Αμερικανός πρέσβης: Αν αποφυλακίσετε τον Ξηρό οι ΗΠΑ θα το θεωρήσουν εχθρική ενέργεια

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Ντέιβιντ Πιρς, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου με αφορμή το νομοσχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης το οποίο «προαναγγέλλει» την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού.


Ο κ. Πιρς εξέφρασε τον φόβο των ΗΠΑ πως αυτή η νομοθετική ρύθμιση μπορεί να οδηγήσει σε απελευθέρωση και άλλων τρομοκρατών και κακοποιών.
Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι «Αν επιμείνει η Αθήνα στο νομοσχέδιο, η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα το θεωρήσει εχθρική πράξη.
«Είναι βίαιοι τρομοκράτες και κακοποιοί και ανήκουν στη φυλακή, όχι στην ασφάλεια του σπιτιού τους. Είναι σοβαρό ζήτημα ασφάλειας, όχι ανθρωπιστικό θέμα» είπε ο Αμερικανός πρέσβης και συνέχισε τονίζοντας ότι «Οι καταδικασμένοι τρομοκράτες και δολοφόνοι πρέπει να εκτίσουν το σύνολο της ποινής τους στη φυλακή, όχι στην ασφάλεια των σπιτιών τους, περιστοιχισμένοι από τους φίλους, τις οικογένειες και τους συνεργάτες τους».
«Η απελευθέρωση αυτών των δολοφόνων από τη φυλακή βεβηλώνει τη μνήμη αυτών που έχουν σκοτώσει και παραβιάζει τα δικαιώματα των οικογενειών των θυμάτων» κατέληξε ο Ντέιβιντ Πιρς.
Αποκάλυψε, τέλος, πως για αυτό το ζήτημα η πρεσβεία των ΗΠΑ έχει προβεί σε διάβημα προς τον υπουργό Δικαιοσύνης από τις 2 Απριλίου, ενώ, την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, τηλεφώνησε στον Αλέξη Τσίπρα.
ΟΛΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΕΣΒΗ
«Στέκομαι εδώ μπροστά στην πλάκα με τα ονόματα όσων μελών της αμερικανικής αποστολής έδωσαν τη ζωή τους υπηρετώντας την κυβέρνηση των ΗΠΑ εδώ στην Ελλάδα. Ρίτσαρντ Γουέλς, ο πλοίαρχος Τζορτζ Τσάντες, ο Νικόλαος Βελούτσος, ο πλοίαρχος Γουίλιαμ Νόρντιν και ο στρατηγός Ρόναλντ Στιούαρτ δολοφονήθηκαν από τρομοκράτες της 17 Νοέμβρη.
Σήμερα, εκφράζω τη βαθειά μου ανησυχία ότι το νομοσχέδιο που θα έρθει για την τελική ψήφιση στην ελληνική βουλή σήμερα, μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω αποφυλακίσεις τέτοιων τρομοκρατών και άλλων εγκληματιών καταδικασμένων για σοβαρά εγκλήματα σε βάρος Ελλήνων, Αμερικανών και ανθρώπων άλλων εθνικοτήτων.

Μέχρι σήμερα η αντίδραση της αμερικανικής κυβέρνησης είχε περιοριστεί σε επίσημες επαφές με την ελπίδα ότι θα υπήρχε μία θετική απάντηση σε ανησυχίες που είχαμε εκφράσει ιδιωτικώς για κάποιες πτυχές αυτού του νόμου. Διατηρώ αυτήν την ελπίδα.
Εξέφρασα τις ανησυχίες μας απευθείας στον υπουργό Δικαιοσύνης στις 2 Απριλίου. Επεσήμανα μεταξύ άλλων ό τι αν ο Σάββας Ξηρός αποφυλακιστεί προτού εκτίσει την ποινή του, όπως τού έχει επιβληθεί από την ελληνική δικαιοσύνη, θα είναι μία βεβήλωση της μνήμης των Αμερικανών που σκοτώθηκαν και των οικογενιών τους. Δεν το καταλαβαίνουμε αυτό.
Ο Υπουργός Κέρι εξέφρασε επίσης τις ανησυχίες μας απευθείας στον πρωθυπουργό σε τηλεφωνική τους επικοινωνία την περασμένη εβδομάδα. Θέλω να είμαι σαφής. Το θέμα δεν είναι οι μεταρρυθμίσεις στις φυλακές ή το υπεράριθμο των φυλακών ή η παροχή ιατρικής βοήθειας, ή η βελτίωση των συνθηκών. Όλα αυτά είναι σημαντικά. Το ζήτημα είναι ότι καταδικασμένοι τρομοκράτες και δολοφόνοι-άνθρωποι που έχουν διαπράξει φρικτά και ειδεχθή εγκλήματα- θα πρέπει να βρίσκονται ισοβίως στη φυλακή. Όχι στην άνεση των σπιτιών τους, περιτριγυρισμένοι από φίλους, οικογένειες και γνωστούς. Απελευθερώνοντας αυτούς τους δολοφόνους από τη φυλακή υποτιμά τη μνήμη όσων σκοτώθηκαν και παραβιάζει τα δικαιώματα των μελών των οικογεενιών τους που επλήγησαν.
Επαναλαμβάνω το συμπέρασμά μου, οι καταδικασμένοι τρομοκράτες και εγκληματίες για σοβαρά εκγλήματα θα πρέπει να ολοκληρώνουν την έκτιση των ποινών που τους έχει επιβάλει η ελληνική δικαιοσύνη.
Εάν ο Σάββας Ξηρός ή κάποιος άλλος που έχει βάψει τα χέρια του με αίμα αμερικανών διπλωματών- βγει από τη φυλακή, θα τη θεωρήσουμε μία καταφανή μη φιλική ενέργεια.
Δεν υπάρχει χώρος για καταδικασθέντες τρομοκράτες στο πλαίσιο πολιτισμένης πολιτικής συζήτησης ή πίσω στην ελληνική κοινωνία. Είναι βίαιοι εγκληματίες και ανήκουν στη φυλακή, πουθενά αλλού.
Η Ελλάδα είναι μία σημαντική δύναμη σταθερότητας στην περιοχή και έχει υπάρξει καλός σύμμαχος για της ΗΠΑ σε πολλά θέματα, συμπεριλαμβανομένων της επιβολής του νόμου και των ζητημάτων αντιτρομοκρατίας.
Πιστεύουμε ότι ο νόμος δεν συνάδει με το πνεύμα της μακροχρόνιας δέσμευσης της Ελλάδας στην διεθνή συνεργασία αντιτρομοκρατίας, και, αν περάσει θα επρόκειτο για ένα βήμα οπισθοχώρησης στη διμερή συνεργασία. Δεν πρόκειται μόνο για ένα ανθρωπιστικό ζήτημα, είναι επίσης ένα σημαντικό ζήτημα ασφάλειας».

ΠΗΓΗ

Τρεις σίγουροι τρόποι με τους οποίους τα αρνητικά άτομα καταστρέφουν το μέλλον σου

1 – Σε κάνουν να πιστεύεις ότι είσαι θύμα των περιστάσεων. Η αλήθεια είναι ότι οι περιστάσεις είναι αυτές που είναι και ότι εσύ μπορείς να αποδειχθείς νικητής των περιστάσεων, οποιεσδήποτε κι αν είναι. Μπορείς να δημιουργήσεις την δική σου πραγματικότητα με τις πεποιθήσεις σου, τις σκέψεις σου και τα συναισθήματα σου.

2- Σε κάνουν να νοιώθεις ένοχος επειδή είσαι υγιής, ευτυχισμένος, ευλογημένος, ή ευτυχισμένος με οποιονδήποτε τρόπο. Η αλήθεια είναι ότι κανένας στον κόσμο δεν έχει το δικαίωμα ή την άδεια να σε κάνει να νοιώθεις ένοχος – εκτός κι αν τους έχεις βλάψει με κάποιον τρόπο (αλλά καταλαβαίνεις τι εννοώ).
3- Σε κάνουν να ξεχνάς ότι η ζωή είναι γεμάτη ευκαιρίες και ευλογία. Η αλήθεια είναι ότι για το κάθε τι έχουμε το δικαίωμα επιλογής. Η δική τους επιλογή μπορεί να είναι να ζουν στη μιζέρια. Η δική σου μπορεί να είναι διαφορετική.

Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν με τα αρνητικά άτομα στη ζωή σου που απομυζούν από σένα την πολύτιμη ενέργεια σου, συζητώντας για σκουπίδια και παραπονούμενοι για την «χάλια» κατάσταση του κόσμου, την οικονομική κρίση ή τον γάμο τους;

Μα φυσικά θα πρέπει να θέσεις ένα τέλος σε αυτό. Κι αν δεν το κάνεις, εσύ θα φταις.

Και βασικά εξαρτάσαι από το πόσο πολύ θέλεις, ή ακόμα καλύτερα πόσο πολύ ποθείς ένα λαμπρό μέλλον. Αν είσαι συνειδητός στο να διεκδικήσεις το μεγαλύτερο δυναμικό σου και να δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό, δεν μπορείς να επιτρέπεις ξεζουμίσματα ενέργειας αυτού του τύπου στη ζωή σου. Δεν είναι ότι δεν τους αγαπάς. Και φυσικά τους αγαπάς, ιδιαίτερα αν είναι κοντινά σου πρόσωπα, αλλά αυτό δεν τους δίνει το δικαίωμα να ρουφούν την πολύτιμη ενέργεια σου και να κλέβουν το λαμπρό σου μέλλον.

Εγωιστικό άραγε;

Μάλλον δείχνει αγάπη και φροντίδα για τον εαυτό. Αντίθετα, δεν είναι εγωιστικό από την δική τους πλευρά να σπαταλούν όχι μόνο το δικό τους δυναμικό και ευκαιρίες στη ζωή τους αλλά και τον δικό σου χρόνο; Δεν είναι αυτό ίσως η πιο εγωιστική δράση πάνω σ’ αυτό τον πλανήτη.

Έχεις υποχρέωση να χρησιμοποιείς το δυναμικό σου με τον καλύτερο τρόπο. Αν δεν το κάνεις μη ρίχνεις το φταίξιμο σε κανέναν. Κάνε λοιπόν τις σωστές επιλογές και περιέβαλε τον εαυτό σου με τους σωστούς ανθρώπους. Μην είσαι κολλημένος σε ανθρώπους της οικογένειας σου ή ακόμα της πόλης σου. Υπάρχουν δισεκατομμύρια σ’ αυτή τη γη. Είναι αδύνατον να μη βρεις κάποιους.

 ego.gr 

«Πυρφόρος ΙΙ»: Το όχημα εξοικονόμησης ενέργειας που κατασκεύασαν οι φοιτητές του ΕΜΠ [Εικόνες]

Οι φοιτητές της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ κατασκεύασαν όχημα εξοικονόμησης ενέργειας με την ονομασία «Πυρφόρος ΙΙ» το οποίο και παρουσίασαν στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου.

Ο επικεφαλής της ομάδας, Π. Κακοσίμος, διδάκτορας της σχολής, εξήγησε πως το όχημα λειτουργεί με μπαταρία, η οποία ανατροφοδοτείται από φωτοβολταϊκό πλαίσιο.
Η μηχανή, τα ηλεκτρονικά ισχύος και το αμάξωμα κατασκευάστηκαν αποκλειστικά στο εργαστήριο της σχολής. Ο «Πυρφόρος ΙΙ» διένυσε 447 χλμ με μια κιλοβατώρα, ενώ, όπως υποστήριξε ο κ. Κακοσίμος μπορεί να φτάσει τα 520 χλμ.
«Το μονοθέσιο ηλεκτροκίνητο όχημα, είναι κατασκευή φιλική προς το περιβάλλον, συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση ενέργειας»
Στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό «Eco-Marathon 2014», απονεμήθηκε στην ομάδα του Πολυτεχνείου το βραβείο για το «Καλύτερο Ομαδικό Πνεύμα» μεταξύ 180 συμμετοχών.

Αυθυποβολή – ένα πανίσχυρο εργαλείο


Μεταμορφώνοντας το υποσυνείδητο

Υποβολή είναι η σκέψη, η ιδέα, η εντύπωση ή κατάσταση που υποδόρια, ασυναίσθητα και αποτελεσματικά επιβάλλεται στον άνθρωπο από μια εξωτερική ή εσωτερική πηγή. Όλα γύρω μας δουλεύουν με την υποβολή, συνειδητά ή ασυνείδητα, για καλό ή κακό σκοπό. Οι γονείς, το σχολείο, οι φίλοι, τα πολιτικά κόμματα, οι αγαπημένοι και οι εχθροί μας, οι διαφημιστές, η κοινωνία στο σύνολό της είναι σε ένα διαρκές αλισβερίσι προβαλλόμενων προτύπων και ιδεών και αντίστοιχων ανταποκρίσεων.

Πανίσχυρο εργαλείο η υποβολή γίνεται μηχανισμός ελέγχου, χειραγώγησης αλλά και βελτίωσης ή απελευθέρωσης αν χρησιμοποιηθεί με τον κατάλληλο τρόπο. Σε αυτή την τελευταία διάσταση επιμένουν για χρόνια συγγραφείς, ψυχοθεραπευτές και ένας ολόκληρος στρατός ανθρώπων που υποστηρίζει το κίνημα της θετικής σκέψης. Στην ουσία, όλη η φιλοσοφία του “positive thinking” βασίζεται πάνω στην μετατροπή και αλλαγή της ψυχοσυναισθηματικής και διανοητικής κατάστασης του ατόμου μέσω των διαρκών, κατευθυνόμενων υποβολών. Αυτό είναι το κλειδί πίσω από τον ενεργητικό διαλογισμό της μεθόδου Silva, την επιτυχία των απλοϊκών αλλά αποτελεσματικών βιβλίων τύπου «το Μυστικό», τη δύναμη των χαπιών placebo.

Εδώ, οφείλεται μνεία και εύφημος αναφορά στον Emile Coué, τον γάλλο ψυχοθεραπευτή που κυριολεκτικά εφηύρε συστηματοποιημένα την διαδικασία του placebo effect με την ανάπτυξη της αισιόδοξης, θεραπευτικής αυθυποβολής του. Ο Coué στις αρχές του προηγούμενου αιώνα γιάτρεψε εκατοντάδες ασθενείς από διάφορες, ήπιες και βαριές ασθένειες με έναν συνδυασμό ύπνωσης, φαντασιακής επιρροής και επανάληψης ενός θετικού μάντρα-φράσης. Η φράση του ήταν το απλούστατο «Κάθε μέρα, με κάθε τρόπο, γίνομαι καλύτερα, όλο και καλύτερα» που αφού την υπέβαλε στου ασθενείς τους, τους έβαζε να την λένε καθημερινά, σε τακτά διαστήματα επαναλήψεων. Το βιβλίο του «Αυτοκυριαρχία Μέσω της Ενσυνείδητης Αυθυποβολής» (Self Mastery Through Conscious Autosuggestion) είναι πλέον κλασσικό και ίσως ένα από τα καλύτερα, συγκροτημένα εγχειρίδια που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος για την αυτοβελτίωσή του.

Που έγκειται η δύναμη των αυθυποβολών

Μιλώντας για υποβολή, στην συγκεκριμένη φάση, μιλάμε αποκλειστικά για αυθυποβολή, ιδίως την αυθυποβολή που επιχειρεί συνειδητά ένα άτομο στον εαυτό του για να πετύχει ένα ορισμένο θετικό αποτέλεσμα ή να διακόψει την δράση ενός αρνητικού. Αφήνουμε εντελώς απέξω, προς το παρόν, το θέμα της υποβολής άλλου προσώπου, με όσα ηθικά ζητήματα εγείρει.

