ΔΡΟΣΟΥΛΙΤΕΣ!!!ΟΙ ΜΥΣΤΗΡΙΟΙ ΑΟΡΑΤΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΕΛΟΣ ΜΑΙΟΥ ΠΡΙΝ ΑΝΑΤΕΙΛΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ!!!!


 

Δροσουλίτες: Το μεταφυσικό φαινόμενο με τους θρυλικούς πολεμιστές
Κάθε χρόνο τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου λίγο πριν ανατείλει ο ήλιος, εμφανίζονται στη θέση Θυμέ Κάμπος στην επαρχία των Σφακίων, οι Δροσουλίτες.

Μια στρατιά από νεκρούς πολεμιστές με αστραφτερές πανοπλίες προελαύνει προς τη θάλασσα πάνω απ΄το Φραγκοκάστελο. Λένε πως είναι ο Χατζημιχάλης Νταλιάνης με τους στρατιώτες του που υπερασπίστηκαν το κάστρο από τους Οθωμανούς. Το φαινόμενο αυτό με τις σκιές των μαχητών ο λαός μας το ονομάζει «Δροσουλίτες» γιατί εμφανίζονται για περίπου 8 λεπτά με τη δροσιά της χαραυγής.

 Μύθος; Μύθος; Μάλλον, αλλά όσοι το έχουν δει συμβουλεύουν ότι αν είσαι στην πεδιάδα και όχι στα υψώματα, μπορείς να το δεις.
Φραγκοκάστελο. Ένα βενετσιάνικο κάστρο στην επαρχία των Σφακίων….



Εκεί γράφτηκε μια απ” τις σπουδαιότερες σελίδες της κρητικής ιστορίας. Πρωταγωνιστής ήταν ένας αγωνιστής απ΄ το Δελβινάκι της Ηπείρου. Ο Χατζημιχάλης Νταλιάνης. Άνθρωπος μορφωμένος με σπουδές στην Ιταλία που ασχολήθηκε με το εμπόριο καπνού στην Τεργέστη και δημιούργησε αξιόλογη περιουσία. Η παράδοση λέει ότι σε ένα απ΄ τα ταξίδια του στους Αγίους Τόπους βαφτίστηκε χατζής στον Ιορδάνη ποταμό κι από κει προέκυψε το όνομα Χατζημιχάλης.
Συμμετέχει στην Επανάσταση…

Η μάχη του Φαλήρου…
Το 1816 γίνεται μέλος της Φιλικής Εταιρείας και με δικά του χρήματα οργανώνει το πρώτο ιππικό σώμα στην Ελλάδα και συμμετέχει στην Επανάσταση. Τον Μάρτιο του 1826 ναυλώνει τρία καράβια με 800 εθελοντές με προορισμό τον Λίβανο για να βοηθήσει τον εμίρη Μπασίρ κατά των Οθωμανών. Αυτό θα εξυπηρετούσε την Επανάσταση, αφού ο σουλτάνος θα έστελνε στρατεύματα για να αντιμετωπίσει το νέο μέτωπο και θα μείωνε τη στρατιωτική του δύναμη στον ελλαδικό χώρο. Ο αντιπερισπασμός απέτυχε. Αναγκαστικά ο Χατζημιχάλης επέστρεψε στην Ελλάδα και σε συνεργασία με το Φαβιέρο απελευθέρωσε την Κάρυστο. Ακολούθησαν αποστολές στην Πελοπόννησο που βρισκόταν ο Ιμπραήμ και από κει πέρασε στη Στερεά και πολέμησε δίπλα στον Καραϊσκάκη στη μάχη του Φαλήρου. Τη γενναιότητά του Χατζημιχάλη και των ανδρών του την εξαίρει και ο Μακρυγιάννης στα απομνημονεύματά του. 26 Ιουνίου 1827, ο Ριχάρδος Τσορτς, αρχιστράτηγος των ελληνικών δυνάμεων ξηράς τον διορίζει αρχηγό του ατάκτου ιππικού της Ελλάδος.

Χατζηγιάννης Νταλιάνης
Τον καλούν στην Κρήτη…
Τέλος του 1827 τον κάλεσαν στην Κρήτη να αναλάβει την ηγεσία των επαναστατών. Η επανάσταση στην Κρήτη ξεκίνησε απ΄ τα Σφακιά με πολλές επιτυχίες. Οι Οθωμανοί βλέποντας ότι δεν μπορούσαν να την καταπνίξουν, ζήτησαν τη βοήθεια του Μωχάμετ Άλη της Αιγύπτου. Παράλληλα γίνονταν διπλωματικές προσπάθειες, ώστε να προβληθεί το θέμα της ένταξης της Κρήτης στο νέο ελληνικό κράτος. Εκείνος αποβιβάστηκε στη Σούδα με πολυάριθμο στρατό και κατάφερε να πάρει το μεγαλύτερο μέρος της Κρήτης. Ο Νταλιάνης κατεβαίνει στην Κρήτη και οργανώνει ένα αξιόμαχο σώμα αποτελούμενο από 100 ιππείς και γύρω στους 500 πεζούς. Λέγεται ότι στο ταξίδι προς την Κρήτη συναντήθηκε με το αγγλικό Γουώρσπάιτ που έφερνε τον Καποδίστρια στο Ναύπλιο.
Ο Χατζημιχάλης φθάνει στην Κρήτη…
5 Ιανουαρίου ο Νταλιάνης φθάνει στη Γραμβούσα με το μπρίκι «Λεωνίδας». Αρχικά την επέλεξε σαν ορμητήριό του και μετά το μετέφερε στα Σφακιά. Ο Αλβανός πασάς της Κυδωνίας ο Μουσταφά στρατοπέδευσε στις Βρύσες του Αποκόρωνα, προειδοποιώντας τους Σφακιανούς να μην ανακατευτούν. Οι Σφακιανοί δεν έδωσαν σημασία στις απειλές του.Στις 8 Μαΐου ένα τμήμα ιππικού και πεζών υπό τους Χατζημιχάλη, Μανουσογιαννάκη και Δεληγιαννάκη στήνουν ενέδρα και σκοτώνουν ένα τμήμα Τούρκων από το Ρέθυμνο που ερχόταν να ενισχύσει το Μουσταφά. Σκότωσαν 40 άνδρες και αιχμαλώτισαν πολλούς. Εξοργισμένος ο Μουσταφά έστειλε τελεσίγραφο στο Χατζημιχάλη. Η διαταγή ήταν απλή και ρητή: σε 10 μέρες έπρεπε να εγκαταλείψει το νησί. Ο Χατζημιχάλης του απάντησε ότι κατέβηκε στην Κρήτη για πολεμήσει και με τη βοήθεια του Θεού να νικήσει. Ο Μουσταφά προσπάθησε να δελεάσει τους Κρητικούς με προνόμια, αν έμεναν αμέτοχοι στον αγώνα εναντίον του «ξένου».
Κατάληψη του Φραγκοκάστελου…
Ο Χατζημιχάλης καταλαμβάνει το Φραγκοκάστελο, κατασκευάζει τρεις προμαχώνες και περιμένει τον Μουσταφά. Οι Σφακιανοί τον πιέζουν να αφήσει γύρω στους 100 άντρες του εκεί και εκείνος με τους υπόλοιπους να πάνε στα Κολοκάσια, που ήταν ψηλά στο βουνό και από κει να χτυπήσουν όταν επιτεθεί ο Μουσταφά στο φρούριο. Δεν υπήρχε εμπειρία σε μάχες με ιππικό σε πεδιάδα και δεν θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Εκείνος όμως δε σήκωνε κουβέντα και ήθελε το ιππικό.Έτσι έμεινε στο Φραγκοκάστελο με 500 άνδρες και 100 ιππείς. 37 απ΄ τη Γραμβούσα και 50 Σφακιανοί με αρχηγούς το Δεληγιαννάκη, τον Παπαδογιάννη και τον Τσουδερό στρατοπεδεύουν στο χωριό Πατσιανός.
Η μάχη
Στις 13 Μαϊου ο Μουσταφά επικεφαλής 8.000 πεζών, 400 ιππέων και με έξι κανόνια ξεκινά από τις Βρύσες για το Φραγκοκάστελο. Μόλις φτάνει στο Καψόδασος έχει οπτική επαφή με το Φραγκοκάστελο.Η επίθεση ξεκινά ξημέρωμα της 17ης Μαΐου. Η μάχη ήταν άνιση. Οι στρατιώτες του Χατζημιχάλη που ήταν στον προμαχώνα έμειναν γρήγορα από πυρομαχικά κι έτσι οι Οθωμανοί τον κατέλαβαν σκοτώνοντας τους όλους. Εκεί σκοτώνεται και υπασπιστής του Χατζημιχάλη, ο Κυριακούλης Αργυροκαστρίτης.
«Τελευταία» έξοδος


 
Ο Χατζημιχάλης βγαίνει από το φρούριο με τους ιππείς του για να μπορέσουν οι υπερασπιστές που ήταν στους προμαχώνες να μπουν στο φρούριο. Στην πύλη του κάστρου δόθηκε η μεγάλη μάχη. Η πύλη έφραξε απ τους νεκρούς. Ο Χατζημιχάλης με μερικούς στρατιώτες ψάχνουν άλλο σημείο πρόσβασης. Οι Οθωμανοί τον περικυκλώνουν. Πολεμά γενναία μέχρι την τελευταία στιγμή. Κάποια στιγμή το σπαθί του έσπασε και το άλογό του σκοτώθηκε. Οι Οθωμανοί τον κατακρεούργησαν. Το κεφάλι του το πήγαν τρόπαιο στο Μουσταφά. Εκείνος θύμωσε γιατί ήθελε τον Χατζημιχάλη ζωντανό….
Λίγες μέρες αργότερα η μοναχή Μαγδαληνή βρήκε το άταφο πτώμα και το κεφάλι και τα έθαψε στο εκκλησάκι του Αγ. Χαράλαμπου. Λένε πως έπρεπε να ακούσει τους Σφακιανούς και να δοθεί η μάχη στα βουνά. Ίσως υπερεκτίμησε τις δυνάμεις του. Οι Σφακιανοί λένε «ήτονε κουζουλός και δεν εγροίκα κανέναν. Εμείς του΄παμε να πάει τσι Μαδάρες (στα βουνά), αλλά αυτός κάθισε στο Καστέλι και όχι μόνο αυτό, ήθελε να βγει και στον κάμπο να κάμει πόλεμο και πήρε τα παλικάρια του στο λαιμό του».
Το κάστρο παραδίνεται
Η πολιορκία του κάστρου συνεχίστηκε. Επτά ημέρες ο Μουσταφά το πολιορκούσε, αλλά και αυτός ήταν μακριά από τις βάσεις ανεφοδιασμού. Οι υπερασπιστές κράτησαν μέχρι το τέλος. Έτσι, στις 24 Μαρτίου ήρθε σε συμφωνία με τους υπερασπιστές του κάστρου να το παραδώσουν. Το τέλος της μάχης βρίσκει 800 Τούρκους νεκρούς και πάνω από 350 από την ελληνική πλευρά.Ο Μουσταφά κατέστρεψε τους πύργους του κάστρου προς την ξηρά και πήρε τον δρόμο της επιστροφής. Χίλιοι περίπου Σφακιανοί συγκινημένοι από τη θυσία του Χατζημιχάλη θέλησαν να πάρουν εκδίκηση. Στις μάχες που ακολούθησαν σκοτώθηκαν 1.700 Οθωμανοί .
Δροσουλίτες

Το κάστρο ερήμωσε και η άμμος σκέπασε τα άταφα πτώματα. Η παράδοση λέει πως αν το σώμα είναι άταφο η ψυχή δεν ησυχάζει. Πέρασαν πολλά χρόνια από τότε και κάποιο ξημέρωμα του Μαΐου κάποιοι τσοπάνηδες είδαν πάνω απ τη Μονή του Αγίου Χαραλάμπους, στρατιά ολόκληρη από ανθρώπινες μαυροφορεμένες σκιές, πεζούς και καβαλάρηδες με όπλα και σπαθιά να προελαύνουν προς τη θάλασσα. Το φαινόμενο αυτό οι ντόπιοι το ονόμασαν Δροσουλίτες γιατί εμφανίζονταν μόνο με τη δροσιά της αυγής. Κάποιος τότε θυμήθηκε την ιστορία του Χατζηγιάννη Νταλιάνη και των στρατιωτών του. Ίσως ήταν οι ψυχές τους λένε. Το 1890 ένα απόσπασμα Τούρκων που είδε το φαινόμενο τρόμαξε και πήρε θέση μάχης! Το ίδιο συνέβη και στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής όταν οι άνδρες ενός γερμανικού αποσπάσματος θεώρησαν τις σκιές αντάρτες και έριξαν με τα πολυβόλα νομίζοντας ότι έγινε απόβαση.
Προσπάθειες εξήγησης του φαινομένου

Κάποιοι μίλησαν για φαινόμενο «ανώτερου αντικατοπτρισμού» από στρατιώτες της Λιβύης. Ακόμα κι αν ίσχυε η απόσταση είναι μεγαλύτερη των 40 μιλίων και οι στολές είναι εντελώς διαφορετικές. Κάποιοι άλλοι είναι πεπεισμένοι, ότι πρόκειται για φαντάσματα. Ο στρατηγός Χρήστος Νταλιάνης, δισέγγονος του Χατζημιχάλη, το 1928 απευθύνθηκε στην Εταιρεία Ψυχικών Ερευνών όπου χαρακτήρισαν το φαινόμενο ως μεταφυσικό. Κάποιοι μίλησαν για διάθλαση του φωτός. Κάτι ανάλογο με το ουράνιο τόξο. Ωστόσο, στην ιστορία έχουμε ανάλογα παραδείγματα. Ο Ηρόδοτος αναφέρει ότι στη ναυμαχία της Σαλαμίνας, αφού προηγήθηκε ένα «φως μέγα», παρουσιάστηκαν «φαντάσματα και είδωλα…ενόπλων ανδρών. Κάτι ανάλογο ήταν και το φαινόμενο των Αγγέλων του Mons στον Α” Παγκόσμιο, όπου κατά τη διάρκεια της μάχης του Mons του Βελγίου εμφανίστηκαν ανθρώπινες σκιές πάνω απ τους στρατιώτες. Ανάλογα φαινόμενα έχουν παρουσιαστεί και στη Σκωτία, στη Σιλεσία κτλ. Αν βρεθείτε στα Σφακιά και είναι Μάιος κάντε μια βόλτα στα Σφακιά. Που ξέρετε; Μπορεί να συναντήσετε κι εσείς τις σκιές της ιστορίας μας!…

ΠΗΓΗ

Πώς θα ρίξετε την πίεση σε 30 μόλις λεπτά!

Τριάντα μόλις λεπτά την εβδομάδα είναι αρκετά για να ρίξετε την αρτηριακή σας πίεση και να βελτιώσετε την αντοχή σας.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει μία νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό «PLoS One» και πραγματοποιήθηκε από ερευνητές τους Πανεπιστημίου McMaster από το Οντάριο.
Σύμφωνα με τους ίδιους, ένα λεπτό έντονης άσκησης διεγείρει φυσιολογικές αλλαγές που συνδέονται με την βελτίωση της υγείας, σε υπέρβαρους ενήλικες.
Είναι ενδεικτικό ότι μετά από 6 εβδομάδες, 14 υπέρβαροι συμμετέχοντες βελτίωσαν την αντοχή τους κατά 12%, είχαν καλύτερες τιμές αρτηριακής πίεσης, αλλά και βελτιωμένη μυϊκή δραστηριότητα.

Παράλληλα, οι άνδρες βελτίωσαν και τον έλεγχό τους σακχάρου τους στο αίμα.
Στο πλαίσιο της έρευνας, ζητήθηκε από τους εθελοντές να κάνουν ζέσταμα σε στάσιμα ποδήλατα για δύο λεπτά, στη συνέχεια να κάνουν ποδήλατο όσο πιο σκληρά μπορούσαν για τρία διαστήματα 20 δευτερολέπτων, που ακολουθούνταν από δύο λεπτά αργού πεταλιού.
Ο κύκλος ασκήσεων επαναλήφθηκε για τρεις φορές, ανά εβδομάδα, που σημαίνει περίπου 30 λεπτά άσκησης την εβδομάδα.
Το ποδήλατο μπορεί να αντικατασταθεί από έντονο σπριντ μέχρι τις σκάλες, για ένα λεπτό, ή τρέξιμο με τα γόνατα ψηλά.

