Τα αναψυκτικά σκοτώνουν ετησίως 183.000 ανθρώπους

Τα αναψυκτικά, οι χυμοί και τα άλλα ποτά με ζάχαρη μπορεί να σχετίζονται με περίπου 183.000 θανάτους κάθε χρόνο σ’ ολόκληρο τον κόσμο, σχεδόν όσους σκοτώνει το άσθμα παγκοσμίως, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.




Τα ποτά αυτά, σύμφωνα με τους επιστήμονες, συμβάλλουν στην αύξηση του πάχους, καθώς επίσης στην αύξηση του κινδύνου για διαβήτη, καρδιοαγγειακές παθήσεις και ορισμένες μορφές καρκίνου.

Οι ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, με επικεφαλής τη δρα Γκιταντζάλι Σινγκ, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση σε επιδημιολογικό συνέδριο του Αμερικανικού Καρδιολογικού Συλλόγου, ανέλυσαν παγκόσμια στοιχεία που καλύπτουν 114 χώρες με το 60% του πληθυσμού της Γης και αφορούν τους θανάτους από διάφορες ασθένειες.

Οι επιστήμονες συνέδεσαν τα αναψυκτικά που περιέχουν ζάχαρη, με 133.000 θανάτους από διαβήτη τύπου 2, με 44.000 θανάτους από καρδιαγγειακές παθήσεις και με 6.000 θανάτους από καρκίνο.

Περίπου τέσσερις στους πέντε από τους παραπάνω θανάτους (ποσοστό 78%), λόγω της υπερβολικής κατανάλωσης αναψυκτικών με ζάχαρη, συμβαίνουν σε χώρες με χαμηλό ή μεσαίο εισόδημα, κυρίως στη Νότια Αμερική και στην Κεντρική/Ανατολική Ευρασία, παρά στις πιο πλούσιες και ανεπτυγμένες χώρες. Στις ΗΠΑ όμως ειδικότερα, οι σχετικοί θάνατοι ετησίως υπολογίστηκαν σε περίπου 25.000.

Η χώρα με τους περισσότερους θανάτους (318 ανά εκατομμύριο ενηλίκων κατοίκων) λόγω των ζαχαρούχων αναψυκτικών είναι το Μεξικό, ενώ η Ιαπωνία εμφανίζεται να έχει τους λιγότερους σχετικούς θανάτους (μόλις δέκα ανά εκατομμύριο κατοίκων).

Άλλοι επιστήμονες επεσήμαναν ότι η νέα έρευνα δεν αποδεικνύει ότι τα αναψυκτικά με ζάχαρη ευθύνονται για τους 183.000 θανάτους, αλλά διαπιστώνει απλώς μια σχέση μεταξύ ποτών και θανάτων. Από την πλευρά της, η Αμερικανική Ένωση Ποτών, σε ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι «οι ερευνητές κάνουν ένα πελώριο άλμα, όταν παίρνουν τα στοιχεία για την κατανάλωση ποτών παγκοσμίως και υποθέτουν ότι αυτά τα ποτά αποτελούν την αιτία των θανάτων, οι οποίοι, όπως οι ίδιοι οι ερευνητές αναγνωρίζουν, οφείλονται σε χρόνιες παθήσεις».

Οι αμερικανοί επιστήμονες διευκρίνισαν ότι η μελέτη τους εστίασε στις χρόνιες παθήσεις των ενηλίκων, ενώ μια νέα έρευνά τους στο μέλλον θα αξιολογήσει την αντίστοιχη επίπτωση των αναψυκτικών με ζάχαρη στα παιδιά σερ όλο τον κόσμο.

Από την άλλη, όπως είπε η Σινγκ, «τα ευρήματά μας θα έπρεπε να ωθήσουν τις αρμόδιες Αρχές διεθνώς να υιοθετήσουν αποτελεσματικές πολιτικές για να μειώσουν την κατανάλωση ποτών με ζάχαρη, όπως την επιβολή φορολογίας, τη διενέργεια ενημερωτικών εκστρατειών στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και την μείωση της πρόσβασης σε αυτά τα ποτά».

Ο Αμερικανικός Καρδιολογικός Σύλλογος συνιστά στους ενηλίκους να μην καταναλώνουν περισσότερες από 450 θερμίδες την εβδομάδα μέσω αναψυκτικών με ζάχαρη, με βάση μια ημερήσια δίαιτα 2.000 θερμίδων.

Μια άλλη πρόσφατη επιστημονική έρευνα είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η μεγάλη κατανάλωση αλατιού σχετίζεται με περίπου 150.000 πρόωρους θανάτους παγκοσμίως.

ΠΗΓΗ

Το photoshop υπήρχε και το 1930 – Όταν ο Στάλιν «εξαφάνιζε» τους αντιπάλους του

Το κόψιμο ανεπιθύμητων προσώπων από φωτογραφίες έγιναν επί εποχής Στάλιν, στην πρώην Σοβιετική Ένωση, η μεγαλύτερη τέχνη πολιτικού φώτοσοπ της Ιστορίας.

Μία από τις κλασικότερες φωτογραφίες λογοκρισίας της σταλινικής εποχής είναι η παρακάτω.
Ο Στάλιν επισκέπτεται το Κανάλι της Μόσχας και φιγουράρει στο στιγμιότυπο με τον Nικολάι Γιεζόφ, κομμισάριο υδάτων. Κάποια στιγμή εκρίθη ύποπτος και ανεπιθύμητος, συνελήφθη και το καθεστώς τον δολοφόνησε.
Το λάθος του Γιεζόφ; Το 1935 έγραψε ένα άρθρο στο οποίο επιχειρηματολογούσε υπέρ της βίαιης καταστολής όσων αντιτίθενται στο καθεστώς. Το κείμενό του έγινε το ιδεολογικό μανιφέστο όλων των εκκαθαρίσεων που ακολούθησαν.
Ο ίδιος έγινε κομισάριος του λαού για τις εσωτερικές υποθέσεις και επί εποχής του οι εκκαθαρίσεις έφτασαν στο απόγειό τους. Οι μισοί αξιωματούχοι των Σοβιέτ φυλακίστηκαν ή πυροβολήθηκαν, καθώς και εκατοντάδες άλλοι που θεωρήθηκαν ύποπτοι ή αντίπαλοι του καθεστώτος.
Ο ίδιος ο Γιεζόφ έχασε την εμπιστοσύνη του Στάλιν και τον Απρίλιο του 1939 συνελήφθη και εκτελέστηκε.
Οι λογοκριτές της σταλινικής περιόδου αφαίρεσαν αμέσως την εικόνα του από τη φωτογραφία που τον δείχνει με τον Στάλιν.

Η Συνομωσία της βύθισης του Τιτανικού και των επιθέσεων που γίνονται την ημέρα 11

Σε αυτό το βίντεο βλέπουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσουμε εμβαθύνοντας επάνω στη «φοβερή εκδήλωση των Σκοτεινών» κατά της ανθρωπότητας και συγχρόνως να κάνουμε γνωστές «τις κρυφές αιτίες» για τις οποίες το διάσημο υπερωκεάνιο «Τιτανικός» κατέληξε στο βυθό της θάλασσας.



Μήπως υπήρχε κάτι περισσότερο από αυτό που «αναφέρθηκε επίσημα» στον κόσμο, και που ποτέ δεν έγινε γνωστό; Αλλά τι «συνέβη» πραγματικά με το μεγαλύτερο υπερωκεάνιο του κόσμου; Στην πραγματικότητα υπήρξε μία πολύ καλά σχεδιασμένη συνομωσία των «Νιμπιρουανών-Ερπετοειδών».

“Ήταν μία «μεγάλη συνωμοτική πλεκτάνη» που στήθηκε εναντίον μίας ομάδας πλούσιων επιχειρηματιών «κατασκευαστών, τραπεζιτών, χρηματιστών», οι οποίοι μαζί με τρεις μεγάλους μεγιστάνες του πλούτου αντιτίθονταν σθεναρά στη δημιουργία της «Oμοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ» αφού με την ίδρυση της οι «Τράπεζες θα επικέντρωναν και θα έλεγχαν την παγκόσμια οικονομία».
Κι ακόμη θα προκαλούσε μεγάλες επιπτώσεις στην κοινωνία γενικά, αφού μεταξύ των νεκρών ήταν και ο John Astor ο «πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου» της εποχής του, στενός «φίλος και χρηματοδότης» των εφευρέσεων του Νίκολας Τέσλα, ο οποίος ανακάλυψε την «ελεύθερη και απεριόριστη Δακτυλιοειδή ενέργεια». Αφού οι «Νιμπιρουανοί-Πεφωτισμένοι», για κανένα λόγο στον κόσμο δεν ήθελαν να γίνουν γνωστές αυτές οι εφευρέσεις και να «συνεχίσουμε έτσι να εξαρτόμαστε» από τη Νέα Παγκόσμια Τάξη (New World Order) και τις σκληρές της δεσμεύσεις.
Και τι μπορούμε να πούμε για τις παράξενες συμπτώσεις αυτών των συνομωσιών που αφορούν τις ιδιαίτερες ημερομηνίες που σχετίζονται με τον αριθμό 11 ο οποίος επαναλαμβάνεται και σε άλλα γεγονότα που έχουν συνταράξει την ανθρωπότητα και συμβαίνουν σε αυτή την ημερομηνία κλειδί; Μήπως όλα είναι καλά ενορχηστρωμένα; Απ” όσο γνωρίζουμε ποτέ δεν έγινε γνωστή όλη η αλήθεια γύρω από τις επιθέσεις της «11ης Μαρτίου 2004» στην Μαδρίτη-Ισπανία, ή γύρω από «τους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης» που συνέβη επίσης σε μία ημέρα 11. Μήπως ανήκουν σε κάποιο σχέδιο που έχουν οργανώσει για «τις τελετές των ανθρωποθυσιών τους» που γίνονται σε μαζική κλίμακα, επιλεκτική ή ταυτίζονται με «την έναρξη και το τέλος ενός πολέμου»;
Δημιουργός βίντεο: ALCYON

 

Να είμαστε ρεαλιστές να ζητάμε το αδύνατο

Γράφει η Μαρκαντωνάτου Κίτσιου Νεφέλη

Η εποχή ζητά ρεαλισμό. Η εποχή ζητά συμβιβασμούς. Tο μυαλό μέσα στο κεφάλι σου. Και εσύ να ακούς.

Βλέπεις τηλεόραση, καθισμένος στον καναπέ σου, που ΄χει φθαρεί πια αλλά δεν σου περισσεύουν για να πάρεις άλλον και ακούς. Ακούς και μουρμουρίζεις. Γκρινιάζεις. Και τι κάνεις για αυτό; Ακόμα εκεί είσαι και ακούς.

Που είναι τα όνειρά σου; Έχεις ξεχάσει ακόμη και τη σημασία της λέξης. Καταχωνιασμένα σε κάποιο συρτάρι του μυαλού σου, που έχει πιάσει αράχνες. Θυμήσου τον εαυτό σου τότε που ονειρευόταν. Κάπου στα δεκαπέντε σου ας πούμε. Θυμήσου τα τότε όνειρά σου για τη ζωή.

Γλυκό το συναίσθημα. Χαμογελάς. Έχεις ξεχάσει πως είναι να αισθάνεσαι, να νιώθεις.

Κάποτε κάποιος μου είπε ότι όταν τελείωσε το λύκειο, την τελευταία φορά που βγήκε από τη μεγάλη σιδερένια, πράσινη καγκελόπορτα, γύρισε πίσω, κοίταξε το άχαρο κτίριο που ήθελαν να ονομάζουν σχολείο και υποσχέθηκε στον εαυτό του να μη συμβιβάσει ποτέ και για κανέναν τα όνειρά του. Και την κράτησε, μου είπε, την υπόσχεσή του. Με νύχια και με δόντια, αλλά την κράτησε. Γιατί να ξέρεις είναι δύσκολο.

Η κοινωνία ζητά ρεαλισμό, ζητά σύνεση. Γιατί; Οι «τρελοί», οι ασυμβίβαστοι φοβίζουν, ενοχλούν, χαλάνε την αισθητική κάποιων.

Να είμαστε ρεαλιστές να ζητάμε το αδύνατο, είπε κάποτε ο Τσε και ήξερε τι έλεγε. Το πήρες, το έκανες σύνθημα, το έγραψες σε τοίχους. Μάλλον ξέχασες να το εφαρμόσεις.

Ρεαλιστής είναι ο άνθρωπος που είναι επιφυλακτικός, πάντα προσγειωμένος στην πραγματικότητα. Ο ρεαλιστής κρίνει καταστάσεις βάσει λογικής και πραγματικών συνθηκών. Δεν ονειροπολεί και δεν σκέφτεται σενάρια που είναι από δύσκολο έως αδύνατον να πραγματοποιηθούν.

Όμως ο άνθρωπος αυτός δεν ζει πραγματικά. Απλά υπάρχει. Ζει στην πραγματικότητα που του δίνεται. Και αυτό δεν είναι καλό. Δεν είναι καλό για αυτόν. Δεν είναι για την κοινωνία. Για τον κόσμο ολόκληρο.

Κάνε όνειρα. Πολλά όνειρα. Μεγάλα. Μεγαλύτερα απ’ το μπόι σου. Προσπάθησε να τα πραγματοποιήσεις. Με όλη σου τη θέληση. Και αν δεν τα καταφέρεις πάλι κάτι θα έχεις πετύχει. Ξέθαψε ότι υπάρχει καταχωνιασμένο στα βάθη του μυαλού σου. Γίνε πάλι παιδί. Και πάλεψε για τα όνειρά σου. Κυνήγησέ τα.

Μια συμβουλή μόνο. Ονειρέψου. Όσο δεν παίρνει, όσο μπορείς. Πρόσεξε μόνο «μην σε πάρει ο ύπνος».

Όσο για τον ρεαλισμό, θα τον χρειαστείς και αυτόν. Αργότερα. Όταν θελήσεις να κάνεις πράξεις τα όνειρά σου. Μην το παρακάνεις μαζί του όμως. Είναι επικίνδυνος να ξέρεις.

simplylife.gr

2500 χρόνια μετά η NASA δικαιώνει Πυθαγόρα και Πλάτωνα (Βίντεο)

2500 χρόνια μετά η NASA δικαιώνει Πυθαγόρα και Πλάτωνα (Βίντεο)

Ακούστε τους ήχους που παράγουν οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος μέσα από τους ανιχνευτές των μη επανδρωμένων διαστημοπλοίων της NASA: Voyager I και II, οι οποίοι κατέγραψαν τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα στο »αθόρυβο» κενό του διαστήματος.

Είναι μια συλλογή των πλανητικών εκπομπών ραδιοφωνικών σημάτων που κατεγράφησαν και μετατράπηκαν σε αρχεία ήχου.

Αυτή είναι η »Μουσική των ουράνιων σφαιρών», για την οποία (2500 χρόνια πριν η ΝΑΣΑ αποδείξει την ύπαρξη της Μουσικής στο Σύμπαν), μίλησε ο Πλάτων, ο οποίος ονόμαζε την μουσική ως την ομορφιά του Σύμπαντος – έλεγε επίσης ότι

«η Μουσική είναι η κίνηση του ήχου για να φτάσει την ψυχή και να της διδάξει την αρετή»,

«η μουσική είναι ένας ηθικός κανόνας. Δίνει ψυχή στο σύμπαν, φτερά στη σκέψη, απογειώνει τη φαντασία, χαρίζει χαρά στη λύπη και ζωή στα πάντα».

Πιο πριν όμως ο Πυθαγόρας ο Σάμιος, αυτός ο μέγιστος των μεγίστων φιλόσοφος, μαθηματικός, γεωμέτρης και μουσικός, είχε φτάσει σε τέτοιο επίπεδο ευαισθησίας ώστε ν’ ακούει (όχι βέβαια με τα φυσικά αυτιά) τη συμφωνία του ουρανού, τη μουσική των ουράνιων σφαιρών και 6 αιώνες π.Χ. από τον Κρότωνα της Ιταλίας αυτός και οι μαθητές του θεμελίωναν την θεωρία τους για τους αριθμούς:

«κατὰ δὴ τοὺς Πυθαγορικοὺς πρεσβευτέα τὰ τῶν ἀριθμῶν ὡς ἀρχὴ καὶ πηγὴ καὶ ῥίζα τῶν πάντων».

Ανακάλυπταν τις αρμονικές σχέσεις των αριθμών στη μουσική και βάσει αυτών ερμήνευσαν τον Σύμπαντα Κόσμο. Η μουσική για τους Πυθαγόρειους ήταν πάνω από όλα μαθηματικά. Η ουσία της ήταν οι αριθμοί και η ομορφιά της η έκφραση των αρμονικών σχέσεων των αριθμών, «τοὺς ἐν τοῖς ἀριθμοῖς ἁρμονικοὺς λόγους ἐννοῶν καὶ τὸ ἐν αὐτοῖς ἀκουστὸν ἀκούειν ἔλεγε τῆς ἁρμονίας».

Η μουσική ήταν ακόμα η εικόνα της ουράνιας αρμονίας. Οι αρμονικές σχέσεις των αριθμών μεταφέρονταν στους πλανήτες. Οι πλανήτες καθώς περιστρέφονται – δίδασκε – παράγουν διάφορους μουσικούς ήχους, «αρμονία των σφαιρών», που δεν τους ακούμε”:

«Εστίν ουν η ουσία των πραγμάτων αρμονία και αριθμός σφαιρών στρεφομένων»!