Οι τρόποι και τα τρυκ για να πετύχει κάποιος μια επιθυμητή μεταστροφή της σκέψης και της συναισθηματικής του κατάστασης είναι πολλοί –στο τέλος αυτού του κειμένου θα σας δώσουμε έναν από τους πιο απλούς και αποτελεσματικούς- αλλά οι αρχές με τις οποίες λειτουργεί η αυθυποβολή είναι σταθερά οι ίδιες. Σε αυτές τις αρχές λειτουργούν τα μάντρα και οι προσευχές, οι τελετουργίες και το NLP (Neuro-Llinguistic Programming).

Η αρχή της επανάληψης

Όχι απλά μήτηρ μαθήσεως αλλά και δυναμικός μετατροπέας των σκέψεων, των συνηθειών και των στάσεών μας, η επανάληψη μπορεί να προκαλέσει βαθιά αλλαγή. Η επανάληψη εστιάζει το μυαλό προς τον επιδιωκόμενο στόχο, μετατρέπει το συναίσθημα, εμψυχώνει. Μια σειρά απλών θετικών προτάσεων/καταφάσεων που επαναλαμβάνεται, αυτόματα ή με αίσθημα, μπορεί κυριολεκτικά να αλλάξει τη διάθεση κάποιου μετατοπίζοντας το συναίσθημά του από τον αρνητικό στον θετικό πόλο. Η επανάληψη έχει αθροιστικό αποτέλεσμα.

Η γεωμετρική αύξηση της επενέργειας των αυθυποβολών
Έχει να κάνει με την μαγικής φύσεως ιδέα του «ενεργοποιημένου ενθουσιασμού», την οποία μπορεί να προκαλέσει ο άνθρωπος ανυψώνοντας συναισθηματικά κυρίως αλλά και διανοητικά και ενεργειακά τον εαυτό του. Οι επαναλαμβανόμενες ταυτόσημες σκέψεις αυξάνουν το αναμενόμενο ψυχικό αποτέλεσμα. Οι παραδόσεις όλων των θρησκειών επιβεβαιώνουν πως εξακολουθητικές προσευχές εισακούγονται καλύτερα από μία μόνο, ακριβώς γιατί τείνουν με την επανάληψη να ενισχύουν την προσμονή και την πίστη.

Η μεταβολή των κυρίαρχων σκέψεων
Το επιδιωκόμενο είναι να μεταβληθούν οι κυρίαρχες σκέψεις. Η αυθυποβολή όταν γίνεται για μακρό διάστημα και με σταθερότητα μπορεί να σπάσει τα όρια της προσωπικότητας μετατοπίζοντας την σκέψη – και κυρίως αυτό που επηρεάζει η σκέψη, το συναίσθημα- στην σωστή πλευρά, την πιο αποδοτική για τον άνθρωπο. Ο Charles Haanel έχει γράψει πως «η σκέψη χτίζει οργανικές δομές τόσο στους ανθρώπους όσο και στα ζώα» και πως «ορισμένες ενσυνείδητες διαδικασίες» όπως αυτή της αυθυποβολής, «θα παράγουν συγκεκριμένα φαινόμενα που τα αποτελέσματά τους θα είναι αδιακρίτως τα ίδια». Οι έρευνες του εγκεφάλου σήμερα από τις νευροεπιστήμες επιβεβαιώνουν αυτό που έλεγε ο Haanel σχεδόν έναν αιώνα νωρίτερα χωρίς μαγνητικές τομογραφίες και εγκεφαλογραφήματα στα χέρια του. Οι περισσότερες αρνητικές εγγραφές που υπάρχουν στον καθένα μας έχουν δημιουργηθεί ακριβώς μέσα από μια ατέλειωτη σειρά «αρνητικών εγγραφών». Με την υποκατάσταση μέσω «θετικών εγγραφών» τα δεδομένα μπορεί να αντιστραφούν.

Η δύναμη των καταφάσεων. Επαναπρογραμματισμός και αύξηση του ψυχικού δυναμικού

«Μια θετική σκέψη είναι χίλιες φορές ισχυρότερη από μια αρνητική.» Αυτή η στερεότυπη, new age φράση έχει αλήθεια μέσα της. Γνωρίζουμε όλοι εκ πείρας πως ένα ασήμαντο θετικό επεισόδιο ή μια μεταστροφή της σκέψης μας στη φωτεινή πλευρά της ζωής μπορεί να αλλάζει αλυσιδωτά την διάθεσή μας και τη μέρα μας. Η διαρκής αυθυποβολή λειτουργεί ως πολλαπλασιαστής προσδοκίας μέσα από τις αντίστοιχα διαρκείς κρούσεις που κάνει στη φαντασία. Συστηματικά μπορεί να επαναπρογραμματίσει προδιάθεση, επιθυμία και προσδοκία εκεί που θέλουμε. «Πες το μέχρι να το πιστέψεις.» Ή όπως υποστηρίζει μια διάσημη ξένη φράση “Fake it until you make it!”, “Προσποιήσου μέχρι να το κάνεις αληθινό!” Στην πραγματικότητα αυτό που επηρεάζεται είναι το συναίσθημα αυξάνοντας το απόθεμα του ενδιάθετου ψυχικού δυναμικού. Η αυθυποβολή γίνεται έτσι ένα εργαλείο επίκλησης γι’αυτό που μια σειρά από ψυχικούς ερευνητές ονομάζουν «ανώτερο εαυτό» του ανθρώπου. Ακόμα και η Τύχη, αυτή η τυφλή θεότητα δεν φαίνεται να είναι καθόλου κουφή. Ακούει τις επικλήσεις και ανταποκρίνεται. Η έννοια της τύχης ενσωματώνει την θετική εικόνα του εαυτού. Η υποβολή κάνει αυτή τη δουλειά.

Μια απλή, εύκολα εφαρμόσιμη μέθοδος

Ανάμεσα στις άπειρες μεθόδους που έχουν δουλευτεί από πολλούς ανθρώπους θα παρουσιάσουμε το απλό και αποτελεσματικό «τρυκ» που προτείνει ο Max Freedom Long στο βιβλίο του “Self-Suggestion and the new huna theory of Mesmerism and hypnotism”. Μελετητής και κύριος εισηγητής στη Δύση της φιλοσοφίας Huna, ο Long δείχνει πώς να επηρεάσεις τον υποσυνείδητο, κατώτερο εαυτό (αυτόν που μπλοκάρει με τις αναχαιτίσεις και τους φόβους του την υλοποίηση των επιθυμιών του ανθρώπου) με την απλή μέθοδο του «κομποσκοινιού». Το «σκοινί της προσευχής», εργαλείο για την συγκέντρωση του νου μέσα από την επανάληψη των προσευχών βρίσκεται σχεδόν σε όλο τον κόσμο. Ο ορθόδοξος χριστιανισμός χρησιμοποιεί το κομποσκοίνι (με 33 συνήθως κόμπους), οι καθολικοί το ροζάριο, οι ινδουϊστές και βουδιστές το τζάπα μάλα (με 108 κόμπους), οι μουσουλμάνοι το tasbih και το κομπολόι.

Η προσευχή είναι επίκληση. Μια αυθυποβολή είναι επίσης επίκληση, σε αυτή την περίπτωση όμως στην καλύτερη όψη του δικού μας εαυτού. Η κατασκευή και η χρήση ενός «σκοινιού με κόμπους» είναι ένας τρόπος συνομιλίας –και πειθούς- του υποσυνείδητου εαυτού μας μέσω των επαναλήψεων μιας εστιασμένης φράσης-επίκλησης.

Καλό είναι να μην χρησιμοποιήσετε ένα έτοιμο «σκοινί προσευχών» αλλά να κατασκευάσετε το δικό σας, από όποιο υλικό προτιμάτε (δέρμα- μεταξωτή κορδέλα- σκοινί) γιατί όπως υποστηρίζει σωστά και η Dion Fortune, «ο μύστης πρέπει να κατασκευάζει μόνος του τα εργαλεία του». Έτσι τα εμψυχώνει με την δική του πρόθεση και ενέργεια. Από μόνη της η κατασκευή είναι μια δήλωση ότι δουλεύετε προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Διαλέξτε ένα γερό υλικό και κάντε κόμπους στον αριθμό που εσείς θέλετε (στο τυχερό σας νούμερο ή σε κάποιο αριθμό που για σας σημαίνει κάτι). Αφήστε το σκοινί ανοιχτό ή κάντε το βραχιόλι και ακολουθήστε μια μικρή τελετουργία επίκλησης προς την κατεύθυνση που θέλετε. Αφού σκεφτείτε σοβαρά για κάποιο χρόνο τι θα θέλατε να αλλάξετε ή να βελτιώσετε στη ζωή σας, συντάξτε μια σύντομη, θετική, γενική φράση που θα δηλώνει το σκοπό σας. Ορίστε 2-3 χρονικά διαστήματα κάθε μέρα, πρωί-βράδυ ή όποτε έχετε την καλύτερη διάθεση και επαναλαμβάνετε τη φράση περνώντας τα χέρια σας στους κόμπους. Για όσο καιρό αυτή η φράση σας εκφράζει μπορείτε να τη χρησιμοποιείται και κατόπιν να την αλλάξετε με μια επόμενη.

Κάποιοι υποστηρίζουν πως ο καλύτερος τρόπος να εκφέρεις ένα προσωπικό μάντρα είναι με ένταση και συναίσθημα. Άλλοι λένε πως η γρήγορη, υπνωτιστική επανάληψη όπου ακόμα κι αυτός που την εκφέρει δεν την αντιλαμβάνεται λειτουργεί καλύτερα σε υποσυνείδητο επίπεδο. Διαλέξτε όποια μέθοδο σας ταιριάζει.

Αυτό το πανάρχαιο και απλούστατο εργαλείο είναι πραγματικά ισχυρό. Δοκιμάστε το κάποια στιγμή που αισθάνεστε καταβεβλημένος ή απαισιόδοξος. Ακόμα και η απλή επανάληψη 2-3 φορές μπορεί να έχει σπουδαία αποτελέσματα.

Άρης Χανδρής

Μυστηριώδες επιθετικό πλάσμα αιχμαλωτίστηκε στην Κίνα [Βίντεο]

Ιδιαίτερη αίσθηση, αλλά και απόκοσμες συζητήσεις έχει προκαλέσει ένα video που κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου, με πρωταγωνιστή ένα μυστηριώδες πλάσμα.

Το άτυχο ζωντανό μασά επιθετικά τα κάγκελα ενός μεταλλικού κλουβιά στο οποίο ζει φυλακισμένο, την ίδια ώρα που οι ειδικοί αδυνατούν να αποφασίσουν τι ακριβώς είναι.

Εντοπίστηκε σε μια δεξαμενή νερού στην κινεζική επαρχία Shenzhen, αφού φέρεται να κολύμπησε στα νερά της Sand Bay, πριν αιχμαλωτιστεί από εργαζομένους στο τοπικό τμήμα αποχέτευσης.
Σύμφωνα με τον Raymond Yeung, ο οποίος ανέβασε και το βίντεο στο διαδίκτυο, το ζώο δεν αποκλείεται να είναι και ένα «μυθικό φάντασμα του νερού». Μια άποψη πάντως που δεν φαίνεται να έχει και πολλούς υποστηρικτές…

Δείτε το βίντεο:

ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΔΡΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΜΕΘΟΔΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΤΟΥ!!! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ!

 

Η διάγνωση του καρκίνου φέρει μαζί της συναισθήματα τρόμου και ανησυχία. Ο 25χρονος Jia Binhui από την Κίνα το γνωρίζει πολύ καλά. Παρόλα αυτά ο νεαρός άνδρας δεν σταματάει από το να προσπαθεί να αλλάξει το μέλλον του. Ωστόσο αντί για Ιατρική θεραπεία που δεν μπορεί να την αντέξει οικονομικά ο ίδιος αποφάσισε να εφαρμόσει μια δική του μέθοδο που για κατά πολλούς είναι ανορθόδοξη με σκοπό να νικήσει τον καρκίνο…


Μόλις του τελείωσαν τα χρήματα της χημειοθεραπείας, ο άνδρας αυτός έμαθε πώς η θερμότητα πάνω από 105 βαθμούς κελσίου θα μπορούσε να είναι ένα υποκατάστατο της χημειοθεραπείας.


Με αυτήν την ιδέα έφτιαξε μια κατασκευή ώστε να μαγειρεύει κυριολεκτικά τον εαυτό του. Οι ειδικοί λένε πώς μια θερμοκρασία υψηλότερο από 42 βαθμούς κελσίου μπορεί να σκοτώσει τα καρκινικά κύτταρα. Έτσι ο ίδιος δηλώνει πώς με αυτήν την απλή κατασκευή ελπίζει να τα καταφέρει.


Η κατασκευή είναι απλή. Έχει μερικούς κορμούς δέντρων ώστε να κάθεται πάνω τους, μερικά τούβλα και μια φωτιά να καίει μέχρι όσο αντέχει ή μέχρι να του τελειώσουν τα ξύλα.


 
Ας του ευχηθούμε πραγματικά με αυτήν την μέθοδο να τα καταφέρει και να κερδίσει τον καρκίνο.
 

Φτιάξτε μόνοι σας ηλιακό φορτιστή

Φτιάξτε μόνοι σας ηλιακό φορτιστή

Εδώ θα χρησιμοποιήσουμε τις νέες μονοκρυσταλλικές κυψέλες για να φτιάξουμε έναν μικρό και ελαφρύ ηλιακό φορτιστή για το λάπτοπ.
Ταυτόχρονα θα είναι και ανθεκτικός για να μπορούμε να τον μεταφέρουμε στην ίδια τσάντα με το laptop.
ηλιακές κυψέλες
Στη διπλανή φωτογραφία βλέπουμε την μπροστινή και την πίσω πλευρά αυτών των κυψελών. Η κάθε μια βγάζει καθαρά σχεδόν 6V και 300mA!
Συνδέοντας δηλαδή μόλις 3 τέτοιες σε σειρά, φορτίζουμε μια 12βολτη μπαταρία με 5 Watt την ώρα.
Συνδέοντας άλλη μια τέτοια τριάδα παράλληλα, έχουμε 10W την ώρα, δηλαδή έως και 60Wh τη μέρα επιπλέον ισχύ στο φορητό μας υπολογιστή, που συνεπάγεται από μιάμιση έως τρείς επιπλέον ώρες λειτουργίας (ανάλογα με το λαπτοπ)!
Παρακάτω φαίνεται πως έγινε η διασύνδεση των τριών κυψελών μεταξύ τους. Κόλλησα με το ηλεκτρικό κολλητήρι ένα κομμάτι καλωδίου από το αρνητικό της πρώτης κυψέλης στο θετικό της δεύτερης και από το αρνητικό της δεύτερης στο θετικό της τρίτης.