ΠΗΓΗ

ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗ ΔIΑIΣΘΗΣΗ ΣΑΣ ΟΤΑΝ ΝIΩΘΕΤΕ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΙ

«Όταν νιώθετε μια αίσθηση άνεσης και ροής», λέει η Πένι Πιρς, «παίρνετε μηνύματα από τον υπερσυνειδητό σας νου. Μόλις προσέξετε ένταση, σύγχυση, εμπόδια ή αγώνα», λέει, «κατά πάσα πιθανότητα έχετε μετατοπιστεί. 


    
ΑΠΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΤΕ ΤΗ ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ
 

-Κάθε εβδομάδα, περνάτε μία ή δύο ώρες μόνοι σας. Όταν ασχολείστε με κάτι που σας αρέσει, κάνετε μικροεπιδιορθώσεις ή ακούτε μουσική, χαλαρώνετε και τότε απελευθερώνεται ο λογικός νους. 
-Προσέξτε κάποια άτομα σε καφετέριες ή άλλα πολυσύχναστα μέρη- σούπερ μάρκετ, λεωφορεία, μετρό. Φανταστείτε μια ιστορία για τη ζωή τους. 
-Κοιτάξτε τα σύννεφα και φανταστείτε διάφορες μορφές πάνω τους. 
-Κάθε φορά που χτυπά το τηλέφωνο, ρωτήστε τον εαυτό σας, «Ποιος είναι; Άνδρας; Γυναίκα;» 
-Πριν πάρετε τα μηνύματά σας από τον τηλεφωνητή, μαντέψτε πόσοι σας έχουν τηλεφωνήσει. Μαντέψτε γρήγορα έναν αριθμό, χωρίς να προσπαθείτε να τον «υπολογίσετε» λογικά. 
-Αγοράστε μια μεταφυσική τράπουλα, π.χ. χαρτιά ταρό ή χαρτιά με ζώα. Τραβάτε ένα χαρτί κάθε πρωί και δείτε τι προβλέπει για τα γεγονότα της μέρας ή της εβδομάδας. Αναζητήστε στοιχεία στην καθημερινή σας ζωή που έχουν σχέση με το χαρτί που τραβήξατε.
-Πριν πέσετε για ύπνο, ζητήστε από τα όνειρά σας να σας απαντήσουν σε ένα συγκεκριμένο ερώτημα. Το πρωί, γράψτε ό,τι θυμάστε από τα όνειρά σας. Έχετε υπόψη σας: Η αρχή του ονείρου σάς λέει ποιο είναι το θέμα. Η μέση του ονείρου σάς λέει τι πρέπει να κάνετε για να το λύσετε. Το τέλος του ονείρου σάς δείχνει το αποτέλεσμα αν ακολουθήσετε αυτό το δρόμο. 
-Όταν μιλάτε με οποιονδήποτε, κοιτάξτε τον σιωπηλά και δείτε την ομορφιά που υπάρχει στα μάτια ή στο πρόσωπό του. Δείτε τον ως ψυχή. Στείλτε του συνειδητά ευλογίες ή ενέργεια αγάπης, και προσέξτε πώς βελτιώνεται η επαφή σας ή ποιες πληροφορίες σας έρχονται που σας είναι χρήσιμες για τα ερωτήματα της ζωής σας.
-Το πρωί ζητάτε να συναντήσετε ανθρώπους που θα σας βοηθήσουν ή θα σας δώσουν χρήσιμες πληροφορίες με τις οποίες θα μπορέσετε να πλησιάσετε έναν συγκεκριμένο σκοπό. 
-Αρχίστε τη μέρα σας ελπίζοντας και περιμένοντας να σας συμβούν θετικά πράγματα.

C. ANDRIENE

Όσοι πιστεύουν έχουν μια γαλήνη στο μυαλό τους λέει μια μελέτη!

Άνθρωποι με ισχυρές θρησκευτικές πεποιθήσεις είναι λιγότερο ανήσυχοι και με μικρότερη αμφιβολία για τον εαυτό τους, και αντίστοιχα ο σκεπτικισμός τους, σύμφωνα με μια μελέτη της εγκεφαλικής δραστηριότητας.
Ερευνητές στον Καναδά εξέτασαν 50 άτομα και διαπίστωσαν ότι όσοι πιστεύουν βαθιά έδειξαν λιγότερη αντίδραση στο τμήμα του εγκεφάλου που σχετίζεται με τη λήψη αποφάσεων και την προσδοκία ανταμοιβής.
“Η θρησκεία προσφέρει ένα ερμηνευτικό πλαίσιο για την κατανόηση του κόσμου. Σας επιτρέπει να ξέρετε πότε πρέπει να δράσετε, πώς να ενεργείτε, και τι πρέπει να κάνετε σε μια ειδική κατάσταση”, λέει ο Michael Inzlicht, ένας νευροεπιστήμονας στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, ο οποίος ηγήθηκε της νέας μελέτης. “Προσφέρει ένα είδος προσχεδίου για το πώς να αλληλεπιδράτε με τον κόσμο.”
Οι φοιτητές που έλαβαν μέρος στη μελέτη προέρχονται από διαφορετικές θρησκευτικές και πολιτιστικό υπόβαθρο. Αν και η πλειοψηφία τους ήταν χριστιανοί, οι επιστήμονες εξέτασαν, επίσης, μουσουλμάνους, Ινδουιστές, Βουδιστές και άθεους.
Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να περάσουν το ψυχολογικό τεστ ‘Stroop task’, όπου δοκιμάζεται η γρηγοράδα και η ευελιξία του νου, όπου αυτοί έδειχναν τις λέξεις «κόκκινο», «μπλε», «πράσινο» και ούτω καθεξής γραμμένες με διαφορετικά χρώματα. Στη συνέχεια, πρέπει να πατήσουν ένα κουμπί που αντιστοιχεί στο χρώμα της λέξης. Οι ερευνητές στη συνέχεια, παρακολουθούσαν τις εγκεφαλικές δραστηριότητες σε ένα τμήμα του μπροστινού εγκεφαλικού φλοιού (ACC). Τα άτομα με αγχώδεις διαταραχές έτειναν να δείχνουν υψηλή δραστηριότητα στην περιοχή αυτή.
Οι φοιτητές με ισχυρές θρησκευτικές πεποιθήσεις έδειχναν μια μικρότερη δραστηριότητα της περιοχής ACC, λιγότερο έντονη από ό,τι οι άλλοι συμμετέχοντες. Η τάση αυτή ήταν εμφανής ακόμη και όταν ελήφθησαν υπόψη τόσο η νοημοσύνη τους όσο και τα γνωρίσματα της προσωπικότητας.
Πιστεύεται ότι η εξήγηση που μπορεί να δοθεί είναι ότι στις θρησκείες προσφεύγουν περισσότερα τα άτομα με ορισμένα χαρακτηριστικά του εγκεφάλου, αλλά ο Inzlicht υποψιάζεται ότι η θρησκεία αλλάζει τον τρόπο που εργάζεται ο εγκέφαλος μας. Ο ίδιος τονίζει, επίσης, ότι κι άλλα συστήματα πεποιθήσεων μπορεί να έχουν παρόμοια επίδραση. Μία από τις προηγούμενες μελέτες του έδειξαν ότι επιβεβαιωμένοι συντηρητικοί στις ΗΠΑ έχουν ασθενέστερη αντίδραση στην περιοχή του εγκεφάλου ACC από τους φιλελεύθερους.
Ο Inzlicht πιστεύει ότι οι φανατικοί φίλαθλοι θα μπορούσαν κι αυτοί να έχουν μια παρόμοια υψηλή δραστηριότητα, που να σχετίζεται με τις καθημερινές ανησυχίες και αγωνίες τους.

Πελασγοί – Οι παλαιότεροι κάτοικοι της Αρχαίας Ελλάδας

Το όνομα Πελασγοί χρησιμοποιούνταν αποκλειστικά από τους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς, οι οποίοι αναφέρονταν στους πληθυσμούς αυτούς που θεωρούσαν προγόνους των Ελλήνων ή «προελληνικούς». Κάποιοι, κυρίως μεταγενέστεροι, το χρησιμοποιούν όμως και για να περιγράψουν αμιγώς ελληνικούς πληθυσμούς.

Σύγχρονοι ιστορικοί, αρχαιολόγοι και γλωσσολόγοι έχουν προσπαθήσει να συνδέσουν τους «Πελασγούς«, έναν όρο με μάλλον ασαφές περιεχόμενο, με διάφορους υλικούς πολιτισμούς, γλωσσολογικές ομάδες κ.λ.π. αλλά πρόκειται περί άλυτου «προβλήματος».

Οι συνεχείς επεξεργασίες των Ελληνικών παραδόσεων και μύθων καθιστούν δύσκολο το διαχωρισμό σαφών «αναμνήσεων ιστορικών γεγονότων» και μυθοπλασίας όσον αφορά τις πληροφορίες που δίνουν οι αρχαίοι συγγραφείς για τους Πελασγούς
Οι παλαιότεροι κάτοικοι της Ελλάδας ονομάστηκαν Πελασγοί, όπως κι όλες οι φυλές που κατοίκησαν στην Ελλάδα τα προϊστορικά χρόνια. Ο Στράβων αναφέρει ότι η φυλή των Πελασγών κατοικούσε στη θεσσαλική περιοχή που λεγόταν Πελασγικό Άργος κι αργότερα ονομάστηκε Πελασγιώτιδα.
Γενάρχης των Πελασγών αναφέρεται ο Πελασγός. Με το όνομά του συνδέθηκαν πολυάριθμοι θρύλοι και παραδόσεις.
Σύμφωνα με μια απ’ αυτές, ο Πελασγός ήταν ο πρώτος άνθρωπος που αναδύθηκε απ’ τη γη κι έγινε έτσι γενάρχης των ανθρώπων. Στην Αρκαδία, όπου υπήρχε αυτή η παράδοση, πίστευαν ότι υιος του Πελασγού από τη νύμφη Κυλλήνη, ήταν ο Λυκάων, ο μυθικός βασιλέας της Αρκαδίας. Αυτή ονομάστηκε στην αρχή Πελασγία, από το όνομα του γενάρχη της.
Ο Πελασγός αναφερόταν και ως ιδρυτής του Άργους της Πελοποννήσου, γιος του Αγήνορα και πατέρας της Λάρισας.
Σύμφωνα με άλλη πηγή ήταν υιός του Ποσειδώνα και της νύμφης Λάρισας, αδελφός του Αχαιού και του Φθίου.
Άλλες παραδόσεις αναφέρουν ότι ήταν ο μυθικός γενάρχης των Πελασγών της Θεσσαλίας ή ότι ήταν γιος του Αιρέστορα κι εγγονός του Έκβασου, οικιστή της Παρρασίας, στην Αρκαδία.

πηγη

Η μυστηριώδης «Μηχανή Επικοινωνίας με τους Νεκρούς» του Έντισον

«Εδώ και καιρό, εργάζομαι με σκοπό την κατασκευή μιας συσκευής που θα μου επιτρέψει να διαγνώσω εάν είναι δυνατόν να επικοινωνήσουν με εμάς πρόσωπα που έχουν φύγει από τη ζωή».

Τα λόγια αυτά ανήκουν στον μεγάλο εφευρέτη Τόμας Έντισον και κατεγράφησαν σε μία συνέντευξή του για το περιοδικό The American Magazine τον Οκτώβριο του 1920. Και όταν, στην εποχή του, μιλούσε ο Έντισον, όλοι κάθονταν προσοχή!

Ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με τον κολοφώνα της βιομηχανικής επανάστασης, ο «σοφός του Μένλο Παρκ», όπως τον αποκαλούσαν, ο εφευρέτης με τις 1.093 δικές του καταχωρημένες πατέντες, ο τεχνολογικός μεσσίας που άλλαξε τον τρόπο ζωής των ανθρώπων με την κατασκευή του ηλεκτρικού λαμπτήρα, του φωνογράφου και άλλων τεχνικών μέσων, είναι επίσης ο πρωταγωνιστής ενός από τα μεγαλύτερα μυστήρια του 20ου αιώνα, το οποίο αφορά στην πρόθεσή του να κατασκευάσει τη λεγόμενη Μηχανή Φαντασμάτων, μία συσκευή επικοινωνίας με τους νεκρούς.
Το αν όμως όντως προχώρησε στην υλοποίηση του σχεδίου του ή αν αυτό έμεινε «στα χαρτιά», αυτό είναι κάτι που κανείς δεν γνωρίζει με απόλυτη βεβαιότητα. Πολλοί εικάζουν ότι ο Έντισον τελικά κατάφερε να υλοποιήσει το τρελό σχέδιό του και ότι τα ίχνη της μηχανής χάθηκαν στην πορεία – ένας μύθος που εντείνεται από την πλήρη απουσία προσχεδίων και πρωτοτύπων.
Σε μία άλλη συνέντευξή του, την ίδια χρονιά για διαφορετικό όμως περιοδικό (Scientific American), ο ίδιος δήλωνε:
«Εδώ και καιρό, σκέφτομαι μία μηχανή ή μία συσκευή την οποία θα μπορούσαν να χειριστούν πρόσωπα που έχουν περάσει σε άλλο επίπεδο ύπαρξης ή σε άλλη σφαίρα».
Επιπλέον, το συγκεκριμένο άρθρο άφηνε υπόνοιες πως «η εν λόγω συσκευή, την οποία φέρεται να κατασκευάζει, βρίσκεται ακόμη σε πειραματικό στάδιο…», ως εάν να υπήρχε κάποιο πρωτότυπο. Και όλα αυτά σε μία εποχή κατά την οποία το κίνημα του πνευματισμού ευδοκιμούσε, δημιουργώντας ένα μείγμα τεχνολογικού υλισμού και πνευματικών αναζητήσεων πέραν του φυσικού υλικού κόσμου που αν μη τι άλλο παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον.
Τα μέντιουμ έδιναν και έπαιρναν, ξερνώντας εκτόπλασμα με την ίδια ευκολία που μιλούσαν, τρέφοντας τη συλλογική πεποίθηση πως θα ήταν δυνατόν να επικοινωνήσει κανείς με τους νεκρούς αγαπημένους… Ενδεχομένως, λοιπόν, να σκέφτηκε ο Έντισον πως αν υπήρχε έστω και η παραμικρή πιθανότητα να ισχύει κάτι τέτοιο τότε μία μηχανή ενδεχομένως να αποδεικνυόταν αποτελεσματικότερη των σκηνοθετημένων τις περισσότερες φορές συνεδριών από ψευδο-μέντιουμ.
«Δεν ισχυρίζομαι πως ως πρόσωπα περνάμε σε ένα άλλο επίπεδο ύπαρξης ή σε μία άλλη σφαίρα. Δεν ισχυρίζομαι τίποτα, επειδή δεν γνωρίζω τίποτα για το θέμα, όπως και κανένα άλλο ανθρώπινο ον.
Αυτό που υποστηρίζω όμως είναι ότι ενδεχομένως να μπορούμε να κατασκευάσουμε μία συσκευή, η οποία θα είναι τόσο εκλεπτυσμένη ώστε εάν υπάρχουν πρόσωπα που έχουν περάσει σε άλλη σφαίρα και επιθυμούν να επικοινωνήσουν μαζί μας στη δική μας σφαίρα, η συσκευή θα τους δώσει την ευκαιρία να εκφραστούν καλύτερα απ” ό,τι στα πνευματιστικά τραπεζάκια και σε άλλες αδέξιες μεθόδους».
Ο Έντισον είχε αποκαλύψει ελάχιστες λεπτομέρειες για τη συσκευή που σκόπευε να κατασκευάσει. Τα μόνα στοιχεία που γνωρίζουμε είναι ότι είχε τη μορφή βαλβίδας, το στρίψιμο της οποίας απελευθέρωνε έναν τεράστιο ατμοστρόβιλο, με αποτέλεσμα ο παραμικρός ψίθυρος ή η παραμικρή προσπάθεια κάποιου πνεύματος να δηλώσει την παρουσία του θα επηρέαζε την υπερευαίσθητη βαλβίδα, μεγεθύνοντας την παραφυσική δραστηριότητα.

entison

Αυτά είναι τα μόνα στοιχεία που διαθέτουμε, από τα οποία όμως καθίσταται σαφές πως αυτό που είχε στο μυαλό του ο Έντισον ήταν ένα όργανο εντοπισμού φαντασμάτων. Μάλιστα είχε δηλώσει πως ο συνεργάτης του που είχε επιφορτιστεί με την ευθύνη της κατασκευής της μηχανής είχε πεθάνει πρόσφατα και πως αν τελικά ήταν λειτουργική η εφεύρεση, αυτός θα ήταν ο πρώτος που θα τη χρησιμοποιούσε εάν είχε τη δυνατότητα να πράξει κάτι τέτοιο.
Και πάλι, όμως, δεν υπάρχουν ενδείξεις πως μια τέτοια συσκευή πράγματι πήρε σάρκα και οστά. Ενδεχομένως να φτιάχτηκε και αμέσως μετά να καταστράφηκε μαζί με όλα τα προσχέδια και τα τεκμήρια της ύπαρξής της, επειδή δεν «λειτούργησε» κι επειδή ο Έντισον, ως σοβαρός επιχειρηματίας, δεν θα ήθελε με τίποτα να εξευτελιστεί έπειτα από τις αναγγελίες του στις δύο συνεντεύξεις του.