Εάν σταθούμε για λίγο στην γεωμετρική και μαθηματική πλευρά του θέματος θα παρατηρήσουμε ότι υπάρχουν 5 συμμετρικά πολύεδρα. Ο μέγας Πλάτων έλεγε ότι αυτά τα πολύεδρα είναι οι βασικοί δομικοί κρίκοι, τα πλέον σημαντικά δομικά στοιχεία στην δημιουργία του σύμπαντος.

Ο Kepler, που μελέτησε τα έργα των αρχαίων Ελλήνων και ιδιαίτερα του Πλάτωνα, παρατήρησε με τις μετέπειτα έρευνές του, ότι οι τροχιές των πλανητών, και φυσικά της Χθονός-Γης, “γράφουν” την περιφέρεια συγκεκριμένων πολυέδρων.
Η τροχιά του Άρεως γράφει την περιφέρεια ενός τετράεδρου (Πυρ). Η τροχιά του Διός γράφει την περιφέρεια ενός κύβου (γη). Η τροχιά της Αφροδίτης γράφει την περιφέρεια ενός οκτάεδρου (Αήρ). Η τροχιά της Γης γράφει την περιφέρεια ενός εικοσάεδρου (Ύδωρ).

Μερικοί από αυτούς τους ήχους είναι σαν δελφίνια, άνεμοι, κύματα, πουλιά, Θιβετιανά μουσικά μπολ, κρυσταλλικά κύμβαλα, κ.ά.

Και μην ξεχνάμε το καταπληκτικότερο σχετικά με τους ήχους των πλανητών. Ότι σχετίζονται απόλυτα με τις 7 νότες.

Οι αντιστοιχίες των επτά κύριων πλανητών σε σχέση με τους μουσικούς φθόγγους (νότες) είναι:

1) Ήλιος = Μι
2) Αφροδίτη = Φα
3) Ερμής = Σολ
4) Σελήνη = Λα
5) Κρόνος = Σι
6) Άρης = Ρε
7) Δίας = Ντο

Πηγή

Η αιματηρή εισβολή των Γαλατών στην Ελλάδα το 279 π.Χ . Ηθελαν να λεηλατήσουν το μνημείο των Δελφών, αλλά κατατροπώθηκαν από Αιτωλούς και Ευρυτάνες …

imagesκ
 Διακόσιοι χιλιάδες Γαλάτες με αρχηγό τον Βρέννο το Β’ εισέβαλαν το 279 π.Χ στη Μακεδονία, όπου τους αντιμετώπισε ο Στρατηγός Σωσθένης με το στρατό του.
Οι Γαλάτες, παρόλο που προξένησαν μεγάλες καταστροφές, δεν μπόρεσαν να εγκατασταθούν στη Μακεδονία και συνέχισαν την πορεία τους νότια, φτάνοντας έτσι στη Θεσσαλία. Ο Βρέννος είχε στόχο το Μαντείο των Δελφών, όπου υπήρχαν πολλά χρήματα σε νομίσματα και αφιερώματα από άργυρο και χρυσό. Ο στρατός του είχε 152 χιλιάδες άνδρες πεζούς και περίπου 60 χιλιάδες ιππείς και βοηθούς ιππείς. Στην εκστρατεία αυτή οι «Γαλάτες» συνάντησαν την οργανωμένη αντίσταση των Ελλήνων, που με κοινό αρχηγό τους τον Αθηναίο στρατηγό Κάλλιππο του Μοιροκλέους και περίπου 26.000 πεζικό στρατό και ικανό αριθμό πλοίων, είχαν λάβει θέση στο στενό των Θερμοπυλών. Ο γαλατικός στρατός δεν κατάφερε να αιφνιδιάσει τους Έλληνες, οι οποίοι πρόλαβαν να οργανωθούν για να τους αντιμετωπίσουν. Πολλές από τις ελεύθερες πόλεις της Κεντρικής Ελλάδας, όπως η Βοιωτία, η Φωκίδα, η Αιτωλία, τα Μέγαρα, αλλά και η Αθήνα, συμμάχησαν για να τους απωθήσουν. Αρχηγός του στρατού των Ελλήνων, που έφτασε περίπου τις 30 χιλιάδες, (οι περισσότεροι ήταν Αιτωλείς) ήταν ο στρατηγός Κάλλιπος. Οι δυο στρατοί συναντήθηκαν στις Θερμοπύλες. Η μάχη έγινε σε ένα έλος που υπήρχε στο στενό και οι Έλληνες αν και ήταν πολύ λιγότεροι από τους Γαλάτες, κατάφεραν να τους προκαλέσουν σημαντικές ζημιές και να τους αναγκάσουν να υποχωρήσουν προσωρινά. Μάλιστα ο Παυσανίας αναφέρει ( «Ελλάδος Περιήγησις» , β / Κεφ. 20) «…Εναντίον όμως των βαρβάρων που ήλθον από τον Ωκεανόν συνεκεντρώθησαν εις τας Θερμοπύλας οι εξής Έλληνες: 10.000 οπλίτες και 500 ιππείς Βοιωτοί, 3000 πεζοί και 500 ιππείς Φωκείς, 700 πεζοί Λοκροί, 400 οπλίτες Μεγαρείς, 7.000 οπλίτες και 790 ψιλοί Αιτωλοί, 1000 πεζοί και 500 ιππείς Αθηναίοι και όλα τα κατάλληλα προς πλούν πλοία, 500 Μακεδόνες και 500 από την Αντιόχεια της Μ. Ασίας». Celtic or Galatian raiders attack Greek guards at the pass at Thermopylae, 270 BC. Art Angus McBride. Celtic or Galatian raiders attack Greek guards at the pass at Thermopylae, 270 BC. Art Angus McBride. 
Οι Γαλάτες εφορμούν στις Θερμοπύλες . Γραφικό Angus McBride. Οι Γαλάτες κατακρεουργούν αθώους στο Κάλλιο (Κλαψί) Ο Βρέννος αντέδρασε άμεσα και εφάρμοσε μια στρατηγική κίνηση. Έστειλε ισχυρή στρατιωτική δύναμη στην Αιτωλία, με σκοπό να αναγκάσει πολλούς από στρατιώτες που μάχονταν στις Θερμοπύλες, να επιστρέψουν για να υπερασπιστούν την πόλη τους. Αρχηγούς αυτής της στρατιωτικής δύναμης, ο Βρέννος, όρισε τον Ορεστόριο και τον Κόμβουτιν, οι οποίοι ήταν πολύ βάρβαροι και το απέδειξαν με τις απάνθρωπες πράξεις τους στο Κάλλιο, το σημερινό χωριό Κλαψί, κοντά στο Καρπενήσι. Οι Γαλάτες, ακολουθώντας τις εντολές των αρχηγών τους, έκαναν τρομερές θηριωδίες. ‘Έσφαξαν βρέφη και ήπιαν τον αίμα τους, κατακρεούργησαν ηλικιωμένους και βίασαν μέχρι θανάτου πολλές γυναίκες. Ο Παυσανίας περιγράφει ( «Ελλάδος Περιήγησις» ,δ / Κεφ. 22): «Ο Ορεστόριος και ο Κόμβουτις ήσαν εκείνοι οι οποίοι διέπραξαν τα μεγαλύτερα ανοσιουργήματα απ’ όσα εξ ακοής γνωρίζομεν και δεν ομοιάζουν καθόλου με άλλα τολμηρά κακουργήματα των ανθρώπων. Έσφαξαν κάθε αρσενικόν άνθρωπον, χωρίς διάκρισιν γερόντων ή νηπίων επί των μαστών των μητέρων τους, όσα έκ των νηπίων είχον γίνει παχύτερα με το γάλα, τα εφόνευον, έπιναν το αίμα τους και έτρωγαν το κρέας τους. Αι γυναίκες και όσαι από τάς παρθένους ήσαν είς ώραν γάμου, αι έχουσαι φιλότιμον, έσπευσαν να αυτοκτονήσουν καθ’ όν χρόνον εκυριεύετο η περιοχή. Οσας εύρον έν τη ζωή οι Γαλάται τας μεταχειρίσθησαν με παντός είδους εξευτελισμούς χρησιμοποιούντες μεγάλην βίαν, εφόσον δεν ησθάνοντο καμμίαν συμπόνιαν ή έρωτα. Όσαι γυναίκες εύρισκον τα μαχαίρια των Γαλατών, αυτοκτονούσαν με αυτά, δια δε τας άλλας δεν εβράδυνεν το μοιραίον λόγω της ασιτίας και τις αϋπνίας, διότι οι αγροίκοι βάρβαροι ασχημονούσαν επ’ αυτών συνεχώς ο ένας κατόπιν του άλλου, συνευρίσκοντο μάλιστα και με ψυχορραγούσας γυναίκας αλλά και με νεκράς ακόμη». Λέγεται μάλιστα ότι η περιοχή απέκτησε τη σύγχρονη ονομασία της, Κλαψί, από τον θρήνο των επιζώντων μετά την καταστροφή. 
Το μνημείο της μάχης στα Κοκκάλια όπου οι Γαλάτες κατατροπώθηκανΤο μνημείο της μάχης στα Κοκκάλια όπου οι Γαλάτες κατατροπώθηκαν Το μνημείο της μάχης στα Κοκκάλια όπου οι Γαλάτες κατατροπώθηκαν. O Σύλλογος των εν Αθήναις και απανταχού Κρικελλιωτών Ευρυτάνων «ο Άγιος Νικόλαος» προς ανάμνηση της σπουδαίας μάχης, ανέγειρε το μνημείο της φωτογραφίας σας το 1995. Το πεδίο της μάχης βρίσκεται στα όρια των Νομών Φθιώτιδος και Ευρυτανίας, πάνω από τους σημερινούς οικισμούς Πουγκάκια και Παλαιοχώρι Τυμφρηστού (Ομιλαίων) Φθιώτιδος.
 Η εκδίκηση των κατοίκων της Ευρυτανίας 
Το τίμημα της βαρβαρότητας τους, πλήρωσαν οι Γαλάτες κατά την επιστροφή τους στο στενό των Θερμοπυλών, όπου είχε στρατοπεδεύσει ο υπόλοιπος στρατός. Κοντά στο σημερινό χωριό Άγιος Νικόλαος οι κάτοικοι της Ευρυτανίας μαζί με τμήμα του ελληνικού στρατού έστησε ενέδρα στους βάρβαρους. Άντρες και γυναίκες κάθε ηλικίας, που ήθελαν να πάρουν εκδίκηση για την άδικη σφαγή των συμπατριωτών τους, χρησιμοποιώντας για όπλα τα αγροτικά τους εργαλεία αλλά και αυτοσχέδια όπλα, ρίχτηκαν στη μάχη. Οι κάτοικοι, αν και δεν ήταν εκπαιδευμένοι, ήταν εξοργισμένοι και φανατισμένοι γι’ αυτό κατάφεραν να προξενήσουν σημαντικές απώλειες στους Γαλάτες. Σύμφωνα με καταγραφές του Παυσανία, δεν κατάφεραν να γυρίσουν πίσω στις Θερμοπύλες ούτε οι μισοί από τους σφαγείς, ενώ σύμφωνα να με τη λαϊκή παράδοση, η περιοχή στην οποία στήθηκε η ενέδρα γέμισε με πτώματα Γαλατών. «…Οι Αιτωλοί και αι Αιτωλαί γυναίκες παρατεταγμένοι κατά μήκος όλου του δρόμου έρριχναν ακόντια κατά των βαρβάρων και επειδή οι Γαλάται δεν είχον παρά μόνο τας ασπίδας του τόπου των, ολίγα ακόντια αποτύγχανον. Όταν τους κατεδίωκον, οι Αιτωλοί ευκόλως εξέφευγον και αμέσως τους εκτυπούσαν εκ νέου […] Διότι από τους 40.800 βαρβάρους οι δυνηθέντες να σωθούν και να φθάσουν εις το στρατόπεδον των Θερμοπυλών ήσαν ολιγώτεροι από τους μισούς…» (Παυσ. Χ 22)]. Μια χούφτα θρυμματισμένα κόκαλα, τα οποία ευρέθησαν το 1993 στον τόπο συντριβής των Γαλατών το 279 π.Χ  στα «Κοκκάλια» και παραδόθηκαν στη ΙΔ΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων Λαμίας. Πηγή φωτογραφίας. 
Μια χούφτα θρυμματισμένα κόκαλα, τα οποία ευρέθησαν το 1993 στον τόπο συντριβής των Γαλατών το 279 π.Χ στα «Κοκκάλια» και παραδόθηκαν στη ΙΔ΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων Λαμίας. 
Τα κόκαλά τους βρίσκονταν μέχρι πρόσφατα από αγρότες της περιοχής, που γι’ αυτό το λόγο πήρε το όνομα Κοκκάλια. Την ίδια στιγμή που το τμήμα του γαλατικού στρατού δέχτηκε την επίθεση των κατοίκων της Ευρυτανίας, οι άντρες του Βρέννου προσπάθησαν να πλησιάσουν στους Δελφούς, αλλά συνάντησαν και εκείνοι τη σθεναρή αντίσταση των κατοίκων, που τους είχαν κόψει το δρόμο. Ο Βρέννος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης με τους Έλληνες και λίγο αργότερα, μη μπορώντας να αντέξει την ήττα του, αυτοκτόνησε πίνοντας μεγάλη ποσότητα «άκρατου οίνου». Στην Ευρυτανία υπάρχει σήμερα το μνημείο της μάχης στα Κοκκάλια το 279 πΧ, που φτιάχτηκε προς τιμήν όσων θυσιάστηκαν πολεμώντας τους Γαλάτες. Η μάχη που έγινε στα «Κοκκάλια», είναι μία από τις πιο ήταν καθοριστικές. Σύμφωνα με τους ιστορικούς εαν οι Γαλάτες έφθαναν στον προορισμό τους νικητές και τροπαιούχοι, τίποτα δεν θα μπορούσε να τους σταματήσει από το να νικήσουν και τις υπόλοιπες Ελληνικές δυνάμεις και να φθάσουν στη συνέχεια μέχρι την Αθήνα και την Πελοπόννησο και να εγκατασταθούν μόνιμα. Διότι οι Γαλάτες εισβάλλοντας στην Ελλάδα είχαν σκοπό όχι μόνο να τη λεηλατήσουν αλλά και να την αποικίσουν. Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι πήραν μαζί τους τις γυναίκες και τα παιδιά τους με σκοπό να βρούνε νέες εστίες και να εγκατασταθούν μόνιμα σε αυτές. Στην άποψη αυτή συνηγορεί και το γεγονός ότι οι επιζήσαντες Γαλάτες δημιούργησαν αρχικά Βασίλειο στη Θράκη, το οποίο ονόμασαν Τύλη και στη συνέχεια εγκαταστάθηκαν στη Μικρά Ασία και παρέμειναν εκεί για αρκετούς αιώνες ως μία αυτοτελής εθνική ομάδα με την ονομασία Γαλάτες. 
Με πληροφορίες από τον ι σ τ ό τ ο π ο του Παλαιοχωρίου Τυμφρηστού (Ομιλαίων) Φθιώτιδος (Κωνσταντίνος Παναγιώτου)…

πηγη

Η Αλεξάνδρεια είχε χτιστεί ώστε να ευθυγραμμίζεται με τον Ήλιο την ημέρα των γενεθλίων του Μεγάλου Αλεξάνδρου

i aleksandreia e;ixe
Οι Ιταλοί αρχαιοαστρονόμοι δρ. Τζούλιο Μάλι και Λουίζα Φέρο του Πολυτεχνείου του Μιλάνο υποστηρίζουν σε πρόσφατη δημοσίευσή τους ότι η αρχαία πόλη της Αλεξάνδρειας
της Αιγύπτου είχε χτιστεί κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να ευθυγραμμίζεται με τον Ήλιο την ημέρα της γέννησης του Μεγάλου Αλεξάνδρου.


Ο μεγάλος κεντρικός δρόμος της πόλης, η Κανωπική Οδός ή Μέσον Πεδίον, ευθυγραμμίζεται σχεδόν τέλεια με τον ήλιο όπως θα ανέτελλε το πρωινό της 20ής Ιουλίου 356 π.Χ. σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο. Το σύνηθες σε πόλεις εκείνης της εποχής θα ήταν η κύρια οδός να είχε σχεδιαστεί παράλληλη με την ακτή της Μεσογείου, και παρ” όλο που η Κανωπική οδός ήταν με κατεύθυνση δυτική/ανατολική, παρεκκλίνει από την παράλληλο με την παραλία.
Η έρευνα αυτή προέκυψε παράλληλα με το συνεχιζόμενο ενδιαφέρον ιστορικών και αρχαιολόγων για την εύρεση του τάφου του μεγάλου στρατηλάτη, που πιστεύεται ότι βρίσκεται σε μία χρυσή οστεοθήκη εντός μίας γυάλινης σαρκοφάγου. Υποπτευόμενοι ότι η Αλεξάνδρεια είχε χτιστεί με βάση κάποιο ηλιακό γεγονός συνδεδεμένο με τη ζωή του Αλεξάνδρου, οι Ιταλοί ερευνητές χρησιμοποίησαν κατάλληλο λογισμικό και προσομοίωσαν την ανατολή του Ηλίου την ημέρα της γέννησής του. Υπολόγισαν έτσι ότι ο Ήλιος θα ανέτειλε λιγότερο από μισή μοίρα από την πορεία της Κανωπικής Οδού.
Οι αστρονόμοι επίσης ανακάλυψαν ότι και ο αστέρας Βασιλίσκος (Regulus), το πιο φωτεινό αστέρι του αστερισμού του Λέοντος και λεγόμενο «αστέρι του βασιλιά», θα ανέτειλε επίσης σε παρόμοια ευθυγράμμιση. Η μη τυχαία φύση της επιλογής αυτής ενισχύεται από παρόμοια ευρήματα σε άλλες ελληνιστικές πόλεις όπως η Σελεύκεια επί του Τίγρη.

ancient-alexandria-map
Τα ευρήματα είναι σύμφωνα με παρόμοιες αρχιτεκτονικές πρακτικές της αρχαιότητας, όπως η ευθυγράμμιση της Πυραμίδος της Γκίζας με τα σημεία της πυξίδας. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο δάσκαλος του Μ. Αλεξάνδρου Αριστοτέλης, ήταν συνεχιστής των ιδεών του Πλάτωνα και του Σωκράτη, περί «γέννησης της τέλειας πόλεως».