Έτσι, έμεινε ένα θετικό ελεύθερο στην πρώτη κυψέλη και ένα αρνητικό ελεύθερο στην τρίτη. Αυτά θα είναι η έξοδος +/- του πάνελ.
Βάζω λίγη σιλικόνη περιμετρικά από κάθε κυψέλη και κολλάω για πλάτη ένα κομμάτι plexiglass ή ξύλο, στο οποίο έχω ανοίξει και δύο μικρές τρύπες για να βγούν τα καλώδια εξόδου.
Όπως είναι τώρα, έχουμε ένα πάνελ με έξοδο περίπου 17V και 300mA, δηλαδή 5 Watt.
Στη συνέχεια φτιάχνω άλλο ένα ίδιο πανελάκι των 5W όπως παραπάνω και τα συνδέω μεταξύ τους παράλληλα για να αυξήσω τα Ampere σε 600mA, άρα και τα Watt σε 10 Watt/p (17V X 0,6A). Συνδέω δηλαδή το καλώδιο από τη θετική έξοδο του ενός πάνελ των 5W με το άλλο θετικό καλώδιο του δεύτερου πάνελ και το αρνητικό καλώδιο του πρώτου με το αρνητικό του δεύτερου.
Με κολλητική ταινία αλουμινίου, ενώνω τα δύο πανελάκια των 5W αφήνοντας 1 εκατοστό απόσταση μεταξύ τους, ώστε να γίνουν αναδιπλούμενα για να μεταφέρονται εύκολα και να χωράνε παντού!φωτοβολταικο πανελ για το λαπτοπ

Η κάθε κυψέλη έχει διαστάσεις 9Χ15 εκατοστά. Στην επόμενη φωτογραφία φαίνεται πως περίπου θα μοιάζει το φωτοβολταϊκό πάνελ που θα φτιάξουμε.
Οι διαστάσεις του πάνελ είναι λίγο πάνω από 27 εκατοστά πλάτος επί 30 εκατοστά μήκος όταν είναι ανοικτό στον ήλιο. Όσο δηλαδή είναι ένας μέσος φορητός υπολογιστής.
Επειδή το φωτοβολταϊκό πάνελ είναι αναδιπλούμενο (ή αν φτιάξουμε μόνο μια σειρά τριών κυψελών για 5W την ώρα – 20-30Wh τη μέρα), οι διαστάσεις του όταν είναι διπλωμένο θα είναι μόλις 27Χ15 εκατοστά, όπως φαίνεται στην επόμενη φωτογραφία!μικρότερος φορτιστης laptop

Η μπαταρία του φωτοβολταϊκού πάνελ

Τα καλώδια εξόδου +/- συνδέονται στους αντίστοιχους πόλους μιας μπαταρίας 12V που κόλλησα στο πίσω μέρος του αναδιπλούμενου πάνελ.
Η τελική έξοδος (από τη μπαταρία) συνδέεται σε ένα βύσμα αναπτήρα αυτοκινήτου, ώστε πάνω του να μπορεί να συνδεθεί ο φορτιστής αυτοκινήτου του φορητού υπολογιστή.
Εγώ χρησιμοποίησα 10 ισχυρές μπαταρίες ΑΑ 3,2ΑΗ σε μια θήκη μπαταριών (από κατάστημα ηλεκτρονικών) για μικρότερο μέγεθος και βάρος. Θα μπορούσε να μπεί και μια 12V μπαταρία μολύβδου 4ΑΗ ή 7ΑΗ.

Μπορεί να φορτίζει και άλλες συσκευές όπως κινητό, ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, mp3 player, GPS κλπ με χρήση του αντίστοιχου καλωδίου-φορτιστή αυτοκινήτου αυτών των συσκευών.
Ή να δώσει ρεύμα σε έναν λαμπτήρα για μερικές ώρες, αφού στη πίσω πλευρά του φωτοβολταϊκού πάνελ υπάρχουν οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες που τροφοδοτούν με ρεύμα ακόμη και το βράδυ!

Το κόστος κατασκευής

Τα 6 μονοκρυσταλλικά πανελάκια στοίχισαν 16,5 Ευρώ το ένα, τα δύο φύλλα plexiglass 5 Ευρώ το ένα και η θήκη για τις 10 μπαταρίες μαζί με όλα βύσματα 7 Ευρώ. Καθόλου άσχημα για ένα πάνελ μικρού μεγέθους, αναδιπλούμενο, 10 Watt/p που μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού, όχι μόνο στο φορητό υπολογιστή!

‘Θεϊκό μυστικό’ μέσα στο ‘Σκουπίδι DNA’;

Είναι πολλοί πλέον αυτοί που δείχνουν ενδιαφέρον για το DNA και για πληροφορίες που σχετίζονται μ’ αυτό. Δεν έχει ούτε 150 χρόνια που η επιστημονική κοινότητα άρχισε να ‘βλέπει’ προς αυτή την κατεύθυνση, της γονιδιακής μας ταυτότητας, και όχι μόνον του ανθρώπου, με τον Γκρέγκορ Μέντελ που ήταν μοναχός της Ρομαιοκαθολικής Εκκλησίας και μαθηματικός. Βλέπετε, DNA διαθέτουν όλοι οι οργανισμοί, ότι θεωρούμε έμβιο.
Κάθε έμβιο ον διαθέτει την συμπαντική του ταυτότητα, ώστε όταν πολλαπλασιάζετε να μεταδίδει στον απόγονο όλα τα χαρακτηριστικά του είδους. Αυτός είναι και ο βασικός βιολογικός τρόπος για την διατήρηση των ειδών, όχι μόνον στη Γη, αλλά οπουδήποτε στο σύμπαν.
Πριν 40 περίπου χρόνια λοιπόν, δεκάδες εργαστήρια βιολόγων ανά τον κόσμο ξεκίνησαν να ερευνούν την γονιδιακή μας ταυτότητα πολύ σοβαρά. Πολλά άλλα είχαν αρχίσει να ερευνούν την γονιδιακή ταυτότητα άλλων οργανισμών, όπως σιτηρών, οικόσιτων ζώων κλπ. Το γεγονός αυτό θεωρείται τόσο σοβαρό ώστε ο ‘σοβαρός’ ΟΗΕ αποφάσισε να ανακυρίξει την 25η Απριλίου ΗΜΕΡΑ DNA. Τα Πανεπιστήμια που διέθεταν εργαστήρια και επιστήμονες φορτώθηκαν τεράστια κεφάλαια ώστε να καταφέρνουν να βρίσκουν πρώτα τις βασικές πληροφορίες για το DNA, και να γεμίζουν πρώτα τα επιστημονικά περιοδικά του πλανήτη. Το πήραν λοιπόν πολύ σοβαρά. Ήταν και οι χορηγίες στη μέση… Πολλά λεφτά.
Όμως, το ένα πανεπιστήμιο έβρισκε ότι από το συνολικό μας DNA μόνο το 3% είναι χρήσιμο, ενεργό και λειτουργικό (λάμβανε σαφή και ενεργό μέρος στην ύπαρξη μας), το άλλο πανεπιστήμιο έλεγε ότι το 4% του DNA μας είναι χρήσιμο και γενικά υπήρχε μια ασυμφωνία σχετικά με το πόσο DNA είναι λειτουργικό, χρήσιμο, πρακτικό και τέλος πάντων παίζει ζωτικό ρόλο στην ζωή μας και στην μετάδοση χαρακτηριστικών γνωρισμάτων, από τον ένα άνθρωπο στο άλλον (από τον γονέα στο παιδί). Λένε μάλιστα ότι τα παιδιά μας, μέσω του DNA μας, κληρονομούν και κάποιες ασθένειες ή προδιάθεση για ασθένειες. Όπως και ταλέντα (στη μουσική, στο θέατρο, στις τέχνες κλπ).
Όπου και αν έψαξα βρήκα ότι κανείς δεν δίνει επίσημη λειτουργικότητα πάνω από το 5% του DNA. Τα πάντα όσα σχετίζονται με τον άνθρωπο, λένε οι επιστήμονες, εμπεριέχονται σ’ αυτό το 5%. Αφού είναι έτσι, λένε οι ίδιοι επιστήμονες, τότε το υπόλοιπο 95% του DNA μας, δεν είναι τίποτα περισσότερο από ‘σκουπίδια’, και έτσι το ονόμασαν JUNK DNA (DNΑ σκουπίδι). Με λίγα λόγια μας λένε ότι αυτό το υπόλοιπο 95% δεν έχει καμία χρησιμότητα απολύτως και επομένως δεν ασχολούνται καθόλου με την έρευνα του. Δεν το θεωρούν αξιόλογο να ξοδεύουν χρόνο και χρήμα.
Ώσπου κάποια στιγμή ανακαλύπτω ότι υπάρχουν εργαστήρια και επιστήμονες οι οποίοι ασχολούνται αποκλειστικά με το ‘DNA ΣΚΟΥΠΙΔΙ’ και ότι οι έρευνες είναι μυστικές, τα κονδύλια είναι τεράστια και ότι το ενδιαφέρον δεν προέρχεται από πανεπιστήμια αλλά από κυβερνήσεις.
Τα προγράμματα αυτά δεν είναι επίσημα, έχουν διαβάθμιση ανακοινώσεων, χρηματοδοτούνται πολύ μυστικά και τα αποτελέσματα τους κατά πάσα πιθανότητα δεν θα δουν ποτέ τα επιστημονικά περιοδικά. Μου έκανε εντύπωση όμως, ότι μέσα στους φορείς που ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τα αποτελέσματα της έρευνας σχετικά με το DNA ΣΚΟΥΠΙΔΙ, ήταν το Βατικανό, η UNISEF, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και ορισμένοι άλλοι φορείς που εκ πρώτης όψεως, δεν φαίνεται για ποιόν λόγο να έχουν τόσο ενδιαφέρον. Και μάλιστα για κάτι που επιστημονικά, είναι επισήμως ‘σκουπίδι’. Άχρηστο.
Τι κρύβεται λοιπόν μέσα στα ‘σκουπίδια του DNA’ μας; Τι ξέρουν περισσότερο από εμάς όλοι αυτοί οι φορείς που θέλουν αποκλειστικότητα στην ενημέρωση των ερευνητικών κέντρων, που χρηματοδοτούνται από μυστικά κονδύλια, την ίδια ώρα που οι επίσημοι επιστήμονες συνεχίζουν να σκίζουν τα ρούχα τους και να φωνάζουν ότι μόνον μέχρι 5% του DNA μας έχει κάποια χρησιμότητα; Σκίζουν πραγματικά τα ρούχα τους, ή είναι μέρος του θεάτρου;
Σκέπτομαι: Άραγε, εκεί κάτω στις κρυφές βιβλιοθήκες του Βατικανού, αλλά και άλλων μυστικών βιβλιοθηκών που υπάρχουν ανά τον κόσμο, τι περισσότερο να γνωρίζουν οι μελετητές για τον άνθρωπο, για τον οργανισμό μας, για τον εγκέφαλο μας, για την ψυχή, για το DNA μας, και στα κρυφά προχωρούν και χρηματοδοτούν έρευνες σε μυστικά ερευνητικά κέντρα; Για ποιον λόγο επιμένουν να διατηρείται η πεποίθηση μας και να σμιλεύεται το ‘πιστεύω’ μας ότι μόνον το 5% του DNA μας έχει κάποιο ενδιαφέρον και χρησιμότητα;
Τι γνωρίζουν λοιπόν περισσότερο οι κυβερνήσεις, οι θρησκείες, οι μυστικές λέσχες, οι χρηματοδότες και προχωρούν σε μυστικές έρευνες στο DNA μας; Και τι να είναι αυτό ή αυτά που κάνουν το ‘σκουπίδι DNA’ τόσο άξιο της προσοχής και της ‘μυστικής’ χρηματοδότησης κυβερνήσεων και οργανισμών που επιζητούν την προτεραιότητα πληροφόρησης σχετικά με τα αποτελέσματα των ερευνών;
Ερώτηση: Αν στο 5% του DNA μας εμπεριέχονται πληροφορίες σχετικά με την σωματική μας (ανθρώπινη) ταυτότητα, τότε ποιο κρυφό τμήμα της συνολικής μας ταυτότητας (ως συμπαντικά όντα) θα μπορούσαν να περιέχονται στο υπόλοιπο 95%, το οποίο χαρακτηρίζουν ως ‘ΣΚΟΥΠΙΔΙ DNA’ και όχι κάπως αλλιώς, πχ δευτερεύον DNA ή DNA ρεζέρβα ή κάπως αλλιώς τέλος πάντων, και όχι με το όνομα ‘ΣΚΟΥΠΙΔΙ DNA’, τίτλος που το απαξιώνει εντελώς; (Μήπως η χρήση της λέξης ‘σκουπίδι’ έχει τον σκοπό να θεωρηθεί επίτηδες κάτι άχρηστο ώστε να μην τραβάει την προσοχή μας; Ποιος θα ‘ασχολούνταν’ με κάτι που είναι ‘σκουπίδι’;).
Και τώρα αρχίζει το δύσκολο κομμάτι. Ήταν και είναι εύκολο να βρει κάποιος τι είδους πληροφορίες περιέχει το εμφανές και ‘χρήσιμο’ 5% του DNA μας, διότι οι πληροφορίες κατακλύζουν τα επιστημονικά περιοδικά και το INTERNET. Οι έρευνες δημοσιοποιούν τα αποτελέσματα αμέσως μόλις ολοκληρωθεί ένα σημαντικό τμήμα τους. Όμως για το ‘DNA ΣΚΟΥΠΙΔΙ’ δεν υπάρχουν δημοσιεύσεις. Τίποτα αξιόλογο και άξιο προσοχής. Το μόνο που υπάρχει είναι σιωπή, λες και δεν γίνεται καμία απολύτως έρευνα. Τότε γιατί τα κεφάλαια που δαπανώνται είναι 5πλάσια από τις δαπάνες για την έρευνα του 5%; Γιατί το ενδιαφέρον του Βατικανού και τόσων άλλων; Γιατί τα κεφάλαια που δαπανώνται προέρχονται από κρυφά κονδύλια των κυβερνήσεων; Καλές ερωτήσεις, δεν συμφωνείτε;