πηγη

ΠΛΑΤΩΝ – ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥΣ

Σύμφωνα με τον Πλάτωνα, οι ασθένειες οφείλονται καθαρά στη ανισορροπία των στοιχείων του σώματος και στην παρά φύσιν λειτουργία τους.

«Η προέλευση των ασθενειών είναι, φυσικά, εμφανής σε όλους. Τα στοιχεία από τα οποία φτιάχτηκε το σώμα είναι τέσσερα, η γη, η φωτιά, το νερό και ο αέρας. Το πλεόνασμα ή η έλλειψη κάποιου απ’ αυτά αντίθετα με τη φύση και η μετακίνηση του από τον τόπο όπου μένει σε κάποιο άλλο σημείο, αλλά και οι διάφορες ποικιλίες της φωτιάς και των υπόλοιπων στοιχείων, τα οποία παίρνουν ιδιότητες που δεν τους ταιριάζουν, και όλα τα παρόμοια, προκαλούν εσωτερικές διαταραχές και αρρώστιες. 
Όταν ένα στοιχείο υφίσταται κάποια μεταβολή που είναι αντίθετη με τη φύση, τα ψυχρά μέρη θερμαίνονται, τα στεγνά γίνονται υγρά, τα ελαφριά βαριά και το αντίθετο- παθαίνουν δηλαδή κάθε είδους αλλαγή. Υποστηρίζουμε επομένως ότι ένα στοιχείο θα παραμείνει σώο, υγιές και όμοιο με τον εαυτό του μόνο όταν υπάρχει προσθήκη ή αφαίρεση ίδιας ύλης από ίδια ύλη με την ίδια τάξη, τον ίδιο τρόπο και την ίδια αναλογία. Οτιδήποτε ξεφεύγει από αυτές τις συνθήκες μπαίνοντας ή βγαίνοντας, θα προκαλέσει κάθε είδους μεταβολές και αμέτρητες ασθένειες ή φθορές.» [1]

Στην ίδια θέση εδράζεται και η πανάρχαια Κινεζική Ιατρική όπου και κατ’αυτήν οι διάφορες ασθένειες οφείλονται στην ανισορροπία των στοιχείων στο σώμα μας :

«Στην παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική, τα πέντε στοιχεία – ξύλο, γη, πυρ, μέταλλο και ύδωρ – σχετίζονται με τα σώματα και τους ιστούς του ανθρωπίνου σώματος. Κάθε στοιχείο φέρει μια συγκεκριμένη ενέργεια και διακριτά χαρακτηριστικά και διασυνδέεται με τα άλλα στοιχεία. Κάθε ανισορροπία μεταξύ τους προκαλεί ασθένεια» [2]
Είναι συνεπώς προφανές ότι η ορθή προσέγγιση και αντιμετώπιση των ασθενειών που μας ταλαιπωρούν έγκειται στην κατά φύσιν θεραπεία των, με την χρήση καθαρά φυσικών μεθόδων και όσο το δυνατόν περιορισμό των χημικών, μέθοδο που ακολουθεί επιτυχώς η Κινεζική Ιατρική, αλλά και που όπως φαίνεται τόσο από την παραπάνω θέση του Πλάτωνα, όσο και από τα αντίστοιχα Ελληνικά Ιατρικά κείμενα (Ιπποκράτη, Γαληνού κλπ) είναι και η Ελληνική προσέγγιση.
Πράγματι η κατά φύσιν προσέγγιση είναι η ορθή αντιμετώπιση των ασθενειών. Αυτό σημαίνει, πέραν των άλλων, ότι πρέπει να αφήνουμε την φύση να λειτουργεί και να κάνει τους κύκλους της και να αντιμετωπίζει με τον τρόπο που ξέρει τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει, η δε παρέμβαση μας να είναι όσο το δυνατόν ελάχιστη.
«Γι’ αυτό τον λόγο καλύτερη κίνηση είναι, εκείνη που καθαρίζει και αναπτύσσει το σώμα με τη γυμναστική· ακολουθεί εκείνη που γίνεται με ταλαντώσεις χωρίς σωματική κόπωση, όπως συμβαίνει μέσα σ’ ένα πλοίο ή σε κάποιο όχημα- το τρίτο είδος, που μολονότι είναι χρήσιμο σε κάποιον που βρίσκεται σε απόλυτη ανάγκη, δεν πρέπει να γίνεται αποδεκτό από κανέναν, είναι η κάθαρση με φάρμακα. Καμιά ασθένεια που δεν συνεπάγεται μεγάλους κινδύνους δεν πρέπει να την ερεθίζουμε με φάρμακα. Πραγματικά, η φύση των ασθενειών μοιάζει κάπως με εκείνη των ζωντανών πλασμάτων, επειδή η σύσταση αυτών των πλασμάτων έχει καθορισμένη περίοδο ζωής για το σύνολο του είδους αλλά και για κάθε συγκεκριμένο άτομο χωριστά, με εξαίρεση τα αναπότρεπτα ατυχήματα.
 Τα τρίγωνα κάθε ατόμου είναι φτιαγμένα από την αρχή με ικανότητα ζωής μέχρι ένα ορισμένο χρονικό όριο, πέρα από το οποίο τίποτα δεν μπορεί να συνεχίσει να ζει. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τη σύσταση των ασθενειών. Όταν τις διαλύσουμε βίαια με φάρμακα πριν συμπληρωθεί ο προκαθορισμένος τους χρόνος, τότε ακολουθούν πολλές και σοβαρές αρρώστιες στη θέση των λίγων κι ελαφρών. Γι’ αυτό πρέπει να αντιμετωπίζουμε αυτές τις ασθένειες, όσο έχει κάποιος αυτή την ευκαιρία, με δίαιτα, παρά να τις ερεθίζουμε με φάρμακα που μπορεί να δυσκολέψουν τη θεραπεία του κακού.» [3]
Η σύγκριση με την σημερινή πρακτική της πολυφαρμακίας και της για ασήμαντο λόγο κατανάλωσης φαρμάκων είναι νομίζω καταλυτική.
=========
[1] «τὸ δὲ τω̂ν νόσων ὅθεν συνίσταται, δη̂λόν που καὶ παντί τεττάρων γὰρ ὄντων γενω̂ν ἐξ ὡ̂ν συμπέπηγεν τὸ σω̂μα, γη̂ς πυρὸς ὕδατός τε καὶ ἀέρος, τούτων ἡ παρὰ φύσιν πλεονεξία καὶ ἔνδεια καὶ τη̂ς χώρας μετάστασις ἐξ οἰκείας ἐπ’ ἀλλοτρίαν γιγνομένη, πυρός τε αὐ̂ καὶ τω̂ν ἑτέρων ἐπειδὴ γένη πλείονα ἑνὸς ὄντα τυγχάνει, τὸ μὴ προση̂κον ἕκαστον ἑαυτῳ̂ προσλαμβάνειν, καὶ πάνθ’ ὅσα τοιαυ̂τα, στάσεις καὶ νόσους παρέχει: παρὰ φύσιν γὰρ ἑκάστου γιγνομένου καὶ μεθισταμένου θερμαίνεται μὲν ὅσα ἂν πρότερον ψύχηται, ξηρὰ δὲ ὄντα εἰς ὕστερον γίγνεται νοτερά, καὶ κου̂φα δὴ καὶ βαρέα, καὶ πάσας πάντῃ μεταβολὰς δέχεται. μόνως γὰρ δή, φαμέν, ταὐτὸν ταὐτῳ̂ κατὰ ταὐτὸν καὶ ὡσαύτως καὶ ἀνὰ λόγον προσγιγνόμενον καὶ ἀπογιγνόμενον ἐάσει ταὐτὸν ὂν αὑτῳ̂ σω̂ν καὶ ὑγιὲς μένειν: ὃ δ’ ἂν πλημμελήσῃ τι τούτων ἐκτὸς ἀπιὸν ἢ προσιόν, ἀλλοιότητας παμποικίλας καὶ νόσους φθοράς τε ἀπείρους παρέξεται» – Πλάτων – Τίμαιος 82a
[2] «In traditional Chinese medicine, five elements–wood, fire, earth, metal and water–relate to the organs and tissues of the human body. Each element carries a particular energy and distinctive characteristics, and is interconnected with the other elements. Any imbalance among them causes illness»
( http://www.livestrong.com/…/123830-ancient-chinese-medicine/ )
[3] «διὸ δὴ τω̂ν καθάρσεων καὶ συστάσεων του̂ σώματος ἡ μὲν διὰ τω̂ν γυμνασίων ἀρίστη, δευτέρα δὲ ἡ διὰ τω̂ν αἰωρήσεων κατά τε τοὺς πλου̂ς καὶ ὅπῃπερ ἂν ὀχήσεις ἄκοποι γίγνωνται: τρίτον δὲ εἰ̂δος κινήσεως σφόδρα ποτὲ ἀναγκαζομένῳ χρήσιμον, ἄλλως δὲ οὐδαμω̂ς τῳ̂ νου̂ν ἔχοντι προσδεκτέον, τὸ τη̂ς φαρμακευτικη̂ς καθάρσεως γιγνόμενον ἰατρικόν. τὰ γὰρ νοσήματα, ὅσα μὴ μεγάλους ἔχει κινδύνους, οὐκ ἐρεθιστέον φαρμακείαις. πα̂σα γὰρ σύστασις νόσων τρόπον τινὰ τῃ̂ τω̂ν ζῴων φύσει προσέοικε. καὶ γὰρ ἡ τούτων σύνοδος ἔχουσα τεταγμένους του̂ βίου γίγνεται χρόνους του̂ τε γένους σύμπαντος, καὶ καθ’ αὑτὸ τὸ ζῳ̂ον εἱμαρμένον ἕκαστον ἔχον τὸν βίον φύεται, χωρὶς τω̂ν ἐξ ἀνάγκης παθημάτων: τὰ γὰρ τρίγωνα εὐθὺς κατ’ ἀρχὰς ἑκάστου δύναμιν ἔχοντα συνίσταται μέχρι τινὸς χρόνου δυνατὰ ἐξαρκει̂ν, οὑ̂ βίον οὐκ ἄν ποτέ τις εἰς τὸ πέραν ἔτι βιῴη. τρόπος οὐ̂ν ὁ αὐτὸς καὶ τη̂ς περὶ τὰ νοσήματα συστάσεως: ἣν ὅταν τις παρὰ τὴν εἱμαρμένην του̂ χρόνου φθείρῃ φαρμακείαις, ἅμα ἐκ σμικρω̂ν μεγάλα καὶ πολλὰ ἐξ ὀλίγων νοσήματα φιλει̂ γίγνεσθαι. διὸ παιδαγωγει̂ν δει̂ διαίταις πάντα τὰ τοιαυ̂τα, καθ’ ὅσον ἂν ᾐ̂ τῳ σχολή, ἀλλ’ οὐ φαρμακεύοντα κακὸν δύσκολον ἐρεθιστέον».
Πλάτων – Τίμαιος 89a

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

πηγή: empedotimos.blogspot.gr

Το μυστήριο μέ τά φωτεινά όντα, πού φωτογραφήθηκαν στήν περιοχή Capilla del Monte – Αργεντινή


Το Ongamira είναι μια κοιλάδα που βρίσκεται 25 χλμ από το Capilla del Monte στην Αργεντινή και είναι διάσημο μέρος για τις σπηλιές και τήν πλούσια βλάστηση.

Το Ongamira παρουσιάζει ενδιαφέρον για τους μελετητές των UFO του παραφυσικού, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι υπάρχουν πραγματικές διαστάσεις πύλες, όπου μερικές φορές κατ ‘επανάληψη, παρατηρούνται τα UFO ,και μυστηριώδη όντα φωτός.

Ο ερευνητής του παραφυσικού και ειδικός τών UFO ο Gustavo Fernandez είπε σε μια συνέντευξη με τον εμπειρογνώμονα του Μεξικού που ασχολείται με τα UFO και δημοσιογράφος την Ana Luisa Cid, » δεν είναι πρώτη φορά, όπως είναι γνωστό στον κόσμο ότι τα UFO είναι άγνωστα αντικείμενα, και παράξενα όντα που καταγράφονται από τις κάμερες και φωτογραφικές μηχανές, αν και όχι ταυτόχρονα ορατά με γυμνό μάτι. Σε αυτό παρουσιάστηκαν διάφορα σενάρια, συμπεριλαμβανομένης στην οποία φαίνεται ότι η εμφάνιση ή, η εξαφάνιση του φαινομένου της αυθόρμητης ορατότητας τών φαινομένων είναι τόσο γρήγορη που το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να τα συλλάβει, ακόμα και με τήν φωτογραφική μηχανή και την κάμερα που πιθανώς είναι πιο ευαίσθητα . Βασικά, με λίγα λόγια, το ανθρώπινο μάτι είναι διαφορετικό, από το φωτογραφικό μάτι και μπορεί να αποτύχει να συλλάβει τα μυστηριώδη αντικείμενα, και οντότητες σε χώρους όπου θεωρείται ότι υπάρχουν διαστάσεις πύλες.

Αυτό συνδέεται με την αυξανόμενη πρόσληψη τών ερευνητών αυτού του φαινομένου, όπως φαίνεται ότι αυτές οι διάνοιες μεταξύ των διαστάσεων «χώρου διαστάσεις πύλες είναι πολύ παρόμοια με της περίφημες» σκουληκότρυπες «ή» stargate «μελετήθηκε επίσης στην Αστροφυσική και, εξηγούν πώς λειτουργούν, και πώς μπορούν να κάνουν δυνατή την επικοινωνία δύο απομακρυσμένων σημείων στο χώρο-χρόνο, παρακάμπτοντας τα ενδιάμεσα σημεία. Ίσως είναι δύσκολο να κατανοήσουμε τη λογική μας, αλλά όχι περισσότερο από τα άλλα παράδοξα της σύγχρονης φυσικής. Έτσι, το Ongamira θεωρείτε ένα φαινόμενο από της πολλές «διαστάσεις πύλες» που διανεμήθηκε στο πρόσωπο του πλανήτη μας, όπου δεν υπήρχε πρόσβαση στο επίπεδο νοημοσύνης της ύπαρξής μας. Η εικόνα λήφθηκε στο Ongamira και το έστειλαν στόν Pablo Dessy. Ο Παύλος είπε ότι η φωτογραφία είχε δοθεί από έναν φίλο που ζει σε αυτή την περιοχή «.

