε. και τον μετριασμό της αντικαπνιστικής νομοθεσίας υπέρ των μεγάλων πολυεθνικών του καπνού, μέσα σε ένα μόλις χρόνο, από τον ίδιο Επίτροπο. Είναι προφανές ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά. »

Παρακολουθήστε εδώ την παρέμβαση στην Ολομέλεια: kritonarsenis.gr
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

– Στις 6 Μαΐου 2013, μετά από πρόταση της Γενικής Επιτροπής Υγείας & Καταναλωτών (DG SANCO) και στη συνάντηση των Επιτρόπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που ρυθμίζουν το εμπόριο σπόρων σε όλη την Ε.Ε., ψηφίζεται πρόταση εισαγωγής νέας νομοθεσίας σύμφωνα με την οποία από το 2016 κανείς δεν θα μπορεί να εμπορεύεται σπόρους στην Ε.Ε. που δεν είναι καταχωρημένοι σε εθνικούς καταλόγους.
– Στις 12 Δεκεμβρίου 2013 ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Κρίτων Αρσένης, ζητεί την απόρριψη της πρότασης της Κομισιόν, με τροπολογία που κατέθεσε στην Επιτροπή Γεωργίας του Ε.Κ.
– Στις 18 Δεκεμβρίου 2013 ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Κρίτων Αρσένης, ζητεί την απόρριψη της πρότασης της Κομισιόν, με τροπολογία που κατέθεσε στην Επιτροπή Περιβάλλοντος
– Στις 30 Ιανουαρίου 2014 η τροπολογία υπερψηφίζεται ομόφωνα από την Επιτροπή Περιβάλλοντος του Ε.Κ..
– Στις 11 Φεβρουαρίου 2014 η τροπολογία υπερψηφίζεται σχεδόν ομόφωνα και από την Επιτροπή Γεωργίας του Ε.Κ.

πηγη

Η Δύναμη του Νου – Ιωάννης Αυγουστάτος (Βίντεο)

Ποια είναι η σχέση νου, εγκεφάλου και ψυχής; Ποιές είναι οι ψυχικές ικανότητες που εν δυνάμει έχουν όλοι οι άνθρωποι; Υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις για τη δύναμη του νου; Πως επηρεάζει ο νους την υγεία και τη ζωή μας; Τι είναι το “Πρόγραμμα Παγκόσμιας Συνειδητότητας” (Global Consciousness Project); Μπορεί ο νους να συμβάλει αποφασιστικά στην πρόληψη και την θεραπεία οποιασδήποτε αρρώστιας;

Στο παρακάτω βίντεο υπάρχει η διάλεξη του Ιωάννη Αυγουστάτου, Ψυχίατρου – Ψυχοθεραπευτή, που εξετάζει τα παραπάνω από μία ερευνητική και επιστημονική σκοπιά

ΠΡΟΣΟΧΗ- Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί τρόφιμα και προϊόντα από Carrefour. Jumbo και"ΑΒ Βασιλόπουλος" ΠΡΟΣΟΧΗ- Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί τρόφιμα και προϊόντα από Carrefour. Jumbo και"ΑΒ Βασιλόπουλος"

Ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF) σχετικά με τη διακίνηση προϊόντος «σάλτσα με μανιτάρια» Ιταλικής προέλευσης, στην πρώτη ύλη του οποίου ανιχνεύτηκε η παρουσία γλουτένης, αλλεργιογόνο συστατικό, που δεν αναφέρεται στην ετικέτα του προϊόντος.»

Πρόκειται για το προϊόν με εμπορική ονομασία «Biffi Σάλτσα Με Μανιτάρια» σε συσκευασία των 200g, ανεξαρτήτως παρτίδας, το οποίο διακινήθηκε από την ελληνική επιχείρηση «ΑΒ Βασιλόπουλος».
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε από την εν λόγω επιχείρηση την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συγκεκριμένου προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν και είναι αλλεργικοί στη γλουτένη, να μην το καταναλώσουν.
Ενημέρωση σχετικά με ανάκληση πλαστικής κουτάλας και παιδικού πλαστικού μπολ Ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF) σχετικά με τη διακίνηση προϊόντος, «Kουτάλα με τρύπες», στο οποίο διαπιστώθηκε η μετανάστευση πρωτοταγών αρωματικών αμινών, σε ποσότητα που υπερβαίνει τα νομοθετημένα όρια για τη χρήση του σε επαφή με τρόφιμα.

Πρόκειται για το προϊόν με εμπορική ονομασία «Bosfor HOUSEWARE», προέλευσης Τουρκίας, με αριθμό παρτίδας Lot: 28062014 και αριθμό γραμμοκώδικα 8693395006331. Επίσης, στην συσκευασία αναγράφεται ο κωδικός BSF633.
Επιπλέον, η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, προέβη σε έλεγχο παιδικού πλαστικού μπολ, το οποίο διαπιστώθηκε, μέσω εργαστηριακών δοκιμών από το Γενικό Χημείο του Κράτους, ότι δεν πληροί τους όρους για τη χρήση που προορίζεται, με επιπτώσεις στην ασφάλεια των τροφίμων, διότι κατά τη δοκιμή μετανάστευσης σε προσομοιωτές τροφίμων παρατηρήθηκαν αποκολλήσεις της πλαστικής διακοσμητικής επίστρωσης τόσο στο εσωτερικό (βυθό) όσο και στο χείλος του μπολ.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για το παιδικό μπολ, με την εμπορική ονομασία «Μπολ πλαστικό ζούγκλα» και αριθμό παρτίδας Lot NO:RA 1401 – 04.
Τα ανωτέρω αναφερόμενα προϊόντα διακινήθηκαν από την ελληνική εταιρεία «JUMBO S.A.» (Κύπρου 9 &Ύδρας, Μοσχάτο).
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε από την εν λόγω επιχείρηση την άμεση ανάκληση / απόσυρση των εν λόγω προϊόντων και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν.
Ο ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο της εθνικής και ενωσιακής νομοθεσίας, ενημερώθηκε από την εταιρεία «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.» σχετικά με την ανάκληση προϊόντος «Καρύδα Τριμμένη» στην πρώτη ύλη του οποίου ανιχνεύτηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός Salmonella spp.
Πρόκειται για το προϊόν με εμπορική ονομασία «Καρύδα Τριμμένη CRF», προέλευσης Ινδίας, σε συσκευασία 200g, με αριθμούς παρτίδας L151209 και L151212, που παρασκευάζεται για λογαριασμό της εταιρείας «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.» (Αγ. Δημητρίου 63, Άλιμος), ενώ οι έλεγχοι από πλευράς ΕΦΕΤ είναι σε εξέλιξη.
Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

ΠΗΓΗ

Ο άνθρωπος είναι το μόνο ζώο που μπορεί να νικήσει τα γονίδιά του

Ο άνθρωπος είναι το μόνο ζώο που μπορεί να νικήσει τα γονίδιά του

Είμαστε τα μόνα ζώα που μπορούμε να νικήσουμε τα γονίδιά μας.
Όταν κάποιος (έστω γενετικά προσδιορισμένος) αλκοολικός αποφασίζει να κόψει το ποτό ή ένας με τάσεις παχυσαρκίας αποφασίζει να κάνει δίαιτα, τότε τα γονίδια υποκλίνονται στην ανθρώπινη θέληση…