Η ευθυγράμμιση μιας ολόκληρης πόλης με την ημερομηνία γέννησης του Μεγάλου Αλεξάνδρου θα τόνιζε εμφατικά την ισχύ και εξουσία του. Η ίδια ομάδα σκοπεύει να εξετάσει και τις υπόλοιπες πόλεις που ίδρυσε ο Μ. Αλέξανδρος ώστε να διαπιστώσουν αν ακολουθούν και αυτές κάποιο ηλιακό ή αστρονομικό πρότυπο.
Η Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου ήταν το πρωτότυπο σχέδιο για τις υπόλοιπες πόλεις, και η τοποθεσία της επιλέχθηκε περισσότερο για θρησκευτικούς και συμβολικούς λόγους, παρά για στρατηγικούς.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο Oxford Journal of Archaeology

πηγη

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ, Ο ΛΟΥΚΙΑΝΟΣ ΚΑΙ Η N.A.S.A VIDEO

Ο Ελληνικής καταγωγής Λουκιανός από την Σαμοσάτα της Συρίας έζησε το 120 μ.χ. στο βιβλίο του «Αληθινή Ιστορία» δίνει πληροφορίες που σε ξαφνιάζουν. «Πήγαινε με ένα καράβι που το πήρε ο αέρας για εφτά μερόνυχτα και την όγδοη ημέρα έφτασε στο φεγγάρι. (Τόσο κάνουν τα σύγχρονα διαστημόπλοια του ανθρώπου για να πάνε στο φεγγάρι). Μπήκε μέσα σ’ ένα πηγάδι που από πάνω είχε καθρέφτες και έβλεπε όλη τη γη. (Πρόκειται για υπερσύγχρονο τηλεσκόπιο που ο άνθρωπος ακόμη δεν το έχει φτιάξει γιατί με αυτό έβλεπε και τους ανθρώπους στην γη). Βασιλιάς της Σελήνης ήταν ο Ενδυμίωνας που τον πήραν από την γη και τον πήγαν στο φεγγάρι και τον έκαναν βασιλιά.

»Περιγράφει τρικινητήρια αεροπλάνα (τρικέφαλοι αλογογύπες που πετούσαν) περιγράφει σύγχρονες διόπτρες (έβαζαν και έβγαζαν τα μάτια τους που μπορούσε να τα φορά ο καθένας και έβλεπαν πολύ μακρυά) περιγράφει πολεμιστές με διαστημική στολή που είχε δύο κέρατα «κεραίες». Ο στρατός αυτός ήταν του Φαέθοντα και επειδή ήταν άνθρωποι σαν εμάς και η θερμοκρασία της σελήνης μεγάλη γι αυτό φορούσαν τις διαστημικές στολές. Στα αρχαία Ινδικά έπη, αναφέρονται για πόλεμο Ελλήνων με κατοίκους της Σελήνης και συγκεκριμένα αναφέρουν ότι αρχηγός των Ελλήνων ήταν ο Ηρακλής. Οι Ινδοί τι λόγο είχανε σε δικά τους κείμενα να αναφέρουν Έλληνες ειδικά και μάλιστα σε πόλεμο με τους κατοίκους της σελήνης;
Πριν το 9560 π.Χ. πιστεύω ότι οι Έλληνες ήταν κοσμοκράτορες και είχαν σαφώς, τη δυνατότητα και την τεχνολογία να ταξιδεύουν σε όλη τη Γη . Επειδή υπάρχουν πολλές αναφορές αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων , οι οποίοι έγραψαν ότι στη Σελήνη υπάρχουν άνθρωποι και κτίρια δείτε το κάτω βίντεο. Δείτε τα κατεστραμμένα κτίρια. Που το ήξεραν οι πρόγονοι μας;

ΠΗΓΗ

Το 97% του dna μας διαθέτει έναν υψηλότερο σκοπό

Έπειτα από χιλιάδες χρόνια αποσύνδεσης από τις υψηλές συχνότητες, το dna μας καταφέρνει να σπάσει τα δεσμά του από τα παλιά πρότυπα τα οποία έχουν κολλήσει σε μία χρονική μήτρα. Ωστόσο οι άνθρωποι σύντομα θα γνωρίζουν και θα κατανοούν γιατί το 97% του γενετικού μας κώδικα έχει έναν υψηλότερο σκοπό και γιατί η μεταμόρφωσή του μας οδηγεί σε μία αφύπνιση που κανείς δε θα μπορούσε να φανταστεί.

Το ανθρώπινο γονιδίωμα αποτελείται τουλάχιστον από 4 εκατομμύρια γονιδιακών διακοπτών που σε κατοικούν σε κομμάτια του dna και που κάποτε είχαν θεωρηθεί «άχρηστα», αλλά αποδεικνύεται ότι το λεγόμενο άχρηστο dna διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στον έλεγχο της συμπεριφοράς των κυττάρων, στη λειτουργία των οργάνων και άλλων ιστών. Η ανακάλυψη που θεωρείται ένα σημαντικό ιατρικό και επιστημονικό επίτευγμα έχει τεράστιες συνέπειες στην υγεία του ανθρώπου και της συνείδησης, διότι πολλές σύνθετες ασθένειες φαίνεται να προκαλούνται από μικροσκοπικές αλλαγές σε εκατοντάδες γονιδιακούς διακόπτες.

Καθώς οι επιστήμονες ασχολούνταν με τα άχρηστα τμήματα του dna που δεν είναι γονίδια που περιέχουν οδηγίες για πρωτεϊνες, ανακάλυψαν ένα πολύπλοκο σύστημα που ελέγχει τα γονίδια. Τουλάχιστον το 80% αυτού του dna είναι ενεργό και χρειάζεται. Ένα άλλο 15%-17% διαθέτει υψηλότερες λειτουργίες και οι επιστήμονες εξακολουθούν να αποκωδικοποιούν.

Το αποτέλεσμα της εργασίας είναι ένας οδικός χάρτης από ένα μεγάλο σκέλος του dna, στο οποίο επισημαίνονται οι λειτουργίες και ο τρόπος τους. Περιλαμβάνει το σύστημα που ελέγχει ποια γονίδια χρησιμοποιούνται σε ένα κύτταρο και όταν χρησιμοποιούνται, καθορίζει εάν ένα κύτταρο γίνεται κύτταρο ήπατος ή νευρώνας.

Υπάρχουν στοιχεία για έναν εντελώς νέο τύπο ιατρικής στην οποία το dna μπορεί να επηρεαστεί και να επαναπρογραμματιστεί με λέξεις και συχνότητες ΧΩΡΙΣ κοπή και αντικατάσταση μεμονωμένων γονιδίων.

Οι διαπιστώσεις και τα ευρήματα των Ρώσων ερευνητών είναι επαναστατικά. Σύμφωνα με αυτούς, το dna μας δεν είναι μόνο υπεύθυνο για την κατασκευή του σώματός μας, αλλά χρησιμεύει και ως αποθήκη δεδομένων στην επικοινωνία. Οι Ρώσοι γλωσσολόγοι διαπίστωσαν ότι ο γενετικός κώδικας, ιδιαίτερα στο φαινομενικά άχρηστο dna ακολουθεί τους ίδιους κανόνες όπως όλες οι ανθρώπινες γλώσσες.

Για τον σκοπό αυτό, συνέκριναν του κανόνες της σύνταξης, της σημασιολογίας και τους βασικούς κανόνες της γραμματικής. Βρήκαν ότι τα αλκάλια του dna μας ακολουθούν μία τακτική γραμματική και έχουν κανόνες όπως όλες οι γλώσσες. Έτσι οι ανθρώπινες γλώσσες δεν εμφανίζονται τυχαία , αλλά αντανακλούν το ίδιο μας τον γενετικό κώδικα.

Ο Ρώσος βιοφυσικός και μοριακός βιολόγος Pjotr Garjajev και οι συνεργάτες του διερεύνησαν επίσης και τη δονητική συμπεριφορά του dna. Τα ζωντανά χρωμοσώματα λειτουργούν ακριβώς όπως οι ολογραφικοί υπολογιστές που χρησιμοποιούν την ενδογενή ακτινοβολία λέηζερ.

Αυτό σημαίνει ότι κατάφεραν να διαμορφώνουν ορισμένα πρότυπα συχνότητας σε μία ακτίνα λέηζερ επηρεάζοντας τη συχνότητα του dna και την ίδια τη γενετική πληροφορία. Εφόσον η βασική δομή των αλκαλικών ζευγών του dna και της γλώσσας είναι η ίδια, η αποκωδικοποίηση του γενετικού κώδικα δεν είναι απαραίτητη.

Αυτό τελικά και επιστημονικά εξηγεί γιατί η αυτογενής εκπαίδευση, η ύπνωση και ότι σχετίζεται, μπορούν να έχουν τέτοιες ισχυρές επιδράσεις στο ανθρώπινο σώμα. Είναι απόλυτα φυσιολογικό για το dna μας να αντιδρά στη γλώσσα. Ενώ οι δυτικοί ερευνητές διαχώρισαν μεμονωμένα γονίδια από τις έλικες και τα τοποθέτησαν αλλού, οι Ρώσοι εργάστηκαν σε συσκευές που μπορούν να επηρεάσουν τον κυτταρικό μεταβολισμό μέσω κατάλληλα διαμορφωμένων ραδιοφωνικών συχνοτήτων και συχνοτήτων φωτός επισκευάζοντας έτσι τα γενετικά ελαττώματα.

Η ερευνητική ομάδα του Garjajev κατάφερε να αποδείξει ότι με τη μέθοδο αυτή τα χρωμοσώματα που καταστρέφονται από τις ακτίνες Χ για παράδειγμα, μπορούν να επισκευαστούν. Μπορούν επίσης να συλλέγουν πρότυπα πληροφοριών ενός συγκεκριμένου dna μεταδίδοντάς τα σε ένα άλλο, επαναπρογραμματίζοντας τα κύτταρα σε κάποιο άλλο γονιδίωμα. Έτσι με επιτυχία μπορούν να μετατραπούν τα έμβρυα βατράχων σε σαλαμάνδρας απλώς με τη διαβίβαση μοτίβων dna.

Με αυτό τον τρόπο οι πληροφορίες διαβιβάζονται χωρίς καμία παρενέργεια ή δυσαρμονία που προκύπτουν από το διαχωρισμό και την εκ νέου εισαγωγή μεμονωμένων γονιδίων από dna. Όλα αυτά πραγματοποιούνται με απλή εφαρμογή κραδασμών και γλώσσας. Αυτό το πείραμα δείχνει την τεράστια δύναμη του κύματος της γενετικής η οποία προφανώς έχει μεγαλύτερη επιρροή στον σχηματισμό των οργανισμών από τις βιοχημικές διεργασίες των αλκαλικών ακολουθιών.

Αυτή η ανακάλυψη στιγματίζει επίσης τη σημασία των ηχητικών συχνοτήτων και δονήσεων στην καταγωγή της ανθρώπινης ζωής και στη δυνατότητα πως όλα δημιουργήθηκαν από κύματα συνείδησης. Σε θεμελιώδες επίπεδο, ο άνθρωπος είναι καθαρή ενέργεια.

Στην κυματική γενετική , το άχρηστο dna λειτουργεί σε ένα υψηλό επίπεδο υποδομών υπερκωδικών και κυματικής επικοινωνίας, που αναγνωρίστηκε σε υλική μορφή ως κρυσταλλική δομή δυναμικών γονιδίων-ολογραμμάτων σε υγρούς κρυστάλλους χρωμοσωμάτων. Το τι υποδεικνύει αυτό το μοντέλο είναι ότι το ανθρώπινο γονίδιο είναι μέρος ενός μεγαλύτερου ολογράμματος της πραγματικότητας των δονήσεων. Η υπερεπικοινωνία με τη μορφή της τηλεπισκόπησης, η απομακρυσμένη θεραπεία και η τηλεπάθεια είναι σίγουρα κομμάτια του ανθρώπινου πρωτοκόλλου.

Οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι το 97% του dna μας είναι άχρηστο όπως το αποκαλούν. Το χαρακτηρίζουν έτσι διότι δεν βλέπουν σε τι χρησιμεύει. Μόνο το 3% του dna μας είναι τυλιγμένο σε σπειροειδή έλικα με διπλό σκέλος. Κατά τη διάρκεια ενός κύκλου 75000 ετών βρισκόμαστε εκτεθειμένοι σε ισχυρότερα ενεργειακά κύματα που επηρεάζουν το dna μας αναδιοργανώνοντας το 97% από μία διπλή έλικα, σε μία έλικα με 12 σκέλη προωθώντας τον άνθρωπο σε μία ολοκαίνουρια οντότητα.

Ο κενός χώρος δεν είναι πραγματικά κενός αλλά γεμάτος με αόρατη κυματική ενέργεια σε διαφορετικούς βαθμούς συγκέντρωσης. Όπως τα αστέρια και οι πλανήτες παρασύρονται μέσα στο γαλαξία περνούν μέσα από διαφορετικές συγκεντρώσεις σε πολύ ακριβή χρονικά διαστήματα με κύκλους που μπορεί να ποικίλουν σε μήκος από χιλιάδες μέχρι και εκατομμύρια χρόνια.

Καθώς οι πλανήτες κινούνται μέσα σε περιόδους υψηλής συγκέντρωσης των κυμάτων στρέψης, ένας μετασχηματισμός επηρεάζει τη δομή του dna στον πλανήτη και προκαλεί την ανάπτυξη περισσότερο εξελιγμένων μορφών ζωής. Άφθονη απόδειξη για αυτό φαίνεται μέσα από απολιθώματα ενώ η εξέλιξη συμβαίνει με ξαφνικές δονήσεις και όχι σταδιακά.

ΠΗΓΗ

Η συντριβή ΑΤΙΑ στο Missouri το 1865 – Υπόθεση «James Lumley, October 1865»

Στις 19 Οκτωβρίου 1865, η εφημερίδα Missouri Democrat παρουσίασε ένα πραγματικά εξαιρετικό άρθρο, το οποίο θα μείνει γνωστό τα επόμενα χρόνια ως «Υπόθεση James Lumley, October 1865».

Το άρθρο αυτό θα εμφανιστεί δύο εβδομάδες αργότερα και στην εφημερίδα «The Cincinnati Commercial», ευαισθητοποιώντας σήμερα, μεγάλο μέρος του κοινού για τα UFO.

Το συγκεκριμένο άρθρο αφηγείται την ιστορία ενός άντρα με το όνομα James Lumley, για τον οποίο γνωρίζουμε ελάχιστα.

Εκτός απ’ότι η Missouri Democrat φαινομενικά τον θεωρεί αξιόπιστο, γνωρίζουμε ότι κάποια στιγμή το Σεπτέμβριο του 1865 είχε κάνει τρόπο ζωής τη παγίδευση ζώων για τη γούνα τους, κάπου στα βουνά του Μissouri, περίπου 75 έως 100 μίλια πάνω από το ρεύμα των Great Falls.

O Lumley ισχυρίζεται ότι λίγο μετά το ηλιοβασίλεμα και ενώ ήταν στο δρόμο της επιστροφής για το σημείο που είχε κατασκήνωση, είδε ένα φωτεινό φως να ταξιδεύει γρήγορα στον ουρανό με ανατολική κατεύθυνση για περίπου πέντε δευτερόλεπτα, όταν ξαφνικά εξερράγη, και τελικά συνετρίβη μέσα στο δάσος.

 

Οι περισσότεροι κυνηγοί γούνας της περιοχής μπορεί να λένε ιστορίες των Ινδιάνων, ή για αρκούδες, ή για τα λιοντάρια των βουνών, αλλά η αναφορά του Lumley αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση.

Αφού ο Lumley άκουσε το σφοδρό ήχο από την συντριβή, αισθάνθηκε την γη να τρέμει, και σύντομα ακολούθησε ένας ισχυρός άνεμος μέσα από το δάσος σαν ανεμοστρόβιλος, ενώ στην ατμόσφαιρα υπήρχε μια μυρωδιά σαν θειάφι.

Την επόμενη μέρα, μετά από περπάτημα δύο μιλίων από το κάμπινγκ του, είδε ένα μονοπάτι από σπασμένα δέντρα που οδηγούσε σε ένα αντικείμενο που είχε «ενσωματωθεί» σε μια βουνοπλαγιά.