Ας πάρουμε τα πράγματα αλλιώς. Ας τα δούμε από μια άλλη σκοπιά. Ποια να είναι άραγε τα θέματα εκείνα που να ενδιαφέρουν τις κυβερνήσεις, τους διεθνείς κεφαλαιοκράτες, τις μυστικές λέσχες και τους οργανισμούς που διοικούνται από ‘δημοκρατικές ομάδες εξουσίας’, αλλά που σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελαν να γνωρίζουν λεπτομέρειες οι πληθυσμοί του πλανήτη;
Μα φυσικά θέματα όπως ο ‘ΘΕΟΣ’, η ‘ΨΥΧΗ’, το ‘ΠΝΕΥΜΑ’, η ‘ΣΚΕΨΗ’, ο ‘ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ’, η ‘ΕΝΕΡΓΕΙΑ’, η ‘ΑΥΡΑ’, ο ‘ΘΑΝΑΤΟΣ’, η ‘ΜΕΤΕΜΨΥΧΩΣΗ’, οι ‘ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ’, τα ‘ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΣΥΜΠΑΝΤΑ’, οι ‘ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ’, οι ‘ΜΑΥΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ’, οι ‘ΣΚΟΥΛΙΚΟΤΡΥΠΕΣ’ κλπ. Τέτοια θέματα, πληροφορίες που προκύπτουν από έρευνες σε τέτοια θέματα, δεν είναι για μας. Είναι μόνον για τις κάστες της εξουσίας του πλανήτη, την Elite, την αφρόκρεμα των καπιταλιστών.
Όλοι αυτοί λοιπόν θεωρούν ότι μέσα στο ‘DNA ΣΚΟΥΠΙΔΙ’ είναι δυνατόν να βρεθούν πληροφορίες που να σχετίζονται με τα παραπάνω (και όχι μόνον) θέματα, και οι οποίες πληροφορίες να τους βοηθήσουν σε τομείς όπως η επιμήκυνση της ζωής (και φυσικά η αιώνια ζωή), το ‘μη γήρας του σώματος’, τα εξωσωματικά ταξίδια, η δημιουργία αόρατων στρατιωτών, η ενόραση, η εξέλιξη της μνήμης τους (μεγαλύτερη απομνημόνευση πληροφοριών, αύξηση του IQ, άνετη γνώση και 10 γλωσσών, εκπαίδευση κατά την διάρκεια του ύπνου), το ξεκλείδωμα των CHAKRAS, το ξύπνημα του DNA στο σύνολο του (που ουσιαστικά μετατρέπει τον άνθρωπο σε υπερ-άνθρωπο), η δυνατότητα του διαβάσματος της σκέψης των άλλων, η δυνατότητα επέμβασης στη σκέψη και η κατεύθυνση της ανάλογα με την επιθυμία του ‘καθοδηγητή’.
Θέματα όπως η γνώση του Χάρτη του Ουρανού, των πολιτισμών που ζούσαν ή ζουν στους γαλαξίες, την δυνατότητα ταξιδιών με την θέληση (χωρίς σκάφη ή με σκάφη), την αυτόματη διάγνωση ανωμαλίας στον οργανισμό (ασθενειών, υπολειτουργίας), στο ενεργειακό πεδίο, ως και την θεραπευτική διαδικασία με την ενεργοποίηση των οργάνων του ίδιου του σώματος. (Η ανάγκη μας να εφεύρουμε όργανα όπως τηλεσκόπιο, μικροσκόπιο και άλλα, προήλθε από την ‘μείωση της δυνατότητας’ να διαθέτουμε περισσότερες δυνάμεις και ιδιότητες του DNA μας).
Ναι, αλλά σκέφτηκε κανείς πώς, με ποιον τρόπο, με ποιο μέσον, εκτός από τις σωματικές ιδιότητες, ένας πρόγονος μεταβιβάζει στον απόγονό του την αγάπη, την κατανόηση, το μίσος, την ομαδικότητα, την εξυπνάδα ή την βλακεία, την έφεση προς τα μαθηματικά και τις επιστήμες, προς την θεολογία και την ιστορία, προς την διαστημική και την αστρονομία; Μήπως και αυτά είναι ‘τυπωμένα’ πάνω στο DNA του προγόνου και μεταβιβάζεται στον απόγονο; Και αν είναι έτσι, ΠΟΙΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΑΥΤΟ που εμείς ονομάζουμε DNA και τι προσπάθησε να κρύψει εκεί μέσα για τον εαυτό του που να μας αποδεικνύει ποιος μας δημιούργησε; Αυτός που μας δημιούργησε, αυτός που είχε την σοφία να δημιουργήσει και το DNA μας, αυτός δεν είναι δικαιωματικά ο Πατέρας μας; Ο Δημιουργός μας; Να ένα καίριο ερώτημα για δυνατούς ‘μελετητές’.
Όμως κανένα από αυτά δεν πρέπει να έχει σχέση με τον μέσο άνθρωπο. Όλα σχετίζονται με τις κάστες της εξουσίας, οι οποίες και χρηματοδοτούν δεκάδες προγράμματα στα κρυφά εργαστήρια. Υπάρχουν εταιρίες τεχνολογίας που διαθέτουν πέραν των βασικών εργαστηρίων, που σχετίζονται με το αντικείμενο που δημόσια παρουσιάζουν πως ασχολούνται (προσκήνιο, βιτρίνα δηλαδή), και άλλα εργαστήρια, χωρίς ‘πινακίδα’ αντικειμένου, όπου εξελίσσονται θέματα πέραν της καθημερινότητας. Θέματα που καμία σχέση δεν έχουν με τους κατοίκους του πλανήτη. Προς το παρόν βέβαια. Διότι ο ψεύτης, ο κλέφτης και ο απατεώνας, τον πρώτο χρόνο χαίρονται..
Για μας αφήνουν τα τηγάνια, τα μίξερ, την τηλεόραση, τα κινητά, τα CD PLAYERS, το ποδόσφαιρο, το Master Chef, τις εκπομπές μαγειρικής, τις σαπουνόπερες, το μπάσκετ, τα δάνεια, την ανεργία, την μόδα με τα τατουάζ (να ένα πολύ σοβαρό θέμα…), την προσωπολατρεία με τους σταρ και τους ποδοσφαιριστές, την μόδα με τα έγχρωμα νύχια και τέτοια. Γιατί να κουραζόμαστε άλλωστε;
Τα σοβαρά θέματα, αυτά που παίζουν σοβαρό ρόλο στην ζωή μας, και αυτά που θα παίξουν σοβαρότατο ρόλο στην ζωή μας (αλλά εν αγνοία μας!!!), δεν πρέπει να τα ξέρουμε. Αυτά τα θέματα που θα στραγγαλίσουν την ανθρωπότητα, που θα στιγματίσουν το μέλλον της, που θα μετατρέψουν τους ανθρώπους σε δούλους και σκλάβους, καλύτερα να μείνουν έξω από την καθημερινότητα των κατοίκων του πλανήτη. Πλην των ‘ολίγων’, αυτών που θεωρούν ότι είναι η εξουσία των πληθυσμών. Αυτοί έχουν δικαιώματα. Όλοι οι άλλοι έχουν απλά την υποχρέωση να ‘φορολογούνται’, να ‘ψηφίζουν’, να ‘καταναλώνουν’, να ‘έχουν μικρούς μισθούς’, την ίδια στιγμή που γύρο τους πλέκονται και εξελίσσονται απίστευτα σενάρια για το μέλλον.
Θέλετε να πάρετε μια γεύση; Τότε επισκεφθείτε το Project Camelot και Project Avalon στο διαδίκτυο. Ακόμα και αν δεν ξέρετε καλά Αγγλικά, σε πολλές περιπτώσεις θα βρείτε και Ελληνικά. Η επίσκεψη σας εκεί ισοδυναμεί με την Αποκάλυψη.
Ενδεικτική είναι η περίπτωση του ‘ψυχικού πολεμιστή’ Άαρον ΜακΚόλουμ ο οποίος έχει κάνει τρομακτικές αποκαλύψεις σχετικά με την εκπαίδευση του, από την παιδική του ηλικία, και στην συνέχεια με την χρήση του ως ‘ψυχικού πολεμιστή’. Και αυτό επειδή κάποιοι στρατιωτικοί, από την ώρα που γεννήθηκε, διέγνωσαν ότι η ενεργοποίηση μεγαλύτερου μέρους του DNA του Άαρον, θα ήταν ένα τρομακτικό όπλο στα χέρια τους. Και αυτό έκαναν. Αξίζει να παρακολουθήσετε μια σειρά βίντεο μεταφρασμένα στα Ελληνικά, μέσα από την οποία θα αλλάξετε άρδην την εντύπωση σας για το τι συμβαίνει γύρο σας και σε τι κόσμο ζούμε.

Κλείνοντας, θα ήθελα να πω σαν ‘συμβουλή’ σε όποιον διαβάζει αυτές τις γραμμές, ότι η ζωή μας δεν είναι αυτό που φαίνεται. Είναι κάτι ‘άλλο’!! Αυτό που βλέπουμε είναι αυτό που μας επιτρέπεται να βλέπουμε. Αυτό που ζούμε είναι αυτό που μας επιτρέπεται να ζούμε. Τώρα, το τι συμβαίνει πίσω από το παραβάν, ποιοι κινούν τα νήματα και γιατί, με ποιον σκοπό και από πότε γίνεται αυτό, αξίζει την έρευνα του καθενός μας. Όσο περισσότερο ενδιαφέρεται κάποιος να μαθαίνει, τόσο περισσότερα βρίσκει. Η αλήθεια (ή τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος από αυτήν) είναι μπροστά στα μάτια μας. Αρκεί να τα έχουμε ανοιχτά.
Όσοι δε θυμούνται το έργο ‘The Truman Show’ με τον Τζιμ Κάρεϊ του 1998, μια επανάληψη δεν θα έκανε κακό. Το να θυμάσαι πως ζεις σ’ έναν κόσμο που άλλοι φτιάχνουν για σένα, χωρίς να σε ρωτήσουν, δεν είναι κακό. Κάποιοι μάλιστα στοιχηματίζουν στο πώς θα συμπεριφερθούμε. Έτσι έγινε με τα μνημόνια. Μας μελετάνε ασταμάτητα.

ΠΗΓΗ

Δελφικά Παραγγέλματα, Θετική Σκέψη, Πνευματική Αρμονία

Το βιντεο περιεχει υποσεινηδητα μυνηματα με τα Δελφικα παραγγελματα και θετικες δηλωσεις για αρμονια. ετσι γυμναζουμε τα ματια και ταυτοχρονα το νου με τη Σοφια των αρχαιων…


Τα Δελφικά παραγγέλματα, που πρέπει να γνωρίζει κάποιος όταν θέλει να θεωρείται Έλληνας

Δελφικά Παραγγέλματα: Οι «εντολές» του Ελληνικού Πολιτισμού: Το Μαντείο των 
Δελφών ήταν γνωστό όχι μόνο για τους χρησμούς του, αλλά και για το μεγάλο αριθμό
 παραγγελμάτων που ήταν λιτά αποφθέγματα 2 έως 5 λέξεων, μεστά σοφίας.