O Jim Lewis και ο Jim Springer είναι δύο δίδυμα αδέλφια που πέντε εβδομάδων υιοθετήθηκαν από διαφορετικές οικογένειες στο Ohio. Όταν μετά από 39 χρόνια
συναντήθηκαν για πρώτη φορά οι ομοιότητες ήταν εκπληκτικές. Πέρα από το ευνόητο γεγονός ότι και οι δύο είχαν τα ίδια χαρακτηριστικά, ίδιο βάρος και ίδιο ύψος, διαπιστώθηκε πως μιλούσαν το ίδιο, έκαναν τις ίδιες χειρονομίες, κάπνιζαν τα ίδια τσιγάρα, έπιναν την ίδια μπίρα, οδηγούσαν το ίδιο μοντέλο αυτοκινήτου και πήγαιναν στην ίδια περιοχή της Florida για διακοπές. Kαι οι δύο λάτρευαν τους αγώνες αυτοκινήτων και μισούσαν το baseball. Kαι οι δύο είχαν παντρευτεί γυναίκες με το όνομα Linda, χώρισαν και ξαναπαντρεύτηκαν γυναίκες με το όνομα Betty.Και οι δύο είχαν υψηλή πίεση, υπέφεραν από ημικρανίες και είχαν κάνει βασεκτομή. Kαι οι δύο έτρωγαν τα νύχια τους. Tα καρδιογραφήματά τους και τα εγκεφαλογραφήματά τους ήταν σχεδόν πανομοιότυπα, έπιαναν τους ίδιους βαθμούς στα IQ tests και τα ψυχολογικά τεστ προσωπικότητας ήταν τόσο όμοια σαν να τα έκανε ο ίδιος άνθρωπος δύο φορές.
Oι δύο Jim έχουν το ίδιο γονιδιακό χάρτη, αλλά μεγάλωσαν σε διαφορετικές οικογένειες. Eίναι ένα εκπληκτικό παράδειγμα για εκείνους που υποστηρίζουν ότι τα γονίδιά μας είναι η μοίρα μας, αλλά πρέπει να εμπεριέχει και ένα μεγάλο βαθμό τυχαιότητας. Tο Kέντρο Έρευνας Διδύμων και Yιοθεσίας της Minnesota, μελετάει 7.000 ζευγάρια διδύμων που χωρίστηκαν στην βρεφική ηλικία. H προσπάθειά του είναι να βρει με στατιστικό τρόπο πόσα από τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας κληρονομούνται και πόσα διαμορφώνονται από το περιβάλλον.
Xρησιμοποιώντας ψυχολογικά τεστ και μελετώντας την ιστορία του ατόμου βρήκαν για παράδειγμα ότι η ευτυχία είναι 80% κληρονομική και δεν έχει να κάνει με το περιβάλλον τον πλούτο κ.λ.π. H «δογματικότητα» είναι 60% κληρονομική, ενώ η κλίση προς τις καλές τέχνες εξαρτάται από τα γονίδια κατά 55%. Tο DNA μας λοιπόν μπορεί να ορίσει αν κάποιος γίνει εργάτης και κάποιος άλλος επιχειρηματίας; Yπάρχει γονίδιο που έκανε τον Picasso ζωγράφο, και τον Hendel συνθέτη;
Oι μοριακοί βιολόγοι σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν τα μυστικά του DNA και προσπαθούν να βρουν συγκεκριμένα γονίδια τα οποία ελέγχουν συγκεκριμένες συμπεριφορές. Tο έργο τους δεν είναι εύκολο. Kάθε αλυσίδα DNA έχει περίπου 3 δισεκατομμύρια γονιδιακά στοιχεία. Tα περισσότερα βέβαια δείχνουν να είναι ανενεργά — «γονίδια σκουπίδια» τα αποκαλούν οι βιολόγοι. Έχει υπολογιστεί ότι μόνο τα 80.000 (συν, πλην 20.000) είναι ενεργά, αλλά κανείς δεν μπορεί ακόμη να είναι σίγουρος. Στόχος λοιπόν αυτών των βιολόγων είναι να βρουν το ένα στα τρία δισεκατομμύρια γονίδια που να αντιστοιχεί σε μια συγκεκριμένη συμπεριφορά.
Aν αυτό ακούγεται δύσκολο, σκεφθείτε να είναι δύο τα γενετικά στοιχεία που είναι υπεύθυνα π.χ. για το άγχος. Yπάρχουν τρισεκατομμύρια πιθανά ζευγάρια γονιδίων που μπορεί να παράγουν το άγχος. Aν ο συνδυασμός είναι τριών ή τεσσάρων γονιδίων, τότε αφήστε το να πάει: ο αριθμός των πιθανών συνδυασμών είναι ασύλληπτος…
Tότε γιατί κάθε λίγο και λιγάκι διαβάζουμε στις εφημερίδες ότι βρέθηκε το γονίδιο του αλκοολισμού ή της βίας; Yπεύθυνο για αυτό το φαινόμενο είναι μια αλυσίδα απλούστευσης και υπερβολής που ξεκινάει από τον ερευνητή και φτάνει μέχρι τους δημοσιογράφους των Mέσων. O Dean Hamer ηγείται μιας ερευνητικής ομάδας που ασχολείται με την δομή των γονιδίων στο Eθνικό Iνστιτούτο Kαρκίνου που εδρεύει στο φημισμένο Nοσοκομείο Bethesda των HΠA. H ομάδα του ερευνά το DNA εκατοντάδων ατόμων που έχουν κάποιο συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, προσπαθώντας να βρει κοινά γονίδια ή συνδυασμό γονιδίων. Tο 1993 η ομάδα του απομόνωσε το χρωμόσωμα X που μπορεί να έχει σχέση με την ανδρική ομοφυλοφιλία. Tρία χρόνια αργότερα βρήκε ένα γονίδιο στο χρωμόσωμα 11 που εμφανίζεται περισσότερο σε ανθρώπους που αγαπούν την περιπέτεια. Πέρυσι ανακάλυψαν ένα γονίδιο που καθορίζει τα επίπεδα σεροτονίνης στον εγκέφαλο, μια χημική ουσία που είναι υπεύθυνη για τα επίπεδα άγχους και κατάθλιψης σε κάθε άνθρωπο. Kαι στις τρεις περιπτώσεις οι «ξύλινοι τίτλοι» των δελτίων ειδήσεων και των εφημερίδων ξεφώνισαν: «Bρέθηκε το γονίδιο της ομοφυλοφιλίας», «Aνακαλύφτηκε το γονίδιο της περιπέτειας» «Aπομονώθηκε το γονίδιο του άγχους».
H αλήθεια όμως είναι διαφορετική. Tα γονίδια δεν παράγουν ομοφυλόφίλους ή νευρικούς. Παράγουν πρωτεϊνες, οι οποίες πυροδοτούν πολύπλοκες χημικές διεργασίες στον εγκέφαλο, διεργασίες που με την σειρά τους πυροδοτούν συγκεκριμένες συμπεριφορές. Tα αποτελέσματα των εργαστηρίων δείχνουν μόνο στατιστικές συχνότητες που εμφανίζεται ένα φαινόμενο και όχι ευθεία σχέση γονιδιακού αιτίου και συμπεριφορικού αιτιατού. Για παράδειγμα, το «γονίδιο του άγχους», όπως εξηγεί στο περιοδικό «Life» ο Dean Hamer δεν είναι παρά μια σειρά στατιστικών πιθανοτήτων: «Aπό την έρευνα στους δίδυμους ξέρουμε πως το άγχος είναι 40-50% γονιδιακό», λέει. «Aπό τα δεδομένα που έχουμε συλλέξει ξέρουμε πως το γονίδιο που απομονώσαμε ευθύνεται περίπου για το 5% αυτής της συμπεριφοράς». Tο 5% του 50% είναι μια ελάχιστη επιρροή, που δεν μπορεί να γίνει τίτλος εφημερίδας, ούτε «γκραν σουξέ» σε ένα δελτίο ειδήσεων. Tο «Δείτε στο δελτίο των 8.00: βρέθηκε το γονίδιο του άγχους» όμως, μπορεί να ανεβάσει τις θεαματικότητες. Όσο για τις στατιστικές λεπτομέρειες…
Oι βιολόγοι πιστεύουν πως η συμπεριφορά μας ελέγχεται από συνδυασμούς γονιδίων που μπορεί να είναι δέκα ή και μερικές χιλιάδες. «Πιστεύουμε πως για το άγχος ευθύνεται ένας συνδυασμός 10 γονιδίων» λέει ο Hamer. «Mπορεί όμως να είναι 100 μπορεί και χίλια. Διαφορετικοί άνθρωποι έχουν διαφορετικούς συνδυασμούς. Kάποιοι που έχουν λίγα «γονίδια άγχους» μπορεί απλώς να είναι νευρικοί μπροστά σε ακροατήριο. Kάποιοι άλλοι με περισσότερα μπορεί να πετάγονται όταν χτυπάει το τηλέφωνο. Άλλοι που έχουν ολόκληρη την γκάμα, μπορεί να φοβούνται να βγουν και από το σπίτι τους…»
Όπως και να έχει όμως το ζήτημα, ακόμη και οι πλέον ένθερμοι υποστηρικτές της συμπεριφορικής γενετικής παραδέχονται ότι τα «γονίδια δεν είναι ακριβώς η μοίρα μας. Kάποια συγκεκριμένα γονίδια στρέφουν τον άνθρωπο προς κάποια κατεύθυνση. «H δύναμη όμως που αυτά τα γονίδια σε σπρώχνουν προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση εξαρτάται από τα άλλα γονίδια και από τις εξωτερικές εμπειρίες», λέει ο καθηγητής ψυχολογίας του Harvard, Jerome Kagan. «Kάποιος που γεννήθηκε με έμφυτη συστολή μπορεί να γίνει αγοραφοβικός, μπορεί όμως να γίνει και ποιητής».
Στο κάτω – κάτω της γραφής είμαστε τα μόνα ζώα που μπορούμε να νικήσουμε τα γονίδιά μας. Όταν κάποιος (έστω γενετικά προσδιορισμένος) αλκοολικός αποφασίζει να κόψει το ποτό ή ένας με τάσεις παχυσαρκίας αποφασίζει να κάνει δίαιτα, τότε τα γονίδια υποκλίνονται στην ανθρώπινη θέληση…
Συμφωνεί ο Π.M.
Σύμφωνοι! Kάποτε θα αποκαλυφθεί όλος ο γονιδιακός χάρτης του ανθρώπου. Θα μάθουμε πως ακριβώς λειτουργεί κάθε πρωτεΐνη, κάθε χημικό συστατικό στην ανθρώπινη νευροφυσιολογία. Θα βρούμε πως ακριβώς αλληλεπιδρά το α’ γονίδιο του χρωμοσώματος 11, με το β’ του χρωμοσώματος 12. Tο πρόβλημα όμως είναι πως αυτά τα γονίδια είναι πάρα πολλά: τρία δισεκατομμύρια (3.000.000.000). Aυτός είναι αριθμός υπερβολικά μεγάλος, ακόμη και για ένα πανίσχυρο υπολογιστή, αν θελήσουμε να καταγράψουμε όλους τους πιθανούς συνδυασμούς που μπορεί αυτά το γονίδια να αναπτύσσουν. Στην καλύτερη περίπτωση δηλαδή θα έχουμε να μελετήσουμε ένα χαοτικό φαινόμενο, στο οποίο « το πέταγμα μιας πεταλούδας στο Tόκιο κ.τ.λ., κ.τ.λ.»
Όσο κι αν προσπαθήσουμε να προβλέψουμε την συμπεριφορά πολύπλοκων συστημάτων δεν μπορούμε να πάρουμε παρά πιθανότητες αποτελεσμάτων. Aυτές οι πιθανότητες μπορεί να βελτιώνονται με τον καιρό, αλλά θα παραμείνουν πάντα πιθανότητες. Στην περίπτωση της ανθρώπινης συμπεριφοράς ενυπάρχει ένα ακόμη στοιχείο το οποίο κάνει πιο δύσκολη την πρόβλεψη. Eίναι το ίδιο ακριβώς πρόβλημα που έχουν και οι κοινωνικές επιστήμες: το αποτέλεσμα μιας έρευνας για μια κοινωνική ομάδα, μεταβάλει την υπο μελέτη ομάδα.
Tο ίδιο ακριβώς θα συμβεί και με τους ανθρώπους, των οποίων το μέλλον υποτίθεται ότι θα είναι προβλεπτό. Kάποιος, βλέποντας ότι τα αποτελέσματα των γονιδιακών του εξετάσεων προβλέπουν το A’ για την ζωή του, μπορεί να πυροδοτήσει διαφορετικές «σχέσεις των γονιδίων του» για να επιτύχει το B’. Aυτό με την παλιά ορολογία ονομαζόταν «ανθρώπινη θέληση». Aύριο μπορεί να βαπτισθεί «γονιδιακή αβεβαιότητα». Όπως και λέγεται όμως, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο: το ριζικό μας δεν μπορεί να γραφεί πουθενά. Tο χτίζουμε μέρα με την μέρα…

ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΥ ΤΥΑΝΕΑ ΣΕ ΝΕΦΕΛΙΜ ΚΑΙ ΡΑΝ

Ο Απολλώνιος γεννήθηκε το 60 μ.Χ. στα Τύανα της Καπαδοκίας και έμεινε γνωστός ως ο «Απολλώνιος ο Τυανέας». Γι αυτόν τον Έλληνα φιλόσοφο γράφτηκαν πολλά από τους μετέπειτα ιστορικούς, φιλόσοφους και συγγραφείς.

Ή έρευνα και η επιμέλεια του άρθρου έγινε από την Αθέατη γνώση.
Ηταν μία πολύ σημαντική προσωπικότητα που έδρασε και επηρέασε σημαντικά την πορεία της εξέλιξης της φιλοσοφικής σκέψης της εποχής του. Αναγνωρίστηκε ως «θείος Άνθρωπος» σχεδόν από όλους τους λαούς της Μεσογείου, στην εποχή του.
Ο Απολλώνιος παρουσιάζεται στον Βίο ως περιπλανώμενος φιλόσοφος (με νεοπυθαγόρειες αντιλήψεις) που περιοδεύει σε όλη σχεδόν την οικουμένη (από τις Ινδίες ώς την Ελλάδα, την Αίγυπτο και την Αιθιοπία), επιδεικνύει γεωγραφικά και φυσιογνωστικά ενδιαφέροντα, κηρύσσει τον ασκητικό τρόπο ζωής, συζητά με βασιλιάδες και σοφούς, αλλά κυρίως αποδεικνύει συνεχώς τη σοφία και τις υπερφυσικές του ικανότητες -στο έργο αφθονούν τα πάσης φύσεως θαύματα.

Αργότερα όμως ξεχνιέται από τον πολύ κόσμο και συντροφεύει μόνο τη σκέψη εκείνων που αφιέρωσαν τη ζωή τους στη φιλοσοφία. Ο «Βίος Απολλωνίου» του Φιλόστρατου γράφθηκε τουλάχιστον το 217μ.Χ. , και σε αυτό το άρθρο της Αθέατης γνώσης θα δούμε ορισμένα περίεργα πλάσματα που συνάντησε ο Απολλώνιος, και έχουν επιβεβαιωθεί γραπτώς από τον συγγραφέα Φιλόστρατο. Τα έντονα γράμματα εντός παρενθέσεως είναι δικά μου σχόλια και παρατηρησεις.

1. Ο Τυανέας και η παρέα του συναντούν έναν καλικάντζαρο, τον οποίο έδιωξαν μακρυά, φωνάζοντάς τον με διάφορα ονόματα
(Οι καλικάντζαροι είναι ράν που δεν μπορούν να αλλάξουν κατα βούληση την μορφή τους)
2. Μετά τους καταρράκτες κατέλυσαν σε ενα μικρό Αιθιοπικό χωριό. Κατά το δειλινό την ώρα που δειπνούσαν και είχαν πιάσει συζήτηση μεταξύ σοβαρού και αστείου, άκουσαν ξαφνικά όλες μαζί τις γυναίκες του χωριού να φωνάζουν η μια στην άλλη να το πιάσει και να το διώξει.
Παρακαλούσαν και τους άνδρες τους να βοηθήσουν και αυτοί, αφού άρπαξαν ξύλα και πέτρες και ότι βρήκε ο καθένας πρόχειρο, καλούσαν ο ένας τον άλλο να ξεπλύνουν την προσβολή που είχε γίνει στίς γυναίκες τους. Αιτία αυτής της κατάστασης ήταν η παρουσία στο χωριό εδω και δέκα μήνες το φάντασμα ενός Σάτυρου, μανιακού με τις γυναίκες.
Ελεγαν μάλιστα πως δύο γυναίκες τις είχε σκοτώσει γιατί υποτίθεται ότι τις επιθυμούσε σφοδρά. Οι σύντροφοι του Απολλώνιου τρομοκρατήθηκαν και αυτός τους είπε:

<>
<> είπε ο Νείλος, <>.
<> είπε ο Απολλώνιος, << για τους ακόλαστους Σάτυρους κάποιο φάρμακο που λένε πως κάποτε χρησιμοποίησε ο Μίδας. Ο Μίδας καταγόταν από γενιά συγγενική με τους Σάτυρους και αυτό φαινόταν από τα αυτιά του.
Κάποιος Σάτυρος γλεντούσε είς βάρος του εξαιτίας της συγγένειας και τον κορόιδευε για τα αυτιά του οχι μόνο τραγουδώντας αλλά και παίζοντας αυλό γι αυτά.
Ο Μίδας που είχε ακούσει από τη μητέρα του, νομίζω, πως αν ο Σάτυρος παγιδευτεί με κρασί και το ρίξει στον ύπνο, έρχεται στα λογικά του και αλλάζει συμπεριφορά, νόθευσε το κρασί με νερό μιας κρήνης που υπήρχε στο βασίλειο του και άφησε τον Σάτυρο να πάει εκεί. Εκείνος ήπιε κι έτσι παγιδεύτηκε.
Για να αποδείξουμε την αλήθεια της ιστορίας, ας πάμε στον επικεφαλής του χωριού και αν οι χωριανοί έχουν κρασί, να ποτίσουμε με αυτό τον Σάτυρο, και θα πάθει τα ίδια με τον Σάτυρο του Μίδα.
Το σχέδιο αυτό φάνηκε καλό κι έτσι άδειασαν το κρασί τεσσάρων Αιγυπτιακών αμφορέων σε μια γούρνα, όπου πότιζαν τα πρόβατα του χωριού.
Ο Απολλώνιος άρχισε να καλεί τον Σάτυρο με μυστικές επικλήσεις και, ενω το δαιμόνιο ήταν αόρατο, η στάθμη του κρασιού κατέβαινε σαν να έπινε κάποιος.
Οταν η γούρνα άδειασε, ο Απολλώνιος είπε: <>. Με αυτά τα λόγια οδήγησε τους κατοίκους του χωριού σε μια σπηλιά των Νυμφών που βρισκόταν σε απόσταση μικρότερη του ενός πλέθρου.
Εκει τους έδειξε τον Σάτυρο μέσα κοιμισμένο και τους συμβούλεψε να μην τον χτυπήσουν ούτε να τον βρίσουν, <> είπε, <>.
Αυτή η πράξη του Απολλώνιου δεν ήταν, μα τον Δία, περίεργο στο δρόμο του αλλά κύριο έργο του περνώντας από εκεί’ και αν διαβάσει κάποιος την επιστολή του ανδρός πρός έναν αναιδή νεαρό, όπου λέει ότι και δαίμονα Σάτυρο είχε συνετίσει στην Αιθιοπία, πρέπει να ανακαλέσει στη μνήμη του αυτή την ιστορία.
Οσο για το ότι υπάρχουν Σάτυροι και είναι πολύ ερωτύλοι πρέπει να είμαστε βέβαιοι.
(Οι Σάτυροι της ελληνικής ιστορίας είναι το γένος των Νεφελίμ Ναρουντχ, με πόδια τράγου και σώμα ανθρώπου με μικρά κέρατα.)
3. Ο ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΟΝ ΛΙΜΟ ΤΗΣ ΕΦΕΣΣΟΥ ΚΑΙ Ο ΔΗΘΕΝ ΤΥΦΛΟΣ ΔΑΙΜΟΝΑΣ:
«Αφού συγκέντρωσε τους Εφέσιους, τους είπε: «Κουράγιο, σήμερα θα σταματήσω την αρρώστια». Αμέσως συγκέντρωσε μικρούς και μεγάλους στο θέατρο, όπου υπήρχε άγαλμα του Αποτρόπαιου. Εκεί είδε την μορφή ενός γέρου με μάτια μισόκλειστα τεχνητά, σαν τυφλά, πού κρατούσε σακκούλι με ένα κομμάτι ψωμί και ήταν ρακένδυτος με σιχαμερό πρόσωπο. «Έβαλε γύρω του τους Εφέσιοι και είπε: «Χτυπάτε τον εχθρό των θεών, αφού μαζέψετε όσο το δυνατόν περισσότερες πέτρες».
Οι Εφέσιοι απορούσαν με τα λόγια του και θεωρούσαν φοβερό να σκοτώσουν ένα ξένο, πού βρισκόταν σε τόσο άθλια κατάσταση, και τους ικέτευε και ζητούσε το έλεος τους. Ωστόσο, ο Απολλώνιος επέμενε να τους παρακινεί να ρίχνουν πάνω του και να μην τον αφήσουν να φύγει. Μόλις άρχισαν μερικοί να ρίχνουν πέτρες, αυτός, πού φαινόταν τυφλός, είδε. Τα μάτια του φάνηκαν γεμάτα φωτιά. Οι Εφέσιοι κατάλαβαν ότι υπήρχε κάποιος δαίμονας και πέταξαν πέτρες μέχρι που τον σκέπασαν με λίθινη στήλη. Μετά από λίγο ο Απολλώνιος τους είπε να απομακρύνουν τις πέτρες και να αναγνωρίσουν το θηρίο που είχαν σκοτώσει. Αφού λοιπόν ξεσκεπάστηκε αυτός που νόμιζαν ότι είχαν χτυπήσει, εκείνος είχε εξαφανισθεί και στην θέση του αντίκρισαν ένα σκύλο, παρόμοιο στην μορφή με τα σκυλιά των Μολοσσών και στο μέγεθος ίσο με το πιο μεγάλο λιοντάρι, λιωμένο από τις πέτρες, πού έβγαζε αφρούς από τα στόμα όπως οι λυσσασμένοι»
(Εδω πρέπει λογικά ο Απολλώνιος να κατάλαβε ότι πίσω από τη μορφή του ρακένδυτου γέρου κρυβόταν ένας Ράν Λονστβέχ ο οποίος αποκαλύφθηκε στο τέλος.
Ο Απολλώνιος αρχικά είπε στους Εφέσιους:
«Χτυπάτε τον εχθρό των θεών, αφού μαζέψετε όσο το δυνατόν περισσότερες πέτρες»
Προφανώς ως θεούς εννοούσε τους ΕΛ, και ως εχθρό τους τον μεταμορφωμένο Ράν Λοστβέχ.)
4. Αφού πέρασαν τον Καύκασο, λένε πως είδαν ανθρώπους τέσσερις πήχεις ψηλούς με σκούρο δέρμα. Μόλις πέρασαν τον Ινδό ποταμό, είδαν άλλους, πέντε πήχεις ψηλούς.
(Πήχης: Μονάδα μήκους ίση με 64 εκατοστά του μέτρου, δηλαδή μιλάμε για παράξενα ανθρωποειδή πλάσματα άνω των 3 μέτρων σε ύψος;;)
5. ΤΑ ΕΣ ΤΟΝ ΤΥΑΝΕΑ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΝ Ε’
Εγω παραδέχομαι ότι έχουν υπάρξει γίγαντες, και σε πολλά μέρη της γής, όταν σπάζουν και ανοίγουν οι τάφοι, παρουσιάζονται τέτοια σώματα.
(Εδω παραδέχεται καθαρά την ύπαρξη των γιγάντων απο τις εκταφές που γίνονταν εκείνη την εποχή, αλλά και αρχαιολογικά ευρήματα που ανακαλύπτονται μέχρι και στις μέρες μας με λείψανα ουσιαστικά από γένη των Νεφελίμ.)
6. Ρώτησε λοιπόν ο Απολλώνιος:
«Υπάρχει εδώ κάποιο ζώο που ονομάζεται μαρτιχόρας (Μαντιχώρας) ; »
Ο Ιάρχας είπε: « Τι είδους άκουσες πως είναι αυτό το ζώο; Καλό είναι να ειπωθεί κάτι για τα χαρακτηριστικά του». «Λένε πολλά κι απίστευτα», είπε,« ό τ ι δηλαδή είναι τετράποδο, το κεφάλι του μοιάζει με των ανθρώπων, στο μέγεθος είναι παρόμοιο με λιοντάρι.
Η ουρά του έχει τρίχες μακριές όσο ένας πήχης και ακανθώδεις και τις πετάει σαν βέλη σ’ όσους το κυνηγούν»
Όταν ρώτησε (ο Απολλώνιος) και για το χρυσό νερό που λένε ότι αναβλύζει από μια πηγή, για τις πέτρες που είναι σαν μαγνήτες και για τους ανθρώπους που κατοικούν κάτω από τη γη και για τους πυγμαίους και για τους σκιάποδες, ο Ιάρχας πήρε τον λόγο και είπε;
Τι θα μπορούσα να σου πω για τα ζώα ή τα φυτά ή τις πηγές που ήρθες και είδες μόνος σου;
Τώρα είναι δική σου δουλειά να τα εξηγήσεις στους άλλους.
Ολες οι παραπάνω αναφορές, και δεν είναι μία και δύο αλλά πολλές, μας αποδεικνύουν ότι τα πλάσματα που συνάντησε ο Απολλώνιος είναι τα περισσότερα από αυτά επιμιξίες Νεφελίμ και ανθρώπων και είναι οι αποκαλούμενοι ΡΑΝ.
Ο Απολλώνιος, δεν ήταν απλά ενας φιλόσοφος που πίστευε στον ενα και μοναδικό Θεό, αλλά και ενας άνθρωπος με υπερφυσικές ικανότητες που έκανε θαύματα. Ακόμη και ορισμένες εκκλησίες όπως ο Ιερός ναός του Αγίου Ιωάννη στο κουκάκι έχει το θάρρος και τολμά να τοποθετεί στον πρόναο του εικόνες αρχαίων ελλήνων φιλοσόφων όπως ο Απολλώνιος.
Ο Απολλώνιος, από όλους τους θεούς, διακρίνει τον ένα και ύψιστο θεό, που τον καταλαβαίνουμε μόνο με τον νου και δεν πρέπει να τον ονομάζουμε με λέξεις, ούτε να του προσφέρουμε θυσίες.

Επιμέλεια άρθρου: Vagedim
Πηγή Αθέατη γνώση
10 Ιουνίου 2014

Πρόσεξε την σκέψη σου, γίνεται πράξη!

Συντάκτρια: Θεοδώρα Μουστάκα

Υπολογίζεται πως ο ανθρώπινος εγκέφαλος παράγει περίπου έως και 70.000 σκέψεις την ημέρα. Οι 95% από αυτές τις σκέψεις είναι ίδιες με τις σκέψεις που κάναμε την προηγούμενη μέρα. Με αποτέλεσμα αυτές οι επαναλαμβανόμενες και συνεχόμενες σκέψεις να δημιουργούν στον εγκέφαλο ¨ νευρολογικά μονοπάτια, που χτίζονται με την μορφή των πεποιθήσεων.