Το αντικείμενο είχε διαμελιστεί σε πολλά κομμάτια, υπήρχαν θραύσματα που έμοιαζαν με γυαλί, ενώ κάποιο παράξενο υγρό είχε διαρρεύσει από διάφορα σημεία του ρυπαίνοντας την περιοχή.

Επίσης μια παράξενη γραφή πάνω στα τοιχώματα του αντικειμένου έμοιαζε με αιγυπτιακά ιερογλυφικά.

Δεν ξέρουμε τι τελικά συνέβη στο Lumley, και παραμένει ένα μυστήριο μέχρι σήμερα.

Τα βουνά υπάρχουν πράγματι στην εν λόγω περιοχή, και το χαμένο UFO του Lumley ίσως να εξακολουθεί να «κάθεται» εκεί, εν μέρει θαμμένο σε μια βουνοπλαγιά, με ιερογλυφικά που τώρα ίσως να είναι ελαφρώς διαβρωμένα, αναμένοντας κάποιο ατρόμητο εξερευνητή να το βρει και να το αποκαλύψει στον κόσμο.

Εκτός αν, η κυβέρνηση ή οι κατασκευαστές αυτού του αντικειμένου, έχουν φτάσει πρώτοι σε αυτό!

 

ANIMA – ANIMUS

Η anima/ animus είναι αρχετυπικής μορφής, έχει τις ρίζες του στο συλλογικό ασυνείδητο και εμφανίζεται με θηλυκή μορφή- anima, όταν το άτομο είναι άνδρας ή με αρσενική- animus, όταν είναι γυναίκα.Και ο πιο τέλεια αρρενωπός άνδρας κλείνει μέσα του κάτι θηλυκό ενώ και η πιο  θηλυκή γυναίκα κρύβει έναν άνδρα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στο ασυνείδητο του άνδρα υπάρχει κληροδοτημένη μια ομαδική(γενική) εικόνα γυναίκας, με την βοήθεια της οποίας ο άνδρας κατανοεί την γυναικεία φύση και το ίδιο, στο ασυνείδητο της γυναίκας υπάρχει μια ομαδική(γενική) εικόνα άνδρα, που με την βοήθειά της η γυναίκα κατανοεί τον άνδρα.
Πρόκειται για μια οντότητα που λειτουργεί ανεξάρτητα από τις άλλες ψυχικές λειτουργίες και παρεμβαίνει στη ζωή του ατόμου είτε βοηθητικά είτε καταστρεπτικά, αλλά πάντα καθοριστικά και επίμονα.
ANIMA
Είναι η θηλυκή ψυχή του άνδρα. Αντιστοιχεί στον μητρικό έρωτα και παράγει διαθέσεις. 
Είναι το θηλυκό στοιχείο που προσωποποιεί όλες τις θηλυκές ψυχολογικές τάσεις της ψυχής του άνδρα όπως τα αισθήματα, οι αόριστες διαθέσεις, οι προφητικές διαισθήσεις, η ευαισθησία προς την άλογη πλευρά, η δύναμη του προσωπικού έρωτα, οι σχέσεις με το ασυνείδητο.
Η απώθηση όλων αυτών των θηλυκών τάσεων και ροπών, προκαλεί τη συσσώρευσή τους στο ασυνείδητο. Έτσι, η εικόνα της γυναίκας γίνεται υποδοχέας αυτών των απαιτήσεων. Γι αυτό ο άνδρας στην ερωτική του εκλογή, έχει ισχυρή επιθυμία να αποκτήσει τη γυναίκα που ανταποκρίνεται καλύτερα στη δική του ασυνείδητη θηλυκότητα, μια γυναίκα που μπορεί αδίστακτα να δεχτεί την προβολή της ψυχής του.
Η anima προσδιορίζεται από την μητέρα του άνδρα. Αν ο άνδρας αισθάνεται αρνητική πάνω του την επίδραση της μητέρας, η θηλυκή ψυχή του θα εκφραστεί με οξυθυμία, άγχη, αβεβαιότητα, ανασφάλεια, υπερευαισθησία. Ο ανδρισμός του θα ενισχυθεί αν ξεπεράσει αυτές τις αρνητικές τάσεις.
Στην ψυχή αυτού του άνδρα το αρνητικό πρότυπα της μητέρας-anima θα επαναλαμβάνει επίμονα:»Δεν είμαι τίποτα»,»Τίποτα δεν έχει σημασία», «Για τους άλλους είναι διαφορετικά, αλλά εμένα δεν με ευχαριστεί τίποτα»…Αυτές οι διαθέσεις μπορούν να εκδηλώσουν μέσα από έναν δύστροπο χαρακτήρα αρρωστοφοβία, ανικανότητα, τάση για  ατυχήματα.  
ΑΛΛΗ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ANIMΑ στην προσωπικότητα του άνδρα, είναι η έφεση για πικρές φαρμακερές εκθηλυμένες παρατηρήσεις που όλα τα υποτιμούν και βασίζονται σε μια φτηνή διαστροφή της πραγματικότητας.
Επίσης η παγίδα της anima διαφαίνεται στις ψευτοδιανοητικές και στην πραγματικότητα νευρωτικές συζητήσεις που εμποδίζουν τον άνδρα να συγχρωτιστεί με την πραγματική ζωή και τις δημιουργικές αποφάσεις.
Αν οι σχέσεις του άνδρα με την μητέρα υπήρξαν θετικές, αλλά με τάση προσκόλλησης στη μητέρα, ο άνδρας είτε εκθηλύνεται, είτε γίνεται έρμαιο των γυναικών και ανίκανος να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της ζωής.
ANIMUS
Το animus είναι η αρσενική προσωποποίηση του ασυνείδητου στη γυναίκα. Χαρακτηριστικό της αρσενικής ψυχής της γυναίκας είναι, ότι παράγει γνώμες που στηρίζονται σε εξίσου ασυνείδητες υποθέσεις, που έχουν τον χαρακτήρα  πεποιθήσεων σταθερών, που δεν κλονίζονται εύκολα, ή αξιωμάτων με φαινομενικά απρόσβλητο κύρος. Οι γνώμες αυτές δεν είναι προϊόντα σκέψης. Υφίστανται και υποστηρίζονται τόσο θετικά και με τόση πίστη, ώστε η γυναίκα δεν έχει την παραμικρή αμφιβολία γι αυτές.
Ακόμη και σε μία πολύ θηλυκή εξωτερικά γυναίκα το animus μπορεί να εκδηλωθεί με σκληράδα και να φανεί ανελέητο. Συμβαίνει ξαφνικά μια σύγκρουση μέσα στη γυναίκα, με κάτι πεισματικό, σκληρό, ολότελα απρόσιτο. Το animus μπορεί να επαναλαμβάνει στην ψυχή μιας γυναίκας: «Το μόνο που επιθυμώ στον κόσμο είναι να αγαπηθώ κι αυτός δεν μ’ αγαπά…» κι άλλα μειωτικά ή σκληρά, που γίνονται πιστευτά σαν την μοναδική αλήθεια. Το animus δεν πιστεύει στις εξαιρέσεις. Σπάνια αντικρούεται μια γνώμη που προέρχεται από το animus, γιατί συνήθως είναι μια γνώμη γενικά αληθινή, με βάση όμως μια πιο γενική αλήθεια που σπάνια όμως ή καθόλου δεν ταιριάζει στην ιδιαίτερη περίπτωση.
-Το animus είναι σαν ένα κουκούλι ονείρων, πόθων, κρίσεων που ορίζουν τον κόσμο «έτσι όπως θα έπρεπε να είναι», και σιγά σιγά αποκόβεται η γυναίκα από την πραγματικότητα και την ενεργητική ζωή.
-Διαμορφώνεται από τον πατέρα της γυναίκας, με συλλογικό συχνά χαρακτήρα. Η αρσενική ψυχή μοιάζει με μια συγκέντρωση πατεράδων ή κάποιου είδους αξιωματούχων που εκφέρουν από καθ’ έδρας ακαταμάχητες λογικές κρίσεις. Αν εξεταστούν προσεκτικότερα οι ακριβολόγοι αυτοί δικαστές αποδεικνύεται ότι είναι κυρίως ρητά και γνώμες που μαζεύτηκαν λίγο-πολύ ασυνείδητα στην παιδική ηλικία…
Και η αρσενική ψυχή προβάλλεται όπως η θηλυκή. Οι άνδρες οι ιδιαίτερα κατάλληλοι για τις προβολές αυτές είναι: 
-περιφερόμενα αντίγραφα του ίδιου του Θεού που γνωρίζουν τα πάντα ή
-παρεξηγημένοι «λεξομανείς» που είναι ικανοί να μεταφράζουν την κοινότυπη πραγματικότητα με την ορολογία της μεγαλοπρέπειας χρησιμοποιώντας ένα απέραντο μακροσκελές λεξιλόγιο.
ΟΙ ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ANIMUS ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ
-πνεύμα πρωτοβουλίας
-θάρρος
-τιμιότητα
-πνευματικό βάθος
-έντονη πνευματική ζωή

Ενδιαφέρουσα έρευνα για την ψυχολογία όσων δεν… φαίνονται

Οι αόρατοι άνθρωποι, εκτός των άλλων πλεονεκτημάτων, βρίσκονται και σε καλή ψυχολογική κατάσταση.

Το να είναι κανείς αόρατος, έχει εμπνεύσει πολλούς συγγραφείς, φιλοσόφους αλλά και απλούς ανθρώπους (ιδίως εφήβους) στο πέρασμα των αιώνων. Τώρα, για πρώτη φορά, νευροεπιστήμονες στη Σουηδία δημιούργησαν σε ανθρώπους την πλαστή αίσθηση πως διαθέτουν αόρατο σώμα.

Η βασική ψυχολογική διαπίστωση είναι πως οι «αόρατοι» άνθρωποι νιώθουν πολύ λιγότερο αγχωμένοι, όταν βρίσκονται ενώπιον καταστάσεων στρες, όπως π.χ. όταν πρέπει να μιλήσουν ενώπιον κοινού. Με άλλα λόγια, ο αόρατος άνθρωπος όχι μόνο μαθαίνει τα μυστικά των άλλων, αλλά είναι λιγότερο αγχωμένος ο ίδιος.
Η μελέτη
Ερευνητές του πανεπιστημιακού ιατρικού Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Στοκχόλμης, με επικεφαλής τον Αρβιντ Γκούτερσταμ πραγματοποίησαν ένα έξυπνο πείραμα. Φόρεσαν σε 125 εθελοντές μια ειδική ηλεκτρονική «κάσκα» στο κεφάλι, η οποία -δημιουργώντας ένα περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας- είχε ως συνέπεια, όταν κανείς στεκόταν όρθιος, να μην βλέπει το σώμα του, αλλά έναν κενό χώρο (το πείραμα είχε επιτυχία σε ποσοστό 75% στο να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση).
Η ίδια ερευνητική ομάδα στο παρελθόν είχε δημιουργήσει την ψευδαοσθηση του «αόρατου χεριού», την οποία τώρα κατάφερε να επεκτείνει σε όλο το σώμα. Μεταξύ άλλων, οι ερευνητές ζήτησαν από τους «αόρατους» εθελοντές να μιλήσουν σε ένα ακροατήριο ξένων και διαπίστωσαν πως, χάρη στην ψευδαίσθηση της αορατότητας, οι εθελοντές ένιωθαν πολύ λιγότερο κοινωνικό άγχος και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.
Η καρδιά τους χτυπούσε πιο αργά, δεν ίδρωναν τόσο κ.α. Οι επιστήμονες ευελπιστούν ότι η έρευνά τους θα έχει κλινικές εφαρμογές και, μεταξύ άλλων, θα βοηθήσει στην ανάπτυξη νέων θεραπειών για τη διαταραχή κοινωνικού άγχους (ή κοινωνική φοβία). Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Scientific Reports».
Η μυθολογία
Η πιο διάσημη περίπτωση αορατότητας στη λογοτεχνία είναι ο «Αόρατος άνθρωπος» του Χέρμπερτ Τζορτζ Γουέλς. Οι τελευταίες εξελιξεις στην επιστήμη και τεχνολογία (διάφοροι μανδύες αορατότητας, τεχνικές δημιουργίας ψευδαισθήσεων αορατότητας κ.α.) φέρνουν όλο και πιο κοντά την πραγματικότητα στη φαντασία.
Στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι οι άνθρωποι, με τον άλφα ή τον βήτα τρόπο, θα γίνονται αόρατοι στα μάτια των άλλων ή, αντιστρόφως, στα δικά τους.
Όμως, οι επιστήμονες, όπως άλλωστε οι ίδιοι επεσήμαναν, δεν πρέπει να ξεχνούν την προειδοποίηση του Πλάτωνα ότι ένας αόρατος άνθρωπος μπορεί να χάσει την αίσθηση του σωστού και του λάθους, ρέποντας σε ανήθικες πράξεις. Γι” αυτό, μια μελλοντική έρευνα θα μελετήσει κατά πόσο η αορατότητα διαστρεβλώνει την ηθική των ανθρώπων.

Πηγή: Το Βήμα science

Ποια ΖΩΔΙΑ γίνονται οι καλύτεροι ΓΟΝΕΙΣ;

 

Είτε είστε ένας πολύ τρυφερός Καρκίνος, είτε ένας υπερ-οργανωτικός Παρθένος, το ζώδιό σας μπορεί να επηρεάζει σημαντικά…
τον τρόπο που μεγαλώνετε τα παιδιά σας, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει η Marilyn Webb, αστρολόγος και δημιουργός του αστρολογικού site Urban Astrologer. Δείτε, συγκεκριμένα, πώς περιγράφει το κάθε ζώδιο ξεχωριστά αναφορικά με τον ρόλο του ως γονιός:


Κριός

Οι Κριοί γονείς έχουν απύθμενη ενέργεια και λατρεύουν να εξερευνούν νέα πράγματα, άρα είναι πολύ πρόθυμοι στο να συμμετέχουν στα ενδιαφέροντα των παιδιών τους. Αυτό, φυσικά, είναι υπέροχο για τα παιδιά, αφού βρίσκουν ακόμα περισσότερη ενθάρρυνση στο να ανακαλύπτουν διαφορετικά πράγματα. Οι γονείς αυτοί είναι κατά κανόνα αυστηροί και, ενώ μπορεί κάποιες στιγμές να χάνουν την υπομονή τους, ηρεμούν γρήγορα και καταφέρνουν να προσπερνούν τις εντάσεις.
Αυτό είναι, ίσως, και το μοναδικό τους μειονέκτημα: Δεν έχουν μεγάλη υπομονή. Μπορεί να εκνευριστούν όταν τα παιδιά «χαζολογούν» ή σκόπιμα καθυστερούν π.χ. να πάνε για ύπνο, ή ακόμα και όταν αργούν στο να μάθουν νέα πράγματα.

Ταύρος

Οι Ταύροι γονείς είναι υπομονετικοί, σταθεροί και ειλικρινείς. Δημιουργούν, δηλαδή, για τα παιδιά τους συνθήκες σταθερότητας, το οποίο είναι από τα πολύτιμα δώρα που μπορεί να προσφέρει ένας γονιός. Οι Ταύροι είναι, επίσης, εξαιρετικοί στο να βάζουν στόχους και να βρίσκουν, μεθοδικά, τον τρόπο να τους πετύχουν, ενώ την ικανότητά τους αυτή την διδάσκουν και στα παιδιά.
Το μειονέκτημα με τους γονείς Ταύρους είναι ότι, ως ζώδια της Γης, είναι υπερβολικά πεισματάρηδες. Τους είναι πολύ δύσκολο να αλλάξουν γνώμη όταν έχουν ήδη αποφασίσει κάτι και έτσι συχνά έρχονται σε αντιπαράθεση με τα παιδιά, αν αυτά θέλουν άλλα πράγματα. Στην εφηβεία των παιδιών, μάλιστα, τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα –εκτός κι αν το παιδί έχει πιο υποχωρητικό χαρακτήρα.

Δίδυμος

Εύστροφοι και φιλομαθείς, οι Δίδυμοι είναι εξαιρετικοί στον λόγο και στο πνεύμα, στοιχεία που κληροδοτούν και στα παιδιά τους. Οι Δίδυμοι φέρνουν τα παιδιά τους σε επαφή με ποικίλες νέες εμπειρίες, ειδικά με όσες έχουν να κάνουν με τη διανόηση. Το παιδί ενός Διδύμου θα επισκέπτεται συχνά τη βιβλιοθήκη, τα μουσεία και τον ζωολογικό κήπο.
Το μειονέκτημα των γονιών Διδύμων είναι ότι, ενώ μπορεί να έχουν πολλά και διαφορετικά ενδιαφέροντα, συνήθως δεν εμβαθύνουν σε αυτά. Χρειάζεται να μάθουν να αναζητούν ασχολίες με περισσότερο βάθος και όχι να γνωρίζουν λίγο από όλα. Και επειδή μερικές φορές έχουν την τάση να αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις επιφανειακά, μπορεί να μη δώσουν την απαραίτητη σημασία όταν ένα παιδί απευθυνθεί σε αυτούς για κάποιο σοβαρό πρόβλημα.