Λίγα είναι γνωστά για αυτή την εικόνα, δεν ξέρω καν την ημερομηνία και το όνομα του μάρτυρα, έβγαζαν φωτογραφίες με τη φωτογραφική μηχανή του, κοντά στο σπήλαιο, χωρίς να αντιληφθούν το φαινόμενο εκείνη την εποχή. Φαίνονται σε ένα ενιαίο πλαίσιο δύο οντότητες φωτός.
Υπενθυμίζουμε ότι σε αυτό, όπως και άλλες περιπτώσεις με τις περίφημες «συναντήσεις, τών παράδοξων φαινομένων φωτός,» θα συζητηθεί στη Ρώμη στις 11 Μαΐου του 2014, ως μέρος της Παγκόσμιας Διάσκεψης, όπου οι εμπειρογνώμονες του κλάδου θα συμμετάσχουν στήν συνάντηση οπού θα είναι Ιταλοί και Μεξικανοί, συμπεριλαμβανομένων των ερευνητών- contactees, Claudia Ruvalcaba και Héctor, από τήν Ιταλία ο Massimo Fratini, Alessandra και Lorenzo Fadda οι λεγόμενοι Προφήτες.
 

Απειλούν οι Αλβανοί:Θα στείλουμε τους γιους σας πίσω,μέσα σε…βαλίτσες!

Συναγερμός… σήμανε στην UEFA αλλά και στις αρχές σε Αλβανία και Σερβία, μετά τις απίστευτες απειλές από φανατικούς οπαδούς της γειτονικής χώρας, εν όψει του αγώνα των δυο εθνικών ομάδων στα Τίρανα για τα προκριματικά του EURO 2016Συμβουλεύουμε τις Σέρβες μάνες να μην αφήσουν τους γιους τους να έρθουν στην Αλβανία, γιατί θα γυρίσουν πίσω σε βαλίτσες…», ανέφεραν χαρακτηριστικά, μετά τα όσα συνέβησαν και στο Βελιγράδι!

Ο αγώνας των δυο ομάδων είναι προγραμματισμένος τον Οκτώβριο, αλλά οι Αλβανοί Ultras στέλνουν ήδη απειλητικά μηνύματα, που μπορούν να βάλουν «φωτιά» στην ούτως ή άλλως… ευαίσθητη περιοχή των Βαλκανίων.

Το μήνυμα «ανακοινώθηκε» από τον αρχηγό των Ultras, τον Ιντρίντ Μουράτι, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Μας απαγόρεψαν να πάμε στο Βελιγράδι και οι Σέρβοι επιτέθηκαν στους παίκτες μας. Θα τους περιμένουμε. Θα απαντήσουμε όπως πρέπει. Απευθύνομαι στους οπαδούς και όχι στους ποδοσφαιριστές. Για αυτό έχω μία συμβουλή στις Σέρβες μάνες. Να μην αφήσουν τους γιους τους να έρθουν στην Αλβανία, γιατί θα γυρίσω πίσω σε βαλίτσες…. Όλοι αυτοί που μας εξαπάτησαν και που μας φέρθηκαν έτσι από την Σερβία δεν θα μείνουν ατιμώρητοι. Τους το υποσχόμαστε αυτό. Εμείς δεν μπορούμε να πάμε στην Σερβία διότι έχουμε δεσμευτεί επ’ αυτού όμως αλίμονο σε όσους Σέρβους διανοηθούν να έρθουν εδώ».

Παρότι η Εθνική Σερβίας έχει κάνει αρκετό καιρό να βρεθεί στην Αλβανία οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί της Εθνικής ακόμα…βράζουν και απειλούν. Να θυμίσουμε ότι ο αγώνας στο Βελιγράδι διεκόπη στο 42’. Βλέπετε, εμφανίστηκε πάνω από τον αγωνιστικό χώρο ένα ελικοπτεράκι με της σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας», που είχε τον χάρτη του Κοσσυφοπεδίου, αλλά και εδάφη της Ελλάδας σε κόκκινο και μαύρο χρώματα. Δηλαδή σ’ αυτά της Αλβανίας! Οι Σέρβοι κατέβασαν το αεροπλανάκι, και ακολούθησε πανικός, όταν οι Αλβανό προσπάθησαν να σώσουν την σημαία. Έπεσε ξύλο ανάμεσα στους παίκτες, μπήκαν και οπαδοί μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ όσοι έμειναν στις κερκίδες, πετούσαν πολλά αντικείμενα. Από την πειθαρχική επιτροπή της UEFA τιμωρήθηκαν και οι δυο ομάδες, ενώ ο πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ είχε πει ότι δεν έπρεπε να παίξουν μαζί στον ίδιο όμιλο Σερβία και Αλβανία…

photo: gazetaflash.com πηγη

Tips για να κόψετε ευκολότερα το κάπνισμα

Tips για να κόψετε ευκολότερα το κάπνισμα

Θέλετε
να κόψετε το τσιγάρο και δε ξέρετε πώς;
Η καλύτερη λύση είναι να πάρετε
την απόφαση πως ήρθε η ώρα να κάνετε το μεγάλο βήμα και να το κόψετε μαχαίρι. Εάν όμως σας είναι δύσκολο, μια καλή λύση είναι να ακολουθήσετετις παρακάτω συμβουλές.
Προσαθήστε
να σβήνετε το τσιγάρο προτού αυτό ξεπεράσει τη μέση. Δύσκολο μεν αλλά
από την άλλη θα σας βοηθήσει με πολλούς τρόπους. Εάν πάλι δεν μπορείτε
να εφαρμόσετε αυτή την τακτική, προτού το ανάψετε, κόψτε το μισό και
καπνίστε αυτό που απομένει.
Πολύ
καλή λύση είναι να καπνίσετε μία μάρκα ελαφριών τσιγάρων, ακόμη κι αν
δε σας αρέσει τόσο. Αυτό θα σας βοηθήσει στο να μην θέλετε να καπνίζετε
διαρκώς. 
Και να θυμάστε, όπως λένε οι ειδικοί, ότι όλα είναι μία ιδέα.
 

Πως να χρησιμοποιήσεις το μυαλό σου και να ακολουθήσεις την καρδιά σου

Όταν παίρνουμε αποφάσεις για την καριέρα μας, θα πρέπει άραγε να λαμβάνουμε υπόψη μας ορθολογιστικούς παράγοντες όπως π.χ. τα χρήματα ή να ακολουθούμε την καρδιά μας;

Όταν επιλέγουμε σε ποιον τόπο θα ζήσουμε, δημιουργούμε άραγε λίστα με τα υπέρ και τα κατά ή απλώς προχωράμε με ό,τι «νιώθουμε» ότι είναι καλύτερο; Ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι παίρνουν αποφάσεις για τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή τους ορίζεται από δύο σημαντικούς παράγοντες: την λογική και το συναίσθημα ή αλλιώς το μυαλό και την καρδιά.

Μια νέα ψυχολογική μελέτη (Fetterman&Robinson, 2013) σχετικά με αυτόν τον διαχωρισμό ανάμεσα στην καρδιά και την λογική θέτει στους συμμετέχοντες την εξής ερώτηση: «Άσχετα με τις γνώσεις σας πάνω στη βιολογία, με ποιο μέρος του σώματός σας έχετε συνδέσει πιο στενά το ”Είναι’’ σας;». Οι 112 συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες: οι μισοί έδειξαν την καρδιά τους και οι άλλοι μισοί το κεφάλι τους. Οι περισσότεροι που έδειξαν την καρδιά τους ήταν γυναίκες. Ποιος έχει δίκιο; Ποιος είναι ο σωστότερος τρόπος για να πάρουμε μια απόφαση; Στην πραγματικότητα μετά από πέντε ακόμα μελέτες, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι καθένας από τους δύο αυτούς τρόπους σκέψης έχει τα πλεονεκτήματά του: Όσοι προτίμησαν την λογική είχαν περισσότερες γενικές γνώσεις και καλύτερες ακαδημαϊκές επιδόσεις. Όσοι προτίμησαν την καρδιά ήταν περισσότεροι εξωστρεφείς και κοινωνικοί. Το πιο σημαντικό είναι επομένως, ότι κανένας δεν έχει δίκιο ή άδικο. Αντιθέτως, κάθε τρόπος σκέψης έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του.
Ενσωμάτωση λογικής και συναισθήματος
Δεν θα ήταν πολύ βολικό αν συνεργαζόταν η λογική με το συναίσθημα; Να ενσωματώνονταν οι πληροφορίες και των δύο και να λύναμε τα καθημερινά προβλήματα; Αυτό έκαναν στην έβδομη μελέτη τους οι Fetterman και Robinson μέσω δυο μυστικά στοχευμένων καταστάσεων, κατά την οποία οι συμμετέχοντες στη μία περίπτωση κατευθύνθηκαν στη λογική και στην άλλη στο συναίσθημα. Σ’αυτή την περίπτωση, οι ερευνητές, αντί να ρωτήσουν τους συμμετέχοντες αν γενικώς ακολουθούν την λογική ή το συναίσθημά τους, προσπάθησαν να τους κατευθύνουν να σκεφτούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν είναι το ακόλουθο.
«Το να κατευθύνεις την προσοχή στη λογική, διευκολύνει την πνευματική επίλυση προβλημάτων, πιθανότατα επειδή οδηγεί τους ανθρώπους να εκλογικεύουν τα προβλήματα σε έναν μεγάλο βαθμό. Αντιθέτως, με το να κατευθύνεις την προσοχή στο συναίσθημα, οι άνθρωποι επηρεάζονται περισσότερο από τα συναισθήματα στη λήψη αποφάσεων, πιθανότατα επειδή ακριβώς προβάλλονται τα συναισθήματα κατά τη λήψη της απόφασης».
Πιθανόν οι άνθρωποι που αποφασίζουν κυρίως με την λογική, να μπορούσαν να επωφεληθούν από τη λήψη των αποφάσεων που γίνεται με το συναίσθημα, αν υπενθύμιζαν στον εαυτό τους ότι δεν είμαστε ορθολογιστικά μηχανήματα και πως τα συναισθήματα μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Ομοίως και όσοι κυβερνώνται από τα συναισθήματά τους, οφείλουν να έρθουν σε επαφή με τη λογική, την ορθολογιστική πλευρά τους όταν το απαιτεί η κατάσταση. Τo μυαλό μας το κάνει ήδη αυτό αυτόματα, σε κάποιο βαθμό, αλλά όταν αντιλαμβανόμαστε ξεχωριστά τη συμβολή του συναισθήματος και της λογικής, γινόμαστε καλύτεροι στη λήψη σημαντικών αποφάσεων στη ζωή μας.

Τα 60 δευτερόλεπτα που θα αλλάξουν το τρόπο που σκέφτεστε… (video)

Σημ του Β: Το βίντεο τα λέει όλα και δείχνει σε 60″ πως διαμορφώνονται οι χαρακτήρες και πως αλλοιώνει το χρήμα αυτούς. 

Δέκα.. τρελοί επιστήμονες που άλλαξαν τον κόσμο μας!

Μέχρι τώρα, έχω βρει και μεταφράσει αρκετές λίστες που όλες τους είναι μοναδικές. Ωστόσο, την παρακάτω λίστα
την κατά ευχαριστήθηκα.

Ειλικρινά, όποιος μπει στον κόπο να την διαβάσει θα αλλάξει άποψη για τον ορισμό της ιδιοφυΐας.

Για κάποιους από τους παρακάτω μπορείτε κάλλιστα να αφαιρέσετε τα εισαγωγικά από την λέξη τρελοί που αναφέρω στον τίτλο…

10. W.C. MINOR

Το γνωστό σε όλους Oxford English Dictionary είναι το πρώτο αξιόλογο λεξικό της Αγγλικής γλώσσας που τυπώθηκε ποτέ και το οποίο έκανε μια προσπάθεια να καταλογοποιήσει όλες τις λέξεις και όχι μόνο τις περίεργες και τις άγνωστες.

Κάποια στιγμή λοιπόν, μερικοί καθηγητές συνειδητοποίησαν ότι όλα τα λεξικά της εποχής τους είχαν χονδροειδή διαρρύθμιση και ήταν γενικώς χάλια και αποφάσισαν να φτιάξουν ένα καλύτερο.

Ένα από τα πολλά προβλήματα που αναγνωρίστηκαν ήταν ότι δεν υπήρχαν καλές παραπομπές που να έκαμναν επίδειξη του πως να χρησιμοποιηθεί η λέξη σε μια πρόταση. Δυστυχώς για διορθώσουν το πρόβλημα αυτό, χρειάζονταν κάποιον που θα μπορούσε να συνθέσει τέτοιες παραθέσεις και προσδιορισμούς, για κάθε λέξη που έχει ποτέ γραφτεί. Επειδή οι εν λόγω καθηγητές ήταν πολύ απασχολημένοι για να κάνουν κάτι τέτοιο και επειδή δεν είχαν τα χρήματα να πληρώσουν κάποιον άλλο να το κάνει, διέδωσαν ότι ζητούσαν εθελοντές για αυτήν την κοπιαστική εργασία.

Από τους ανθρώπους που έδωσαν το παρόν στην έκκληση αυτή ήταν ο William Chester Minor, ένας Αμερικανός χειρούργος που λάτρευε την Αγγλική γλώσσα. Ο Minor συνέθεσε έναν πελώριο αριθμό λέξεων με παραθέσεις και ορισμούς. Συνέθεσε λίστες με κάθε παράδειγμα κάθε λέξης που υπήρχε σε όλα τα βιβλία που είχε στην κατοχή του και ήταν κατά πολύ ο ποιο αποτελεσματικός εθελοντής για το λεξικό της Οξφόρδης. Χωρίς αυτόν, το λεξικό θα ήταν πιθανώς ελλιπή και θα συνέχιζε την παράδοση των υπόλοιπων λεξικών της εποχής.

Γιατί λοιπόν τον αποκαλούμε τρελό?

Όλη αυτήν την κοπιαστική εργασία την έκανε ενόσω ήταν έγκλειστος στο άσυλο για τους ψυχασθενείς εγκληματίες Broadmoor, όπου βρισκόταν επειδή έχασε τα λογικά του και σκότωσε τον πατέρα 7 παιδιών George Merett, που ο Minor πίστευε ότι τον καταδίωκε. Κατά την διάρκεια του εγκλεισμού του δεν είχε και πολλά πράγματα να κάνει και έτσι η δημιουργία των παραθέσεων για το λεξικό, ήταν γι’ αυτόν ότι και το πλέξιμο για μια γυναίκα. Εν τω μεταξύ η διανοητική του κατάσταση χειροτέρευε, έως ότου έκοψε το πέος του με ένα ξυράφι. Τελικά τον έστειλαν “πακέτο” στην Αμερική.

9. TYCHO BRAHE.

Πριν τον Γαλιλαίο ήταν ο Tycho Brahe. Αυτός έφτιαξε καταλόγους με τις κινήσεις κάθε αστεριού, πλανήτη, UFO και φλεγόμενη μπάλα αερίων που υπήρχε στον ουρανό για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, πληροφορίες που ήταν εξόχως σημαντικές και επέτρεψαν την κατανόηση των νόμων της κίνησης των πλανητών. Η προσεκτικότητα και η επιστημονικά αυστηρή μεθοδολογία του, θεωρούνται ουσιαστικές στην δημιουργία των θεμελίων της επερχόμενης επιστημονικής επανάστασης.

Γιατί λοιπόν τον αποκαλούμε τρελό?

Πολλές διάσημες ιδιοφυΐες ήταν αλκοολικοί αλλά λίγοι ήταν τόσο θεαματικοί όσο ο Tycho Brahe. Όχι μόνο είχε την τάση να κάνει χαζομάρες όταν ήταν μεθυσμένος (σε ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι, όταν ήταν 20 ετών, μονομάχησε με έναν άντρα σε ένα κατασκότεινο δωμάτιο καταλήγοντας να χάσει την μύτη του), αλλά το σπίτι του ήταν σαν τσίρκο.

Αφού ο Brahe διέθετε περιουσία που ήταν το 1% ολόκληρου του πλούτου της Δανίας και ζούσε σε ένα κάστρο, ήξερε πως να διοργανώνει απίστευτα πάρτι. Ανάμεσα στις άλλες ανοησίες του, μια για την οποία ήταν γνωστός είναι ότι είχε προσλάβει έναν νάνο που τον έλεγαν Jepp το οποίο ο Brahe θεωρούσε μάντη. Η δουλειά του Jepp ήταν να φοράει την στολή του γελωτοποιού, να κάθεται κάτω από το τραπέζι που γευμάτιζε ο Brahe και να κάνει όλα αυτά που υποτίθεται ότι είναι ικανός να κάνει ένας “ψυχικός” νάνος. Επίσης, εκτός από τον νάνο είχε για κατοικίδιο μια Άλκη η οποία επιδίδονταν σε οινοποσία με τους υπόλοιπους, μέχρι μια μέρα μέθυσε τόσο πολύ που έπεσε από τις σκάλες.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που μεθύσατε τόσο σε ένα πάρτι και μια μεθυσμένη Άλκη έπεσε από τις σκάλες?…αυτό εννοούμε κι εμείς…

8. SAMUEL MORSE.

Εφηύρε τον πρώτο ηλεκτρικό τηλέγραφο και έφτιαξε τον κώδικα Morse, την γλώσσα που χρησιμοποιούνταν στις τηλεπικοινωνίες για πάνω από 100 χρόνια.

Γιατί λοιπόν τον αποκαλούμε τρελό?Ήταν λιγουλάκι παρανοϊκός. Ήταν πεπεισμένος ότι οι μαύροι, οι Εβραίοι, οι καθολικοί και ολόκληρο το Αυστριακό έθνος εργαζόταν για να καταστρέψουν τους λευκούς Αγγλο-Σάξονες προτεστάντες της Αμερικής.

Έγραψε αρκετά βιβλία στα οποία περιέγραφε το πως οι μετανάστες και οι “κατώτερες φυλές” καταδυνάστευαν τους λευκούς, το πως οι Εβραίοι και οι καθολικοί συνεργάζονταν για να σκοτώσουν τους προτεστάντες και το πως όλες αυτές οι ομάδες συναντιόταν σε σταθερή βάση στο υπόγειο ενός ορφανοτροφείου στην Ιρλανδία.

Κατά ειρωνικό τρόπο, η διάδοση του τηλέγραφου επέτρεψε στους μετανάστες να κανονίζουν την διαμονή τους στην Αμερική πριν μεταβούν εκεί. Αυτό οδήγησε σε μαζικές μετακινήσεις μεταναστών στις ΗΠΑ, η οποία γέμισε με ανθρώπους διαφορετικών εθνικοτήτων και θρησκειών. Έτσι ο Morse κατέληξε να πεθάνει κλειδωμένος στο σπίτι του, αρνούμενος να βγει έξω από τον φόβο των καθολικο-Αυστριακο-μεταναστο-εβραίων που κατέλαβαν τον κόσμο.

7. YOSHIRO NAKAMATSU.

Στην ηλικία των 81 ετών, o Nakamatsu έχει πάνω από 3.000 πατέντες εφευρέσεων κάτι που του χαρίζει το ρεκόρ για τις περισσότερες πατέντες στην ιστορία. (ο Thomas Edison είχε μόνο λίγο πάνω από 1000). Σίγουρα έχετε δει κάποιες από τις εφευρέσεις του στην καθημερινότητα σας. Εφηύρε το CD, το DVD, το ψηφιακό ρολόι και το ταξίμετρο.

Γιατί λοιπόν τον αποκαλούμε τρελό?Ο Nakamatsu καταγράφει και αναλύει σχολαστικά οτιδήποτε τρώει, σε μια προσπάθεια να ζήσει μέχρι την ηλικία των 144. Όχι περισσότερο, όχι λιγότερο. Είναι αποφασισμένος να πεθάνει σε αυτό το συγκεκριμένο νούμερο. Κοιμάται μόνο τέσσερις ώρες την ημέρα, λέγοντας ότι ο ύπνος πάνω από έξι ώρες είναι “πολύ, πολύ κακό”. Η δίαιτα του αποτελείται εξολοκλήρου από την “νόστιμη θρεπτική εγκεφαλική τροφή”, έναν συνδυασμό από φύκια, τυρί, γιαούρτι, χέλι, αυγά, βοδινό και συκώτι από κοτόπουλο.

Αυτό όμως που είναι ακόμη ποιο ενδιαφέρον είναι η μέθοδος του να εφευρίσκει πράγματα. Κρατάει την αναπνοή του κάτω από το νερό μέχρι σχεδόν να πεθάνει. Ο ίδιος δηλώνει “Η έλλειψη οξυγόνου είναι πολύ σημαντική… Έχω αυτήν την αναλαμπή μόλις 0.5 δευτερόλεπτα πριν τον θάνατο. Παραμένω κάτω από το νερό μέχρι αυτό το ερέθισμα να εμφανιστεί και το καταγράφω με ένα ειδικό αδιάβροχο σημειωματάριο από Plexiglas που έχω εφεύρει”.

Τώρα, ο τύπος είτε είναι πραγματικά για δέσιμο είτε είναι ένας ευφυής φαρσέρ.

6. SERGEI BRYUKHONENKO.

O Sergei Bryukhonenko έχει κάνει εκπληκτικά άλματα στην ιατρική επιστήμη όταν στις αρχές της δεκαετίας του 1920 εφηύρε το Autojector, την πρώτη μηχανή υποστήριξης ζωής στον κόσμο.

Λειτουργούσε ως μηχανική καρδιά και πνεύμονες και αν και ήταν αρκετά πρωτόγονη με τα σημερινά στάνταρτ, έκανε πολύ καλά την δουλειά της. Αυτή ήταν και η βάση πάνω στην οποία στηρίχθηκαν όλα τα μεταγενέστερα συστήματα υποστήριξης ζωής.

Γιατί λοιπόν τον αποκαλούμε τρελό?Προκειμένου να δοκιμάσει την μηχανή αυτή χρειαζόταν πειραματόζωα. Αν και η ιατρική ηθική την εποχή εκείνη περιοριζόταν στην ηθική του γιατρού, δεν είχε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει ανθρώπους και έτσι χρησιμοποίησε σκυλιά. Πολλά πολλά σκυλιά!. Έπρεπε πρώτα να τα θανατώσει και στην συνέχεια να χρησιμοποιήσει το σύστημα του από αντλίες και δοχεία προκειμένου να τα επαναφέρει.

Καθώς συνέχιζε τα πειράματα του, αυτά γινόταν όλο και ποιο ανατριχιαστικά καθώς αποστράγγιζε το αίμα από το σώμα των δύστυχων τετράποδων και το ξανάβαζε μέσα φέρνοντας το σκυλί πίσω στην ζωή (με σοβαρές εγκεφαλικές βλάβες βέβαια). Αργότερα ξεκίνησε να δοκιμάζει το αν η μηχανή του θα λειτουργούσε εκτός από ολόκληρα τα ζώα, σε ένα μέρος του ζώου. Μόνο στο κεφάλι ας πούμε. Όπως αποδείχθηκε, είναι δυνατόν να αποκόψετε το κεφάλι ενός σκύλου, να το συνδέσετε σε μερικούς σωλήνες και να το κρατήσετε ζωντανό. Τουλάχιστον για λίγα λεπτά…και σε αφασία… αλλά τέλος πάντων, η γενική αρχή είναι που μετράει.

5. HENRY CAVENDISH.

Εκτός από το ότι ανακάλυψε το υδρογόνο, υπολόγισε επίσης την πυκνότητα του πλανήτη μας με εκπληκτική ακρίβεια χρησιμοποιώντας μόνο δυο μπάλες από μόλυβδο και την ευφυΐα του.

Αυτό μπορεί να μην ακούγεται πολύ σημαντικό αλλά ήταν σημαίνων στην επιστήμη της αστροφυσικής επειδή οδήγησε σε πολλές επαναστατικές ανακαλύψεις συμπεριλαμβανομένου του υπολογισμού της βαρυτικής σταθεράς του σύμπαντος.

Έκανε επίσης σημαντική δουλειά με τον ηλεκτρισμό, ανακαλύπτοντας την αρχή της ηλεκτρικής τάσης, την φόρμουλα της χωρητικότητας ενός πυκνωτή και την αντίστοιχη μονάδα (που τώρα αποκαλείται Farad), τον νόμο της ηλεκτρικής αντίστασης (Ohm), την μονάδα ηλεκτρικού φορτίου και ένα ακόμη πλήθος νόμων όπως των αμοιβαίων αναλογιών του Richter, τον νόμο μερικών πιέσεων του Dalton και τους νόμους παράλληλων κυκλωμάτων του Wheatstone.

Γιατί λοιπόν τον αποκαλούμε τρελό?Σίγουρα παρατηρήσατε ότι όλες οι ανακαλύψεις του έχουν τα ονόματα άλλων ανθρώπων. Ο Henry ήταν μοναχικός τύπος. Σχεδόν ποτέ δεν έφευγε από το σπίτι του, εκτός και αν χρειαζόταν εξοπλισμό ή για να πάει στην Royal Society Club όπου σπανίως μιλούσε με κάποιον εκτός και αν είχαν κάτι πολύ σημαντικό να πουν.

Ποτέ δεν είχε προσκεκλημένους στο σπίτι του, στο οποίο διέθετε μια κρυφή σκάλα έτσι ώστε να μετακινείται χωρίς να συναντάει την οικονόμο του, με την οποία επικοινωνούσε μέσω γραμμάτων που άφηνε σε ένα ειδικό τραπεζάκι. Υπάρχει η φήμη για έναν οπαδό της δουλειάς του, που του έστησε ενέδρα έξω από την εξώπορτα του σπιτιού του σε μια προσπάθεια να του πει το πόσο σημαντικός ήταν γι’ αυτόν, με αποτέλεσμα ο Cavendish να ξεσπάσει σε κραυγές και να τρέξει στο δάσος και από το οποίο ξεμύτισε δυο ώρες αργότερα.

Όλες οι παραπάνω ανακαλύψεις έχουν το όνομα κάποιου άλλου επειδή ο Cavendish δεν τις δημοσίευσε. Αντίθετα, παρέμειναν στην σοφίτα του για περίπου 100 χρόνια μαζεύοντας σκόνη μέχρις ότου ένας άντρας ονόματι James Clerk Maxwell εμφανίστηκε και τις βρήκε. Μέχρι τότε, κάποιοι άλλοι άρχισαν να κάνουν τις ίδιες ανακαλύψεις από μόνοι τους. Ο Cavendish προηγούνταν σχεδόν έναν αιώνα αλλά δεν έλαβε της αντίστοιχης αναγνώρισης εξαιτίας της κακής του κοινωνικής συμπεριφοράς.

4. DR. JOHN HARVEY KELLOGG.

Πίσω στο 1800, πρωινό σήμαινε ένα-δύο πράγματα. Αν ήσουνα πλούσιος, σήμαινε αυγά. Αν όχι, ήταν χυλός. Ο John Kellogg και ο αδερφός του Will το άλλαξαν αυτό. Ανακάλυψαν τα γνωστά σε όλους Corn Flakes, ένα φτηνό και νόστιμο πρωινό που άνοιξε τον δρόμο για μια καινούργια εποχή στον χώρο της διατροφής.

Γιατί λοιπόν τον αποκαλούμε τρελό?Αυτό που σχεδόν κανείς δεν δίνει σημασία είναι το γιατί έφτιαξε τα Corn Flakes.

Ο Dr. Kellogg ήταν ένθερμος υποστηρικτής της σωστής διατροφής και πίστευε ότι μια απλή δίαιτα, χαμηλή σε ζάχαρη και ενέργεια, θα ασκούσε προληπτική δράση κατά του αυνανισμού των παιδιών. Ναι, καλά διαβάσατε.

Ο Kellogg πίστευε ότι ο αυνανισμός ήταν αυτός που κατέτρωγε την κοινωνία και κατέστρεφε όλα τα καλά του κόσμου αυτού. Εσείς τώρα μπορεί να γελάτε αλλά στην εποχή του είχε αποδειχθεί ότι προκαλούσε σοβαρά προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένων των: αϋπνία (insomnia), αδυναμία, εκτεταμένη τριχόπτωση, απώλεια βάρους, αύξηση βάρους, τύφλωση, ναυτία, παράνοια, αρθρίτιδα, καρκίνο, ομοφυλοφιλία και… κομμουνισμό !!!.

Ήταν ιδρυτής αρκετών σωματίων και κινήσεων όπως του ιδρύματος βελτίωσης της φυλής (Race Betterment Foundation), μέρος της μετέπειτα ευγονικής κίνησης. Ήταν επίσης θερμός υπέρμαχος της περιτομής. Και δεν εννοούμε την περιτομή αμέσως μετά την γέννηση. θα θέλατε. Πίστευε ότι θα έπρεπε να γίνεται ως τιμωρία όταν ο πιτσιρίκος γινόταν τσακωτός με τον άλλο πιτσιρίκο στο χέρι. Καταλαβαίνετε πιστεύω τι εννοώ.

“(Η διαδικασία) θα πρέπει να διεξάγεται από χειρούργο χωρίς εφαρμογή αναισθητικού, καθώς ο σύντομος πόνος που συνοδεύει την επέμβαση θα έχει ψυχωφελής συνέπειες στο μυαλό, ιδιαίτερα αν συνδεθεί με την ιδέα της τιμωρίας. Στις γυναίκες, ο συντάκτης έχει βρει ότι η εφαρμογή καθαρού φαινικού οξέως (phenol) στην κλειτορίδα είναι ένα εξαιρετικό μέσο κατευνασμού της αντικανονικής διέγερσης.”

Υποστήριζε ότι η περιτομή θα είχε 100% αποτελεσματικότητα επειδή “ακολούθως της επούλωσης των πληγών, το δέρμα θα κάλυπτε το όργανο σφιχτά, το οποίο θα εμπόδιζε τον αυνανισμό ή θα τον εξάλειφε παντελώς”.

Απλά και μόνο για την ιστορία, δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.Παράλληλα με την περιοριστική δίαιτα, την περιτομή και την θεραπεία με το οξύ, υποστήριζε και το δέσιμο των χεριών του εκάστοτε τσακωτού ατόμου, του οποίου τα γεννητικά όργανα τοποθετούνταν σε ειδικές συσκευές που θα έκαμναν την στύση αφόρητα επώδυνη. Επίσης, συμπληρωματικά θα μπορούσε να έχει όφελος η θεραπεία με ηλεκτροσόκ και η πλήρης συρραφή του δέρματος γύρω από την άκρη του πέους. Μια φορά μάλιστα έκανε κλειτοριδεκτομή σε ένα εννιάχρονο κορίτσι.

3. NIKOLAI TESLA.

Αν θελήσουμε να αναφέρουμε τα όσα έχει εφεύρει ο Tesla, θα πρέπει να φτιάξουμε ένα καινούργιο blog αφιερωμένο μόνο σε αυτά. Αν απλά γράψετε το πλήρες ονοματεπώνυμο του στην Google, θα σας δώσει 2.140.000 αποτελέσματα!!.

Γιατί λοιπόν τον αποκαλούμε τρελό?O Tesla έπασχε από ψυχαναγκαστική διαταραχή (OCD). Και αυτό δεν σημαίνει απλά ότι έπλενε τα χέρια του ποιο συχνά από το κανονικό. Είχε μια εμμονή με τον αριθμό 3 σε σχεδόν τρομακτικό βαθμό. Πριν μπει σε ένα κτίριο, έπρεπε πρώτα να κάνει τον κύκλο του τετραγώνου 3 φορές κατά την φορά των δεικτών του ρολογιού, έμενε σε δωμάτιο ξενοδοχείου μόνο όταν ο αριθμός του μπορούσε να διαιρεθεί ακριβώς με το 3 και χρησιμοποιούσε πάντα 9 πετσέτες τις οποίες διατηρούσε σε τρία ράφια σε στοίβες των τριών.

Επίσης πριν γευματίσει συνήθως υπολόγιζε την ποσότητα της τροφής πριν την καταναλώσει. Λάτρευε τα περιστέρια στο βαθμό που έκαμνε εισαγωγή ειδικών σπόρων για να τα ταΐζει στο πάρκο και μερικές φορές τα έπιανε και τα έπαιρνε στο διαμέρισμα του.

Μισούσε τα κοσμήματα (ιδιαίτερα τα μαργαριτάρια και τα σκουλαρίκια), αρνούνταν να αγγίξει οτιδήποτε που ήταν σκονισμένο και τρομοκρατούνταν από οτιδήποτε κυκλικό και/ή μεταλλικό.

2. ANDREW JACKSON.

Εδώ έχουμε μια προσωπικότητα που αντίθετα με τους προηγούμενος δεν ήταν επιστήμονας ή εφευρέτης αλλά πολιτικός.

Ο Jackson κέρδισε μια σημαντική μάχη στην Νέα Ορλεάνη, στον πόλεμο του 1812 (αυτόν κατά τον οποίο ο Καναδάς έκαψε τον Λευκό οίκο), εξασφαλίζοντας παράλληλα τον σεβασμό των αντιπάλων του. Εκλέχτηκε 7ος πρόεδρος των Η.Π.Α, βοηθώντας έτσι στην μορφοποίηση του Αμερικανικού πολιτικού συστήματος και κερδίζοντας μια θέση στο χαρτονόμισμα των 20 δολαρίων.

Κατά την διάρκεια της θητείας του μείωσε το εθνικό χρέος, προκάλεσε αρκετές δομικές αλλαγές στο γραφειοκρατικό και πολιτικό σύστημα και έσπρωξε τις ΗΠΑ στον επεκτατισμό, επιτρέποντας στις ΗΠΑ να αποκτήσουν τα σύνορα που έχουν και σήμερα. Επίσης βοήθησε στο να πεταχτούν οι Ινδιάνοι από τα πατρώα εδάφη τους…

Γιατί λοιπόν τον αποκαλούμε τρελό?Ο Jackson ήταν αυτό που σήμερα οι Αμερικανοί αποκαλούν “Badass MotherF***er”. Πήρε την προσωνυμία “γέρικη καρυδιά” κατά την διάρκεια των πολεμικών του ημερών επειδή ήταν σχεδόν τελείως ακατάλυτος αλλά και επειδή ξυλοφόρτωνε κυριολεκτικά διάφορα άτομα με ένα ξύλο από άσπρη καρυδιά Αμερικής. Κέρδισε στην μάχη της Νέας Ορλεάνης λόγω του ότι ήταν σκληρό καρύδι αλλά και επειδή προσέλαβε έναν μεγάλο αριθμό από πειρατές για να τον βοηθήσουν.

Ήταν επίσης γνωστός ότι πήρε μέρος σε αρκετές μονομαχίες. Εδώ πρέπει να καταλάβετε ότι οι μονομαχίες της εποχής εκείνης γινόταν με μουσκέτα, το ποιο ανακριβές όπλο στην ιστορία. Αυτό σήμαινε ότι μια μονομαχία γινόταν πυροβολώντας ο ένας τον άλλο μέχρι ο ένας από τους δυο να ήταν πολύ φοβισμένος και/ή ματωμένος ώστε να παραδοθεί. Κατά την διάρκεια των μονομαχιών που πήρε μέρος, ο Jackson υπέμενε τόσα πολλά τραύματα από σφαίρες που – σύμφωνα με τον βιογράφο Chris Wallace – “κροτάλιζε σαν ένα σακί μπίλιες” όταν περπατούσε και έβηχε κάνοντας αιμόπτυση σε σταθερή βάση.

Μόνο μια φορά έφτασε στο σημείο να σκοτώσει κάποιον σε μονομαχία. Ο άτυχος ήταν ο Charles Dickinson που πείσθηκε από τους πολιτικούς αντιπάλους του Jackson να κάνει πλάκα στην σύζυγο του, την οποία ο Jackson παντρεύτηκε πριν αυτή χωρίσει τον πρώτο της σύζυγο. Ο Jackson τον κάλεσε σε μονομαχία και μολονότι ο Dickinson ήταν βραβευμένος οπλίτης με μουσκέτο, τον άφησε να βαρέσει πρώτος. Ο Dickinson τον πέτυχε ακριβώς στο στήθος μόλις μια ίντσα μακριά από την καρδιά. Αντί λοιπόν ο Jackson να παραδοθεί και να καλέσει γιατρό, ορθώθηκε και πυροβόλησε πετυχαίνοντας τον ακριβώς στο κεφάλι και σκοτώνοντας τον ακαριαία.

1. ΠΥΘΑΓΌΡΑΣ.

Τώρα τι να πει κανείς για τον Πυθαγόρα. Ότι είναι ένας από τους ιδρυτές της επιστήμης των μαθηματικών? Για την δουλειά του επάνω στον ήχο και την αρμονία? Για την χρυσή τομή και το πυθαγόρειο θεώρημα? Ας αφήσουμε καλύτερα τα επιτεύγματα του για αυτούς που είναι ειδικοί και ας περιοριστούμε στα ποιο “πιπεράτα” του μεγάλου αυτού Έλληνα.

Γιατί λοιπόν τον αποκαλούμε τρελό?Είχε ιδρύσει μια λατρεία και μάλιστα μια αρκετά περίεργη θα λέγαμε. Όχι βέβαια απ’ αυτές τις “ο Ιησούς ζει σε ένα διαστημόπλοιο κάτω από την Ανταρκτική” αλλά μια λατρεία των αριθμών με όλους αυτούς του περίεργους κανόνες που συνήθως συνοδεύουν τις λατρείες. Να κάνεις σεξ μόνο το καλοκαίρι, να πίνεις μόνο νερό, να τρως μόνο ωμές τροφές, να μην φοράς μάλλινα ρούχα κ.λ.π. Α… και ποτέ (και κρατήστε το αυτό) να μην τρως κουκιά…

Αλλά ήταν παθιασμένος με τους αριθμούς και την γεωμετρία. Κάθε αριθμός είναι ένα σχήμα και κάθε σχήμα αναπαριστούσε έναν αριθμό. Και κάθε αριθμός-σχήμα έχει έναν σκοπό, ένα θεϊκό νόημα και μια θέση στην τάξη των πάντων. Και ο Πυθαγόρας τους λάτρευε όλους.

Η μαθηματική του θεώρηση επέτρεπε στους αριθμούς να εκφράζονται μόνο ως αναλογίες ακέραιων αριθμών (π.χ 2/3 αντί για 0.666). Τα δεκαδικά δεν υπήρχαν. Έτσι όταν ένας άτυχος που τον έλεγαν Ίππασο τόλμησε να πει ότι αυτό δεν λειτουργεί σωστά, ο Πυθαγόρας έκανε ότι θα έκανε κάθε λογικός άνθρωπος που κάποιος άλλος απειλούσε τα πιστεύω του. Μάζεψε την μυστική αδελφότητα, τον απήγαγαν, τον έδεσαν, τον πήγαν στο μέσο μιας λίμνης, έβαλαν φωτιά στην βάρκα και εξαφανίστηκαν μέσα στην νύχτα.

Ο Πυθαγόρας πέθανε με έναν τραγικό τρόπο. Ένα εξαγριωμένο πλήθος έβαλε φωτιά στο σπίτι του και αυτός προσπάθησε να διαφύγει από τους διώκτες του τρέχοντας. Θεωρείται ότι συνέχισε έως ότου βρέθηκε σε ένα χωράφι με κουκιά. Ανάμεσα στα κουκιά και στο εξαγριωμένο πλήθος, προτίμησε το πλήθος και έτσι στράφηκε προς αυτό, κάτι που τον οδήγησε στον θάνατο.  

 

Όταν το δείτε αυτό δεν θα ξαναπιείτε coca cola

Έχετε δοκιμάσει ποτέ να βράσετε το αναψυκτικό που έχει κατακτήσει τον κόσμο;
Αν όχι δείτε το παρακάτω βίντεο που θα σας σφίξει το στομάχι.

πηγη

Οι ηλίθιοι βρίσκονται ανάμεσα μας και συνιστούν την πιο επικίνδυνη ομάδα ανθρώπων



Κι αν αποδειχθεί ότι είναι αδύνατον να σώσουμε τον εαυτό μας από την ηλιθιότητα που μας περιβάλλει, τουλάχιστον μπορούμε να πάρουμε την εκδίκησή μας περιγελώντας την. Αλλά πώς μπορεί να φτάσουμε σ’ αυτό το ανώτερο επίπεδο αντιμετώπισης των ηλιθίων όταν ο πρώτος και βασικός νόμος της Ανθρώπινης Ηλιθιότητας υποστηρίζει χωρίς αμφισημίες ότι πάντα και νομοτελειακά όλοι υποτιμούν τον αριθμό των ηλιθίων ατόμων που κυκλοφορούν στην κοινωνία… [Κάρλο Τσιπόλα]


Όσο πίσω κι αν ανατρέξουμε, οι ανθρώπινες σχέσεις πάντοτε ήταν σε οικτρή κατάσταση… Μετά τον Δαρβίνο γνωρίζουμε πως έχουμε κοινή καταγωγή με τα κατώτερα μέλη του ζωικού βασιλείου… Τα ανθρώπινα όντα όμως έχουν το προνόμιο να είναι υποχρεωμένα να υπομείνουν ένα επιπλέον φορτίο – ένα πλεόνασμα βασάνων που δημιουργούνται καθημερινά από μία ομάδα ατόμων μέσα στο ίδιο το ανθρώπινο είδος. Αυτή η ομάδα είναι μία ανοργάνωτη και αχαρτογράφητη ομάδα που δεν διαθέτει αρχηγό ή πρόεδρο, δε διέπεται από κανονισμούς και ωστόσο κατορθώνει να δρα με άψογο συντονισμό, σαν να κατευθύνεται από κάποιο αόρατο χέρι, κατά τρόπο που η δράση κάθε μέλους συμβάλλει δραματικά στην ενίσχυση και στην αύξηση της αποδοτικότητας των δραστηριοτήτων όλων των άλλων μελών… Οι ακόλουθες σελίδες αποτελούν στην πραγματικότητα το αποτέλεσμα μιας εποικοδομητικής απόπειρας αναγνώρισης, κατανόησης και συνεπώς πιθανής εξουδετέρωσης μιας απ’ τις πλέον ισχυρές, σκοτεινές δυνάμεις που παρεμποδίζουν την ευημερία του ανθρώπου και την ευτυχία.

Κάρλο Τσιπόλα (Carlo Cipolla), Οι βασικοί νόμοι της ανθρώπινης ηλιθιότητας


Ο Πρώτος Βασικός Νόμος της Ανθρώπινης Ηλιθιότητας υποστηρίζει χωρίς αμφισημίες πως:


ΠΡΩΤΟΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ: Πάντα και νομοτελειακά όλοι υποτιμούν τον αριθμό των ηλιθίων ατόμων που κυκλοφορούν στην κοινωνία


Εν πρώτοις, η θέση φαντάζει επουσιώδης ασαφής και τρομερά μικρόψυχη. Μία λεπτομερέστερη εξέταση ωστόσο αποκαλύπτει την εγκυρότητα του ισχυρισμού. Ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλο μέγεθος εκτιμά κάποιος ότι έχει η ανθρώπινη ανοησία, επανειλημμένα και κατ’ εξακολούθηση θα ξαφνιάζεται από το γεγονός ότι:

α] Άνθρωποι που κάποτε θεωρούσε λογικούς και νοήμονες αποδεικνύονται αναίσχυντα ηλίθιοι
β] Μέρα με τη μέρα, με εντεινόμενη μονοτονία, παρενοχλείται στις δραστηριότητές τους από ηλίθια άτομα που εμφανίζονται ξαφνικά και απρόσμενα στα πιο ακατάλληλα μέρη και στις πιο απίθανες στιγμές.
Ο Πρώτος Βασικός Νόμος δεν μου επιτρέπει να παραθέσω μία συγκεκριμένη αριθμητική αξία στο ποσοστό των ηλιθίων ατόμων μέσα στο συνολικό πληθυσμό: κάθε αριθμητική προσέγγιση θα αποδεικνυόταν μικρότερη της πραγματικής. Κατά συνέπεια, στις επόμενες σελίδες, θα συμβολίζω το ποσοστό των ηλιθίων ατόμων μέσα σ’ ένα πληθυσμό με το γράμμα η

Ο Δεύτερος Βασικός Νόμος της Ανθρώπινης Ηλιθιότητας είναι απαράβατος και δεν επιδέχεται εξαιρέσεις

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ: Η ηλιθιότητα είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων των ανθρώπινων ομάδων και κατανέμεται ομοιόμορφα σε όλη την κοινωνία σύμφωνα με μία σταθερή αναλογία

Οι πολιτισμικές τάσεις που στις μέρες μας είναι δημοφιλείς στη Δύση προκρίνουν μία ισότιμη προσέγγιση στη ζωή. Οι άνθρωποι αρέσκονται να θεωρούν τα ανθρώπινα όντα ως προϊόν μιας άρτια σχεδιασμένης μηχανής μαζικής παραγωγής. Ειδικά οι γενετιστές και οι κοινωνιολόγοι δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο στην προσπάθειά τους να αποδείξουν, μ’ έναν εντυπωσιακό εξοπλισμό επιστημονικών δεδομένων και διατυπώσεων, πως όλοι οι άνθρωποι είναι από φυσικού τους ίσοι και πως, αν κάποιοι είναι περισσότερο ίσοι από τους άλλους, αυτό οφείλεται στην ανατροφή και όχι στη φύση.

Διαχωρίζω τη θέση μου από αυτή τη γενικευμένη άποψη. Η εδραιωμένη πεποίθησή μου, που ενισχύεται από χρόνια παρατηρήσεων και πειραματισμών, είναι πως οι άνθρωποι δεν είναι ίσοι, πως ορισμένοι είναι ηλίθιοι και άλλοι όχι, και πως η διαφορά καθορίζεται από τη φύση και όχι από πολιτισμικούς συσχετισμούς ή παράγοντες. Κάποιος είναι ηλίθιος ακριβώς με τον τρόπο που κάποιος έχει κόκκινα μαλλιά. Ένας άνθρωπος ανήκει στο σύνολο των ηλιθίων, όπως ο καθένας ανήκει σε μια ομάδα αίματος. Ο ηλίθιος γεννιέται ηλίθιος λόγω Θείας Πρόνοιας.
Παρότι είμαι πεπεισμένος ότι υπάρχει το ποσοστό η των ανθρώπων που είναι ηλίθιοι και πως αυτό ισχύει λόγω γενετικών χαρακτηριστικών, δεν είμαι ένας αντιδραστικός ο οποίος προσπαθεί να επανεισαγάγει συγκαλυμμένα τον ταξικό ή φυλετικό διαχωρισμό. Πιστεύω ακράδαντα πως η ηλιθιότητα είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων των ανθρώπινων ομάδων και κατανέμεται ομοιόμορφα με μία σταθερή αναλογία. Αυτό το γεγονός εκφράζεται επιστημονικά με το Δεύτερο Βασικό Νόμο που αναφέρει πως:
«Η πιθανότητα να είναι ηλίθιο ένα συγκριμένο άτομο είναι ανεξάρτητη από οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό αυτού του ατόμου».
Σ’ αυτό τον τομέα, φαίνεται πως η Φύση όντως ξεπέρασε τον εαυτό της. Είναι ευρέως γνωστό πως η Φύση κατορθώνει, μάλλον μυστηριωδώς, να διατηρεί σταθερή τη σχετική συχνότητα ορισμένων φυσικών φαινομένων. Για παράδειγμα, είτε οι άνθρωποι πολλαπλασιάζονται στο Βόρειο Πόλο ή στον Ισημερινό, είτε τα ζευγάρια είναι από ανεπτυγμένες χώρες ή υπανάπτυκτες, είτε είναι μαύρα, κόκκινα, λευκά ή κίτρινα, ο λόγος θηλυκών προς αρσενικά μεταξύ των νεογέννητων είναι σταθερός, με ένα πολύ μικρό προβάδισμα στα αρσενικά. Δε γνωρίζουμε τον τρόπο με τον οποίο η Φύση επιτυγχάνει αυτό το εκπληκτικό αποτέλεσμα, αλλά ξέρουμε πως, για να επιτευχθεί αυτό, η Φύση πρέπει να λειτουργεί με μεγάλους αριθμούς. Το πιο αξιοσημείωτο γεγονός σχετικά με τη συχνότητα της ηλιθιότητας είναι πως η Φύση επιτυγχάνει να εξισώσει αυτή τη συχνότητα με την πιθανότατα η, τελείως ανεξάρτητα από το μέγεθος της ομάδας. Συνεπώς ένας παρατηρητής ανακαλύπτει το ίδιο ποσοστό ηλιθίων είτε εξετάζει πολύ μεγάλα σύνολα ανθρώπων είτε έχει να κάνει με πολύ μικρές ομάδες ανθρώπων. Κανένα άλλο σύνολο μετρήσιμων φαινομένων δεν παρέχει τόσο εντυπωσιακές αποδείξεις για τη δύναμη της Φύσης.
Οι αποδείξεις ότι η μόρφωση είναι ανεξάρτητη της πιθανότητας η προέκυψαν από πειράματα που διεξήχθηκαν σε μεγάλο αριθμό πανεπιστημίων σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο πληθυσμός τους μπορεί να χωριστεί σε πέντε βασικές ομάδες: τους εργάτες, που δουλεύουν με μεροκάματο και κάνουν χειρονακτικές εργασίες, τους καταρτισμένους υπαλλήλους, τους φοιτητές, το διοικητικό προσωπικό και τους καθηγητές.
Κάθε φορά που εξέταζα τους εργάτες, ανακάλυπτα ότι ένα κλάσμα η του πληθυσμού τους ήταν ηλίθιοι. Καθώς η τιμή του η ήταν μεγαλύτερη από αυτή που περίμενα (Πρώτος Νόμος), και συντασσόμενος με την επικρατούσα αντίληψη, αρχικά θώρησα πως ο αποκλεισμός, η φτώχεια και η έλλειψη εκπαίδευσης ευθύνονταν γι’ αυτό. Όμως, ανεβαίνοντας τα σκαλιά της κοινωνικής ιεραρχίας, ανακάλυψα πως το ίδιο ποσοστό υπήρχε και μεταξύ των ειδικευμένων υπαλλήλων και των φοιτητών. Ακόμη πιο εντυπωσιακά ήταν τα αποτελέσματα στην ομάδα των καθηγητών. Είτε εξέταζα ένα μεγάλο πανεπιστήμιο ή ένα μικρό κολέγιο, ένα φημισμένο ίδρυμα ή ένα άσημο, ανακάλυπτα πως το ίδιο κλάσμα ητου πληθυσμού των καθηγητών ήταν ηλίθιοι. Τόσο κατάπληκτος έμεινα με τα αποτελέσματα, που φρόντισα να επεκτείνω την έρευνά μου σε μια ειδικά επιλεγμένη ομάδα, την πραγματική ελίτ, τους βραβευμένους με Νομπέλ. Το αποτέλεσμα επιβεβαίωσε την παντοδυναμία της Φύσης: ένα κλάσμα η των κατόχων του βραβείου Νομπέλ είναι ηλίθιοι.
Αυτή ήταν μια ιδέα που δύσκολα μπορούσα να αποδεχτώ και να αφομοιώσω, αλλά πολλά πειραματικά δεδομένα απέδειξαν το αληθές της θεμελιώδους πρότασης. Ο Δεύτερος Βασικός Νόμος είναι απαράβατος κανόνας και δεν επιδέχεται εξαιρέσεις. Το Κίνημα Ισότητας των Γυναικών θα παράσχει επιχειρήματα υπέρ του Δεύτερου Βασικού Νόμου, καθώς αποδεικνύει ότι τα ηλίθια άτομα έχουν την ίδια αναλογία τόσο στον ανδρικό όσο και στο γυναικείο πληθυσμό. Οι κάτοικοι των υπανάπτυκτων χωρών του Τρίτου Κόσμου μπορούν να παρηγορηθούν με την απόδειξη πως τελικά οι κάτοικοι των ανεπτυγμένων χωρών δεν είναι και τόσο ανεπτυγμένοι. Ωστόσο, ανεξάρτητα από το πόσο αρεστός είναι ο Δεύτερος Βασικός Νόμος, τα συμπεράσματά του είναι τρομακτικά: από το Νόμο εξάγεται το συμπέρασμα πως, είτε συναναστραφείς διακεκριμένα άτομα είτε αποσυρθείς στην Πολυνησία με τους κυνηγούς κεφαλών είτε κλειστείς σε μοναστήρι ή αποφασίσεις να περάσεις το υπόλοιπο της ζωής σου συντροφιά με πανέμορφες και αισθησιακές γυναίκες, έχεις ν’ αντιμετωπίσεις πάντα το ίδιο ποσοστό ηλίθιων ανθρώπων – το οποίο ποσοστό (σύμφωνα με τον Πρώτο Νόμο) πάντα θα υπερβαίνει τις εκτιμήσεις σου.

Οι Βασικοί Νόμοι της Ανθρώπινης Ηλιθιότητας γράφτηκαν το 1976 και εκδόθηκαν το ίδιο έτος σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων. Το 1988 επανακυκλοφόρησε ως μέρος μιας συλλογής με τον τίτλοAllegro ma non troppo (κεφάτα ή γρήγορα αλλά όχι πολύ), η οποία περιείχε και το δοκίμιο: «Πιπέρι, Κρασί (και Μαλλί) ως Κινητήριοι Μοχλοί της Κοινωνικής και Οικονομικής Ανάπτυξης το Μεσαίωνα». Η συλλογή αυτή έγινε ανάρπαστη σε όσες χώρες κυκλοφόρησε. Η πρώτη έκδοση του 1976 συνοδεύονταν από την ακόλουθη σημείωση: «το βιβλίο αυτό δεν απευθύνεται σε χαζούς ανθρώπους, αλλά σε όσους αναγκάζονται να συνδιαλεχθούν με τέτοιους ανθρώπους.

taskart.blogspot.gr

Η θετική ενέργεια μας αλλάζει τελείως τη ζωή!

Με «όπλο» τη σκέψη… στοχεύστε σε μια θετική διάθεση και σε ένα μόνιμο χαμόγελο στο πρόσωπό σας. Η σκέψη επηρεάζει όχι μόνο τη λειτουργία του σώματος, αλλά και τη διάθεση για ζωή!

Άλλωστε, πίσω από κάθε ασυνείδητη αντίδραση υπάρχει πάντα μια σκέψη. Σας προτείνουμε απλές τεχνικές που θα σώσουν το χαμόγελό σας και δεν θα σας αφήσουν να επηρεάζεστε αρνητικά από το ευρύτερο περιβάλλον σας.

Βάση όλων είναι να αποδεχτεί ο καθένας ότι είναι υπεύθυνος για την ποιότητα της ζωής του. Ο πιο απλός τρόπος για να επηρεάσουμε τη σκέψη μας είναι να επιλέγουμε προσεκτικά τα ερεθίσματα τα οποία δεχόμαστε. Καθένας από εμάς έχει τη δυνατότητα να διαλέγει τα πάντα, από τις ταινίες που θα δει, τα βιβλία που θα διαβάσει μέχρι και τους ανθρώπους που θα έχει δίπλα του. Ας μην ξεχνάμε ότι έχουμε ευθύνη για τον εαυτό μας.

Πολλά άτομα έχουν έλλειψη αυτοεκτίμησης, αφού δεν έχουν καταλάβει ότι ο καθένας μας αποτελεί ένα θησαυρό και είναι υπεύθυνος για τη ζωή του και τις σκέψεις του.

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να πλησιάσετε τη θετική σκέψη είναι να δώσετε την ευκαιρία στη συνείδηση και το ασυνείδητο να δουλέψουν μαζί. Αφεθείτε στον εαυτό σας και καταλάβετε ότι πρέπει να εκφράζεστε και μην σκέφτεστε ότι μένοντας αόρατοι θα καταφέρετε να μην ενοχλήσετε τους άλλους! Γενικά, το ασυνείδητο «ακούει» κάθε επιθυμία σας, όσο βαθιά και αν είναι, και λειτουργεί σαν ένα φίλτρο αντίληψης. Για παράδειγμα, αν σκέφτεστε ότι θέλετε να αγοράσετε ένα σπίτι, όταν βγείτε στο δρόμο ξαφνικά θα παρατηρήσετε ασυνείδητα πολλές ευκαιρίες πώλησης σπιτιών γύρω σας.

Πώς μπορούμε να αντλήσουμε πίστη για τη ζωή!

Οι σκέψεις μέσα στο μυαλό είναι σαν ζωντανοί οργανισμοί, σαν κύτταρα που έχουν ενέργεια και μπορούν να σας επηρεάζουν, αφού τρέχουν με πολύ μεγάλη ταχύτητα.

-Κοιτάξτε ότι έχετε ήδη πετύχει στο παρελθόν και αρχίστε να βλέπετε την ομορφιά γύρω σας, και κυρίως μέσα από τα μικρά πράγματα της καθημερινότητας.

-Να κοιτάτε τον εαυτό σας στον καθρέπτη και να λέτε δυνατά «αξίζω»! Άλλωστε, να θυμάστε ότι μόνο και μόνο η γέννηση και η δύναμη, που είχατε για να κρατηθείτε στη ζωή, αποτελεί το μεγαλύτερο επίτευγμά σας.

Τα «δεν» και τα «μη» δεν τα αναγνωρίζει ο εγκέφαλος! Το ασυνείδητο θέλει ξεκάθαρες οδηγίες για να σας βοηθήσει να εντοπίσετε την αλήθεια, με αποτέλεσμα να πρέπει να απομακρυνθείτε από αυτές τις λέξεις. Άλλωστε, μια άσκηση απέδειξε κάποτε ότι αν πεις στο κοινό: «Προσπαθήστε να μην δείτε ροζ ελέφαντες», αυτόματα το κοινό θα τους δει μπροστά του.

-Προσπαθήστε να αποκτήσετε μια αισθητηριακή επίγνωση, δηλαδή να καταλαβαίνετε το άτομο που έχετε απέναντί σας, όσον αφορά στα συναισθήματα και τις αντιδράσεις του.

-Θυμηθείτε ότι η αλλαγή της σκέψης δεν είναι εύκολη, αλλά απλή. Μην πέφτετε στην παγίδα της παρερμηνείας των λέξεων… το εύκολο δεν είναι το απλό!

Γράφει η Λιάνα Γεωργουλοπούλου.
Πηγή Via

Γιατί πάνω από την Ακρόπολη δεν πετάνε πουλιά;

 

 
Η λέξη Ακρόπολη προέρχεται από το συνδυασμό των λέξεων άκρος και πόλις και κυριολεκτικά σημαίνει πόλη στην
άκρη (ή σε ακρότατο).
Για αμυντικούς σκοπούς, οι οικιστές επέλεγαν
ένα υπερυψωμένο σημείο, συχνά ένα
λόφο με απότομος πλευρές.

Σε πολλά μέρη στον κόσμο, αυτοί οι πρώιμοι οχυροί οικισμοί γίνονταν ο πυρήνας μεγάλων πόλεων, που επεκτείνονταν στο επίπεδο έδαφος γύρω από την Ακρόπολη. Τέτοια παραδείγματα είναι οι πόλεις της Αθήνας κ της Ρώμης.

Η Ακρόπολη, παρ’ όλο που συνδέεται κυρίως με ελληνικές πόλεις, όπως η Αθήνα, το Άργος, η Αρχαία Θήβα και η Αρχαία Κόρινθος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί γενικά για όλους τους οχυρούς οικισμούς πάνω σε λόφους, μεταξύ αυτών στη Ρώμη, στην Ιερουσαλήμ, στην κελτική Μπρατισλάβα και σε πολλές πόλεις της Μικράς Ασίας.

Η πιο γνωστή ακρόπολη είναι η Ακρόπολη της Αθήνας, όπου δεσπόζει το μνημείο του Παρθενώνα. Παρόλο που αρχικά οι ακροπόλεις εντοπίζονται στην ηπειρωτική Ελλάδα, η κατασκευή τους γρήγορα εξαπλώθηκε στις ελληνικές αποικίες όπως η Δωρική Λατώ στην Κρήτη κατά την Αρχαϊκή περίοδο….

Είναι γνωστό ότι πάνω από την Ακρόπολη, στον ιερό βράχο του αρχαίου Παρθενώνα, εδώ και χιλιάδες χρόνια δεν πετάνε πουλιά αλλά και αεροπλάνα, εξαιτίας του ισχυρού γεωμαγνητικού πεδίου που τα αποτρέπει! 

 

ΑΡΕΤΗ – ΗΘΙΚΗ

ΑΡΕΤΗ – ΗΘΙΚΗ
—————-

Μπροστά στην αρετή, οι αθάνατοι θεοί έβαλαν τον ιδρώτα. Ο δε δρόμος προς αυτήν είναι μακρύς και ανηφορικός και στην αρχή κακοτράχαλος. Όταν πλησιάζεις όμως προς το τέλος, από κει πια γίνεται εύκολος

Ησίοδος ( Έργα και Ημ. 289-292)

Αφαίρεσε την αρετή από κάποιον, και τότε σε όλα του θα είναι ασήμαντος. Στα δώρα από ιδιοτέλεια, στους κόπους από μαλθακότητα, στους θεούς από δεισιδαιμονία, στους αρίστους από φθόνο, στους άνδρες από φόβο, στις γυναίκες από φιληδονία.

Πλούταρχος ( Ηθικά, 337 C )

Μια μόνο μορφή της αρετής υπάρχει, άπειρες όμως της κακίας

Πλάτων ( Πολιτεία 445 C )

Η αρετή είναι κάτι που εξαρτάται από την δική μας θέληση… το ίδιο και η κακία

Αριστοτέλης ( Ηθ. Νικομ. 1113, b, 6-7)

Να ξέρεις πως για την απόκτηση της αρετής, πιο πολύ βοηθούν τα κοπιαστικά παρά τα ευχάριστα

Πυθαγόρας ( Ανθ. Στοβ. Α, 26)

Μην κάνετε στους άλλους εκείνα τα οποία εσείς θυμώνετε όταν σας τα κάνουν άλλοι

Ισοκράτης (Νικοκλής , 6)

Να προτιμάς να είσαι φτωχός και δίκαιος παρά πλούσιος και άδικος

Ισοκράτης (Προς Δημόνικο, 38)

Να μην ζηλεύεις κανέναν από εκείνους που πλουτίζουν άδικα, αλλά να αναγνωρίζεις εκείνους που ζημιώθηκαν από το πάθος τους για την δικαιοσύνη

Ισοκράτης (Προς Δημόνικο, 39)

Να προτιμάς την ζημιά παρά το αισχρό κέρδος

Χίλων (ένας από τους 7 σοφούς της αρχαιότητας) Διογ. Λαετριος, Βίοι φιλοσόφων, Ι , 70)

Να ασκείς την δικαιοσύνη και με έργα και με λόγια

Πυθαγόρας (Χρυσά έπη, 1-5, Diehl)

Να είσαι φιλόπονος και στα έργα, όχι μόνο στα λόγια

Μένανδρος (Γν. μον. 177)

Όταν ευτυχείς να μην υπερηφανεύεσαι και όταν βρίσκεσαι σε δυσκολία να μην ταπεινώνεσαι

Κλεόβουλος (Διογ. Λαέρτιος, Βίοι Φιλοσόφων, Ι , 93)

Δεν πρέπει να φροντίζουμε να ζούμε μόνο, αλλά και να ζούμε έντιμα

Πλάτων (Κρίτων, 48 Β)

Από αυτά που σου έδωσε ο Θεός, απ αυτά δώσε και σε αυτούς που έχουν ανάγκη

Φωκυλίδης (Γνώμαι, 29, Diehl)

Να συμπεριφέρεσαι στους γονείς σου με τον ίδιο τρόπο που θα ήθελες να συμπεριφέρονται σε σένα τα παιδιά σου

Ισοκράτης (Προς Δημόνικο, 14)

Όταν ευεργετηθείς να το φυλάς στην μνήμη σου, όταν ευεργετείς να το λησμονείς

Μένανδρος (Γν. μον. 700)

Κάποιος ρώτησε τον Σωκράτη ποιο επάγγελμα νομίζει ότι είναι το καλύτερο, και εκείνος απάντησε « αυτό που πράττει το καλό για το σύνολο»

Ξενοφώντας (Απομν. Γ, ΙΧ, 14)

Ο έρωτας της ψυχής είναι κατά πολύ ανώτερος του σώματος

Ξενοφώντας (Συμπόσιο, VIII, 12)

Να ντρέπεσαι τον εαυτό σου και τότε δεν θα ντραπείς άλλον

Θεόφραστός ( Ανθ. Στοβ. ΛΑ, 10)

Κανέναν θησαυρό δεν θα αφήσεις στα παιδιά σου καλύτερο από την ντροπή, η οποία ακολουθεί τους έντιμους ανθρώπους

Θεογνίς (Ελεγ. 1161, West)

Εκείνοι που φθονούν είναι πιο δυστυχισμένοι από τους υπόλοιπους, γιατί εκτός από τις δικές τους συμφορές λυπούνται και για τα καλά των άλλων

Θεόφραστος (Ανθ. Στοβ. ΛΗ, 43)

Ο φθονερός γίνεται εχθρός του εαυτού του, διότι διακατέχεται από λύπες που προκαλεί από μόνος του

Μένανδρος (Αβ. Απόσπ. 70, Meineke)

Δεν πρέπει να νοιαζόμαστε τόσο πολύ για το τι θα πει ο κόσμος για εμάς, αλλά εκείνος που έχει καλή γνώση για τα δίκαια και τα άδικα

Πλάτων (Κρίτων, 48 Α)

Προτιμώ να ενεργώ τίμια (και ας αποτυγχάνω) παρά να επιτυγχάνω δόλια

Σοφοκλής (Φιλοκτήτης 94-95)

πηγη

ΠΟΙΕΣ επικίνδυνες παγίδες “ΚΡΥΒΟΥΝ” τα iPhones και iPads μέσω ενός απλού Wi-Fi!

 
Πρέπει να το διαβάσετε το παρακάτω κείμενο αν το κινητό σας είναι τέτοιου είδους ή αν έχετε ipad. Ερευνητές ανακάλυψαν πρόσφατα ένα ψεγάδι (bug) στο λειτουργικό σύστημα iOS που χρησιμοποιείται στα iPhones και iPads της Apple, μέσω του οποίου χάκερς έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στις συσκευές, όπως οι συνεχείς αυτόματες επανεκκινήσεις και ο τερματισμός λειτουργίας, χρησιμοποιώντας τίποτε άλλο από ένα δίκτυο Wi-Fi, σύμφωνα με άρθρο πρακτορείου ειδήσεων.

Μόλις ο χρήστης συνδεθεί με αυτό που οι ειδικοί της ερευνητικής ομάδας Skycure αποκαλούν «no iOS Zone», δεν υπάρχει τρόπος να παρακάμψει το bug παρά μόνο εάν βγει εκτός της εμβέλειας του κακόβουλου δικτύου.

Η βάση της επίθεσης χρησιμοποιεί ένα «ειδικά διαμορφωμένο πιστοποιητικό SSL», το οποίο χρησιμοποιείται συνήθως για την ασφαλή σύνδεση στο ασύρματο δίκτυο, ενεργοποιώντας το bug στο λειτουργικό σύστημα. Μόλις «εισχωρήσει» στο iOS, το ψεγάδι αυτό προκαλεί το «κρασάρισμα» οποιασδήποτε εφαρμογής χρησιμοποιεί το πιστοποιητικό SSL.
«Μόλις το ανακαλύψαμε, σπεύσαμε να δημιουργήσουμε μια δέσμη εντολών (script) η οποία εκμεταλλεύεται στο σφάλμα μέσω του interface του δικτύου», αναφέρει σε άρθρο της η εφημερίδα The Guardian επικαλούμενη δηλώσεις των ερευνητών.
«Καθώς το SSL χρησιμοποιείται σε σχεδόν όλες τις εφαρμογές στο App Store της Apple, το εύρος της επίθεσης θα μπορούσε να είναι πολύ μεγάλο. Αντιληφθήκαμε ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση στη διόρθωση αυτής της ευπάθειας θα μπορούσε να έχει τεράστιο αντίκτυπο στην επιχείρηση: μια οργανωμένη άρνηση υπηρεσίας (DoS) θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγάλες απώλειες».
Εκτός από το γεγονός ότι το εν λόγω bug μπορεί να προκαλέσει το κρασάρισμα σε μεμονωμένες εφαρμογές, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να προκαλέσει την κατάρρευση του λειτουργικού συστήματος. «Με την ευρεία χρήση των συσκευών που εκτίθενται στην ευπάθεια, προκαλείται κατάρρευση και στο λειτουργικό σύστημα. Στη χειρότερη περίπτωση και κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, διαπιστώσαμε ότι οι συσκευές μπορούν να μπουν σε ένα κύκλο επαναλαμβανόμενων επανεκκινήσεων, καθιστώντας τες άχρηστες», δηλώνουν οι ερευνητές.
«Ακόμα κι αν τα θύματα αντιληφθούν ότι η επίθεση προέρχεται από το δίκτυο Wi-Fi στο οποίο είναι συνδεδεμένες οι συσκευές τους, δεν έχουν τη δυνατότητα να απενεργοποιήσουν τη σύνδεση εξαιτίας των επαναλαμβανόμενων και συνεχών επανεκκινήσεων», αναφέρουν ερευνητές της Skycure. «Τα θύματα που βρίσκονται εντός της εμβέλειας του δικτύου δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για αυτό. Αναλογιστείτε τις επιπτώσεις που θα είχε μια τέτοια επίθεση στη Wall Street, ή στα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια του κόσμου. Τα αποτελέσματα θα ήταν καταστροφικά».
Οι ερευνητές δηλώνουν ότι έχουν προειδοποιήσει την Apple για το συγκεκριμένο σφάλμα, ωστόσο δεν σκοπεύουν να δημοσιοποιήσουν οποιεσδήποτε τεχνικές λεπτομέρειες έως ότου η εταιρεία διαθέσει το ανάλογο patch (διορθωτικό).
Όπως αναφέρει στο άρθρο της η Guardian, η Apple δεν ανταποκρίθηκε στις εκκλήσεις για σχολιασμό επί του θέματος

Γεμίστε με πράσινο τις πόλεις! Ρίχνουν τον καρδιακό παλμό σας…

2012091302776_120583395

Μετατρέποντας άδειους αστικούς χώρους σε ελκυστικούς, με πράσινο, μπορούμε ενδεχομένως να κάνουμε τη ζωή για τους κατοίκους των πόλεων λιγότερο στρεσογόνο, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η έρευνα περιέλαβε ανθρώπους 2 γειτονιών της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, οι οποίοι φορούσαν μόνιτορ για τον καρδιακό παλμό όταν έβγαιναν για περίπατο στην περιοχή τους. Ορισμένοι άδειοι χώροι βελτιώθηκαν με πράσινο, που περιλάμβανε γρασίδι, δέντρα και χαμηλό ξύλινο φράχτη.
Οι συμμετέχοντες έκαναν περίπατο στους πράσινους χώρους 3 μήνες πριν και 3 μήνες μετά τη βελτίωσή τους.
Το να βρίσκεται κάποιος κοντά σε πράσινους ελεύθερους χώρους συνδέθηκε με μέση μείωση του καρδιακού παλμού κατά περισσότερο από 5 παλμούς το λεπτό σε σύγκριση με χώρους που δεν ήταν πράσινοι.
Επιπλέον ανάλυση έδειξε ότι η συνολική καθαρή μείωση του καρδιακού παλμού όταν κάποιος ήταν κοντά ή έβλεπε πράσινο ήταν περισσότερο από 15 παλμούς το λεπτό.
Η ερευνήτρια, Dr. Eugenia South, του University of Pennsylvania School of Medicine, δήλωσε ότι χρησιμοποίησε τον καρδιακό παλμό ως δείκτη οξέως στρες και η μείωση που παρατηρήθηκε υποδεικνύει βιολογική σχέση μεταξύ στρατηγικών βελτίωσης των εγκαταλελειμμένων αστικών χώρων -πχ με δημιουργία πρασίνου- και της μείωσης του στρες.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού ‘’American Journal of Public Health.’’

Πηγές: ‘’American Journal of Public Health.’’

20 Εμπνευσμένες Ρήσεις Από τις Οποίες Θα Επωφεληθείτε

Όλη η αξία των εμπνευσμένων φράσεων είναι στο ότι περιλαμβάνουν πολλή σοφία μέσα σε λίγες λέξεις. Μπορούν να ανοίξουν το μυαλό και την καρδιά μας. Σας παρουσιάζουμε 20 εμπνευσμένες ρήσεις, τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε και να μελετήσετε, ώστε να επωφεληθείτε απ’ αυτές.



1)  “Εάν βάζεις συνεχώς όρια σε ό, τι κάνεις, είτε φυσικά είτε οτιδήποτε άλλο, θα εξαπλωθούν στην εργασία σου και στη ζωή σου. Δεν υπάρχουν όρια. Υπάρχουν μόνο οροπέδια, και πρέπει να μη μείνεις και να τα κοιτάζεις, πρέπει να τα ξεπεράσεις.” – Bruce Lee

2)  “Όταν μία πόρτα κλείνει, μία άλλη ανοίγει, αλλά συχνά κοιτάμε την κλειστή πόρτα δυστυχώς τόσο πολύ, ώστε να μην βλέπουμε τις πόρτες που έχουν ανοίξει για εμάς.” – Alexander Graham Bell

3)  “Ο χρόνος σου είναι περιορισμένος, οπότε μην τον ξοδεύεις ζώντας τη ζωή κάποιου άλλου. Μην παγιδεύεσαι από το δόγμα – το οποίο είναι να ζεις με το αποτέλεσμα αυτών που άλλοι σκέφτονται. Μην αφήνεις τον θόρυβο της γνώμης των άλλων να πνίξει την εσωτερική σου φωνή. Και το σημαντικότερο, έχε το κουράγιο να ακολουθήσεις την καρδιά και τη διαίσθησή σου. Κατά κάποιον τρόπο γνωρίζουν τι είναι αυτό που πραγματικά θέλεις να γίνεις. Όλα τα υπόλοιπα έρχονται δεύτερα.” – Steve Jobs
4)  “Δεν είμαστε ανθρώπινα όντα που έχουν μία πνευματική εμπειρία. Είμαστε πνευματικά όντα που έχουν μία ανθρώπινη εμπειρία.” – Pierre Teilhard de Chardin
5)  “Τα νέα ξεκινήματα συχνά είναι μεταμφιεσμένα ως επώδυνες καταλήξεις.” – Lao Tzu
6)  “Δεν υπάρχει η επόμενη φορά. Υπάρχει τώρα ή ποτέ.” – Celestine Chua
7)  “Εάν δεν πάρεις αυτό που θέλεις, υποφέρεις· εάν πάρεις αυτό που δεν θέλεις, υποφέρεις· ακόμα και όταν παίρνεις ακριβώς αυτό που θέλεις, πάλι υποφέρεις επειδή δεν μπορείς να το κρατήσεις για πάντα.” – Dan Millman, Ο Δρόμος του Ειρηνικού Πολεμιστή
8)  “Εδώ είναι η δοκιμή για να ανακαλύψεις εάν η αποστολή σου στη Γη τελείωσε. Εάν είσαι ζωντανός, δεν έχει τελειώσει.” – Richard Bach
9)  “Ένα άτομο με πίστη είναι ίσο με μία δύναμη 99 ατόμων που έχουν απλώς ενδιαφέροντα.” – John Stuart Mill
10)  “Ό, τι βρίσκεται πίσω μας και ό, τι βρίσκεται μπροστά μας είναι πολύ μικρό σε σύγκριση με αυτό που βρίσκεται μέσα μας.” – Ralph Waldo Emerson
11)  “Εάν δεν κάνεις τη ζωή κάποιου άλλου καλύτερη, τότε χάνεις τον χρόνο σου. Η ζωή σου θα γίνει καλύτερη κάνοντας τις ζωές των άλλων καλύτερες.” – Will Smith
12)  “Δεν υπάρχει μονοπάτι προς την Ευτυχία. Η Ευτυχία είναι το μονοπάτι. Δεν υπάρχει μονοπάτι προς την Αγάπη. Η Αγάπη είναι το μονοπάτι. Δεν υπάρχει μονοπάτι προς την Ειρήνη. Η Ειρήνη είναι το μονοπάτι.” – Dan Millman, Ο Δρόμος του Ειρηνικού Πολεμιστή
13)  “Η αποτυχία δεν είναι το αντίθετο της επιτυχίας, είναι μέρος της επιτυχίας.” – Arianna Huffington
14)  “Το μυστήριο της ζωής δεν είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να λυθεί, αλλά μία πραγματικότητα που πρέπει να βιώσουμε.” – Art Van Der Leeuw
15)  “Η ζωή που ζεις είναι το μάθημα που διδάσκεις.” – Ανώνυμος
16)  “Το να γνωρίζεις τους άλλους είναι νοημοσύνη· το να γνωρίζεις τον εαυτό σου είναι πραγματική σοφία. Το να κυριαρχείς στους άλλους είναι δύναμη· το να κυριαρχείς στον εαυτό σου είναι πραγματική δύναμη. Εάν κατανοήσεις πως ήδη έχεις αρκετά, είσαι πραγματικά πλούσιος.” – Lao Tzu
17)  “Εάν προσπαθείς συνεχώς να είσαι κανονικός, ποτέ δεν θα μάθεις πόσο καταπληκτικός μπορείς να είσαι.” – Maya Angelou
18)  “Στην αρχή θα πέφτεις στα κενά μεταξύ των σκέψεων, μετά την χρόνια εξάσκηση, θα γίνει το κενό” – J. Kleykamp (περί διαλογισμού)
19)  “Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να αναζητείς· το επίτευγμα οδηγεί στο πουθενά. Δεν κάνει καμία διαφορά, έτσι απλά, να είσαι ευτυχισμένος τώρα! Η Αγάπη είναι η μόνη πραγματικότητα του κόσμου, διότι όλα είναι Ένα, βλέπεις. Και οι μοναδικοί νόμοι είναι το παράδοξο, το χιούμορ και η αλλαγή. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, δεν υπήρχε ποτέ, και δεν θα υπάρξει ποτέ. Απελευθέρωσε τον αγώνα σου, απελευθέρωσε το μυαλό σου, πέταξε τις ανησυχίες σου, και χαλάρωσε μέσα στον κόσμο. Δεν χρειάζεται να αντιστέκεσαι στη ζωή, απλά βάλε τα δυνατά σου και κάνε ότι καλύτερο μπορείς. Άνοιξε τα μάτια σου και δες ό, τι είσαι πολύ περισσότερο απ’ ότι φαντάζεσαι. Είσαι ο κόσμος, είσαι το σύμπαν· είσαι ο εαυτός σου και όλοι οι άλλοι, επίσης! Όλα είναι το θαυμάσιο παιχνίδι του Θεού. Ξύπνα, ανέκτησε το χιούμορ σου. Μην ανησυχείς, απλά να είναι ευτυχισμένος. Είσαι ήδη ελεύθερος!” – Dan Millman, Ο Δρόμος του Ειρηνικού Πολεμιστή
20) “Μην τριγυρνάτε λέγοντας πως ο κόσμος σας οφείλει κάτι. Ο κόσμος δεν σας οφείλει τίποτα. Ήταν εδώ από πριν.” – Mark Twain