Τα περισσότερα ανήκαν στους 7 σοφούς της αρχαιότητας και ήταν χαραγμένα είτε 
στον πρόσθιο τοίχο του Πρόναου είτε επί των παραστάδων της πύλης του μεγάλου 
ναού είτε επί του υπέρθυρου είτε επί των στηλών του ναού περιμετρικά.
Κατά τον Σωσιάδη («Των Επτά Σοφών Υποθήκαι»), τα επιγράμματα περιλαμβάνουν 
147 παραγγέλματα, αλλά υπήρχαν και πίνακες που περιείχαν χωριστά τα 
παραγγέλματα ενός εκάστου των Επτά.
Οι αρχαίοι Έλληνες ιερείς δεν έδιναν συμβουλές ούτε άκουγαν τις εξομολογήσεις των
 πιστών, αλλά ασχολούνταν μόνο με την τέλεση των θυσιών και των άλλων 
ιεροτελεστιών.
Η ηθική εκπαίδευση και καθοδήγηση των πολιτών ξεκινούσε μεν από τους 
παιδαγωγούς και παιδοτρίβες της νεαρής ηλικίας, αλλά συνεχιζόταν αργότερα στα μαντεία, τα οποία, εκτός από τις χρησμοδοτήσεις τους για τα μελλούμενα και τις θελήσεις των θεών, έδιναν και ένα πλήθος ηθικών παραγγελμάτων και προτροπών συμβουλευτικού χαρακτήρα για τα προβλήματα της καθημερινής ζωής.
Περίoπτη θέση, βέβαια, κατείχε σε όλα αυτά το διάσημο σε όλο τον κόσμο 
Μαντείο των Δελφών, του οποίου τα ομώνυμα ηθικά παραγγέλματα είχαν καταγραφεί στους τοίχους του προνάου του Ναού του Απόλλωνος, στο υπέρθυρο ή σε ακόμα σε διάφορες στήλες που είχαν τοποθετηθεί περιμετρικά
 στις πλευρές του ναού.
Στο αέτωμα του ναού δέσποζαν τα τρία σπουδαιότερα Δελφικά Παραγγέλματα, τα 
οποία εύκολα μπορούσε να διακρίνει ο πλησιάζων επισκέπτης:
Κάτω αριστερά το ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ (να γνωρίσεις τον εαυτό σου).
Κάτω δεξιά το ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ (να κάνεις τα πάντα με μέτρο, αποφεύγοντας 
την 
υπερβολή).
Ανάμεσά τους, στη κορυφή, το περίφημο «ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ Ε» (ή ΕΙ), για το 
οποίο ο 
ιερέας των Δελφών Πλούταρχος έγραψε ολόκληρη πραγματεία («Περί του εν Δελφοΐς 
Ε»), προσπαθώντας να ερμηνεύσει την απωλεσθείσα σημασία του.
Στο βιβλίο του αυτό προτείνει διάφορες πιθανές ερμηνείες, μέσα από τις απόψεις των 
ομιλητών στους διαλόγους του.
Μερικοί απ’ αυτούς το συνδέουν ερμηνευτικά ή αριθμολογικά με τον ίδιο το θεό 
Απόλλωνα ή ευρύτερα με τον Πυθαγόρειο Αριθμό, την πρώτη και απόλυτη αιτία των 
πάντων.
Μια άλλη άποψη είναι ότι το ΕΙ έχει την έννοια του «εάν» ή ευχολογικά – παρακλητικά 
του «είθε».
Ένας άλλος ομιλητής υποστηρίζει, με τη ίδια έννοια του «εάν», ότι το «ΕΙ» προτείνεται
 από το θεό Απόλλωνα στους φιλοσοφούντες, διότι «κανένα πράγμα δεν υπάρχει 
χωρίς αιτία και κανένας συλλογισμός χωρίς μία λογική υπόθεση».
Μια τελευταία άποψη, του Αμμωνίου, υποστηρίζει ότι το Δελφικό «Ε» δε δηλώνει 
κανένα αριθμό, καμιά τάξη, σύνδεσμο ή ελλείπον μόριο μιας λέξης, αλλά είναι μια 
προσαγόρευση και προσφώνηση του θεού προς τον πλησιάζοντα επισκέπτη. Ο θεός
 χαιρετά τον επισκέπτη αποτεινόμενος προς αυτόν με το «Γνώθι σαυτόν» και ο 
επισκέπτης απαντά με το «ΕΙ» (Είσαι, Υπάρχεις), αναγνωρίζοντας την ύπαρξή του και 
«Είσαι Ένας» (ΕΙ ΕΝ), διότι είναι ο Α-ΠΟΛΛΙΝ, αυτός δηλαδή που δεν είναι για τους 
πολλούς.
delfoi
Τα Δελφικά Παραγγέλματα, που θεωρούνταν αρχικά σαν προτροπές και «λόγοι» του
 ίδιου του θεού Απόλλωνα, αποδόθηκαν αργότερα στους περίφημους επτά σοφούς 
της αρχαίας Ελλάδας (Θαλή το Μιλήσιο, Πιττακό το Μυτιληναίο, Βίαντα τον Πρηνέα, 
Σόλωνα τον Αθηναίο, Κλεόβουλο το Ρόδιο, Περίανδρο τον Κορίνθιο και Χίλωνα το 
Λακεδαιμόνιο).
Το Μαντείο των Δελφών έπαιξε γενικά έναν περισπούδαστο ρόλο στην ηθική 
εκπαίδευση των Ελλήνων με βάση τα πρότυπα του Λόγου (Σοφίας ή Αυτογνωσίας), 
του Μέτρου και του Ρυθμού, με άλλα λόγια του Κάλλους της Απολλώνειας διδασκαλίας,
 η οποία συνοψίζεται στα τρία προαναφερθέντα μέγιστα αποφθέγματα-παραγγέλματα
 του ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ ΕΙ, του ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ και του ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ.
Γενικότερα, τα Δελφικά παραγγέλματα είναι λιτές αποφθεγματικές εκφράσεις, δύο έως 
πέντε λέξεων, μεστές σοφίας, με συμβουλευτικό και προτρεπτικό χαρακτήρα που 
επιτάσσουν την αρετή και δημιουργούν από μόνα τους, συνολικά, μια πλήρη ηθική 
διδασκαλία.
ΕΠΟΥ ΘΕΩ. Να ακολουθούμε τον θεό.
ΘΕΟΥΣ ΣΕΒΟΥ. Να σεβόμαστε τους θεούς.
ΓΟΝΕΙΣ ΑΙΔΟΥ. Να σεβόμαστε τους γονείς μας.
ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΝ ΑΙΔΟΥ. Να σεβόμαστε τους μεγαλύτερους.
ΙΚΕΤΑΣ ΑΙΔΟΥ. Να σεβόμαστε αυτούς που μας ικετεύουν.
ΣΕΑΥΤΟΝ ΑΙΔΟΥ. Να σεβόμαστε τον εαυτό μας.
ΦΟΝΟΥ ΑΠΕΧΟΥ. Να μη φονεύουμε.
ΟΡΚΩ ΜΗ ΧΡΩ. Να μην ορκιζόμαστε.
ΟΥΣ ΤΡΕΦΕΙΣ, ΑΓΑΠΑ. Να αγαπάμε αυτούς που τρέφουμε.
ΕΣΤΙΑΝ ΤΙΜΑ. Να τιμάμε το σπίτι μας.
ΓΑΜΟΥΣ ΚΡΑΤΕΙ. Να σεβόμαστε τον γάμο μας.
ΓΑΜΕΙΝ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙΡΟΝ ΓΝΩΘΙ. Να παντρευόμαστε την κατάλληλη στιγμή.
ΕΞ ΕΥΓΕΝΩΝ ΓΕΝΝΑ. Να προσπαθούμε να συγγενεύσουμε με καλούς ανθρώπους.
Ο ΜΕΛΛΕΙΣ ΔΟΣ. Να δίνουμε φροντίδα (αγάπη) σε όσους νοιαζόμαστε.
ΗΤΤΩ ΥΠΕΡ ΔΙΚΑΙΟΥ. Να μαχόμαστε για το δίκαιο , το καλό, το σωστό, το χρήσιμο.
ΦΡΟΝΕΙ ΘΝΗΤΑ. Να σκεφτόμαστε όπως αρμόζει σε θνητούς (όχι ως θεοί).
ΕΥ ΠΑΣΧΕ ΘΝΗΤΟΣ. Να υπομένουμε ότι συμβεί ως θνητοί.
ΑΡΧΕ ΣΕΑΥΤΟΥ. Να κυριαρχούμε (επιβαλλόμαστε) του εαυτού μας (αυτοπειθαρχία).
ΘΥΜΟΥ ΚΡΑΤΕΙ. Να συγκρατούμε τον θυμό μας.
ΟΜΙΛΕΙ ΠΡΑΩΣ. Να ομιλούμε με πραότητα.
ΗΔΟΝΗΣ ΚΡΑΤΕΙΝ. Να είμαστε εγκρατείς.
ΓΛΩΤΤΑΝ ΙΣΧΕ. Nα συγκρατούμε τη γλώσσα μας.
ΓΛΥΤΤΗΣ ΑΡΧΕ. Να κυριαρχούμε στη γλώσσα μας.
ΜΗ ΘΡΑΣΥΝΟΥ. Να μην είμαστε θρασείς.
ΑΡΡΗΤΑ ΜΗ ΛΕΓΕ. Να μην αποκαλύπτουμε μυστικά.
ΛΕΓΕ ΕΙΔΩΣ. Να λέμε ό,τι γνωρίζουμε.
ΟΦΘΑΛΜΟΥ ΚΡΑΤΕΙ. Να ελέγχουμε ό,τι βλέπουμε.
ΠΙΝΩΝ ΑΡΜΟΖΕΣ. Όταν πίνουμε, να είμαστε συγκρατημένοι.
ΑΚΟΥΣΑΣ ΝΟΕΙ. Να κατανοούμε αφού ακούσουμε (να αντιλαμβανόμαστε με τα μάτια 
του νου).
ΦΡΟΝΗΣΙΝ ΑΣΚΕΙ. Να καλλιεργούμε τη σκέψη, νου, μυαλό…
ΜΕΛΕΤΕΙ ΤΟ ΠΑΝ. Να μελετάμε τα πάντα.
ΒΟΥΛΕΥΟΥ ΧΡΟΝΩ. Να σκεπτόμαστε τα χρήσιμα.
ΓΝΟΥΣ ΠΡΑΤΤΕ. Να πράττουμε με επίγνωση.
ΠΑΣΙ ΔΙΑΛΕΓΟΥ. Να συνδιαλεγόμαστε με όλους.
ΑΚΟΥΕ ΠΑΝΤΑ. Να ακούμε τα πάντα.
ΑΚΟΥΩΝ ΟΡΑ. Όταν ακούμε, βλέπουμε.
ΔΟΞΑΝ ΔΙΩΚΕ. Να επιδιώκουμε τη δόξα ή να γνωρίζουμε και άλλες γνώμες.
ΔΟΞΑΝ ΜΗ ΛΕΙΠΕ. Να μην υποτιμούμε τη δόξα.
ΚΑΛΟΝ ΤΟ ΛΕΓΕ. Να λέμε το ορθό, το δίκαιο, την αλήθεια.
ΕΥΛΟΓΕΙ ΠΑΝΤΑΣ. Να λέμε καλά λόγια για όλους.
ΟΣΙΑ ΚΡΙΝΕ. Να κρίνουμε με αγιότητα.
ΕΥΓΕΝΕΙΑΝ ΑΣΚΕΙ. Να είμαστε ευγενείς ή να έχουμε ευγενική ψυχή.
ΦΙΛΟΦΡΟΝΕΙ ΠΑΣΙΝ. Να αγαπάμε τους πάντες (ανθρώπους) και τα πάντα.
ΕΥΠΡΟΣΗΓΟΡΟΣ ΓΙΝΟΥ. Να είμαστε ευπροσήγοροι (παρηγορητικοί).
ΕΥΦΗΜΟΣ ΙΣΘΙ. Να έχουμε καλή φήμη.
ΕΥΦΗΜΙΑΝ ΑΣΚΕΙ. Να χρησιμοποιούμε την καλή μας φήμη.
ΦΥΛΑΚΗΝ ΠΡΟΣΕΧΕ. Να είμαστε σε εγρήγορση.
ΟΜΟΙΟΙΣ ΧΡΩ. Να συναναστρεφόμαστε με τους ομοίους μας.
ΟΡΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. Να προνοούμε για το μέλλον.
ΥΒΡΙΝ ΜΙΣΕΙ. Να μη βρίζουμε, να μισούμε την ύβρη.
ΕΥΧΟΥ ΔΥΝΑΤΑ. Να ευχόμαστε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας (αληθινά).
ΧΡΗΣΜΟΥΣ ΘΑΥΜΑΣΕ. Να εκτιμούμε τους χρησμούς.
ΦΙΛΟΙΣ ΒΟΗΘΕΙ. Να βοηθάμε τους φίλους.
ΦΙΛΙΑΝ ΑΓΑΠΑ. Να αγαπάμε τη φιλία.
ΦΙΛΟΙΣ ΕΥΝΟΕΙ. Να ευνοούμε (βοηθάμε) τους φίλους.
ΦΙΛΙΑΝ ΦΥΛΑΤΤΕ. Να διαφυλάττουμε τη φιλία.
ΦΙΛΩ ΧΑΡΙΖΟΥ. Να είμαστε πάντα διαθέσιμοι στους φίλους μας (ή σε αυτούς που αγαπάμε).
ΝΕΩΤΕΡΟΝ ΔΙΔΑΣΚΕ. Να διδάσκεις τους νεότερους.
ΥΙΟΥΣ ΠΑΙΔΕΥΕ. Να εκπαιδεύουμε τα παιδιά μας.
ΣΟΦΙΑΝ ΖΗΤΕΙ. Να αναζητούμε τη σοφία ή να είμαστε φιλομαθείς (φίλοι της σοφίας).
ΜΑΝΘΑΝΩΝ ΜΗ ΚΑΜΝΕ. Να μην κουραζόμαστε να μαθαίνουμε.
ΓΝΩΘΙ ΜΑΘΩΝ. Να γνωρίζουμε αφού μάθουμε.
ΣΟΦΟΙΣ ΧΡΩ. Να συναναστρεφόμαστε με σοφούς ή να χρησιμοποιούμε τη σοφία τους.
ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΓΙΝΟΥ. Να γίνουμε φιλόσοφοι.
ΣΑΥΤΟΝ ΙΣΘΙ. Να μη χάνουμε τον εαυτό μας.
ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ. Να γνωρίζουμε τον εαυτό μας (πρώτα).
ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΝΤΕΧΟΥ. Να προσηλωνόμαστε στην εκπαίδευσή μας και να υπομένουμε 
τις δυσκολίες της.
ΗΘΟΣ ΔΟΚΙΜΑΖΕ. Να επιδοκιμάζεις το ήθος.
ΤΕΧΝΗ ΧΡΩ. Να ασκούμε ή να χρησιμοποιούμε την τέχνη.
ΕΥΕΡΓΕΣΙΑΣ ΤΙΜΑ. Να εκτιμούμε τις ευεργεσίες που μας γίνονται.
ΑΓΑΘΟΥΣ ΤΙΜΑ. Να τιμούμε τους αγαθούς (τις καλές πράξεις των άλλων).
ΕΠΑΙΝΕΙ ΑΡΕΤΗΝ. Να επαινούμε την αρετή (ή τον ενάρετο).
ΤΥΧΗΝ ΝΟΜΙΖΕ. Να έχουμε κατά νου το τυχαίο που θα συμβεί (πρόληψη).
ΤΥΧΗ ΜΗ ΠΙΣΤΕΥΕ. Να μην πιστεύουμε στην τύχη (στα τυχερά παιχνίδια) ή να μη 
γινόμαστε τυχοδιώκτες.
ΤΥΧΗΝ ΣΤΕΡΓΕ. Να αποδεχόμαστε τα μοιραία γεγονότα-ατυχίες της ζωής μας.
ΕΓΓΥΗΝ ΦΕΥΓΕ. Να αποφεύγουμε να εγγυόμαστε για κάποιον ή για κάτι.
ΧΑΡΙΝ ΕΚΤΕΛΕΙ. Να κάνουμε χάρες.
ΕΥΤΥΧΙΑΝ ΕΥΧΟΥ. Να ευχόμαστε ευτυχία.
ΟΝΕΙΔΟΣ ΕΧΘΑΙΡΕ. Να εχθρεύεσαι τον χλευασμό.
ΥΒΡΙΝ ΑΜΥΝΟΥ. Να προφυλάσσεσαι από την ύβρη.
ΛΕΓΕ ΠΡΑΤΤΕ ΔΙΚΑΙΑ. Να πράττουμε δίκαια.
ΚΡΙΝΕ ΔΙΚΑΙΑ. Να κρίνουμε δίκαια ή να είμαστε δίκαιοι στην κριτική μας.
ΑΔΙΚΕΙΝ ΜΙΣΕΙ. Να μισούμε την αδικία.
ΚΡΙΤΗΝ ΓΝΩΘΙ. Να γνωρίζουμε τον κριτή μας.
ΑΔΩΡΟΔΟΚΗΤΟΣ ΔΙΚΑΖΕ. Να δικάζουμε χωρίς δωροδοκία.
ΑΙΤΙΩ ΠΑΡΟΝΤΑ. Να αιτιολογούμε όσα μάς συμβαίνουν.
ΥΙΟΙΣ ΜΗ ΚΑΤΑΘΑΡΡΕΙ. Να μην αποκαρδιώνουμε τα παιδιά μας.
ΚΟΙΝΟΣ ΓΙΝΟΥ. Να είμαστε κοινωνικοί.
ΑΠΟΚΡΙΝΟΥ ΕΝ ΚΑΙΡΩ. Να αποκρινόμαστε τον κατάλληλο καιρό.
ΠΡΑΤΤΕ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΩΣ. Να πράττουμε με σιγουριά (δίχως αμφιβολίες).
ΕΛΠΙΔΑ ΑΙΝΕΙ. Να δοξάζεις την ελπίδα (να μην απογοητευόμαστε ή να μη χάνουμε την 
ελπίδα μας).
ΤΩ ΒΙΩ ΜΑΧΟΥ. Να μαχόμαστε (αγωνιζόμαστε) για τη ζωή.
ΑΤΥΧΟΥΝΤΙ ΣΥΝΑΧΘΟΥ. Να συμπάσχουμε με τον δυστυχή.
ΧΡΟΝΟΥ ΦΕΙΔΟΥ. Να εκμεταλλευόμαστε τον χρόνο μας.
ΠΕΡΑΣ ΕΠΙΤΕΛΕΙ ΜΗ ΑΠΟΔΕΙΛΙΩΝ. Να μη διστάζουμε να τελειώνουμε ό,τι αρχίζουμε.
ΕΠΙΤΕΛΕΙ ΣΥΝΤΟΜΩΣ. Να πληρώνουμε (τελειώνουμε) αμέσως ή χωρίς αναβολή.
ΚΑΙΡΟΝ ΠΡΟΣΔΕΧΟΥ. Να δεχόμαστε τον χρόνο.
ΓΗΡΑΣ ΠΡΟΣΔΕΧΟΥ. Να αποδεχόμαστε το γήρας.
ΑΜΑΡΤΑΝΩΝ ΜΕΤΑΝΟΕΙ. Να μετανοούμε για τις ανομίες, λάθη, αμαρτίες μας.
ΕΡΙΝ ΜΙΣΕΙ. Να μισούμε την έριδα (φιλονικία).
ΟΜΟΝΟΙΑΝ ΔΙΩΚΕ. Να επιδιώκουμε την ομόνοια (ειρήνη, ομοψυχία).
ΒΙΑΣ ΜΗ ΕΧΟΥ. Να αποφεύγουμε τη βία.
ΒΙΑΝ ΜΗΔΕΝ ΠΡΑΤΤΕΙΝ. Να μην κάνουμε τίποτα με βία.
ΝΟΜΩ ΠΕΙΘΟΥ. Να πειθαρχούμε στον νόμο ή να είμαστε νομοταγείς.
ΤΟ ΚΡΑΤΟΥΝ ΦΟΒΟΥ. Να φοβόμαστε τον ανώτερο (ή τον άρχοντα).
ΘΝΗΣΚΕ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ. Να πεθαίνουμε για την πατρίδα.
ΕΧΘΡΟΥΣ ΑΜΥΝΟΥ. Να προφυλασσόμαστε από τους εχθρούς μας.
ΕΠΙ ΡΩΜΗ ΜΗ ΚΑΥΧΩ. Να μην καυχιόμαστε για τη δύναμή μας.
ΜΗ ΑΡΧΕ ΥΒΡΙΖΕΙΝ. Να μην κυριαρχούμε με αλαζονεία.
ΛΑΒΩΝ ΑΠΟΔΟΣ. Όταν λαμβάνουμε, να δίνουμε.
ΕΥΓΝΩΜΩΝ ΓΙΝΟΥ. Να είμαστε ευγνώμονες.
ΠΡΟΝΟΙΑΝ ΤΙΜΑ. Να εκτιμούμε τη βοήθεια από όπου και αν προέρχεται.
ΥΦΟΡΩ ΜΗΔΕΝΑ. Κανέναν να μην βλέπουμε με καχυποψία.
ΑΛΛΟΤΡΙΩΝ ΑΠΕΧΟΥ. Να απέχουμε από κακίες, δολοπλοκίες (αλλότρια).
ΨΕΓΕ ΜΗΔΕΝΑ. Να μην κατηγορούμε κανέναν.
ΔΙΑΒΟΛΗΝ ΜΙΣEI. Να μισούμε τη διαβολή (να μη βάζουμε λόγια).
ΦΘΟΝΕΙ ΜΗΔΕΝΙ. Κανέναν να μην φθονούμε ή ζηλεύουμε.
ΑΠΕΧΘΕΙΑΝ ΦΕΥΓΕ. Να Να αποφεύγεις την απέχθεια (κακία).
ΕΧΘΡΑΣ ΔΙΑΛΥΕ. Να διαλύουμε τις έχθρες.
ΚΑΚΙΑΝ ΜΙΣΕΙ. Να μισούμε την κακία.
ΚΑΚΙΑΣ ΑΠΕΧΟΥ. Να απέχουμε από την κακία.
ΔΟΛΟΝ ΦΟΒΟΥ. Να φοβόμαστε τον δόλο.
ΑΠΟΝΤΙ ΜΗ ΜΑΧΟΥ. Να μην κακολογούμε αυτόν που είναι απών.
ΠΛΟΥΤΕΙ ΔΙΚΑΙΩΣ. Να πλουτίζουμε δίκαια.
ΔΙΚΑΙΩΣ ΚΤΩ. Να αποκτούμε τίμια (δίκαια).
ΠΟΝΕΙ ΜΕΤ’ ΕΥΚΛΕΙΑΣ. Να κοπιάζουμε δίκαια.
ΠΛΟΥΤΩ ΑΠΟΣΤΕΙ. Να αποστασιοποιούμαστε από τον πλούτο.
ΧΡΩ ΧΡΗΜΑΣΙ. Να χρησιμοποιούμε τα χρήματά μας.
ΔΑΠΑΝΩΝ ΑΡΧΟΥ. Να ελέγχουμε τις δαπάνες μας.
ΕΧΩΝ ΧΑΡΙΖΟΥ. Όταν έχουμε, να χαρίζουμε.
ΧΑΡΙΖΟΥ ΕΥΛΑΒΩΣ. Λογικά να χαρίζουμε.
ΚΤΩΜΕΝΟΣ ΗΔΟΥ. Να ευχαριστιόμαστε με αυτά που αποκτάμε.
ΕΡΓΑΖΟΥ ΚΤΗΤΑ. Να κοπιάζουμε για πράγματα άξια κτήσης.
ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ. Κάθε τι που έχει μέτρο είναι άριστο, δηλαδή το καλύτερο.
ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ. Τίποτα να μην είναι υπερβολικό.
ΕΥΣΕΒΕΙΑΝ ΦΥΛΑΤΤΕ. Να είμαστε ευσεβείς.
ΑΙΣΧΥΝΗΝ ΣΕΒΟΥ. Να σεβόμαστε την εντροπή.
ΚΙΝΔΥΝΕΥΕ ΦΡΟΝΥΜΩΣ. Με σύνεση και λογική να κινδυνεύουμε.
ΜΗ ΕΠΙ ΠΑΝΤΙ ΛΥΠΟΥ. Να μη λυπόμαστε για το κάθε τι.
ΑΛΥΠΩΣ ΒΙΟΥ. Να επιδιώκουμε να ζούμε χωρίς λύπες.
ΤΕΛΕΥΤΩΝ ΑΛΥΠΟΣ. Να πεθαίνουμε χωρίς λύπη.
ΙΔΙΑ ΦΥΛΑΤΤΕ. Να προστατεύουμε τα δικά μας.
ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΘΗΡΩ. Να κυνηγάμε το καλό μας.
ΣΕΑΥΤΟΝ ΕΥ ΠΟΙΕΙ. Να κάνουμε ό,τι καλύτερο για τον εαυτό μας.
ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ. Να τιμούμε τους προγόνους.
ΕΠΙ ΝΕΚΡΩ ΜΗ ΓΕΛΑ. Να μην κοροϊδεύουμε τους νεκρούς.
ΕΠΑΓΓΕΛΟΥ ΜΗΔΕΝΙ. Να μη διατάζουμε κανέναν.
ΠΑΙΣ ΩΝ ΚΟΣΜΙΟΣ ΙΣΘΙ, ΗΒΩΝ ΕΓΚΡΑΤΗΣ, ΜΕΣΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣ, ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΣΟΦΟΣ. 
Παιδιά να είμαστε κόσμιοι, έφηβοι εγκρατείς, άνδρες δίκαιοι, γέροντες σοφοί.