Καρκίνος


Το παιδί με γονιό Καρκίνο είναι τυχερό, γιατί ο γονιός αυτός θα του αφοσιωθεί και θα φροντίσει να καλύψει κάθε του ανάγκη. Τα μωρά με γονείς Καρκίνους είναι αυτά που δέχονται τις περισσότερες αγκαλιές, τα παιδιά είναι τα πιο προστατευμένα και οι έφηβοι αυτών των γονιών οι πιο καλά αναθρεμμένοι.
Το μειονέκτημα των γονιών Καρκίνων είναι ότι, αν και πολύ επιμελείς ως γονείς, έχουν την τάση να θυμίζουν ξανά και ξανά στα παιδιά τους τις «θυσίες» που έχουν κάνει για αυτά. Ειδικά όταν έρχονται στιγμές ανεξαρτητοποίησης του παιδιού, μπορεί να το «χτυπήσουν» στο φιλότιμο, λέγοντάς του φράσεις όπως «μετά από όσα έχω κάνει εγώ για εσένα!»

Λέων

Οι γονείς Λέοντες είναι αφοσιωμένοι στα παιδιά και την οικογένειά τους. Είναι γενναιόδωροι και γεμάτοι αγάπη, αλλά έχουν και πολλές απαιτήσεις από τα παιδιά, τα οποία έχουν μόνο να κερδίσουν από τα ηγετικά χαρακτηριστικά των γονιών τους. Οι γονείς αυτοί καθοδηγούν γεμάτοι ενθουσιασμό τα παιδιά σε πάσης φύσης ασχολία και ενδιαφέρον που μπορούν αυτά να έχουν.
Το μειονέκτημα του Λέοντα γονιού, ωστόσο, είναι ότι μπορεί να αφοσιωθεί τόσο πολύ στο παιδί του και να νιώσει τόσο έντονα την ανάγκη να του προσφέρει τα πάντα που μπορεί να το κακομάθει. Γι’αυτό αποφύγετε να ενδίδετε σε κάθε επιθυμία και «καπρίτσιο» του παιδιού.

Παρθένος

Χάρη στις εκπληκτικές οργανωτικές ικανότητες των γονιών τους, τα παιδιά των Παρθένων δεν θα χρειαστεί να ψάξουν για το ποια παπούτσια ταιριάζουν με ποια ρούχα. Το πιθανότερο είναι ότι οι γονείς τους τα έχουν ήδη έτοιμα, ταιριασμένα στην ντουλάπα. Είναι, μάλιστα, σχεδόν βέβαιο ότι και τα παιδιά των Παρθένων θα γίνουν εξίσου μεθοδικά και καλά προσανατολισμένα στους στόχους τους. Θα μάθουν από πολύ μικρά το πώς να είναι οργανωτικά, να διαχειρίζονται καλά τον χρόνο, να είναι αποτελεσματικά και να κάνουν πρόγραμμα.
Το μειονέκτημα των γονιών Παρθένων είναι ότι, ως τελειομανείς, μπορεί να απογοητευτούν από τα παιδιά τους, όταν δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες τους. Μπορεί, μάλιστα, να πουν σκληρά λόγια, τα οποία να αποτυπωθούν στο μυαλό των παιδιών. Και επειδή τα παιδιά πάντα μαθαίνουν είναι αναπόφευκτο ότι θα κάνουν λάθη, οπότε αντί για την κριτική σας, είναι προτιμότερο να τους δώσετε την συμπαράσταση και την εμψύχωσή σας.

Ζυγός

Οι γονείς Ζυγοί είναι κατά κανόνα ευχάριστοι και χαλαροί, ενώ τους αρέσει να διατηρούν ήρεμη και γαλήνια ατμόσφαιρα στο σπίτι. Είναι πολύ συχνά τρυφεροί με τα παιδιά τους, ενώ επειδή είναι κοινωνικοί τύποι, τα παιδιά τους μαθαίνουν εύκολα καλούς τρόπους και έχουν εξαιρετικές επικοινωνιακές ικανότητες.
Το μειονέκτημα των γονιών αυτών είναι έχουν ένα τέλειο παρουσιαστικό όταν βρίσκονται εκτός σπιτιού -είναι πάντα περιποιημένοι, ντύνονται άψογα- ενώ μέσα στο σπίτι μπορεί να επικρατεί χάος. Τα παιδιά, όμως, έχουν ανάγκη και από λίγη τάξη, όχι μόνο στο φαίνεσθαι αλλά και στο παρασκήνιο. Μάθετε, λοιπόν, στα παιδιά ότι χρειάζεται να υπάρχει οργάνωση συνολικά στη ζωή και ότι η εμφάνιση δεν είναι το μοναδικό πράγμα που μετρά στη ζωή.

Σκορπιός

Οι Σκορπιοί είναι τρομερά αφοσιωμένοι γονείς. Είναι ευαίσθητοι και συναισθηματικοί, ενώ έχουν διαίσθηση όποτε κάτι δεν πάει καλά στη ζωή του παιδιού. Ωστόσο, δεν είναι υποχωρητικοί στις απαιτήσεις των παιδιών. Μέσα από παραδείγματα μαθαίνουν στα παιδιά να επιμένουν σε κάτι, μέχρι να το πετύχουν. Μάλιστα, καθώς δεν είναι καθόλου επιδεικτικοί τύποι, μαθαίνουν και στα παιδιά να μην αναζητούν διαρκώς επαίνους. Είναι, δηλαδή, της άποψης ότι πρέπει πρώτα να πετύχεις κάτι, και μετά να το πεις στους άλλους.
Το μειονέκτημα των γονιών Σκορπιών είναι ότι έχουν μία συγκεκριμένη και ιδιαίτερη φιλοσοφία ζωής, η οποία συνοψίζεται ως εξής: Το λάθος είναι ανθρώπινο, η συγχώρεση δεν είναι δικό μας θέμα. Είναι άτομα που, αν τα πληγώσουν, μπορεί να το «κρατήσουν» για πολύ καιρό. Όμως, αν το παιδί κάνει κάποιο σοβαρό λάθος -που φυσικά κάποτε θα κάνει- ο Σκορπιός θα πρέπει να το συγχωρέσει. Θα πρέπει, επίσης, να μάθει να ελέγχει τα λόγια του, γιατί μερικές φορές, όταν έχει νεύρα, μπορεί να πει βαριές κουβέντες που πληγώνουν βαθιά τα παιδιά.

Τοξότης

Οι Τοξότες είναι ελεύθερα πνεύματα και άτομα που θέλουν πάντα να μαθαίνουν και να εξερευνούν νέα πράγματα. Το πάθος τους αυτό το μεταφέρουν και στα παιδιά τους, προτείνοντάς τους διαρκώς να δοκιμάσουν κάτι νέο ή να επισκεφθούν καινούργια μέρη. Έχουν, επίσης, πολλή ενέργεια, οπότε μπορούν να συμβαδίσουν τόσο με τα υπερκινητικά πιτσιρίκια όσο και με τους δραστήριους έφηβους.
Το μειονέκτημα του να είσαι Τοξότης και γονιός είναι ότι, καθώς τα άτομα αυτά πιστεύουν ότι οι κανόνες δημιουργήθηκαν για άλλους, μερικές φορές δεν αποτελούν ορθά παραδείγματα προς μίμηση για τα παιδιά. Ακόμα, λοιπόν, κι αν απεχθάνεστε τη ρουτίνα, μην ξεχνάτε ότι τα παιδιά χρειάζονται δομές στη ζωή τους. Μπορεί να είναι διασκεδαστικό, για παράδειγμα, να μένετε ξύπνιοι μέχρι αργά και να παίζετε επιτραπέζια, όμως δεν θα είναι τόσο όταν την επόμενη μέρα θα είστε όλοι άυπνοι και τα παιδιά θα πρέπει να πάνε στο σχολείο.

Αιγόκερως

Αυτό που χαρακτηρίζει τους Αιγόκερους και τους διακρίνει από τα άλλα ζώδια είναι ότι αγαπούν να προγραμματίζουν μακροπρόθεσμα. Βάζουν στόχους, μοχθούν και δημιουργούν εξαιρετικές δομές και παραδείγματα για τα παιδιά τους.
Το μειονέκτημα των Αιγόκερων γονιών είναι ότι συνήθως είναι εργασιομανείς. Μπορεί να πάθουν τέτοια εμμονή με την κάλυψη των υλικών αναγκών των παιδιών τους, με το να τους αγοράζουν πράγματα και να τους παρέχουν ποιοτικό επίπεδο ζωής, που να ξεχνούν ότι πρέπει να βρουν χρόνο για να συνδεθούν και συναισθηματικά μαζί τους. Άλλωστε, πρόκειται για άτομα που έτσι κι αλλιώς δυσκολεύονται να εκφράσουν τα συναισθήματά τους –όμως για τα παιδιά αξίζει να προσπαθούν περισσότερο.

Υδροχόος


Οι Υδροχόοι είναι ειδικοί στο να αναγνωρίζουν τους ανθρώπινους πόρους. Έχουν, δηλαδή, έμφυτη την ικανότητα να αντιλαμβάνονται από πολύ νωρίς τις ικανότητες των παιδιών τους και να τα βοηθούν να τις εξελίσσουν στο μέγιστο. Είναι, επίσης, αντικομφορμιστές, ένα χαρακτηριστικό που γοητεύει τα παιδιά. Επίσης, είναι ιδιαίτερα σκεπτόμενα άτομα, τα οποία διδάσκουν τα παιδιά να σκέφτονται λιγότερο συμβατικά και να μη δέχονται αλόγιστα ό,τι υπαγορεύει η κοινωνία, ενώ δεν έχουν κανένα πρόβλημα αν τα παιδιά τους ανεβαίνουν ανάποδα στην τσουλήθρα ή πέφτουν στην θάλασσα με τα ρούχα.
Το μειονέκτημα των Υδροχόων γονιών; Μπορεί να είναι υπερβολικά χαλαροί και ίσως λίγο απόμακροι με τα παιδιά. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να προσέξουν, αν δεν θέλουν να χάσουν τη συναισθηματική επαφή μαζί τους.

Ιχθείς

Πρόκειται για πολύ συναισθηματικά ζώδια. Οι περισσότεροι γονείς Ιχθείς παθαίνουν εμμονή με τα παιδιά τους. Έχουν, άλλωστε, από τη φύση τους έντονη διαίσθηση και αν κάτι δεν πηγαίνει καλά στη ζωή του παιδιού τους, το νιώθουν αμέσως. Όσο πιο προσωπικό είναι το θέμα, ή αν το παιδί έχει πληγωθεί ή τρομοκρατείται στο σχολείο, τόσο πιο υποχρεωμένοι νιώθουν να δράσουν.
Το μειονέκτημα με τους γονείς Ιχθείς είναι ότι πολλές φορές, ίσως και άθελά τους, χρησιμοποιούν το συναίσθημα για να χειραγωγήσουν τα παιδιά ή ακόμα και για να τα εκβιάσουν συναισθηματικά. Μπορεί ακόμα και να αρχίσουν τα δράματα για να πετύχουν τον σκοπό τους. Τα παιδιά, όμως, πρέπει να μάθουν ότι οι συναισθηματικές «απειλές» σπάνια θα τα βοηθούν να πετυχαίνουν αυτό που θέλουν στη ζωή τους.

Πηγή: Mom.me

Πρώην υπουργός Άμυνας Καναδά: Υπάρχουν 80 είδη εξωγήινων – Πώς τους κρύβουν οι κυβερνήσεις!

Ατράνταχτες αποδείξεις για… την ύπαρξη εξωγήινων διατείνεται πως έχει ο πρώην Υπουργός Άμυνας του Καναδά, Paul Hellyer.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η βρετανική Daily Mail, μιλώντας στο Πανεπιστήμιου του Κάλγκαρι, στο Disclosure Canada Tour, ο κ. Hellyer κάλεσε τις παγκόσμιες δυνάμεις να δώσουν στη δημοσιότητα τα έγγραφα σχετικά με την ύπαρξη εξωγήινων και UFO.
«Ένα μεγάλο μέρος των μέσων ενημέρωσης δεν θα τα αγγίξει. Το κοινό, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, θα πει “πρόεδρε ή πρωθυπουργέ θέλουμε την αλήθεια και τη θέλουμε τώρα διότι επηρεάζει τις ζωές μας”», ανέφερε ο κ. Hellyer, 91 ετών πλέον, που διετέλεσε Υπουργός Άμυνας του Καναδά από το 1963 έως το 1967.
Ο Hellyer δεν τα λέει τώρα αυτά, αλλά από το 2005. Εχει ισχυριστεί ότι:
Οι εξωγήινοι επισκέπτονται τον πλανήτη μας εδώ και χιλιάδες χρόνια και έχουν εντυπωσιαστεί με τον τρόπο ζωής μας
Οι εξωγήινοι περπατούν ανάμεσά μας, αλλά αρνούνται να μοιραστούν τις προηγμένες τεχνολογίες τους.
Υπάρχουν 80 διαφορετικά είδη εξωγήινων, με μερικούς να μοιάζουν ακριβώς όπως εμείς και να είναι δύσκολο να τους αντιληφθούμε.

Μεταξύ αυτών είναι οι «Tall Whites» που συνεργάζονται με την πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ στη Νεβάδα, οι «Short Grey’s» που έχουν πολύ λεπτά χέρια και είναι πολύ ψηλοί με μεγάλα κεφάλια και οι «Nordic Blondes».
Σχεδόν όλοι είναι καλοπροαίρετοι και φιλάνθρωποι και θέλουν να μας βοηθήσουν. Μόνο 1 με 2 είδη δεν είναι φιλικοί.
Έχουμε μια μακρά ιστορία με ΑΤΙΑ και φυσικά υπήρξε πολύ μεγαλύτερη δραστηριότητα τις τελευταίες δεκαετίες ειδικά από τότε που εφευρέθηκε η ατομική βόμβα.
Είναι πολύ φοβισμένοι ότι ίσως να είμαστε τόσο ανόητοι που να θελήσουμε να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε τέτοια όπλα ξανά.
Οι εξωγήινοι είναι υπεύθυνοι για τη σύγχρονη τεχνολογία μας, συμπεριλαμβανομένων των μικροτσίπ, των LED και του Kevlar.
Δεν έχει συναντήσει ποτέ κάποιον εξωγήινο, αλλά έχει δει UFO κοντά στο σπίτι του στο Lake Muskoka.

http://www.dailymail.co.uk/embed/video/1177679.htmlΠΗΓΗ

ΟΛΑ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΟΛΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΝΔΥΟΜΕΝΟΙ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΜΑΣ ΣΩΜΑ



Η επιστήμη σήμερα, μας εξηγεί ότι όλα όσα βλέπουμε, στην ουσία δεν είναι έτσι, αλλά είναι ενέργεια, μια κοσμική θάλασσα, και ενώ όλοι όσοι ασχολήθηκαν με την αλήθεια, μέσα από την αναζήτηση και κατανόηση του Θεού και ιδεατού παραδείσιου κόσμου, μας μιλούν για μια πραγματικότητα όπου ζούμε το αντίγραφο και την απομίμηση του αληθινού, γι’αυτό και πρέπει να αναρωτηθούμε το εξής…

Τι είναι αυτός ο κόσμος, και ποιος τον σχεδίασε, και για ποιον λόγο; διότι, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ζούμε σε ένα ολόγραμμα, που σχεδιάστηκε πάνω σε ένα καμπυλωμένο τμήμα ενέργειας της κοσμικής θάλασσας.

Δηλαδή, βλέπουμε και βιώνουμε το φάσμα του ολογράμματος διότι είμαστε κι εμείς δικό του μέρος, αφού έχουμε το σώμα μας φτιαγμένο από τα ίδια στοιχεία που αποτελείται το ολόγραμμα.

Από μια συχνότητα και μόνον βλέπουμε και αντιλαμβανόμαστε τον συγκεκριμένο ενεργειακό χώρο που ονομάζουμε υλικό τρισδιάστατο κόσμο.

Το υλικό σώμα ανήκει και προέρχεται από αυτό το ολόγραμμα, και δεν μπορεί να υπάρξει αλλού σαν οντότητα με αυτό το σώμα.

Εδώ γίνεται ξεκάθαρο ότι ο πλανήτης μας, και γενικά οτιδήποτε βλέπουμε εμείς γύρω μας, το κατανοούμε, μόνον από την συγκεκριμένη συχνότητα του υλικού μας σώματος, άρα και βιώνουμε όλες τις καταστάσεις νοερά σαν ένα όνειρο αληθινό.

Σαν μια πραγματικότητα αληθινή και υπαρκτή, αλλά στην ουσία δεν είναι τίποτα άλλο από μια εκπομπή πληροφοριών, που το ανθρώπινο σώμα τις υλοποιεί και δίνει στις πληροφορίες οντότητα.

Είναι ξεκάθαρο πλέον, πως ότι αντιλαμβανόμαστε είναι ένα όνειρο, ένα ολόγραμμα, στο οποίο παγιδεύτηκε η ψυχή, αφού εγκλωβίστηκε ενδυώμενη μέσα στο ανθρώπινο σώμα, και αναγκάζεται να υπομένει όλα τα δεινά του σώματος. Και όταν γινόμαστε ένα με αυτόν τον κόσμο, χάνουμε κάθε επαφή με την αληθινή πραγματικότητα των άπειρων συχνοτήτων που εκπέμπονται στο σύμπαν έξω από την καμπύλη του υλικού πεδίου – ολογράμματος.