Τότε αρχίζουμε να πιστεύουμε αυτά που σκεφτόμαστε και η πίστη μας γίνεται πεποίθηση.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ;

Η λέξη πεποίθηση βγαίνει από το ρήμα πέποιθα, δηλαδή έχω πειστεί.

Είναι η εσωτερική μας βεβαίωση ότι αυτό που βλέπουμε, κάνουμε και αισθανόμαστε είναι αληθινό και ουσιώδης.

ΠΩΣ ΜΑΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ;

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος λειτουργεί και δρα σύμφωνα με τις πεποιθήσεις που φιλοξενεί, προσαρμόζοντας τα πάντα γύρο από αυτές.

Εάν παράδειγμα σε κάποιον, έχει περάσει η πεποίθηση πως δεν είναι ικανός να πετύχει σε τίποτα, τότε ο νους του, κάνει τα πάντα για να επιβεβαιώσει την πίστη του αυτή, μέχρι που το πετυχαίνει.

Τότε οι πεποιθήσεις του, επηρεάζουν αλλά και κατευθύνουν άμεσα την κρίση και τις σκέψεις του, σε σχέση με τις αποφάσεις που παίρνει και τις επιλογές που κάνει, διαμορφώνοντας με αυτό τον τρόπο όλη την ζωή του.

ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες που έχουνε γίνει, ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν μπορεί να κάνει δυο διαφορετικές σκέψεις ταυτόχρονα. Δεν μπορεί να σκέφτεται κάτι ευχάριστο και δυσάρεστο την ίδια χρονική στιγμή.

Οπότε χρειάζεται να επιλέξει κάποιο είδος σκέψης.

Το ερώτημα είναι : Τι είδος σκέψης και πληροφορίας θέλεις να κρατήσεις;

Εδώ χρειάζεται να εστιάζουμε την προσοχή μας στο αποτέλεσμα που θέλουμε να έχουμε.

Εάν θες να πετύχεις στην δουλειά σου, δεν θα σε βοηθήσει η σκέψη, πως δεν είσαι καλός , πως δεν μπορείς να τα καταφέρεις.

Και εάν δυσκολεύεσαι να διώξεις αυτήν την αρνητική σκέψη, προτίμησε να μην σκέφτεσαι τίποτα. Όταν σταματάς να τρέφεις την σκέψη σου αρνητικά, τότε δημιουργείς και τις κατάλληλες προδιαγραφές για να πιάσει χώρο μέσα σου η θετική σκέψη.

Όποιες σκέψεις και αν επιλέξεις, αυτές πλέον θα καθοδηγήσουν την ζωή σου.

Τα λόγια σου, τα όνειρα σου και οι σκέψεις σου έχουν την δύναμη να δημιουργήσουν και να προκαλέσουν ευχάριστες αλλά και δυσάρεστες καταστάσεις στην ζωή σου.

Για αυτό Πρόσεχε…!

Μην στέκεσαι εμπόδιο στο δρόμο σου.

Κάνε στροφή στις σκέψεις σου και άλλαξε το μέλλον σου….!

  πηγη

Οι δέκα πιο επικίνδυνες συμμορίες του κόσμου (εικόνες)


 

Ναρκωτικά, δολοφονίες, εμπόριο σάρκας και άφθονο πιστολίδι από περιβόητες εγκληματικές ομάδες με παγκόσμια φήμη.
Η λέξη «συμμορία» χρησιμοποιείται για να δηλώσει μια ομάδα ανθρώπων που έρχονται μαζί για ορισμένες εγκληματικές ενέργειες ή άλλους αντικοινωνικούς σκοπούς.


Δείτε παρακάτω τις 10 πιο επικίνδυνες συμμορίες του κόσμου.

10- Cosa Nostra

Η λέξη «Cosa Nostra» είναι ιταλική που σημαίνει «δικά μας» . Η Cosa Nostra βρίσκει τις ρίζες της στο Lower East Side της Νέας Υόρκης με την έναρξη της ιταλικής μετανάστευσης στην Αμερική. Είναι μια από τα πιο διάσημες μαφίες στον κόσμο. Λέγεται ότι έχουν περίπου 25.000 μέλη συνολικά, με 250.000 «θυγατρικές» σε όλο τον κόσμο. Είναι επίσης γνωστό ότι συνεργάζονται με άλλες διεθνείς ομάδες οργανωμένου εγκλήματος από όλο τον κόσμο.

9 -Crips

Η Crips είναι μια αφρο-αμερικανική συμμορία που ιδρύθηκε στο Λος Άντζελες, το 1969. Ξεκίνησαν ως μια τοπική συμμορία και γρήγορα μετατράπηκε σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες του οργανωμένου εγκλήματος στον κόσμο. Τα μέλη της φορούν μπλε ρούχα και κρατούν μπλε φουλάρια. Πιστεύεται ότι έχουν 30.000 έως 35.000 μέλη. Είναι εξαιρετικά βίαιη με τους αντιπάλους της.
8 – Wah Ching

Είναι κινεζική συμμορία και επίσης γνωστή ως «Dub C », η οποία ιδρύθηκε στο Σαν Φρανσίσκο κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960. Η Wah Ching αποτελείται κυρίως από νέους άντρες ενώ οι περισσότερες από τις δραστηριότητές τους επικεντρώνονται γύρω από το ξέπλυμα χρήματος και τα οικονομικά εγκλήματα στο Λος Άντζελες και την ανατολική Ασία.
7 -Yakuza

Παραδοσιακή ιαπωνική συμμορία. Για να γίνει κανείς μέλος της συμμορίας πρέπει να κόψει όλους τους δεσμούς με την οικογένειά του για να αποδείξει την πίστη του στο αφεντικό. Λέγεται ότι έχουν περισσότερα από 102.000 μέλη σε όλο τον κόσμο.
6 -Bloods

Διάσημη συμμορία από το Λος Άντζελες, ιδρύθηκε το 1972 ως ένα club. Φορούν κόκκινα ρούχα και φουλάρια . Τα μέλη τους αυτοπροσδιορίζονται μέσω διαφόρων στοιχείων όπως ρούχα, σύμβολα, τατουάζ, κοσμήματα, γκράφιτι, και τα σημάδια στο χέρι.
5 -18th Street Gang

Η 18th Street Gang, είναι γνωστή και ως M18, είναι μια αδίστακτη εγκληματική οργάνωση που ξεκίνησε στο Λος Άντζελες στην Καλιφόρνια. Πιστεύεται ότι έχουν περισσότερα από 65.000 μέλη σε 120 πόλεις. Έχουν βάναυσους κανόνες όπως «18 δευτερόλεπτα ξυλοδαρμού» από τους υποτρόφους της συμμορίας τους για να δείξουν τον δέοντα σεβασμό.
4 -Los Zetas

Είναι μια μεξικανική συμμορία και ένα από τα πιο ισχυρά καρτέλ ναρκωτικών στον κόσμο. Από το 2012, η Los Zetas έχει τον έλεγχο πάνω από 11 πολιτείες του Μεξικού. Έχουν επίσης συνδέσεις και με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
3 -Aryan Brotherhood

Επίσης γνωστή ως «The Brand», «ΑΒ», ή «One-Two». Αυτοί είναι υπεύθυνοι για το ένα τέταρτο των δολοφονιών στις φυλακές των ΗΠΑ. Αν θέλετε να γίνετε μέλος, θα πρέπει να σκοτώσετε κάποιον που εκείνοι θα σας υποδείξουν. Έχουν περίπου 20.000 μέλη μέσα και έξω από τις φυλακές των ΗΠΑ.
2 -Latin Kings

Πρόκειται για την καλύτερα οργανωμένη συμμορία στον κόσμο. Η Latin Kings ιδρύθηκε στο Σικάγο το 1940. Αρχικά τα μέλη ήταν κυρίως από το Πουέρτο Ρίκο. Αλλά σήμερα η συμμορία κυριαρχείται από τους Μεξικανούς. Αν και δεν είναι τόσο βίαιη όσο είναι πολλές άλλες συμμορίες, εμπλέκονται σε ένα δίκαιο μερίδιο των παράνομων δραστηριοτήτων.
1 -Mara Salvatrucha (MS-13)

Χωρίς αμφιβολία, η MS-13 είναι η πιο αδίστακτη και θανατηφόρα συμμορία στον κόσμο. Η δράση τους ξεκίνησε στην Καλιφόρνια και σήμερα έχει περισσότερα από 70.000 μέλη. Η Mara Salvatrucha κάνει όλες τις άλλες συμμορίες να φαίνονται σαν… νηπιαγωγείο. Είναι γνωστή για το λαθρεμπόριο ναρκωτικών, τη μαύρη αγορά πώλησης όπλων, τις κλοπές, τις δολοφονίες βάσει συμβολαίου, την εμπορία ανθρώπων, και τις επιθέσεις, ειδικά για την επιβολή του νόμου. Δεν τους ενδιαφέρει ποιο θα είναι το θύμα τους, ακόμη και αν πρόκειται για παιδιά ή για γυναίκες.