Πηγές: olympia.gr , gnomikologikon.gr 

Τρελοί άνθρωποι με δυστυχισμένες ψευδαισθήσεις

Ή στραβοί είναι οι άνθρωποι ή στραβά τους βλέπουμε.

Στις μέρες μας έχει εξελιχτεί σε επιδημία. Μιλάω για την απίστευτη ικανότητά μας να διαστρεβλώνουμε καθημερινά τα πάντα. Σκέψεις, καταστάσεις, συμπεριφορές. 
Περνά από το μυαλό μας μια σπίθα αισιοδοξίας, λέμε τρελοί είμαστε, αφού τίποτα δεν πάει καλά. Ας το ξεχάσουμε και ας επανέρθουμε στη μιζέρια μας. 
Βλέπουμε άνθρωπο χαρούμενο, που προσπαθεί να μας μεταδώσει τη ζωντάνια του, και τον κοιτάζουμε σαν να είναι εξωγήινος κολλώντας του αμέσως την ταμπέλα «χαζοχαρούμενος». 
Μη σου πω ότι μας ενοχλεί κιόλας που έχει καλή διάθεση, γιατί μας χαλάει το ομιχλώδες τοπίο της κακομοιριάς μας. Συναντάμε (σπάνια) άνθρωπο καλό και τίμιο και τον κατατάσσουμε στους αγαθούς (με τη σημερινή έννοια, στους βλάκες). 
Τους άξιους (σε όλα τα επίπεδα) τους βάζουμε στο περιθώριο να αισθάνονται σαν αποβράσματα της κοινωνίας, ενώ τους ψεύτες, τους κλέφτες, τους ανήθικους τους εξυψώνουμε με κάθε τρόπο, σε κάθε ευκαιρία. Φτάνει να είναι πλούσιοι ή/και να έχουν εξουσία (ή να παριστάνουν πως έχουν).
Τους πραγματικά έξυπνους και ευφυείς θέλουμε να τους εξαφανίσουμε και να τους αντικαταστήσουμε με τους πονηρούς (κοινώς «γάτες»). Και αυτούς τους δεύτερους φτάνουμε τελικά να τους θαυμάζουμε ως ξεχωριστά όντα, που είναι καπάτσα σε όλα και πετυχαίνουν ό,τι βάλουν στόχο στη ζωή. Το σύνθημά τους «Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» το πήραμε κι εμείς και το κάναμε λάβαρο στη δική μας ζωή, χωρίς να το πολυσκεφτούμε… 
Στραβά βλέπουμε τον κόσμο και στραβά συνεχίζουμε να τον διαμορφώνουμε. Αν δεν αρχίσουμε να βλέπουμε τα πράγματα στην αληθινή τους διάσταση, θα εξακολουθούμε να ζούμε μέσα σε μια δυστυχισμένη ψευδαίσθηση, που σε καμιά γωνιά της δεν κρύβει ισορροπία και ευτυχία. Με την πραγματική έννοια.

ΤΗΛΕΠΑΘΕΙΑ: Η ΚΥΠ ΤΟΥ…. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ


Η ΤΗΛΕΠΑΘΕΙΑ, η έκτη αίσθηση, είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο της ζωής μας. Για να μην πούμε ότι είναι η ίδια η ζωή μας.Τηλεπάθεια είναι η λήψη και η εκπομπή ηλεκτρομα­γνητικών κυμάτων του περιβάλλοντος- μέσα στο οποίο και το σύνολο των ανθρώπων της κάθε περιοχής που βρισκόμαστε-, της ανθρώπινης «αύρας», που έχει ήδη φωτογραφηθεί με τη μέθοδο Κιρλιάν, αλλά και των διαφόρων ακτινοβολιών του σύμπαντος.


Σήμερα είναι παραδεκτό ότι ακόμη και όλες οι άλλες γνωστές πέντε αισθήσεις έχουν σχέση με τα ηλεκτρόνια.
Η ηλεκτρονική ατμόσφαιρα ενός ατόμου μιας ύλης(περιπυρηνικά ηλεκτρόνια) παίζει ουσιώδη ρόλο στη χημική συμπεριφορά του ατόμου.
Η χημική αυτή συμπεριφορά εξαρτάται από τον αριθμό των
ηλεκτρονίων (αλλαγή οσμής, γεύσης κ.λ.π.)
Όλα τα όργανα των αισθήσεων είναι χημικοί αναλυτές, αφού ξεχωρίζουν τις οσμές και τις γεύσεις, δηλαδή αναγνωρίζουν τον αριθμό των ηλεκτρονίων.
Ιδιαίτερα θα πρέπει να τονίσουμε την ιδιότητα του κυττάρου να αντιδρά στο φως και τον ηλεκτρομαγνητισμό, θετικά όταν εκδηλώνεται σαν έλξη του πρωτοπλάσματος, κατά την πρόσπτωση των ακτινοβολιών, και αρνητικά όταν αυτές απομακρύνονται.
Κάθε μια τάση δίνει διαφορετικά μηνύματα στον εγκέφαλο με τους νευρώνες του δέρματος.
Η συνηθισμένη φωτεινή ακτινοβολία, που μας περιβάλλει καθημερινά, αποτελείται από φωτόνια διαφόρων μηκών κύματος και συχνότητας.
Η ακτινοβολία αυτή, ως γνωστόν, δεν είναι η ίδια όλες τις ώρες της ημέρας.
Το περιβάλλον μας διαχέε­ται από σωρεία ηλεκτρομα­γνητικών κυμάτων. Πολύ συ­χνά – συχνότατα ο άνθρωπος έχει την ικανότητα να τα αντι­λαμβάνεται, να τα ξεχωρίζει, να τα συνειδητοποιεί. Βέβαια δεν έχουν όλα τα άτομα την ίδια «τηλεπάθεια». Αλλά κι αυ­τά τα άτομα που έχουν, δεν έχουν τις ίδιες ικανότητες όλες τις ώρες.
Ο άνθρωπος είναι και αυτός μια πολύπλοκη ηλεκτρική μηχανή. Κάθε μέλος του σώματός μας παράγει ηλεκτρικό ρεύμα και το εκπέμπει. Κατά τον ίδιο τρόπο εκπέμπονται και οι επιθυμίες μας και οι σκέψεις μας. Κάποια άλλα μέλη του συλλαμβάνουν αυτές τις εκπομπές. Είναι δηλαδή ένας πομπο-δέκτης. Εκτός από αυτά τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα, «συλλαμβάνει» και τα κύματα του περιβάλλοντός του. Αλλα στο ένα περιβάλλον, άλλα στο άλλο.
Και μη μου πείτε ότι δεν σας έτυχε, το πιο απλό, να σκεφθείτε κάποιον και να τον δείτε ξαφνικά μπροστά σας. Η να θέλετε να πείτε κάτι, και να προλάβει να το πει κάποιος άλλος και να του πείτε: από το στόμα μου το πήρες.

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΜΟΥΛΟΥΓΚΟΥΒΑ

Περισσότερη πάντως τηλεπάθεια έχουν οι άνθρωποι που το χρώμα τους είναι μαύρο. Ιδίως οι άγριες φυλές. ‘Οσο πιο άγρια είναι μια φυλή, όσο πιο πρωτόγονη, τόσο μεγαλύτερη τηλεπάθεια έχει, τόσο περισσότερο δεμένη με τα κύματα του Σύ­μπαντος είναι. Στην Αυστραλία π.χ. τα μέλη της φυλής «Μουλουγκούβα», που ζει σε παρθένα δάση, συνεννοούνται με τηλεπάθεια και νοήματα.
Επικοινωνούν μεταξύ τους με τηλεπαθητικούς τρόπους – δηλαδή σκέπτονται κάτι και το μεταδίδουν στον άλλο κι ο δεύτερος καταλαβαίνει τι θέλουν να του πουν και πάει λέγοντας.
Ελάχιστοι από αυτούς ξέ­ρουν μερικές αγγλικές λέξεις, ενώ συνήθως οι Μουλουγκούβα συνεννοούνται μεταξύ τους με μια περιορισμένη διάλεκτο, με νοήματα, με τα ίχνη των ποδιών τους στο έδαφος και με άλλους παρόμοιους τρόπους.
Οταν ένας Μουλουγκούβα πεινάει αγγίζει το στόμα του, όταν διψάει αγγίζει με το δάχτυλό του τα μαγουλά του. Τους είναι δύσκολο να σχηματίσουν μια ολοκληρωμένη σκέψη στο μυαλό τους, ενεργούν όπως τους έρχεται, αλλά ξέρουν πράγματα που έχουν γίνει πολλές δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο που βρίσκονται. Αυτό το φαινόμενο της ομαδικής τηλεπάθειας που μοιάζει με κείνη των ζώων, δεν έχει εξηγηθεί μέχρι στιγμής από την επιστήμη. Η Τηλεπάθεια και ο υπνωτισμός είναι γνωρίσματα που χαρακτηρίζουν έντονα τη φυλή τους. Είναι μυστήριο πως τέτοιες ιδιότητες έχουν πάρει ομαδική έκταση.
Γιατί κατά τα άλλα οι Μουλουγκούβα είναι μάλλον ηλίθιοι. Προτιμούν να συνεννοούνται με τις κινήσεις των δακτύλων των χεριών τους. Και είναι αρκετά εύγλωττοι μ αυτόν τον τρόπο. Αλλά γιατί;
Πρώτον γιατί αυτό τους βολεύει πνευματικά. Αποφεύγουν τις δυσκολίες του έναρθρου λόγου. Αλλά, κυρίως, γιατί με την παντομίμα των δακτύλων τα κακά πνεύματα –όπως πιστεύουν – δε μπορούν να καταλάβουν τι λένε μεταξύ τους οι άνθρωποι και επομένως δεν μπορούν να τους βλάψουν.
Ειδικοί ανθρωπολόγοι που μελέτησαν τη ζωή των ιθαγενών της Αυστραλίας λένε ότι τις ίδιες ιδιότητες τηλεπάθειας και εξαιρετικής ευαισθησίας είχαν και οι άνθρωποι της λίθινης εποχής του Ευρωπαϊκού χώρου. Μ αυτόν τον τρόπο κατόρθωναν να αντιμετωπίζουν τις αντιξοότητες και τους χίλιους εχθρούς που τους τριγύριζαν. Όπως σήμερα οι Μουλουγκούβα.
Ιδιότητες που διατηρούν σήμερα τα ζώα, ενώ ο άνθρωπος με την εξέλιξη και τη δημιουργία άλλων τρόπων συνεννόησης, έχασε αυτή την ικανότητα χρήσης της τηλεπάθειας, ή την άφησε να ατονίσει. Οσο, δε πιο απολίτιστη είναι μια φυλή, τόσο μεγαλύτερη τηλεπάθεια έχει.

*** Δεν είναι τυχαίο ότι από τους λαούς οι οποίοι ζουν στις ακτές που χτυπήθηκαν από το τσουνάμι των Χριστουγέννων του 2004 στην Ινδονησία, – όπως έγραψε η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 24/12/05 – μία φυλή ψαράδων σε ένα νησί της Ινδίας ήταν η μόνη ομάδα που ένιωσε τον κίνδυνο έγκαιρα και έτρεξε να βρει καταφύγιο στους λόφους. Οι πιο πρωτόγονοι άνθρωποι της περιοχής, όπως και τα άγρια ζώα, ήταν αυτοί που είχαν τη σωτήρια αίσθηση του κινδύνου.