Το θέμα είναι, αν όταν δενόμαστε και γινόμαστε ένα με την ύλη, αν μπορεί η ψυχή να ξεφύγει από το συγκεκριμένο ολόγραμμα και να γυρίσει πίσω στην αρχική μορφή της, ειδάλλως θα παραμείνει για πάντα εγκλωβισμένη σε αυτό το χωροχρονικό συνεχές, που ονομάζουμε υλικό κόσμο.

Όλα γύρω μας είναι ένας εικονικός κόσμος, για να κατανοήσεις την αλήθεια, πρέπει πρώτα να νικήσεις τους φόβους σου, αν το καταφέρεις, περνάς απέναντι..

morfeas sky

Aκολουθεί ένα μικρό τμήμα από την συνέντευξη που έδωσε ο Μάνος Δανέζης στο περιοδικό Ζενίθ.

…Μίλησα για τις αδυναμίες των αισθήσεων μας. Οι αισθήσεις μας έχουν βασικά τρεις αδυναμίες.

Ας πάρουμε το μάτι μας. Δεν αντιλαμβάνεται όλες τις ακτινοβολίες παρά ελαχιστότατες, αυτό που λέμε οπτικό φάσμα. Μιλάμε για έναν ωκεανό φωτός που δεν μπορούμε ν’ αντιληφθούμε και αντιλαμβανόμαστε μόνο ελαχιστότατες. 
Η δεύτερη αδυναμία που έχει το μάτι μας είναι ότι δεν μπορεί ν’ αντιλαμβάνεται αντικείμενα που είναι μικρότερα από κάποια ελάχιστη διάμετρο. Με τον τρόπο αυτό δεν καταλαβαίνουμε τη σκόνη που βρίσκεται μεταξύ μας, τα σωματίδια των οσμών, τα μικρόβια κλπ. 
Και η τρίτη αδυναμία που έχει το μάτι μας είναι αν δύο αντικείμενα είναι πιο κοντά από μια συγκεκριμένη απόσταση δεν τα αντιλαμβανόμαστε σαν δύο αντικείμενα, αλλά σαν ένα. Κοίταξε τώρα αν δεν είχαμε αυτές τις αδυναμίες του ματιού. 
Για παράδειγμα αν βλέπαμε όλες τις ακτινοβολίες, τότε δεν θα βλέπαμε τίποτα! Θα ήταν ένας απέραντος ωκεανός φωτός γύρω μας, που δεν θα διέκρινες τίποτα, θα ήταν απλά ένα εκτυφλωτικό φως. 
Για να δούμε τη δεύτερη αδυναμία. Αν βλέπαμε αντικείμενα που ήταν μικρά, τότε αυτός ο χώρος μεταξύ μας δεν θα ήταν κενός. Θα ήταν το πιο πηχτό πράγμα που έχεις δει στη ζωή σου! Ακόμη και το άρωμα που φοράω, τα μικροσωματίδια, θα τα έβλεπες. Θα έβλεπες τη σκόνη, μικροοργανισμούς, κι ακόμη τις πτητικές ενώσεις, το καυσαέριο… Θα έβλεπες να μας ενώνει ένα πυκνότατο υλικό. Δηλαδή εσένα θα σε έβλεπα θαμπό, γιατί θα σε έβλεπα μέσα από ένα εκπληκτικά πυκνό υλικό.

Ας πάμε στην τρίτη αδυναμία. Αν μπορούσα να ξεχωρίσω ως ανεξάρτητα αντικείμενα όσο κοντά και να βρίσκονται. Τότε δεν θα σε έβλεπα εσένα. Θα έβλεπα τα κύτταρά σου, θα έβλεπα τα μόρια σου, τα άτομα σου, τα ηλεκτρόνια, τα πρωτόνια, τα νετρόνια των ατόμων σου. Θα έβλεπα τα στοιχειώδη σωμάτια. Κι επειδή αυτά δεν είναι σωματίδια μάζας αλλά ρεύματα ενέργειας, θα έβλεπα την ενέργεια. Κι επειδή τα πάντα είναι φτιαγμένα από τα ίδια δομικά υλικά, τότε πως θα ξεχώριζα το τραπέζι από εσένα; Θα ζούσα σ’ έναν ωκεανό στροβιλιζόμενης ενέργειας!

Ονειρεμένα δεντρόσπιτα από άλλο…πλανήτη!!!! (εικόνες)

dentros5

Όνειρο πολλών από εμάς η δημιουργία ενός καταφυγίου στα δέντρα, μακριά από τους θορύβους της πόλης και του καυσαερίου, να περνούν τα παιδιά μοναδικές στιγμές απομόνωσης παρέα με τους φίλους τους αλλά και εμείς μακρυά από το χάος της πόλης και το άγχος της…

Από αυτό το όνειρο, λοιπόν, τα δεντρόσπιτα έγιναν μικρά έργα τέχνης και ξεχωρίζουν τόσο για το σχεδιασμό τους όσο και για την εσωτερική τους διακόσμηση.
Φανταστικά παλατάκια πάνω στα δέντρα,  στην ονειρεμένη φύση προσφέρουν μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας ανάμεσα στα κλαδιά!

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!!!:

perierga.gr - Ονειρεμένα δεντρόσπιτα!
perierga.gr - Ονειρεμένα δεντρόσπιτα!
perierga.gr - Ονειρεμένα δεντρόσπιτα!
perierga.gr - Ονειρεμένα δεντρόσπιτα!
perierga.gr - Ονειρεμένα δεντρόσπιτα!
perierga.gr - Ονειρεμένα δεντρόσπιτα!
perierga.gr - Ονειρεμένα δεντρόσπιτα!
perierga.gr - Ονειρεμένα δεντρόσπιτα!
perierga.gr - Ονειρεμένα δεντρόσπιτα!
perierga.gr - Ονειρεμένα δεντρόσπιτα!
perierga.gr - Ονειρεμένα δεντρόσπιτα!
perierga.gr - Ονειρεμένα δεντρόσπιτα!

Βότανα & Παραδόσεις- Tι συμβολίζει και ποιες οι ενέργειές του , κάθε φυτό/φρούτο/δέντρο



Αγγελική
Τον Μεσαίωνα, πίστευαν πως αυτό το φυτό ανθίζει στις 8 Μαΐου, την ημέρα του Αρχάγγελου Μιχαήλ, κι έτσι έλαβε το όνομά του μιας και θεωρήθηκε πως είναι το αγαπημένο των Αγγέλων. Συλλέγεται παραδοσιακά όταν η Σελήνη είναι στον Λέων.


Βασιλικός
Στην Ελλάδα υπάρχει πάντα μια γλάστρα Βασιλικού στις εξώπορτες των σπιτιών για να εξασφαλίσει καλή τύχη. Στην Ιταλία υπάρχει η παράδοση να βάζουν ένα γλαστράκι Βασιλικό στο μπαλκόνι ή στην εξώπορτα του σπιτιού, για να δηλώσει πως κάποια από τις κοπέλες του σπιτιού είναι έτοιμη για γάμο. Για τους Ινδουιστές ο Βασιλικός είναι το ιερό φυτό του Βισνού και αφήνεται ένα κλαράκι του μέσα στα ρούχα του νεκρού για να εξασφαλίσει την είσοδό του στον Κόσμο των Νεκρών.  

Γαρύφαλλο
Ήρθε στην Ευρώπη από την Ασία, τον 4ο αιώνα μ.Χ. Μια γλάστρα με γαρύφαλλα κοντά στο σπίτι, πιστεύεται ότι διώχνει τις ασθένειες.

Δεντρολίβανο
Οι Ρωμαίοι κρατούσαν πάντα ένα κλαράκι Δεντρολίβανου κατά την διάρκεια τελετών και θρησκευτικών εορτών, μιας και θεωρείτο πως εξασφαλίζει ευτυχισμένη ζωή και ειρήνη μετά θάνατο. Για τον Χριστιανισμό είναι ιερό φυτό και χρησιμοποιείται για τους αγιασμούς. Μια πανάρχαια θεραπευτική συνταγή ενάντια στην δυσπεψία είναι η εξής: ένα κλαδί Δεντρολίβανο σε 1 λίτρο κρασί, αφήνεται για μερικές ώρες και χορηγείται σε μικρές δόσεις.

Ελιά
Για τους Έλληνες σύμβολο σοφίας και τους Ρωμαίους ειρήνης. Εκείνος που κρατούσε κλαδί Ελιάς κατά την διάρκεια πολέμου, ήταν σύμβολο πως έρχεται για διαπραγματεύσεις ή ακόμα και για να παραδοθεί. Μια πανάρχαια φαρμακευτική συνταγή είναι: χτυπημένο το ασπράδι αυγού με ελαιόλαδο, δημιουργεί καλό κατάπλασμα για καψίματα και τσιμπήματα.

Κανέλλα
Είναι από τα πλέον πιο συχνά αναφερόμενα φυτά στην Βίβλο. Στην Αίγυπτο χρησιμοποιούνταν για την ταρίχευση των νεκρών και στις ανατολικές θρησκείες για εξαγνισμό των ναών.

Κολίανδρος
Εδώ και 3.000 χρόνια, είναι το κυρίαρχο συστατικό για αρώματα και καλλυντικά, καθώς και για ερωτικά φίλτρα. Για την Κινέζικη παράδοση, ο Κολίανδρος εξασφαλίζει αθανασία της ψυχής.

Μάραθο
Οι αρχαίοι Έλληνες το χρησιμοποιούσαν ως ορεκτικό λόγω της ιδιότητάς του να βοηθά στην πέψη. Για τον ίδιο λόγο, οι Ρωμαίοι πάντα το πρόσθεταν στις σαλάτες τους. Οι Κινέζοι πιστεύουν πως είναι το αντίδοτο για το δηλητήριο φιδιών. Για την Ευρώπη, ακόμα και σήμερα, πιστεύεται πως αν βάλουμε λίγο Μάραθο στην κλειδαρότρυπα της κρεβατοκάμαράς μας, διώχνει τα δαιμόνια. Είναι επίσης ένα από τα 9 ιερά βότανα τα οποία αν αναμιχθούν, θεραπεύουν τις 9 αιτίες ασθένειας. 

Μπερκιά (Κράταιγος)
Στην αρχαία Ελλάδα, υπήρξε έθιμο οι καλεσμένοι σε γάμους να κρατούν ένα κλαδάκι Μπερκιά για να εξασφαλίσουν την ευτυχία για το νέο ζευγάρι. Στην Ρώμη, ένα κλαδάκι στην κούνια νεογέννητου παρείχε προστασία από κακόβουλα πνεύματα. Κατά τις Σταυροφορίες, ο ιππότης που έφευγε για την μάχη, πρόσφερε ένα κλαδάκι Μπερκιάς με δεμένη μια ροζ κορδέλα πάνω του στην ερωμένη του, για να εξασφαλίσει την επιστροφή του σε εκείνη. Πολλές παραδόσεις της Ευρώπης αναφέρουν πως όταν η Μπερκιά έχει φυτρώσει στις ρίζες Βελανιδιάς ή Φλαμουριάς, τότε εκεί κοντά βρίσκεται το σπίτι κάποιου ξωτικού.

Πιπερόριζα (Ginger)
Κατά την εποχή του Χέοπα στην αρχαία Αίγυπτο, έφτιαχναν ένα είδος «πρόσφορου» με αλεύρι και Πιπερόριζα. Οι Κινέζοι την χρησιμοποιούν μέχρι σήμερα για θεραπεία της δυσπεψίας και της γρίπης. Πιστεύεται επίσης πως εάν έχεις μια Πιπερόριζα στην τσάντα σου, εξασφαλίζεις ευημερία.

Ρόδι
Στην αρχαία Αίγυπτο χρησιμοποιούνταν επί πολλά χρόνια αντί για χρήματα. Για τον Μυστικισμό, θεωρείται πως από το χυμό Ροδιού μπορεί να παραχθεί το πλέον κατάλληλο μελάνι για πρακτικές Μαγείας.

Σκόρδο
Ήρθε στην Ευρώπη από την Ασία, όπου χρησιμοποιούνταν από ιερείς για δύναμη και προστασία κατά την διάρκεια των τελετουργιών τους. Στην αρχαία Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε πάρα πολύ στην φαρμακευτική και υπήρξε η βάση των περισσότερων φαρμάκων. Στην Σουηδία φτιάχνουν μικρά κολιέ με τα άνθη του σκόρδου και τα φορούν στον λαιμό τους και τον λαιμό των ζώων τους για προστασία από τα Τρόλ (κακόβουλα αερικά). Μια πανάρχαια συνταγή απολυμαντικού πληγών καθώς και παυσίπονου για ρευματισμούς είναι η εξής: 10 σκελίδες σκόρδο καλά χτυπημένο σε 1 λίτρο ξύδι για τουλάχιστον 10 μέρες και το κατάπλασμα είναι έτοιμο.

Τζινσένγκ (Ginseng)
Οι Ρώσοι το χρησιμοποιούσαν μέχρι πρόσφατα για τους αστροναύτες τους, ώστε να αποφεύγθουν οι μολύνσεις κατά την διάρκεια του διαστημικού ταξιδιού. Στην Κίνα χρησιμοποιείται για τονωτικό, ήπιο παυσίπονο καθώς και ηρεμιστικό.

Τσουκνίδα
Στην αρχαιότητα χρησιμοποιούνταν για να φτιάχνουν ένα πολύ δυνατό και ανθεκτικό είδος υφάσματος. Οι Αγγλοσάξονες την χρησιμοποιούσαν ως αντίδοτο δηλητηρίων.


Ακακία = Προστασία, Ψυχικές δυνάμεις
Αβένα = Εξορκισμός, Κάθαρση, Αγάπη
Αβοκάντο = Αγάπη, Λαγνεία, Ομορφιά
Αγγελική = Εξορκισμός, Προστασία, Θεραπεία, Οράματα
Αγγούρι = Αγνότητα, Θεραπεία, Γονιμότητα
Αγιόκλημα = Πλούτος, Ψυχικές δυνάμεις, Προστασία
Αγριαψιθιά = Ψυχικές δυνάμεις, Προστασία, Αγάπη, χρησιμοποιείται για πρόκληση πνευμάτων
Αγριμονιά = Προστασία, Ύπνος
Αγριοκανέλα ή Μπαχάρι = Αγάπη


Αγριοκολοκυθιά ή Αγριόκλημα = Πλούτος, Προστασία
Αγριοκορομηλιά = Εξορκισμός, Προστασία
Αγριόπευκο = Προστασία από κλοπές
Αγριοραδίκι = Μαντεία, Ευχές, χρησιμοποιείται για κάλεσμα πνευμάτων

Αετορραφίς = Κουράγιο, Αγάπη
Αϊλάκι = Αγάπη, Πλούτος
Αίμα Δράκου = Αγάπη, Προστασία, Εξορκισμός, Σθένος, Αποτελεσματικότητα
Ακόνιτο = Αγάπη
Αλόη = Προστασία, Τύχη, Αγάπη, Πνευματικότητα
Άλυσσο ή Βρωμόχορτο = Προστασία, Κατευνάζει τον θυμό
Άλφα-άλφα = Ευμάρεια, Πλούτος
Αμάραντος = Θεραπεία, Προστασία, Τύχη, Αγάπη, χρησιμοποιείται για γητείες αορατότητας 