ΠΗΓΗ

Τι πραγματικά συμβαίνει με τις ηλεκτρομαγνητικές δυνάμεις του Παρθενώνα;

Ο Πλάτωνας περιγράφει στον Τιμαίο, την πνευματική ουσία του σύμπαντος, το κοσμικό σώμα ή σώμα του σύμπαντος το οποίο ο Θεός το δημιούργησε με βάση την γεωμετρία και τα μαθηματικά που εκφράζονται μέσω των μεγάλων κοσμικών νόμων δημιουργώντας μέσω των ενεργειών δομές και φόρμες ( Στερεά ) που εκφράζονται μέσω του μέσου και άκρου λόγου και φυσικά του Φ.

Ο Πλάτωνας πίστευε ότι τα πολύεδρα είναι οι θεμέλιοι λίθοι, τα πλέον βασικά και σημαντικά δομικά στοιχεία στην δημιουργία του Σύμπαντος…

O Kepler, ο οποίος γνώριζε άπταιστα αρχαία ελληνικά, μελέτησε τα έργα αρχαίων Ελλήνων επιστημόνων και παρατήρησε με τις μετέπειτα έρευνες του ότι οι τροχιές των πλανητών – και της Γης εν προκειμένω – «γράφουν» κατά την περιστροφή τους την περιφέρεια συγκεκριμένων πολύεδρων.
Για παράδειγμα, η Τροχιά του Άρη γράφει την περιφέρεια ενός Τετραέδρου. Η τροχιά του Διός την περιφέρεια ενός κύβου. Η τροχιά της Αφροδίτης την περιφέρεια Οκταέδρου της Γης, εικοσαέδρου κλπ.
Στον Πυθαγόρα όσον αφορά τα «κοσμικά στερεά», βασίζεται στην ιδέα του ότι ο άνθρωπος και η Γη είναι ένα ιδανικό μαθηματικό και μηχανικό μοντέλο, όπου ο ένας επηρεάζει την συμπεριφορά του άλλου και συνεπώς την εξέλιξή του σε επίπεδο δομής.
Ο άνθρωπος ζει πάνω στην Γη, άρα είναι σε σχέση με αυτήν και αντίστροφα. Το σύστημα «Γη-Άνθρωπος» είναι ένα σύστημα αυτόματου ελέγχου με το οποίο ο ένας δεν μπορεί να δρα ανεξάρτητα από τον άλλον, χωρίς να επηρεάζεται το όλο σύστημα!
Αν λάβουμε υπόψιν τώρα ότι η Γη έχει συγκεκριμένα σημεία τα οποία σχετίζονται άμεσα με τα ενεργειακά πεδία της, δηλαδή περιοχές με αυξημένη ηλεκτρομαγνητική δραστηριότητα ή χωρητικότητα, περιοχές που λόγω δυναμικού – δηλαδή λόγω απόστασης από συγκεκριμένες εστίες ενέργειας (ουράνια σώματα) επηρεάζουν τη Γη δημιουργώντας μαγνητικά πεδία που επηρεάζουν όλο το γύρω χώρο και την χλωρίδα και βεβαίως την συμπεριφορά των υδάτων των ανθρώπων και των ζώων (Σελήνη).
Η αμοιβαία σχέση Άνθρωπος – Γη – ουράνια σώματα ίσως είναι και το κλειδί των Πυλών τόσο προς τα άστρα, αλλά και από τα άστρα προς Γη (http://www.thelivingmoon.com/42stargate/03files/Amaru_Maru.html)
(ή κατευθείαν μέσα στον ανθρώπινο εγκέφαλο!).
Ή ακόμα πιθανότατα εκεί να βρίσκεται και η αιτία πολλών καταστροφών που συνέβησαν στην Γη.
Η γεωμετρία των σχημάτων που γνώριζαν και χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι από αρχαιοτάτων χρόνων στις κατασκευές τους, φυσικά και δεν ήταν τυχαία.
Η τέλεια γεωμετρική κατασκευή των πυραμίδων δεν είναι αποτέλεσμα τύχης. Αλλά εξίσου τυχαία δεν είναι η κατάργηση της αρμονίας και της Γεωμετρίας στα έργα που άφησαν πίσω τους οι Μεγάλοι Αρχαίοι, μεγαλιθικά μνημεία βαριά ογκώδη με άναρχη δόμηση εκφράζουν την προσωποποίηση της επιβολής της Δύναμης στην κοσμική ψυχή και την κατώτερη πνευματική ιδιότητα των κατασκευαστών.
Φυσικά, ο αστρολογικός προσανατολισμός είναι δεδομένος αλλά η επιστημονική γνώση και η μηχανική δεν είναι απαραίτητα στοιχεία πνευματικά εξελιγμένων Όντων….
Ο Γερμανός επιστήμονας H. SCHMUTZ, ο οποίος έγραψε το βιβλίο «Η ΠΕΝΤΑΕΔΡΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΓΗΣ» κάνει λεπτομερή περιγραφή για το Πεντάγωνο και τις ιδιότητές του και φυσικά την σχέση του με την Γη μας.
Από όλο το βιβλίο κράτησα μια πρόταση
«Η ενεργειακή κατάσταση ενός τόπου, δεν μεταβάλλεται εύκολα και για να το επιτύχει αυτό κανείς θα πρέπει συνεχώς να βομβαρδίζει το σημείο εκείνο με ηλεκτρομαγνητικά κύματα υπερυψηλής συχνότητας. Η αλλαγή όμως του ενεργειακού πεδίου σε ένα σημείο του πλανήτη, μπορεί να επιφέρει ανεπανόρθωτες βλάβες στην ισορροπία του Όλου οικοσυστήματος».
Πρόσφατα στην ΧΙΛΗ (όχι τυχαίο μέρος) μετακινήθηκε 3 χιλιόμετρα μία πόλη.
Πράγμα που σημαίνει ότι δοκιμάζουν ξανά να φέρουν τις μοιραίες αλλαγές στην Γη (που τίποτα καλό δεν προμηνύουν).
Για του λόγου το αληθές το σύστημα διατεταγμένων κεραιών Η.Α.Α.R.P. στην Αλάσκα, την Νορβηγία, και την Κύπρο, με τις συνέπειες της εστιασμένης ενέργειας στην Ιονόσφαιρα.
Ένα όπλο μαζικής καταστροφής, και επηρεασμού των συχνοτήτων του ανθρώπινου νου με ό,τι τραγικές συνέπειες μπορεί αυτό να επιφέρει, με συνδυασμένη παρενέργεια από τις μολύνσεις ψυχοδραστικών – νευροτοξικών ουσιών βαρίου, και αλουμινίου που κατά τακτά χρονικά διαστήματα αεροπλάνα ψεκάζουν στην ατμόσφαιρα Ελλάδας, Αμερικής, και σε κάποιες άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, προκειμένου να μπορέσουν κάποιοι επιστήμονες – ερευνητές να χαρτογραφήσουν την ενεργειακή ροή της γης. Τα ρεύματα και τις αλληλεπιδράσεις με ουράνια σώματα.
Είναι αισχρό να χρησιμοποιούνται ως όπλα μαζικής καταστροφής αυτές ακριβώς οι ακτινοβολίες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από την Ιατρική για την θεραπεία της τρέλας, της σχιζοφρένειας, των επιλυπτικών καταστάσεων και άλλων σχετικών νόσων.
Η αστρολογία διασώζει στα σύμβολά της την ροή ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, στο σύμβολο του υδροχόου.
Για κατακλείδα μπορούμε να δούμε ακριβώς αυτήν την γνώση αλληλεπίδρασης της ενέργειας με το οικοσύνολο στον ΝΑΟ ΤΗΣ ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΑΘΗΝΑΣ .
Κατ αρχήν αν εξετάσουμε λεπτομερώς τις διαστάσεις του,θα διαπιστώσουμε πως μέσα σ’αυτά τα νούμερα εκφράζονται συμπαντικές μονάδες μέτρησης,όπως οι αριθμοί φ=1,61803 (χρυσή τομή),π=3,1416, e=2,61802..(νεπέριος αριθμός που είναι ίσος περίπου με φ2).
Εκτός αυτού μην ξεχνάμε επίσης τις δύο πυραμίδες που σχηματίζουν,οι προεκτάσεις του ιερού βράχου στα 835,50μ και οι προεκτάσεις των κιόνων του Παρθενώνα στα 1852μ.
Είναι γνωστόν ότι η Πυραμίδα,είναι το πλέον ενεργειακό στερεό σχήμα.
Στο βιβλίο του στρατηγού-συγγραφέα Γερ.Καλογεράκη «Η Διαθήκη του Προμηθέα»,αναφέρονται τα παρακάτω για την Ακρόπολη»:
Ο Παρθενώνας της Ακρόπολης των Αθηνών, είναι κατασκευασμένος από Πεντελικό μάρμαρο, η θεμελίωση είναι από πωρόλιθο, ο βράχος είναι από ασβεστόλιθο, το σχήμα του, η δόμηση το ύψος και το σχήμα των κιόνων συνιστούν μια πολύμορφη ηλεκτρική μηχανή με ασύλληπτα ενεργειακά αποτελέσματα, άγνωστα ακόμη σ” εμάς.
Ίσως φαίνεται περίεργος ο τρόπος ελέγχου του ηλεκτρισμού από τους προγόνους μας, γιατί η σύγχρονη τεχνολογία με την πλήρη άγνοιά της έκανε το πρόβλημα πολυσύνθετο.
Η παραγόμενη πολύμορφη ενέργεια στο βράχο της Ακρόπολης, θα μπορούσε να καλύψει ένα τεράστιο μέρος από το ενεργειακό πρόβλημα της πόλης των Αθηνών.Πριν από αρκετά χρόνια η ενέργεια αυτή συντελούσε στην εξουδετέρωση της πολλαπλής μόλυνσης της ατμόσφαιρας της πόλης.
Σήμερα όμως έχει΄εξουδετερωθεί αφ’ενός λόγω της απομάκρυνσης των μαρμάρων για να προφυλαχθούν από τους ρύπους της πόλεως και αφ’ετέρου λόγω του όγκου τσιμέντου και σιδήρου στα κτήρια των Αθηνών.
Το σημείο του ναού που ήταν τοποθετημένο το χρυσελεφάντινο άγαλμα της Αθηνάς ήταν το σημείο της μεγίστης συσσώρευσης ενέργειας. Με τα σημερινά δεδομένα το άγαλμα ήταν ο ένας πόλος του συσσωρευτή βράχος και ο άλλος πόλος ήταν το πηγάδι, στο πίσω μέρος του ναού που είναι σήμερα σφραγισμένο.
Έτσι ο στατικός ηλεκτρισμός του βράχου συσσωρευόταν στον ναό, δημιουργούσε μαγνητικό πεδίο, ηλεκτρεγερτική δύναμη και ιονισμό της ατμόσφαιρας και τα φαινόμενα αυτά ενισχυόταν στο μέγιστο από κρύσταλλο που βρισκόταν στο σπήλαιο κάτω από το ναό.
Η ενέργεια διασκορπιζόταν για τους επιθυμητούς σκοπούς με τους κίονες του ναού, που χρησιμοποιούνταν σαν αγωγοί μεταφοράς της ενέργειας.
Τα υπόγεια τελλουρικά ρεύματα και το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της γης συσσώρευαν στο βράχο ποσότητες στατικού ηλεκτρισμού που ενισχυόταν από το σχήμα του Παρθενώνα και το υλικό κατασκευής του, το πεντελικό,μάρμαρο και την κοσμική ενέργεια.
Όλη η σημερινή δομή του ναού δείχνει ότι υπήρχε γείωση για την αποφόρτιση και κενό κάτω από το ναό για εκτόνωση της πλεονάζουσας ενέργειας.
Οι γύρω από το βράχο της Ακρόπολης των Αθηνών πέτρινοι λόφοι, είναι μέρος του όλου ενεργειακού πλέγματος παραγωγής πιεζοηλεκτρικών φαινομένων, αφού μετατρεπόταν σε συλλέκτες, κοσμικής ενεργείας και του γήινου ηλεκτρισμού, συγχρόνως και σε πυκνωτές ηλεκτρομαγνητικής ενεργείας.
Αργότερα τα οικήματα της βάσης του βράχου της Ακρόπολης συσσώρευαν και αυτά μεγάλο ποσό ενέργειας(ωδείο Περικλή με πυραμιδοειδή σκεπή και θέατρα).
Η στατικότητα των κατασκευών σε μεγάλο μέρος οφειλόταν στα δυναμικά πεδία που δημιουργούντο στους αρμούς συνδέσμου των κιόνων, και εξουδετέρωναν τάσεις μετατόπισης των σπονδύλων.
«Όλος ο βράχος είναι ισχυρότατος ενεργειακός χώρος, χώρος επικοινωνίας με το διάστημα και πύλη εξόδου σε άλλη διάσταση με επίκεντρο το σημείο τομής των διαγωνίων του Παρθενώνα»,σύμφωνα με μηνύματα των Ολυμπίων.
Ο βράχος της Ακρόπολης ήταν ισχυρός συσσωρευτής παντοειδούς ενέργειας, θετικών ηλεκτρομαγνητικών πεδίων και ο ναός μεταβαλλόταν σε πυκνωτή, που τη δέσμευε με το σχήμα, το υλικό κατασκευής και θεμελίωσης.
Ο συνδυασμός του Πεντελικού μαρμάρου, του πωρόλιθου θεμελίωσης και του ασβεστολιθικού βράχου, δημιουργούσαν πιεζοηλεκτρικά και ηλεκτροστατικά φορτία και αυτά παρήγαγαν μαγνητικό πεδίο, με αποτέλεσμα να έχουμε αδιάκοπη παραγωγή ηλεκτρισμού που συσσωρευόταν στο ναό. Η ενέργεια αυτή χρησιμοποιείτο και για την ενεργοποίηση του Γοργόνειου όταν απαιτείτο.
Η συσσωρευμένη ενέργεια εκτονώνονταν μέσα στα σπήλαια του βράχου της Ακρόπολης ή διαχέονταν στους γύρω λόφους και ενίσχυε τη φόρτιση των ομφαλών-συλλεκτών από μάρμαρο ή των ειδικών κρυστάλλων και έτσι δημιουργούσε ένα εκτεταμένο ενεργειακό πλέγμα.
Λόγω μορφολογίας της υπόγειας περιοχής του βράχου, των τελλουρικών ρευμάτων, και της κοσμικής ενέργειας λειτουργούσε και σαν οργονοσυλλέκτης(συλλέκτης αιθέρος).
Συνοψίζοντας θα μπορούσαμε να πούμε για το βράχο ότι είναι πηγή γεωμαγνητικής και κοσμικής ενέργειας που συσσωρευόταν στον Παρθενώνα πυκνωτή, πόλο έλξης και μετασχηματιστή ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας και συγκρατούσε μεγάλα φορτία.
Η μεγίστη τιμή του ενεργειακού πεδίου του βράχου βρισκόταν στο σημείο τομής των διαγωνίων του ναού και μεταφερόταν και σε βάθος όπου υπήρχε ειδικός κρύσταλλος που ενίσχυε όλες τις μορφές ενέργειας.
Μπορεί σήμερα κάποιοι να πέτυχαν την νέκρωση του ναού του Παρθενώνα, με τη χρησιμοποίηση τεμαχίων μπετόν αντί μαρμάρων στους κίονες, δεν μπόρεσαν όμως να κάνουν το ίδιο και στον βράχο παρά το σφράγισμα των σπηλαίων, με το οποίο εξουδετέρωσαν μερικά θετικά ενεργειακά στοιχεία.
Οι ιδιότητες του βράχου σε συνδυασμό με διάφορους κοσμικούς παράγοντες, που θ” αναφέρουμε στην συνέχεια, δημιουργούσαν πίδακες φωτός, λάμψεις, φωταύγειες, ηχητικά φαινόμενα που έδιναν την αίσθηση ότι ο βράχος της Ακρόπολης δεν φιλοξενεί μόνο ιερά αλλά και τους ίδιους τους Ολύμπιους. Ο φωτισμός της Ακρόπολης τα βράδια αποσκοπεί στην εξαφάνιση όλων αυτών των φαινομένων,επειδή ..κάποιοι το έχουν απαιτήσει.
Όπως προαναφέρθηκε, επεκτεινόμενες οι παρειές του βράχου σε ύψος 835,50 μ. καθώς και οι κολώνες σε ύψος 1852μ., σχηματίζουν πυραμιδοειδή στερεά που υποβοηθούν την συλλογή ενέργειας.
Πίο ενδιαφέρον σημείο του Βράχου της Ακρόπολης είναι οι σπηλιές που υπήρχαν στη Βάση του, ο αριθμός των οποίων κατά τους αρχαιολόγους κυμαίνεται μεταξύ πέντε και δέκα. Το περίεργο είναι ότι δεν υπάρχει καμιά περιγραφή για το βάθος τους και τι φιλοξενούσαν αυτές, ούτε ερευνήθηκαν ποτέ.(;)
Γιατί σφραγίστηκαν οι σπηλιές και απαγορεύεται η προσέγγισή τους εδώ και χρόνια; Τι βάθος είχαν; Τι ήταν τα «Άρρητα» όπου και σήμερα κανένας δε μιλά γι” αυτά; Τι μπορεί να συμβαίνει κάτω από το Βράχο; Υπάρχει θεμελίωση του Παρθενώνα ή όχι;

Πηγή

Χάρτης πρόκληση! Η Θράκη στα χρώματα του Ισλάμ και «άλλο κράτος»

Ανεξέλεγκτοι, ασύδωτοι και πάντα ατιμώρητοι.

Οι φανατικοί που χρόνια τώρα δρουν στη Θράκη έχουν χάσει κάθε μέτρο και δειχνουν βέβαιοι ότι όσο κι αν το τραβήξουν δεν πρόκειται να έχουν καμία απολύτως συνέπεια από το ανύπαρκτο ελληνικό κράτος.

Η αφίσα αφορά συνέδριο που θα γίνει στην Κομοτηνή και όπως φαίνεται η Θράκη στον Ελληνικό χάρτη έχει διαφορετικό χρώμα από την υπόλοιπη Ελλάδα! Πράσινο το χρώμα όπως και στην “σημαία” της “ανεξάρτητης Θράκης” που χρόνια τώρα έχουν οι φανατικοί.
Το δημοσίευμα της εφημερίδας Μπιρλίκ, όπως το έχουν μεταφράσει τα tourkikanea.gr είναι αποκαλυπτικό του θράσους όσων θεωρούν ότι στην Ελλάδα μπορούν να κάνουν και να λένε ότι θέλουν χωρίς συνέπειες. Και ταυτόχρονα να “κλαψουρίζουν” στους ευρωπαίους ότι …καταπιέζονται κιόλας.

Το δημοσίευμα:
“Άρχισε πλέον η αντίστροφη μέτρηση για το ετήσιο συνέδριο της FUEN που φιλοξενεί η τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης στην Κομοτηνή στο διάστημα από 13 έως 17 Μαΐου 2015.
Συνεχίζονται ταχύτατα οι ετοιμασίες για το συνέδριο της FUEN που θα φιλοξενηθεί στο ξενοδοχείο ¨Χρήστος και Εύη¨στην Κομοτηνή από τα μέλη της που είναι η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης, τον Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης και το κόμμα DEB. Oι εργασίες εγγραφής για το συνέδριο άρχισαν στις 10 Απριλίου και θα συνεχιστούν έως τις 30 Απριλίου 2015.
Στο συνέδριο που θα αρχίσει 13 Μαΐου 2015 στην Κομοτηνή αναμένεται να μετάσχουν περίπου 240 σύνεδροι από διαφορετικές χώρες. Στο συνέδριο αυτό θα μετάσχουν προσωπικότητες διεθνούς ακτινοβολίας, θα έχει βασικό θέμα την εκπαιδευτική και θρησκευτική αυτονομία της τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης ενώ θα γίνουν παρουσιάσεις και ομιλίες σχετικές με τα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα.
Στις 13 Μαΐου την πρώτη μέρα στην οποία οι σύνεδροι θα φτάσουν στην Κομοτηνή θα οργανωθεί Μειονοτικό Παζάρι κατά το οποίο οι σύνεδροι θα έχουν φέρει γεύσεις της δικής τους κουλτούρας και έτσι θα υπάρχει δυνατότητα γνωριμίας διαφορετικών πολιτισμών.
Στις 14 και 15 Μαΐου 2015 θα πραγματοποιηθούν συνεδρίες στις οποίες θα συζητηθούν τα μειονοτικά δικαιώματα στην Ευρώπη και τα θέματα της τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης.
Το συνέδριο θα είναι ανοιχτό μόνο για τους συνέδρους, ενώ στην τελευταία μέρα του θα γίνει Συμβούλιο Συνέδρων της FUEN. Μετά το μεσημέρι θα υπάρξει ένα ταξίδι παρουσίασης των ιστορικών και πολιτιστικών χαρακτηριστικών της περιοχής. Στις 17 Μαΐουμε την αποχώρηση των συνέδρων από την Κομοτηνή, θα λήξει και το συνέδριο”.

Κάποιος επιτέλους θα τους μαζέψει;

ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ ΙΣΩΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΑΥΤΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ

 
Ασετόν:Ένα από τα ενεργά συστατικά του υγρού αφαίρεσης βερνικιού νυχιών.

Αμμωνία:Ένα καυστικό συστατικό που χρησιμοποιείται στα λιπάσματα και τα οικιακά καθαριστικά.Προστίθεται για να βελτιώσει τη γεύση του τσιγάρου, αλλά παράλληλα βοηθάει τον καπνιστή να απορροφήσει περισσότερη νικοτίνη, αυξάνοντας τον εθισμό.

Αρσενικό:Κάνει τα χείλη σας να καίνε και είναι υπεύθυνο για την δυσάρεστη αναπνοή.

Βενζοπυρένιο:Ένα από τα πιο ισχυρά καρκινογόνα χημικά στον κόσμο.Συναντάται στην πίσσα από κάρβουνα και στον καπνό των τσιγάρων.

Βενζόλιο:Ένα εργοστασιακό χημικό και συστατικό της βενζίνης.Είναι καρκινογόνο ομάδας 1 και υπεύθυνο για την πρόκληση λευχαιμίας και απλαστικής αναιμίας.

Βουτάνιο:Ένα βασικό συστατικό της βενζίνης, εξαιρετικά εύφλεκτο.

Διοξείδιο του άνθρακα:Ένα άχρωμο και άοσμο αέριο που στερεί το ανθρώπινο σώμα από το υπάρχον οξυγόνο.

Κάδμιο:Χρησιμοποιείται στις μπαταρίες και στις λαδομπογιές.Είναι καρκινογόνο ομάδας 1.Προκαλεί ζημιές στο συκώτι,τα νεφρά και τον εγκέφαλο και παραμένει στο σώμα για χρόνια (περισσότερα από 10).Εκκρίνεται επίσης στο γάλα των μητέρων που θηλάζουν.

Φορμαλδεύδη:Χρησιμοποιείται στην ταρίχευση(για τη διατήρηση των ιστών).Προκαλεί καρκίνο και ζημιές στον πνεύμονα,το δέρμα και την πεπτική οδό.

Υδροκυάνιο:Ένα άχρωμο δηλητηριώδες αέριο.Η βραχυπρόθεσμη έκθεση σε αυτό προ

αλεί πονοκεφάλους,ζαλάδες,ναυτίες και εμετό.

Μόλυβδος:Από την ομάδα των βαρέων μετάλλων.Εμποδίζει την ανάπτυξη και προκαλεί ζημιές στον εγκέφαλο, τα νεφρά και το νευρικό σύστημα.Ο μόλυβδος απορροφάται εύκολα από σώματα που βρίσκονται σε ανάπτυξη,συνεπώς τα παιδιά είναι ιδιαίτερα ευπαθή σε αυτόν.

Η έκθεση παιδιών σε μόλυβδο μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα καθυστέρηση στην ανάπτυξη,μικρότερα επίπεδα δείκτη νοημοσύνης,μικρότερα ποσοστά συγκέντρωσης και αυξημένα προβλήματα συμπεριφοράς.

Μεθοπρένιο:Ένα εντομοκτόνο που χρησιμοποιείται και για την εξόντωση των ψύλλων στα κατοικίδια ζώα.

Υδράργυρος:Ένα βαρύ μέταλλο,επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα.Η έκθεση σε αυτό προκαλεί τρεμούλες,απώλεια μνήμης και ασθένεια των νεφρών.

Νικέλιο:Ένα βαρύ μέταλλο,επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα.Η έκθεση σε αυτό προκαλεί αυξημένη ευπάθεια σε λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος.

Νιτρικό οξείδιο:Επηρεάζει βραχυπρόθεσμα τη δραστηριότητα των αεραγωγών.Σε υψηλές συγκεντρώσεις μπορεί να οδηγήσει σε οξεία δυσλειτουργία των πνευμόνων.

Φαινόλη:Χρησιμοποιείται στα απολυμαντικά και στο πλαστικό.Η έκθεση προκαλεί ερεθισμό του δέρματος,των ματιών και του βλεννογόνου.

Πολώνιο:Ένα καρκινογόνο ραδιενεργό στοιχείο.

Στυρένιο:Συναντάται σε μονωτικά υλικά.Δημιουργεί πονοκεφάλους,κούραση,αδυναμία και κατάθλιψη.

Τολουένιο:Χρησιμοποιείται ως κόλλα από τους ταριχευτές και προκαλεί ζημιές στο κεντρικό νευρικό σύστημα.Η έκθεση προκαλεί αταξία,διαταραχές στην ομιλία την όραση και την ακοή,τρεμούλες,νυσταγμό,πονοκεφάλους και δυσκολίες στον ύπνο.

Τουρπεντίνη:Ένα τοξικό χημικό που χρησιμοποιείται σε διαλυτικά χρωμάτων.