Η ΤΗΛΕΠΑΘΕΙΑ ΔΕΝ ΣΠΟΥΔΑΖΕΤΑΙ

Η τηλεπάθεια δεν σπουδάζεται, είναι φυσική, όμως, εξελίσσεται. Και δεν αναφέρεται μόνο στα υπό των συνανθρώ­πων μας αποστελλόμενα μη­νύματα, αλλά και σε εκείνα που ξεκινούν από τα διάφορα ουράνια σώματα (ηλεκτρομα­γνητικές ροπές-ραδιοκύματα- φως) στο μήκος κύματος που αντιστοιχεί η κάθε κύμανση!
Η τηλεπάθεια είναι το μέσο επικοινωνίας του Θεού με τα πλάσματά του και σ’ αυτό στη­ρίζονται τα μυστήρια της Θρη­σκείας μας.
Είναι ενεργητικής μορφής ή παθητικής: ανάλογα με την επίδραση που την δημιουργεί. Δηλαδή, σε εκείνη που επι­βάλλει και σε εκείνη που υπο­βάλλει. ‘Ετσι υπάρχουν οι υπερέχοντες και οι υποβαλλό­μενοι.
Η τηλεπάθεια είναι η έκτη αίσθηση, η πνευματική ακοή, και είναι εντονότατη όταν κα­νείς βρίσκεται σε πεσμένη ψυ­χική κατάσταση.
Η τηλεπάθεια περιλαμβάνει:
Τη διαίσθηση: την ικανότη­τα, δηλαδή, του να αντιλη­φθούμε ένα γεγονός χωρίς να παριστάμεθα σ’ αυτό και χω­ρίς να μας το έχουν περιγρά­ψει με οποιονδήποτε τρόπο άλλοι. Οπως οι Μουλουγκούβα.
Τη διόραση, δια της οποίας «βλέπει» κανείς αντικείμενα ή συλλαμβάνει ιδέες, μη «ορατά» υπό των άλλων. Εκπο­μπή ακτίνων και επιστροφή στο είναι μας όπου γίνεται η διαπίστωση( ένα είδος ραντάρ ) που μπορεί να συλλαμβάνει και το μέλλον.
Την τηλεκίνηση: την ικανό­τητα δηλαδή να κινούμε αντι­κείμενα, χωρίς να έχουμε την παραμικρή υλική επαφή μ’ αυ­τά. ‘Η να τα λυγίζουμε μόνο με την εκπομπή ραδιοκυμάτων.
Την πρόρρηση. Την ικανό­τητα να μαντεύουμε γεγονότα που πρόκειται να γίνουν. Κάθε γεγονός, οφείλεται στην προ­διαγεγραμμένη κίνηση των πλα­νητών. Σε αυτή οφείλονται τα προ­φητικά γεγονότα.
Δηλαδή, το σώμα μας είναι ένα είδος ραντάρ, που επισκο­πεί τα πάντα στο διάστημα και συλλαμβάνει μηνύματα και βγάζει συμπεράσματα.
Με την τηλεπάθεια δεν με­ταδίδονται μόνο ιδέες, αλλά και συναισθήματα και κινήσεις. Πώς παραδείγματος χάρη καταλαβαίνει ένα μωρό λίγων μηνών ότι του λέμε «¨ελα», κινώντας ανάλογα τα χέρια μας. Γιατί να μη νομίσει ότι του λέμε «κάνε» και συ έτσι», όπως συμβαίνει με άλλες κινήσεις μας. Συμπέρασμα: το μωρό μαθαίνει τηλεπαθητικά, με εικόνα , λόγο συναίσθημα. Μεταδίδονται πολλά στοιχεία όπως συμβαίνει και με την τηλεόραση. Σε αυτή βασίζεται και το πεπρωμένο. Τα μηνύματα του σύμπαντος, οδηγούν το άτομο στην πορεία του.­

Η ΚΥΠ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

Η διαίσθηση είναι η ΚΥΠ του ανθρώπινου οργανισμού, η οποία εγκαίρως μας ειδοποιεί για κάτι, αρκεί να το λάβουμε υπ’ όψη μας.
Η τηλεπάθεια (δια των ρα­διοκυμάτων) δημιουργεί τη νόηση, τον έρωτα, την έλξη, την απώθηση κ.λπ. Σ’ αυτήν οφείλεται και η ραδιαίσθηοη με την οποία ορισμένα άτομα βρίσκουν που έχει νερό στη Γη.
Ο άνθρωπος αντιδρά ευκο­λότερα στους ερεθισμούς των πέντε αισθήσεων, δυσκολότε­ρα όμως, στην τηλεπάθεια διότι του δημιουργεί το «κάτι καλό» που το θέλει και το «κάτι κακό» που δεν το θέλει, αλλά του επιβάλλεται. Φυσικά η τηλεπαθητική επι­κοινωνία επιτυγχάνεται όταν τα ραδιοκύματα δύο ατόμων είναι στην αυτή συχνότητα, που φαίνεται να εξαρτάται από τη ζωδιακή κατασκευή και ταύτιση. Τα ζώα που ζουν περισσότερο ενστικτωδώς, έχουν αυξημένη την έκτη αίσθηση. Και μ’ αυτό το προνόμιο καταλαβαίνουν τον άνθρωπο και «ακούν» τηλεπαθητικά τις σκέψεις του και τις προθέσεις του, ενώ ο άνθρωπος δεν μπορεί να καταλάβει τίποτε από αυτά.
Φανατικός υποστηρικτής της γνώμης ότι τα ζώα έχουν τρομε­ρή διαίσθηση-τηλεπάθεια, ο Δρ. Χανς Μπέ­ντερ, καθηγητής στο πανεπι­στήμιο του Φράιμπουργκ υποστήριξε ότι ο κόσμος θα σωζόταν από πολλά δεινά αν άκουγε τα κατοικίδιά του.
Στο διάστημα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, στην πό­λη Φράιμπουργκ της Δυτικής Γερμανίας, στη λίμνη του πάρ­κου της πόλης ζούσαν αρκετές πάπιες. Ανάμεσα στις πάπιες υπήρχαν, φυσικά και μερικοί αρ­σενικοί, ένας από τους οποίους ήταν αξιοσημείωτος. Γρήγορα μάλιστα, οι κάτοικοι της πόλης έμαθαν ότι συμφέρον τους ήταν να μην αγνοούν τις κραυγές που έβγαζε από καιρό σε καιρό.
Πραγματικά, ο πάπιος εκείνος έβγαζε διαπεραστικές κραυγές σε ορισμένες περιπτώσεις. Αρ­κετή ώρα μετά τις κραυγές του πάπιου, λοιπόν, άρχιζαν να ηχούν οι σειρήνες του συναγερ­μού και λίγο πιο ύστερα έρχο­νταν τα συμμαχικά αεροπλάνα, που βομβάρδιζαν την πόλη.
Ο πάπιος, λοιπόν ήταν πραγ­ματικά πολύτιμος, επειδή άρχιζε να φωνάζει πολύ πριν φανούν τα αεροπλάνα, δίνοντας καιρό σε όλους να τρέξουν στα κατα­φύγια.
Στις 27 Νοεμβρίου του 1944, ο πάπιος άρχισε να φωνάζει και, μολονότι οι σειρήνες δεν ειδο­ποίησαν, εκατοντάδες κάτοικοι έτρεξαν στα καταφύγια. Δέκα πέντε λεπτά αργότερα, η πόλη σείστηκε από τις συμμαχικές βόμβες.
Μετά τον πόλεμο, οι κάτοικοι του Φράιμπουργκ έκαναν ένα άγαλμα στον πάπιο, που κατά ειρωνεία της τύχης, είχε σκοτωθεί στο βομβαρδισμό εκείνο.
Θα μπορούσαν να αναφερθούν πάρα πολλές τέτοιες περιπτώσεις, και πιστεύωότι καθένας μας θάχει και κάποια τέτοια ιστορία να αφηγηθεί, με το σκύλο του ή κάποιο άλλο ζώο. Τηλεπάθεια έχουν και τα φυτά. Υπάρχουν διάφορα πειστικά περιστατικά.

Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Η τηλεπάθεια λοιπόν είναι σχετική με τις ακτινοβολίες, που αποτελούν τον Θεό.
Γιατί ο Θεός δεν είναι τίποτε άλλο από το σύνολο της ύλης και της ενέργειας στην τελική «πνευματική» του μορφή. Και γι αυτό ο Θεός είναι ένας. Είναι εκείνος, ανθρωπόμορφος στην τελική του μορφή, που προκαλεί και ελέγχει με τον τρόπο του τα πά­ντα. Αυτός που ο Μωϋσής και άλλοι «άκουσαν» τη «φωνή του. Δηλαδή μπόρεσαν να εννοήσουν τα μηνύματα των ακτινοβολιών και την εξέλιξη των γεγονότων. ‘Ετσι δόθηκαν και οι δέκα εντολές στο Μωϋσή, που γράφτηκαν στους δύο λοβούς ­-πλάκες – του εγκεφάλου του.
Ακόμη πρέπει να παρατηρή­σουμε ότι οι μέλισσες και άλλα ζώα προσανατολίζονται με τις γήινες ακτινοβολίες, τον γήινο μαγνητισμό. Κι ακόμη ότι ο Τσόρτσιλ δεν μπορούσε να κοι­μηθεί αν δεν έβαζε το κεφάλι του, προς την κατεύθυνση της μαγνητικής βελόνας. ‘Οσοι δε έχουν αϋπνίες μπορεί να αλλά­ξουν τη θέση του μαξιλαριού τους και να κοιμηθούν πιο εύκολα.
Όμως για να τα αναλύσουμε όλα αυτά, διότι κάθε λέξη θέλει ανάπτυξη, χρειάζονται πολλές σελίδες. Κι αυτό θα γίνει σιγά-σιγά.

ΤΗΛΕΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ

Δεδομένης της τηλεπάθειας, δηλαδή της ηλεκτρομαγνητικής επικοινωνίας των ανθρώπων, είναι δυνατή η μετάδοση ιδεών, σκέψεων, συναισθημάτων ( αγάπης, μίσους, θυμού, άγχους, νευρικότητας, θλίψης, κατάπτωσης, μελαγχολίας, κλπ ) με ανάλογο επηρεασμό του δέκτη από τον πομπό, και με ανάλογες επιπτώσεις στο ενδοκρινολογικό του σύστημα, και τη δημιουργία νέων συναισθημάτων στο δέκτη.
Συχνά αν απομακρυνθούμε από τον πομπό, η κατάσταση αλλάζει. Π.χ. Αν αγαπάμε κάποιον και δεν βρίσκουμε ανταπόκριση φεύγουμε μακριά για να ξεχάσουμε. Αλλάζουμε πνευματικό κύκλωμα. 

 
Ακόμη μπορεί να συμβεί απόλυτη «μετάγγιση» συναισθημάτων, ιδεών και απόψεων από τον πομπό στο δέκτη, ώστε ο δέκτης να τελέσει ακόμα και αξιόποινες πράξεις, βρίσκοντάς τες σωστές, όπως τις βρίσκει και ο πομπός. Παράδειγμα ο φύλακας του γκαράζ που πυροβόλησε τη φίλη του οδοντίατρο Γιόλα Βαγενά για να πεθάνει, επειδή εκείνη το επιθυμούσε. Τη « μετάγγιση» είχε δεχτεί και το δικαστήριο.

ΒΑΣΙΛΗΣ Π. ΚΟΥΤΟΥΖΗΣ
Δημοσιογράφος- ερευνητής

Η έρευνα αυτή αναδημοσιεύεται από το
http://mysteries.b2w.gr
© KOUTOUZIS.GR Αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με
αναφορά στην πηγή www.koutouzis.gr .ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ 
http://revealedtheninthwave

Τι πραγματικά κάνει η γλουτένη στα τρόφιμα -Το πείραμα που σοκάρει- Βίντεο

Η γλουτένη, ή καλύτερα τα τρόφιμα «χωρίς γλουτένη» εισέβαλαν στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια. Τι όμως κάνει η γλουτένη στο φαγητό και όλοι θέλουν πλέον τρόφιμα που απλά… δεν την περιέχουν;

Στο βίντεο που ονομάζεται «Η επιστήμη της καλής μαγειρικής: Μια πιο προσεκτική ματιά στη γλουτένη» παρουσιάζεται με απλό τρόπο τι… κάνει η γλουτένη.
Ο σεφ πρωταγωνιστής του βίντεο, στην αρχή, εξηγεί ότι η γλουτένη είναι πρωτεΐνες που περιέχονται στο σταρένιο αλεύρι. Ολα τα λευκά αλεύρια περιέχουν δύο πρωτεΐνες, τη γλουτενίνη και τη γλιαδίνη. Οταν προσθέσει κανείς νερό στο αλεύρι, οι δύο πρωτεΐνες ενώνονται και σχηματίζουν μια ελαστική μάζα πρωτεϊνών που ονομάζεται γλουτένη.

Αυτό που κάνει τη γλουτένη μισητή για ορισμένους είναι ότι παγιδεύει τον αέρα και φουσκώνει σαν μπαλόνι. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που φουσκώνει το ψωμί. Αυτό που πραγματικά εκπλήσσει είναι ότι η γλουτένη μοιάζει με ένα αληθινό μπαλόνι που φουσκώνει, φουσκώνει και ξαναφουσκώνει με αέρα και δεν… σπάει με τίποτα.

iefimerida.gr

Λυρίδες: Η πρώτη βροχή από «πεφταστέρια» της άνοιξης

Η πρώτη βροχή από «πεφταστέρια» της άνοιξης, οι Λυρίδες, εμφανίστηκαν ήδη στον ουρανό του βορείου ημισφαιρίου, όπου ανήκει και η Ελλάδα.

Οι πτώσεις των συγκεκριμένων διαττόντων αστέρων θα κορυφωθούν το βράδυ της Τετάρτης 22 Απριλίου και τα χαράματα της Πέμπτης 23 Απριλίου, ενώ θα είναι ορατές έως τις 25 του μηνός – εφόσον ο καιρός επιτρέψει τις νυχτερινές παρατηρήσεις.

Με δεδομένο πάντως ότι η επόμενη πανσέληνος θα πραγματοποιηθεί στις 4 Μαΐου, ο ουρανός τις επόμενες μέρες θα είναι αρκετά σκοτεινός και κατάλληλος για παρατήρηση.
Στο αποκορύφωμα του φαινομένου εκτιμάται ότι θα εισέρχονται στη γήινη ατμόσφαιρα και θα πυρακτώνονται έως 20 μετέωρα ανά ώρα, με ταχύτητα έως 50 χιλιομέτρων.
Οι Λυρίδες μερικές φορές δημιουργούν φωτεινά πεφταστέρια με μακριές ουρές, οι οποίες παραμένουν ορατές στον ουρανό επί αρκετά δευτερόλεπτα. Κάποιες χρονιές, τα «πεφταστέρια» τους έφθασαν τα 100 την ώρα.
Η συγκεκριμένη βροχή διαττόντων, που καταγράφηκε για πρώτη φορά το 687 π.Χ. από τους Κινέζους, φαινομενικά προέρχεται από τον αστερισμό της Λύρας, από όπου πήρε το όνομά της, και ιδίως από τον αστέρα Βέγα (“Αλφα Λύρας), ο οποίος είναι το πιο λαμπρό άστρο του συγκεκριμένου αστερισμού και το δεύτερο φωτεινότερο άστρο του νυχτερινού ουρανού του βορείου ημισφαιρίου.
Η πραγματική όμως πηγή προέλευσης, είναι ο κομήτης C/1861 G1 «Θάτσερ», τον οποίον ανακάλυψε το 1861 ο Αμερικανός Α.Θάτσερ. Ο κομήτης αυτός αφήνει στο πέρασμά του μια μακριά ουρά σκόνης και σωματιδίων, η οποία διασταυρώνεται κάθε χρόνο με την τροχιά του πλανήτη μας. Ο κομήτης θα ξαναπεράσει πολύ κοντά από τη Γη το 2276, καθώς η τροχιά του γύρω από τον Ήλιο διαρκεί περίπου 415 χρόνια.
Τα απομεινάρια από την ουρά του κομήτη, μετά το τελευταίο κοντινό πέρασμά του κατά τον 19ο αιώνα, αιωρούνται ακόμα στο διάστημα και συνεχίζουν να προκαλούν τη «βροχή» των Λυρίδων κάθε χρόνο.