Αμαριλλίς ή Μπελαντόνα = Αστρικά ταξίδια (ΠΡΟΣΟΧΗ! Σε μεγάλες δόσεις είναι δηλητήριο!) 
Αμβροσία = Θάρρος, Δύναμη 
Αμύγδαλο = Πλούτος, Ευμάρεια, Σοφία 
Ανανάς = Τύχη, Πλούτος, Ευσπλαχνία 
Ανεμώνη = Υγεία, Προστασία, Θεραπεία 
Άνηθος = Προστασία, Πλούτος, Λαγνεία, Τύχη 
Άνθος Λεμονιάς = Εξαγνισμός, Αγάπη 
Αντίδι = Λαγνεία, Αγάπη 
Αντίρρινο = Προστασία 
Αντράκλα ή Γλυστρίδα = Ύπνος, Αγάπη, Τύχη, Προστασία, Ευτυχία, Διέγερση 
Άρκευθος ή Άγριο Κυπαρίσσι = Προστασία από κλοπές, Αγάπη, Εξορκισμός, Θεραπεία 
Αστήρ ή Σταυρός = Αγάπη 
Ασφόδελος = Αγάπη, Γονιμότητα, Τύχη 
Αφρικάνικη Βιολέτα = Πνευματισμός, Προστασία 
Αχιλλεία ή Χιλιόφυλλος = Κουράγιο, Θάρρος, Αγάπη, Ψυχικές δυνάμεις, Εξορκισμός 
Αχλάδι = Πάθος, Αγάπη 
Βαλεριάνα = Αγάπη, Ύπνος, Εξαγνισμός, Προστασία 
Βανίλια = Αγάπη, Πάθος, Διέγερση, Πνευματικές δυνάμεις 
Βασιλικός = Αγάπη, Εξορκισμός, Πλούτος, Προστασία, Αστρικά ταξίδια 
Βασκαντήρα ή Παρθενούλι = Προστασία 
Βατόμουρο = Θεραπεία, Πλούτος, Προστασία 
Βελανιδιά = Προστασία, Υγεία, Πλούτος, Θεραπεία, Δύναμη, Γονιμότητα, Τύχη 
Βερβάνα ή Ιεροβοτάνη = Αγάπη, Προστασία, Εξαγνισμός, Ειρήνη, Πλούτος, Νεότητα, Ευσπλαχνία, Ύπνος, Θεραπεία 
Βερίκοκο = Αγάπη 
Βετονίκη = Θεραπεία, Δύναμη, Προστασία, Αγάπη, Μαντεία, Ευτυχία 
Βίγκα = Αγάπη, Πάθος, Πνευματικές δυνάμεις, Πλούτος, Προστασία 
Βιολέτα = Αγάπη, Τύχη, Πλούτος, Προστασία από κλοπές, εξουδετερώνει κατάρες 
Βληχούνι ή Φλησκούνι = Δύναμη, Προστασία, Ειρήνη 
Βούγλωσσο = Εξαγνισμός, Ευμάρεια 
Βρύο ή Μούσκλο = Τύχη, Πλούτος 
Γαϊδουράγκαθο = Δύναμη, Αντοχή, Προστασία, Θεραπεία, εξουδετερώνει κατάρες 
Γαρδένια = Αγάπη, Ειρήνη, Θεραπεία, Πνευματισμός 
Γαρύφαλλο = Προστασία, Δύναμη, Θεραπεία, Εξορκισμός, Αγάπη, Πλούτος 
Γεντιάνη = Αγάπη, Δύναμη 
Γεράνι = Γονιμότητα, Θεραπεία, Αγάπη, Προστασία 
Γιασεμί = Αγάπη, Πλούτος, Προφητικά όνειρα 
Γιούκα = Προστασία, Εξαγνισμός, Μετάλλαξη 
Γκυ ή Ιξός = Προστασία, Αγάπη, Κυνήγι, Γονιμότητα, Υγεία, Εξορκισμός 
Γλυκόριζα = Αγάπη, Πάθος, Αφοσίωση 
Δαμάσκηνο = Θεραπεία 
Δατούρα = Προστασία, Ύπνος, χρησιμοποιείται για εξουδετερώσει κατάρες 
Δάφνη = Μαντεία 
Δεντρολίβανο = Προστασία, Αγάπη, Πάθος, Πνευματικές δυνάμεις, Εξορκισμός, Εξαγνισμός, Θεραπεία, Ύπνος, Νεότητα 
Διόσπυρος ή Τραπεζώνια = Θεραπεία, Τύχη, Αλλαγή φύλου 
Δυόσμος = Εξορκισμός, Κάθαρση, Προστασία 
Έλατο (το ξύλο) = Χρησιμοποιείται στην Νεκρομαντεία 
Ελιά = Θεραπεία, Ειρήνη, Γονιμότητα, Δύναμη, Προστασία, Πάθος, Σοφία, Αγνότητα
Ελλέβορος = Προστασία (ΠΡΟΣΟΧΗ! Μπορεί να γίνει δηλητήριο!) 
Έντελβαϊς = Αορατότητα, Προστασία από σφαίρες 
Ευκάλυπτος = Θεραπεία, Προστασία 
Ευπατόριο = Προστασία, Εξορκισμός 
Ευφορβία = Εξαγνισμός, Προστασία 
Ευφρασία = Πνευματικές δυνάμεις, Ψυχικές δυνάμεις 
Ζαφορά ή Σαφράνι = Αγάπη, Θεραπεία, Ευτυχία, Πάθος, Δύναμη, Ψυχικές δυνάμεις, Οράματα, χρησιμοποιείται για πρόκληση δυνατών αέρηδων 
Ζαχαροκάλαμο = Αγάπη, Πάθος 
Ηλιοτρόπιο = Εξορκισμός, Προφητικά όνειρα, Θεραπεία, Πλούτος, Γονιμότητα, Ευχές, Υγεία, Σοφία, χρησιμοποιείται για γητείες αορατότητας 
Θυμάρι = Υγεία, Θεραπεία, Ύπνος, Ψυχικές δυνάμεις, Αγάπη, Εξαγνισμός, Κουράγιο 
Ιβίσκος = Λαγνεία, Αγάπη, Μαντεία 
Ινδική καρύδα = Εξαγνισμός, Προστασία, Ευσπλαχνία, Φιλανθρωπία 
Ινδοπέπερι = Πλούτος, Τύχη, Θεραπεία 
Ινούλη = Αγάπη, Προστασία, Ψυχικές δυνάμεις 
Ίρις = Εξαγνισμός, Σοφία 
Ιτιά = Αγάπη, Μαντεία, Προστασία, Θεραπεία 
Κάκτος = Προστασία, Αγνότητα 
Καλάμι = Τύχη, Θεραπεία, Πλούτος, Προστασία 
Καλαμίθρα = Αγάπη, Ομορφιά 
Καλαμπόκι = Προστασία, Τύχη, Μαντεία 
Καμέλια = Πλούτος, Θησαυροί 
Καμπανούλα ή Αγριοϋθάκινθος = Τύχη, Αλήθεια 
Καμφορά = Αγνότητα, Υγεία, Μαντεία 
Κανέλλα = Πνευματικότητα, Επιτυχία, Ψυχικές δυνάμεις, Λαγνεία, Προστασία, Αγάπη 
Καπνός (φυτό Νικοτινιάνη) = Θεραπεία, Εξαγνισμός 
Καπνόχορτο ή Φουμαριά = Πλούτος, Εξορκισμός 
Καπουτσίνος = Υγεία, Προστασία 
Καραγηνό = Πλούτος, Τύχη, Προστασία 
Κάρδαμο = Λαγνεία, Αγάπη, Πάθος 
Καρότο = Γονιμότητα, Λαγνεία 
Κάρυ = Προστασία 
Καρύδι = Υγεία, Πνευματικές δυνάμεις, Ευχές, Στειρότητα 
Κάστανο = Αγάπη 
Κατιφές = Προστασία, Προφητικά όνειρα, Νομικά ζητήματα, Ψυχικές δυνάμεις 
Κέδρο = Ίαση, Κάθαρση, Πλούτος, Προστασία 
Κενταύριο = Απωθεί να φίδια 
Κεράσι = Αγάπη, Μαντεία 
Κιγχόνη = Τύχη, Προστασία 
Κισσός = Προστασία, Θεραπεία 
Κίτρο = Ψυχικές δυνάμεις, Θεραπεία 
Κοκκινοπίπερο = Αγάπη, Αφοσίωση, χρησιμοποιείται για να εξουδετερώνει κατάρες 
Κολίανδρος = Αγάπη, Υγεία, Θεραπεία 
Κολλιτσίδα = Αγάπη 
Κουμαριά = Εξορκισμός, Προστασία 
Κουτσούπα ή Σκιλλοκρόμμυδο = Πλούτος, Προστασία, εξουδετερώνει κατάρες 
Κρανέα = Ευχές, Προστασία 
Κρεμμύδι = Προστασία, Εξορκισμός, Θεραπεία, Πλούτος, Προφητικά όνειρα, Πάθος 
Κριθάρι = Αγάπη, Θεραπεία, Προστασία 
Κρίνος = Προστασία, Ευμάρεια, Πλούτος, εξουδετέρωση γητειών αγάπης 
Κυδώνι = Προστασία, Αγάπη, Ευτυχία 
Κυκλάμινο = Γονιμότητα, Προστασία, Ευτυχία, Λαγνεία 
Κύμινο = Προστασία, Αφοσίωση, Εξορκισμός 
Κυπαρίσσι = Θεραπεία, Προστασία, Συμπαράσταση, Μακροβιότητα 
Κύπερη = Προστασία, Λαγνεία, Θεραπεία, Πλούτος, Ψυχικές δυνάμεις, χρησιμοποιείται για να εξουδετερώσει κατάρες 
Κώνειο = Καταστρέφει σεξουαλικά συναισθήματα (ΠΡΟΣΟΧΗ! Δυνατό δηλητήριο!) 
Λάπαθο = Θεραπεία, Υγεία 
Λεβάντα = Αγάπη, Προστασία, Ύπνος, Μακροζωία, Ευσπλαχνία, Εξαγνισμός, Ευτυχία, Ειρήνη 
Λεμόνι = Αγάπη, Επιτυχία, Θεραπεία, Μακροζωία, Εξαγνισμός, Αγάπη, Φιλία 
Λεύκα = Ευγλωττία, Προστασία από κλοπή, Πλούτος, χρησιμοποιείται για γητείες αιώρησης 
Λευκαγκαθιά = Προστασία, Εξορκισμός, Ευχές, Νομικά ζητήματα 
Λευκή Καρυά = Νομικά ζητήματα 
Λιβάνι = Προστασία, Εξορκισμός, Πνευματισμός 
Λινάρι = Πλούτος, Προστασία, Ομορφιά, Ψυχικές δυνάμεις, Θεραπεία 
Λιόπρινο = Προστασία, Τύχη, χρησιμοποιείται για προστασία από κεραυνούς και στην Ονειρική Μαγεία 
Λουναρία = Πλούτος, Απωθητικό τεράτων 
Μαϊντανός = Αγάπη, Προστασία, Εξαγνισμός 
Μανδραγόρας = Προστασία, Αγάπη, Πλούτος, Γονιμότητα, Υγεία 
Μανόλια = Αφωσίωση 
Μαντζουράνα = Προστασία, Αγάπη, Ευτυχία, Υγεία, Πλούτος 
Μάπα = Τύχη 
Μάραθο = Προστασία, Θεραπεία, Εξαγνισμός 
Μαργαρίτα = Λαγνεία, Τύχη 
Μαρούλι = Ευσπλαχνία, Προστασία, Αγάπη, Μαντεία, Ύπνος 
Μαστίχα = Κάθαρση, Εξαγνισμός, Ψυχικές δυνάμεις, Πάθος 
Μέντα = Πλούτος, Αγάπη, Πάθος, Θεραπεία, Εξορκισμός, Ταξίδια, Προστασία, Εξαγνισμός, Ύπνος, Ψυχικές δυνάμεις 
Μήλο = Αγάπη, Θεραπεία, Αθανασία 
Μιμόζα = Προστασία, Αγάπη, Προφητικά όνειρα, Εξαγνισμός 
Μολόχα = Αγάπη, Προστασία, Εξορκισμός 
Μοσχολεμονιά = Θεραπεία, Αγάπη, Προστασία 
Μοσχομπίζελο = Φιλία, Ευσπλαχνία, Δύναμη, Κουράγιο, Θάρρος 
Μουστάρδα (φύλλα) = Γονιμότητα, Προστασία, Πνευματικές δυνάμεις 
Μπαμπάκι = Τύχη, Θεραπεία, Προστασία, χρησιμοποιείται για γητείες βροχής 
Μπαμπού = Προστασία, Τύχη, Ευχές, Επιθυμίες, Ελευθερώνει από κατάρες 
Μπανάνα = Γονιμότητα, Ευμάρεια, Σθένος, Αποτελεσματικότητα 
Μπετόνικα = Προστασία, Κάθαρση, Εξαγνισμός, Αγάπη 
Μπιζέλι = Πλούτος, Αγάπη 
Μποράντζα = Κουράγιο, Γενναιότητα, Ψυχικές δυνάμεις 
Μύρο = Προστασία, Εξορκισμός, Θεραπεία, Πνευματικότητα 
Μυρτιά = Αγάπη, Γονιμότητα, Νεότητα, Ειρήνη, Πλούτος 
Μυρτίδανο = Αγάπη 
Μύρτιλλο = Τύχη, Προστασία, Σπάει κατάρες, χρησιμοποιείται στην Ονειρική Μαγεία 
Νεραϊδόνημα = Αγάπη, Μαντεία, χρησιμοποιείται στην μαγεία των κόμπων 
Οξυά = Ευχές, Επιθυμίες 
Ορχιδέα = Αγάπη, Πάθος 
Ουτρικουλαρία = Προστασία, Πλούτος, Ψυχικές δυνάμεις, γητείες νερού και αέρα 
Πανσές = Αγάπη, Μαντεία, χρησιμοποιείται για πρόκληση βροχής 
Παπάγια = Αγάπη, Προστασία 
Παπαρούνα = Γονιμότητα, Αγάπη, Ύπνος, Πλούτος, Τύχη, χρησιμοποιείται για γητείες αορατότητας 
Πάπυρος = Προστασία 
Πασσιφλόρα ή «Ρολόι» = Ειρήνη, Ύπνος, Φιλία 
Πασχαλιά = Θεραπεία, Νεότητα, Εξορκισμός, Εξαγνισμός, χρησιμοποιείται σε γητείες για εύρεση θησαυρών 
Πατάτα = Θεραπεία, χρησιμοποιείται στην Συμπαθητική Μαγεία 
Πατζάρι = Αγάπη 
Πατσουλί = Πλούτος, Γονιμότητα, Πάθος 
Πεντάνευρο ή Μούσα = Θεραπεία, Προστασία, Δύναμη, απωθεί τα φίδια 
Πεντάφυλλο = Πλούτος, Προστασία, Προφητικά όνειρα, Ύπνος 
Πεύκο = Θεραπεία, Γονιμότητα, Προστασία, Εξορκισμός, Πλούτος 
Πικραλίδα = Αορατότητα, Χάρες, Παγερότητα, Ξεπερνά εμπόδια 
Πιπεριά (κόκκινη) = Προστασία, Εξορκισμός 
Πολύγωνο το δίστροφο = Ψυχικές δυνάμεις, Γονιμότητα 
Πολυτρίχι = Ομορφιά, Αγάπη 
Πορτοκάλι και Περγαμόντο = Αγάπη, Μαντεία, Τύχη, Πλούτος 
Πράσο = Αγάπη, Προστασία, Εξορκισμός 
Πρίμουλα = Προστασία, Αγάπη 
Ραβέντι = Προστασία, Αφοσίωση 
Ραπανάκι = Προστασία, Πάθος 
Ρέβα ή Νεροκολοκύθα = Προστασία, χρησιμοποιείται σε γητείες για τερμάτωση σχέσεων 
Ρίζα Αδάμ & Εύα = Αγάπη, Ευτυχία 
Ροδάκινο = Αγάπη, Εξορκισμός, Αφοσίωση, Γονιμότητα, Ευχές 
Ρόδι = Μαντεία, Τύχη, Ευχές, Πλούτος, Γονιμότητα 
Ροδυμένι = Λαγνεία, Αρμονία 
Ρύζι (το φυτό) = Προστασία, Γονιμότητα, Πλούτος, χρησιμοποιείται για πρόκληση βροχής 
Σαμπούκος = Εξορκισμός, Προστασία, Θεραπεία, Ευημερία, Ύπνος 
Σανγκουίνι = Αγάπη, Προστασία, Εξαγνισμός, Κάθαρση 
Σανταλόξυλο = Προστασία, Θεραπεία, Εξορκισμός, Πνευματικότητα 
Σαπωνάρι = Τύχη 
Σέλινο = Πνευματικές δυνάμεις, Λαγνεία, Ψυχικές δυνάμεις 
Σημύδα = Προστασία, Εξορκισμός, Εξαγνισμός 
Σιτάρι = Γονιμότητα, Πλούτος 
Σκόρδο = Προστασία, Θεραπεία, Εξορκισμός, Λαγνεία, Προστατεύει από κλοπή 


Σκουλόχορτο = Προστασία, Πνευματικές δυνάμεις, Εξορκισμός, Θεραπεία 
Σμεουριά = Προστασία, Αγάπη 
Σόρβος = Ψυχικές δυνάμεις, Θεραπεία, Προστασία, Δύναμη, Επιτυχία 
Σουσάμι = Πλούτος, Πάθος 
Στεκούλι = Πλούτος, Ασφάλεια σε ταξίδια 
Στελλαριά = Γονιμότητα, Αγάπη 
Συκιά = Τύχη, Μαντεία, Γονιμότητα, Αγάπη 
Συκόρριζα = Υγεία, Προστασία 
Σφεντάμι = Αγάπη, Αφοσίωση, Πλούτος 
Σχοίνο = Προστασία, Πλούτος 
Τζίντζερ = Αγάπη, Πλούτος, Επιτυχία, Δύναμη 
Τίλιο = Προστασία, Αθανασία, Τύχη, Αγάπη, Ύπνος 
Τριαντάφυλλο = Αγάπη, Ψυχικές δυνάμεις, Θεραπεία, Μαντεία, Τύχη, Προστασία 
Τριγωνέλλα ή Νυχάκι = Πλούτος 
Τριφύλλι = Προστασία, Αγάπη, Αφοσίωση, Εξορκισμός, Επιτυχία, Πλούτος 
Τσάι (φύλλα) = Πλούτος, Κουράγιο, Θάρρος, Δύναμη 
Τσουκνίδα = Εξορκισμός, Προστασία, Θεραπεία, Πάθος 
Υάκινθος = Αγάπη, Προστασία, Ευτυχία 
Ύσσωπος = Εξαγνισμός, Προστασία 
Φασκόμηλο = Μακροζωία, Σοφία, Προστασία, Ευχές, Εξαγνισμός, Εξορκισμός 
Φασόλια = Προστασία, Εξορκισμός, Σθένος, Αποτελεσματικότητα, Αγάπη, Συμφιλίωση 
Φίκος = Προστασία, Απόδραση, Ευτυχία, Νομικά ζητήματα 
Φιστίκι (Αιγίνης) = Για εξουδετέρωση γητειών αγάπης 
Φλαμουριά = Προστασία, Ευμάρεια, Υγεία 
Φλόμος = Θάρρος, Προστασία, Υγεία, Αγάπη, Μαντεία, Εξορκισμός 
Φουντούκι = Τύχη, Γονιμότητα, Προστασία, Ευχές, Προστατεύει από κεραυνούς 
Φράουλα = Αγάπη, Τύχη, Πάθος 
Φρόκαλο ή Αμμόχορτο = Κάθαρση, Προστασία, Μαντεία, γητείες ανέμου 
Φτελιά = Αγάπη 
Φτέρη = Προστασία, Τύχη, Πλούτος, Αιώνια Νεότητα, Υγεία, Εξορκισμός, Θεραπεία, Προφητικά όνειρα, χρησιμοποιείται μαζί με τους Ρούνους, χρησιμοποιείται για γητείες βροχής 
Χαμολεύκι = Αγάπη, Οράματα 
Χαμομήλι = Πλούτος, Ύπνος, Αγάπη, Εξαγνισμός 
Χαρούπι = Προστασία, Υγεία 
Χελιδονόχορτο = Προστασία 
Χέννα = Θεραπεία 
Χρυσάνθεμο = Προστασία 
Ψυλλόχορτο = Εξορκισμός, Προστασία, Αγνότητα 

Όταν δεν έχουμε το απαιτούμενο φυτό για τις εργασίες μας ή για παρασκευή φαρμάκου, μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε με άλλα φυτά, που ίσως τα αποτελέσματα να μην είναι εξίσου δυνατά αλλά σίγουρα ικανοποιητικά. 
Αυτά είναι (με αλφαβητική σειρά): 

Αϊλάκι – Σασσαφράς 
Αίμα Δράκου – Ανάμειξη ίσης ποσότητας Λιβανιού και κόκκινου Σανταλόξυλου 
Ακακία – Αραβική Μαστίχα 
Ακόνιτο – Καπνός 
Άνθη Πορτοκαλιάς – Φλούδα Πορτοκαλιού 
Απήγανος – Ανάμειξη Δεντρολίβανου με μια «τσιμπιά» Μαύρο Πιπέρι 
Αραβική Μαστίχα – Μαστίχα, Λιβάνι 
Άρκευθος – Πεύκο 
Βαλεριάνα – Δυόσμος 
Βαλσαμόδεντρο (Βδέλλιον) – Κοπάλη, Ρετσίνι Πεύκου, Αίμα Δράκου 
Βενζόη – Μαστίχα, Αραβική Μαστίχα 
Γαρύφαλλο – Ροδοπέταλα χτυπημένα με Έλαιο Κανέλλας, Μοσχοκάρυδο 
Γιασεμί – Τριαντάφυλλο 
Δαιμοναριά (Ο Γέροντας) – Καπνός 
Δυόσμος – Καπνός, Βαλεριάνα 
Έλαιο Άνθους Νεραντζιάς – Έλαιο Πορτοκαλιού 
Έλαιο Άνθους Πορτοκαλιάς – Έλαιο Πορτοκαλιού 
Έλαιο Καμφοράς – Έλαιο Ευκάλυπτου, Έλαιο Λεβάντας 
Έλατο (Τάξος) – Καπνός 
Ελλέβορος – Καπνός, Τσουκνίδα 
Ευφόρβιο (η ρητίνη του) – Καπνός 
Ζαφορά (Σαφράνι) – Φλούδα Πορτοκαλιού 
Θειικό Άλας – Καπνός, Δυόσμος 
Θυμάρι – Δεντρολίβανο 
Ιξός (Γκυ) – Μέντα, Φασκόμηλο 
Καπνός – Δάφνη 
Κασσία – Κανέλλα 
Κέδρο – Σανταλόξυλο 
Κισσός – Πεντάφυλλο 
Κίτρο – Ανάμειξη ίσης ποσότητας φλούδας Πορτοκαλιού και φλούδας Λεμονιού 
Κόκκινο Γεράνι – Τριαντάφυλλο 
Κόκκινο Σανταλόξυλο – Ανάμειξη Σανταλόξυλου με μια «τσιμπιά» Αίμα Δράκου 
Κοπάλη – Λιβάνι, Κέδρο 
Κυπαρίσσι – Άρκευθος, Βελόνες Πεύκου 
Κύπερη (Αλπίνα) – Πιπερόριζα (Ginger) 
Λεβάντα – Τριαντάφυλλο 
Λεμονανθός – Φλούδα Λεμονιού 
Λιβάνι Κοπάλη, Ρετσίνι Πεύκου 
Μανδραγόρας – Καπνός 
Μαστίχα – Αραβική Μαστίχα, Λιβάνι 
Μέντα – Φασκόμηλο 
Μοσχοκάρυδο – Κανέλλα 
Μπελαντόνα – Καπνός 
Νισαντήρι – Δυόσμος 
Πεντάφυλλο – Τριφύλλι 
Πεύκο – Άρκευθος 
Πορτοκάλι – Φλούδα Μανταρινιού 
Ρετσίνι Πεύκου – Λιβάνι, Κοπάλη 
Σανταλόξυλο – Κέδρο 
Σασσαφράς – Αϊλάκι 
Τριαντάφυλλο – Χιλιόφυλλο 
Τριφύλλι – Πεντάφυλλο 
Ύσσωπος – Λεβάντα 
Χιλιόφυλλο – Τριαντάφυλλο 
Ψευδοκώνειο (Υδροκώνειο) – Καπνός 

Συχνά ακούμε σε ταινίες, σε παραστάσεις, σε ιστορίες ή διαβάζουμε σε βιβλία για ξόρκια με περίεργα, δυσεύρετα, αηδιαστικά και… πολλές φορές φανταστικά συστατικά, όπως «ουρά ποντικού», «γλώσσα σαύρας», «γάλα φιδιού» και άλλα τέτοια αποκρουστικά. Λανθασμένα έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι όλα αυτά λαμβάνονται κυριολεκτικά… ότι δηλαδή όντως υπάρχουν φίλτρα και «ματζούνια» με τέτοια υλικά. 
Η αλήθεια είναι ότι όλα αυτά δεν είναι τίποτε άλλο παρά «συνθηματικά» ονόματα βοτάνων! Αυτές οι περίεργες ονομασίες δόθηκαν αρχικά λόγω της εμφάνισης μερικών φυτών και αργότερα για να προστατευτεί η γνώση από τους αδαείς που είχαν ως σκοπό να την διαφθείρουν ή να την χρησιμοποιήσουν με κακό σκοπό. Έτσι, δόθηκαν ονόματα περίεργων και πολλές φορές φανταστικών πραγμάτων, ώστε να αποθαρρύνεται η προσπάθεια δημιουργίας φίλτρων από επιτήδειους και αμαθείς. 

Παραθέτω εδώ μερικές από τις απόκρυφες ονομασίες των φυτών μαζί με την πραγματική τους ονομασία: 
(κοινό όνομα = απόκρυφο όνομα, με αλφαβητική σειρά) 

Αγριομουριά (λευκή) = Μάτια Κούκλας 
Αγριοραδίκι = Μουσούδι Γουρουνιού 
Άλφα-Άλφα = Πόδι Φοράδας 
Αμάραντος = Φτερό Πρίγκιπα ή Αίμα Αγάπης & Μίσους 
Αντίρρινο = Μουσούδι Μοσχαριού ή Βατραχάκι 
Άρον ή Φειδόχορτο ή Δρακόντιο = Αίμα Δράκου 
Βαλσαμίνη η κηπαία = Σελίδα της Βίβλου 
Βασιλικός = Γένι Άρχοντα 
Βετονίκη = Δαντέλα Βασίλισσας ή Νιφάδα Χιονιού 
Βιολέτα σκυλόδοντου = Γλώσσα Οχιάς 
Γαϊδουράγκαθο ή Σταυράγκαθο = Αγκάθι Αγίου 
Γαρύφαλλο = Στόμα Οχιάς ή Κρέας Οχιάς 
Γεράνι = Πόδι Κόρακα ή Πόδι Περιστεριού 
Δεντροκισσός = Κέρατο Ελαφιού 
Ελλέβορος = Πόδι Αρκούδας 
Ευφόρβιο ή Γαλατσίδα ή Φλόμος = Γάλα Φιδιού ή Φιδόγαλα 
Έχιον το κοινόν ή Λύκοψις ή Βούγλωσσο = Γλώσσα Βοδιού 
Ηλιοβότανο ή Οζίδιο = Γάλα Διαβόλου 
Ίρις = Ραβδί Αγγέλου 
Κάλθα η ελοχαρής = Μάτι Ταύρου ή Φτερά Ομοφυλόφιλου 
Καψέλλα ή Βαλάντιο βοσκού ή Αγριοκαρδαμούδα = Καρδιά Μητέρας 
Κισσός Εδάφους = Γάλα Γάτας ή Γατοπόδαρο 
Κολλητσίδα ή Πλατομαντήλα = Κουμπιά Ζητιάνου 
Κορακόχορτο ή Χελιδονόχορτο = Ματωμένα Δάχτυλα ή Δάχτυλα Νεράιδας 
Κριθάρι = Ουρά Αλεπούς 
Μανδραγόρας = Πόδι Χήνας ή Πόδι Πάπιας 
Μούσκλια ή Λυκοπόδιο = Νύχι Λύκου 
Νεραγκούλα ή Ανδελόχορτο = Πόδι Βατράχου 
Νεράγκαθο = Χτένα Τσιγγάνας 
Πεντάνευρο ή Μούσα = Γλώσσα Αρνιού 
Πεντάφυλλο ή Ποτεντίλλη ή Βασανάκι = Σάρκα & Αίμα 
Πετεινοβότανο = Ραβδί Ζητιάνου 
Πολύγονο το δίστροφο ή Περικοκλάδι = Γλώσσα Φιδιού 
Πολυκόμπι = Ουρά Αλόγου 
Πουλικαρία ή Ψυλλόχορτο = Ουρά Αγελάδας 
Πριμούλα = Αυτί Αρκούδας ή Δάκρυα Ήλιου 
Ρίνανθος = Λειρί Πετεινού 
Ρύζι = Φασόλι Κάστορα 
Σέδον το Δριμύ = Ουρά Ποντικού 
Σπειραία η πτελοειδής ή Φιλιπεντούλα η ουλμαρία ή Χορτόστρειδο = Έντερο Γάτας ή Γένι Τράγου 
Κυκόρριζα η ρανούνκας = Πίθηκος Καρδινάλιου 
Σύμφυτον ή Στεκούλι = Αυτί Γαϊδάρου 
Ταραξάκο ή Αγριομάρουλο ή Αγριοράδικο = Δόντι Λιονταριού 
Τριφύλλι = Πόδι Λαγού ή Πόδι Ποντικού 
Υοσκύαμος = Αίμα Γέρου ή Αίμα Γιατρού 
Φιλντισόχορτο = Κεφάλι Νέγρου 
Φλαμουριά ή Μελιά = Γλώσσα Πουλιού 
Φουμαριά = Γένι Γέρου 
Φραγκόσυκο = Γλώσσα Διαβόλου 
Φτελιά = Αυτί Εβραίου 
Φτέρη = Γλώσσα Αλόγου 
Φύλλα Βανίλιας = Γλώσσα κυνηγόσκυλου 
Χαμολεύκι ή Βηχάνι = Πόδι Ταύρου 
Χελωνόχορτο = Κεφάλι Φιδιού ή Κεφάλι Χελώνας 
Ψευτοκέρατο = Κέρατο Μονόκερου 
Ψωράστρο = Μάτι Γάτας 

Αυτές φυσικά είναι μόνο λίγες από τις τόσες πολλές ονομασίες. Επίσης, τα ονόματα παραλλάσσονται από τόπο σε τόπο, ανάλογα με τις τοπικές δοξασίες και παραδόσεις. Πάντως την επόμενη φορά που θα ακούσετε κάτι παράξενο σαν συστατικό φίλτρου, να ξέρετε ότι δεν είναι τίποτε άλλο παρά το απόκρυφο όνομα κάποιου φυτού. 


ΠΗΓΗ

ΣΚΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ:ΕΤΣΙ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!

 

Οι «Σκιές από τους τοίχους του θανάτου» , του δρ. Ρόμπερτ Κλαρκ Κέτζι (1823-1902) είναι ίσως το πιο επικίνδυνο βιβλίο που υπάρχει στον κόσμο λόγω της κατασκευής και όχι του ριζοσπαστικού περιεχομένου του. Σε ένα «ειδικό» ράφι στον δεύτερο όροφο του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν υπάρχουν καλά φυλαγμένα τα δυο τελευταία αντίτυπα του βιβλίου που κανείς δεν κατάφερε να διαβάσει μέχρι τέλους.

«Οι ανεξήγητες δηλητηριάσεις» ήταν από τις ταπετσαρίες των σπιτιών
Όπως αναφέρει η Μηχανή του Χρόνου, το μυστήριο ξεκινάει το 1863, όταν ο γιατρός Κέτζι διορίστηκε ως καθηγητής στο γεωργικό κολέγιο του Μίσιγκαν, στο τμήμα Χημείας. Λόγω της εμπειρίας του στις χημικές αναλύσεις έγινε μέλος της υγειονομικής επιτροπής απ» όπου συνέχισε την ερευνητική δράση του. Την επόμενη χρονιά προειδοποιούσε μέσα από το δοκίμιο του με τίτλο «Δηλητηριώδεις Ταπετσαρίες», όλους τους κατοίκους των ΗΠΑ για έναν ύπουλο θανατηφόρο κίνδυνο που οι περισσότεροι έκρυβαν μέσα στα σπίτια τους λόγω «μόδας», αγνοώντας τις τραγικές συνέπειες. Οι ανεξήγητες δηλητηριάσεις μάστιζαν τις ΗΠΑ εκείνα τα χρόνια. O Αμερικανικός Φαρμακευτικός Σύλλογος εξέδωσε μια ανακοίνωση βάσει της οποίας περίπου το 65% των ταπετσαριών περιείχαν στοιχεία αρσενικού. Με το πέρασμα του χρόνου και τη σταδιακή φθορά της ταπετσαρίας, το αρσενικό διαχεόταν στην ατμόσφαιρα σε κόκκους σκόνης, που εισέπνεαν οι ένοικοι, με καταστροφικά αποτελέσματα για την υγεία τους.

«Το πείραμα με το δηλητηριώδες βιβλίο»
Το 1874 ο δρ. Κέτζι προσπαθώντας να πείσει και τους τελευταίους δύσπιστους συμπατριώτες του για τις ολέθριες συνέπειες συγκέντρωσε εκατοντάδες τέτοιες ταπετσαρίες από καταστήματα των πόλεων Ντιτρόιτ, Λάνσινγκ και Τζάκσον και τα «έδεσε» σε μορφή βιβλίου. Συνολικά έφτιαξε εκατό αντίτυπα. Ο τίτλος του «βιβλίου» ήταν «Σκιές από τους τοίχους του θανάτου» όπου τα απέστειλε σε διάφορες βιβλιοθήκες των ΗΠΑ, εφιστώντας την προσοχή των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και των Αρχών για τον υγειονομικό αυτό κίνδυνο. Όσοι διάβασαν χωρίς προστασία το βιβλίο παρουσίασαν πονοκέφαλο, σωματικούς πόνους, πυρετό, διάρροια, τριχόπτωση, αποχρωματισμό του δέρματος, σπασμούς, τα ίδια συμπτώματα με όσους δηλητηριάζονταν μέσα στο σπίτι τους από τις ταπετσαρίες τους. Το πείραμα είχε πετύχει. Ίσως με έναν «ιδιαίτερο» τρόπο, αλλά το σίγουρο είναι ότι και ο τελευταίος δύσπιστος είχε προβληματιστεί με τα αποτελέσματα.
Το μόνο κείμενο του βιβλίου είναι ο πρόλογος του Κέτζι, που ενημερώνει για την υγειονομική απειλή, καθώς και αποσπάσματα από τη Βίβλο που μιλούν για την «πανούκλα» στους τοίχους των σπιτιών.

Ο θάνατος του Ναπολέοντα σχετίζεται με το δηλητήριο
Το αρσενικό ήταν ένα υποπροϊόν που δεν κόστιζε ιδιαίτερα στις βιομηχανίες γι» αυτό και το χρησιμοποιούσαν ως βάση στις μίξεις χρωμάτων.
Σε μικρές ή μεγαλύτερες ποσότητες είχε εισχωρήσει στην αγορά ως εντομοκτόνο, ως βαφή παιχνιδιών, σε ευχετήριες κάρτες ακόμα και στο φαγητό. Ιστορικό ζητούμενο αποτελεί μέχρι σήμερα η αιτία θανάτου του Ναπολέοντα καθώς υπάρχει το σενάριο ότι ο Βοναπάρτης δηλητηριάστηκε από την ταπετσαρία του δωματίου του στο νησί της Αγίας Ελένης όπου είχε φυλακιστεί. Σήμερα έχουν απομείνει μόνο δυο αντίτυπα του βιβλίου όπου φυλάσσονται στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.
Είναι τυλιγμένα με ειδικό προστατευτικό όπως και κάθε σελίδα ξεχωριστά. Η τοξικότητα τους παραμένει εξίσου δυνατή και για τον λόγο αυτό όποιος θέλει νταπετσαρίεςα πλησιάσει και να αγγίξει τα βιβλία θα πρέπει να φορέσει ειδική στολή. Κάθε μετακίνηση των αντιτύπων γίνεται αργά και προσεκτικά πάνω σε ειδικό καρότσι.