πηγη

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΓΝΩΣΤΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 2013

 

Επιστημονικά ευρήματα αλλά και αποτελέσματα ερευνών Είναι επουσιώδη. Όμως έχουν όλα «ημερομηνία γέννησης» μέσα στο 2013. Πέρσι ήταν όλα άγνωστα στο ευρώ κοινό.
1.Τα ζεστά ροφήματα έχουν διαφορετική γεύση ανάλογα με το
χρώμα του φλιτζανιού. Ερευνα από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και το
Πολυτεχνείο της Βαλένθια βρήκε ότι η ζεστή σοκολάτα, για παράδειγμα,
έχει καλύτερη γεύση όταν πίνεται σε πορτοκαλί ή υπόλευκο πλαστικό
φλιτζάνι _ πληροφορίες που θεωρούνται σημαντικές για τα εστιατόρια και
τη βιομηχανία τροφίμων. Άλλες έρευνες έχουν βρει ότι τα κίτρινα ποτήρια
ενισχύουν την γεύση του λεμονιού στα αναψυκτικά, ότι τα ποτά με ψυχρά
χρώματα όπως μπλε μοιάζουν να ξεδιψούν περισσότερο από εκείνα με θερμά
χρώματα όπως κόκκινο και ότι αν το ποτό είναι ροζ, δίνει την εντύπωση
ότι περιέχει περισσότερη ζάχαρη.

 2.Είναι ευκολότερο να σηκώνουμε βρεγμένα αντικείμενα με
δάχτυλα ζαρωμένα από το νερό _ το οποίο δείχνει ότι υπάρχει κάποιος
εξελικτικός λόγος για τον οποίο τα δάχτυλά μας ζαρώνουν στο νερό.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Νιουκάσλ βρήκαν ότι μπορούμε να
χειριστούμε καλύτερα βρεγμένα αντικείμενα με ζαρωμένα δάχτυλα παρά με
λεία και στεγνά. Επί καιρό πιστεύαμε ότι οι ζάρες ήταν απλώς αποτέλεσμα
οιδήματος του δέρματος, όμως πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι προκαλούνται
επειδή τα αιμοφόρα αγγεία συστέλλονται στο νερό κατόπιν εντολής του
συμπαθητικού νευρικού συστήματος. Το ότι οι ζάρες ελέγχονται από το
νευρικό σύστημα οδήγησε τους επιστήμονες στο συμπέρασμα ότι υπάρχει ένας βαθύτερος εξελικτικός λόγος για την εμφάνισή τους: ήταν αναγκαίες για
να έχουν καλύτερη λαβή οι άνθρωποι που αναζητούσαν τροφή κοντά σε λίμνες ή ποτάμια.

3.Υπάρχουν δυο εταιρείες στον κόσμο που κλωνοποιούν άλογα για το άθλημα του πόλο. Τα άλογα του πόλο είναι ακριβά: στοιχίζουν
περισσότερα από 200.000 ευρώ και κάθε αθλητής πρέπει να διαθέτει πολλά.
Και οι δυο εταιρείες που κλωνοποιούν τους πρωταθλητές του πόλο
βρίσκονται στην Αργεντινή όπου το συγκεκριμένο άθλημα είναι πολύ
δημοφιλές. Το πρώτο άλογο που κλωνοποιήθηκε με την μέθοδο που
χρησιμοποιήθηκε στο πρόβατο Ντόλυ (το πρώτο ζώο που κλωνοποιήθηκε το
1996) γεννήθηκε το 2010 αλλά το 2013 άνοιξε και δεύτερη εταιρεία
κλωνοποίησης αλόγων για πόλο. Επειδή τα άλογα δεν μπορούν να αγωνιστούν
πριν γίνουν πέντε ετών, τα κλωνοποιημένα ζώα δεν έχουν δοκιμαστεί ακόμη
στο άθλημα. Εχουν όμως δοκιμαστεί στην αγορά: το ακριβότερο από αυτά
πουλήθηκε 800.000 δολάρια σε ηλικία τριών μηνών.

4.Το 2% των Ευρωπαίων δεν διαθέτουν το γονίδιο που προκαλεί
δυσοσμία στις μασχάλες, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ Οι επιστήμονες είχαν ανακαλύψει πριν από μερικά χρόνια ότι το γονίδιο
ABCC11 καθορίζει αν ένας άνθρωπος παράγει υγρό ή ξηρό κερί αφτιού. Τώρα
βρέθηκε ότι όσοι παράγουν ξηρό κερί δεν διαθέτουν ένα χημικό στις
μασχάλες τους το οποίο τρέφει τα βακτήρια που προκαλούν δυσοσμία. Ενώ το ποσοστό των Ευρωπαίων που δεν διαθέτουν το γονίδιο αυτό είναι χαμηλό,
οι περισσότεροι άνθρωποι στην Ανατολική Ασία και σχεδόν όλοι οι Κορεάτες δεν το διαθέτουν. Το ενδιαφέρον είναι ότι τα τρία τέταρτα των Ευρωπαίων που δεν μυρίζουν οι μασχάλες τους χρησιμοποιούν κανονικά αποσμητικό,
δηλαδή όχι μόνο ξοδεύουν άσκοπα χρήματα αλλά και εκθέτουν το δέρμα τους
σε βλαβερές ουσίες επειδή οι κοινωνικές νόρμες συχνά υπαγορεύουν τα
προϊόντα που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι, ακόμη και αν τους είναι άχρηστα.


 5.Οι γυναίκες φαίνονται μεγαλύτερες σε ηλικία κάθε Τετάρτη
στις 3.30 το απόγευμα διότι τότε πιάνουν πάτο τα επίπεδα της ενέργειας,
κορυφώνεται το εργασιακό στρες και γίνονται εμφανή τα σημάδια από τα
ξενύχτια του σαββατοκύριακου. Ερευνα έδειξε ότι κάθε Τετάρτη μεσημέρι
συνδυάζονται τα εξής: πολλές γυναίκες θεωρούν την Τετάρτη την πιο
στρεσαρισμένη μέρα στη δουλειά ενώ τα επίπεδα της ενέργειας πέφτουν
ούτως ή άλλως κάθε απομεσήμερο. Επιπλέον, τα σημάδια του αλκοόλ που το
46% των γυναικών καταναλώνει το σαββατοκύριακο χρειάζονται 72 ώρες για
να γίνουν εμφανή ενώ οι περισσότερες γυναίκες δηλώνουν ότι έχουν αϋπνία
Δευτέρα βράδυ η οποία χρειάζεται 48 ώρες για να φανεί στο πρόσωπο.

6.Οι χειριστές των μη επανδρωμένων αεροσκαφών εμφανίζουν
προβλήματα όπως κατάθλιψη, άγχος και μετατραυματικό στρες με την ίδια
συχνότητα όπως και οι πιλότοι των πολεμικών αεροσκαφών που λαβαίνουν
μέρος σε μάχες. Μελέτη του αμερικανικού Πενταγώνου έδειξε ότι παρόλο που οι πρώτοι βρίσκονται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το πεδίο της μάχης, είναι αναγκασμένοι να βλέπουν μέσω οθόνης όλο το μακελειό που προκαλούν ενώ οι δεύτεροι φεύγουν από τη σκηνή όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

7.Οι πίθηκοι αποφεύγουν τους κακούς και εγωιστές ανθρώπους.
Ερευνητής του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ έβαλε πιθήκους καπουτσίνους να
παρακολουθούν ανθρώπους που βοηθούσαν ή όχι κάποιον να ανοίξει ένα
κουτί. Στη συνέχεια όλοι οι άνθρωποι προσέφεραν φαγητό στους πιθήκους οι οποίοι επέλεξαν να το δεχθούν από εκείνους που είχαν βοηθήσει τους
συνανθρώπους τους να ανοίξουν το κουτί. Αυτό δείχνει ότι η ικανότητα να
ξεχωρίζουμε τους κοινωνικά επιθυμητούς συντρόφους έχει τις ρίζες της
στην εξέλιξη του ανθρώπου.

8.Ο δημοφιλέστερος όρος αναζήτησης σε πορνογραφικά σάιτ είναι θεία» στη Συρία. Στη Βρετανία δημοφιλέστερος όρος είναι «Βρετανίδα/ός» και μετά «Ινδή/ός» και «MILF» (ακρωνύμιο για τις ώριμες γυναίκες).
Εκτός από τη Βρετανία, πορνογραφικό υλικό με γυναίκες/άντρες της
εθνικότητάς τους είναι το υπ’ αριθμόν ένα σε Δανία, Ολλανδία, Ιταλία,
Γαλλία, Σουηδία και Γερμανία. Στην Ουκρανία δημοφιλέστερος όρος είναι η
γκαμπαρντίνα» που σημαίνει γκέι, στη Ρουμανία «μάνα και γιος» και στις
ΗΠΑ «MILF» ακολουθούμενο από «τινέιτζερ» και «κολλέγιο».


 9.Η Νότια Αφρική συμπεριλήφθηκε στις χώρες BRICS, που έχουν
αναδυόμενες οικονομίες, επειδή σύμφωνα με τον «Economist» έκανε πιο
εύηχο το ακρωνύμιο απ’ όσο η Νιγηρία. Ο όρος BRICS περιγράφει συλλογικά
τις Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική αποτελούμενος από το
πρώτο γράμμα του ονόματος της καθεμιάς. Το ακρωνύμιο ήταν εφεύρημα
οικονομολόγου της Goldman Sachs το 2001 και αρχικά ήταν BRIC αλλά μετά
θεωρήθηκε άπρεπο να μην περιλαμβάνει καμία χώρα από την Αφρική. Δυο ήταν υποψήφιες, η Νότια Αφρική και η Νιγηρία. Κέρδισε η πρώτη και το 2010 το ακρωνύμιο έγινε BRICS, όμως για τους λάθος λόγους όπως υποστήριξε πριν
από λίγους μήνες το βρετανικό οικονομικό περιοδικό.

10.Οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας κυκλοφόρησαν λίστα με ονόματα που απαγορεύεται να δώσει ένας γονιός στο παιδί του. Και τα 77 ονόματα
της λίστας έχουν ζητηθεί από γονείς αλλά απορρίφθηκαν από τις αρχές. Σ’
αυτά περιλαμβάνονται τα εξής: Λούσιφερ, « . » (τελεία), «Mafia No Fear»
Μαφία χωρίς φόβο), «Anal» (Πρωκτικός), V8, 4Real, και «Βασίλισσα
Βικτόρια». Σε ορισμένες περιπτώσεις οι γονείς φαίνεται ότι είχαν μείνει
από έμπνευση διότι ήθελαν να ονομάσουν τα παιδιά τους «Δεύτερος»,
Τρίτος» ή «Πέμπτος» τα οποία απαγορεύτηκαν. Όπως επίσης τα ονόματα που
υπονοούν τίτλο: Δούκας, Βασιλιάς και Πριγκίπισσα. Το όνομα που έχει
ζητηθεί και απορριφθεί περισσότερες φορές (62) την τελευταία δεκαετία
είναι το Justice (Δικαιοσύνη).
 

Διατροφικές συμβουλές για τη μείωση των τριγλυκεριδίων

Τα αυξημένα επίπεδα τριγλυκεριδίων καταλαμβάνουν σημαντική θέση στην «οικογένεια» των παραγόντων κινδύνου για την εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Ταυτόχρονα, αποτελούν ένα δείκτη που μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά μέσα από αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες και τον τρόπο ζωής του ατόμου. Μάλιστα, ερευνητικά δεδομένα δείχνουν πως οι αλλαγές αυτές είναι δυνατόν να μειώσουν τα επίπεδα τριγλυκεριδίων κατά 20-50%.
Ας δούμε λοιπόν τις σημαντικότερες από αυτές:

Περιορισμός της κατανάλωσης αλκοόλ. Εάν καταναλώνετε αλκοόλ, φροντίστε να μην υπερβαίνετε το 1 ποτό ανά ημέρα, εάν είστε γυναίκα, ή τα 2 ποτά ανά ημέρα, εάν είστε άνδρας.
Μείωση της πρόσληψης απλών υδατανθράκων: Περιορίστε την κατανάλωση ζάχαρης, μελιού, μαρμελάδων, τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε αυτά (όπως γλυκά κουλουράκια, κρουασάν, κέικ, σοκολάτες, παγωτά) και ροφημάτων που είναι πλούσια σε ζάχαρη (αναψυκτικά, χυμοί φρούτων εμπορίου με προσθήκη ζάχαρης, νέκταρ, φρουτοποτά, milkshake). Παράλληλα, προτιμήστε δημητριακά και προϊόντα δημητριακών ολικής άλεσης (ψωμί, φρυγανιές, δημητριακά πρωινού, μακαρόνια, ρύζι) έναντι των αντίστοιχων επεξεργασμένων.

Αντικατάσταση κορεσμένων λιπαρών από μονοακόρεστα: Χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο ως κύριο προστιθέμενο λίπος στο φαγητό και αποφύγετε το βούτυρο και τις σκληρές μαργαρίνες. Επιπλέον, επιλέξτε κρέας, τυριά και γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, ώστε να περιορίσετε τη συνολική πρόσληψη κορεσμένου λίπους.

Απώλεια βάρους σε περίπτωση υπέρβαρου ή παχυσαρκίας: Ερευνητικά δεδομένα δείχνουν πως απώλεια βάρους της τάξης του 5-10% μπορεί να μειώσει τις τιμές τριγλυκεριδίων κατά 20%. Επομένως, εάν έχετε υπερβάλλον σωματικό βάρος, ακολουθήστε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο με ήπιο θερμιδικό περιορισμό και στόχο απώλεια βάρους της τάξης του 0,5–1 κιλό ανά εβδομάδα.

Τέλος, θα πρέπει να αναφερθεί πως πέραν των τροποποιήσεων στη διαιτητική πρόσληψη, ιδιαίτερα σημαντικός είναι και ο ρόλος της άσκησης. Η συστηματική φυσική δραστηριότητα μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των επιπέδων τριγλυκεριδίων, ειδικότερα όταν συνδυάζεται με περιορισμό της συνολικής ημερήσιας ενεργειακής πρόσληψης. Συνεπώς, στοχεύστε σε άσκηση μέτριας έντασης για τουλάχιστον 30 λεπτά, καθημερινά ή τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.grπηγη

ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ!

 

Αυτή η θεραπεία που μπορεί να ανανεώσει τα οστά για 20 χρόνια έχει χρησιμοποιηθεί από τις γιαγιάδες μας, και τώρα μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας με τη βοήθεια τριών απλών συστατικών.
Έτσι, εάν αισθάνεστε βάρος στα πόδια, πόνο στις αρθρώσεις, πόνο στην πλάτη και αισθάνεστε τις επιπτώσεις κάποιου παλιού τραυματισμού, δεν χρειάζεστε ακριβά τζελ και αλοιφές.
Απλά προμηθευτείτε αυτά τα τρία συστατικά και κάντε αυτή την εύκολη συνταγή.

Συστατικά:
300 ml αλκοόλης (70%)
100 ml ιωδίου
10 δισκία ασπιρίνης 300 mg


Όλα τα συστατικά μπορούν να αγοραστούν από ένα φαρμακείο.
Το ιώδιο είναι γνωστό ως ένα φάρμακο που σκοτώνει τους μύκητες, τα παράσιτα, τους ιούς και τα βακτήρια, και μερικοί λένε ότι μπορεί να θεραπεύει και τις λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης.